Genre: Komedie / Horror
Nieuw-Zeeland
Geregisseerd door: Jonathan King
Met onder meer: Nathan Meister, Danielle Mason en Tammy Davis
Plot Black Sheep
"There are over 40 million sheep in New Zealand, and they're pissed off!"
Terwijl Henry Oldfield op weg is naar de boerderij waar hij is opgegroeid, bezoeken ook twee activisten de boerderij, die nu in handen is van Henry's broer Angus. Deze hebben namelijk in de gaten dat Agnus experimenten uitvoert met schapen en willen dit stoppen. Maar dan gaat er iets goed mis en langzaam maar zeker beginnen alle schapen in de omgeving te transformeren in bloeddorstige, gewelddadige en levensgevaarlijke schapen.
Henry Oldfield
Brash
Muldoon
Die Hard,Willis
Geweldige film.Heerlijk over-the-top
.De gore is geweldig en super humor.
Zeker weten de horror-topper van de laatste jaren.
Geniaal verhaaltje.
AmazingPP
Ik had hier eigenlijk een beetje meer van verwacht. Er wordt geschreven in recencie's dat deze film wegheeft van Peter Jackson's "Braindead"(of "Eaten alive", wat de oorspronkelijke titel is), maar dat haalt deze film in het geheel niet. Het verhaal ontpopt zich veel te langzaam en wanneer er dan eindelijk een beetje actie in komt, is het allemaal een beetje over de top. Maar al met al best vermakelijk, hoor. Ik heb op sommige momenten ook echt gelachen en de effecten zijn ook lekker te noemen. 3 *
BoordAppel
Peter Jackson's "Braindead"(of "Eaten alive", wat de oorspronkelijke titel is)
De oorspronkelijke titel is Braindead. De film is zover ik weet nergens bekend als Eaten Alive. In de VS heet de film Dead Alive.
Pestiis
een heerlijk slechte film!!!
echt sommige stukken zijn echt TE hersenloos!
.....and i LOVE it!!!

duidelijk 4 sterren!!!
alegondatje
hahahahah een echte Cult B ......Zalig. Film a la braindead vond ik
Ongenuanceerd hak en slag werk. De gezichtsuitdrukkingen van de acteurs waren fantastisch.
Je moet van dit soort films houden. Vind je het niks laat liggen want anders bezorgt het je ergenissen.
nacht
weer een mooie horror gecombineerd met humor echt mooi
martinovitch
Deze ga ik is een keertje huren met Belgacom tv later volgt mijn oordeel...
danny61
Volkomen onnozele film,totaal ongeloofwaardig verhaal,zonder spanning.Hoe komen ze erbij zo'n film te maken,wat een horror film betrefd,da's ook maar niks.
Het is één van de slechste horrorfilm die ik ooit gezien heb.
ik geef 0,5 op 10
Scarecrow
Een film met een geniaal idee, maar een ietwat jammerlijke uitwerking.
Laat ik beginnen bij het positieve: het idee achter de film. Schapen als een soort gemuteerde zombie's - geniaal. Er zijn maar weinig dieren die zo dom uit hun ogen kunnen kijken, en die er ook zo dom uitzien. Om hier een horrorfilm mee te maken is natuurlijk geweldig.
Hierbij kom ik meteen op een nader positief punt: de gemuteerde schapen zien er goed uit (de mensen die in schapen veranderen wat minder, al had ik hier opzich nog niet zoveel op tegen) en met het gore in de film zit het goed. Paar schapen die de ingewanden van een mens opeten in een weiland, schapen die iemand naar de keel vliegen: het ziet er allemaal goed uit en het is ook erg grappig .
Ook de winderigheid van schapen wordt grappig gebruikt in de film: misschien wat flauw, maar het werkt wel.
Maar als de troef van de "zombieschapen" eenmaal is uitgespeeld, blijft er jammer genoeg niet zo heel veel meer over. De unieke grap is er na een tijdje af, en alhoewel de schapen nog steeds wel leuk zijn let je dan meer op de rest. En dat is minder.
Want de film kent ook nogal wat zwakheden. Alhoewel de acteurs niet erg slecht zijn, zetten ze ook niet echt goede rollen neer, of ze hebben er 'het hoofd' niet voor. En de rollen zelf zijn nog het ergst. Een paar irritante milieuactivisten, een wat saaie broer-relatie, paar over-the-top en teveel op je lach mikkende bijrollen (dat omaatje en Tucker), slechte wetenschappers. Nu kun je zeggen: hoort bij de film. Ala, maar het irriteert me wel. Verder ogen ook de decors wat goedkoop, en is de echte draad van het verhaal (de boerderij en de mensen op de bijeenkomst redden) niet echt noemenswaardig, spannend of interessant. Het plan van de broer om later iets te doen met een vliegtuigje wordt niet uitgelegd en is ook niet echt een toevoeging aan het verhaal.
Nee, als de goede kaarten (de schapen en special effects) eenmaal op tafel liggen, blijft er niet heel erg veel meer over. Nou ja, een paar grappen. Maar veel grappen missen doel (zoals "je bent een boom") en er komen er maar een paar aan (winderige schapen, de "seks"grappen en de grappen over hoe dom schapen zijn -"bloody animals"). Maar dta is niet genoeg om de film geweldig te maken.
Al met al een redelijke film, maar vooral vanwege het uitgangsprincipe. De uitwerking laat te wensen over, en ik raad mensen aan of de trailer nog eens te bekijken (slimmer dan de film zelf) of de film eens te huren. Kopen is zonde. Ik geef 2,5*
red bull
ik vond hem juist wel goed, ik heb echt in een deuk gelegen bij sommige stukjes. leuk dat horror en komedie weer zo gecombineerd word, dit is gewoon grappig.
saw_lover
Wow, hoe ver kunnen ze eigenlijk gaan dat de mensen nog geloven dat ze zichzelf serieus nemen. Schapenzombies ? Holy shit !
Goodfella_90
. Eerste half uur sucks (de muziek uitgezonderd). Daarna krijg je echter alsnog het heerlijk foute, grappige en smerige spectakel wat ik verwacht had. Beetje The Birds, Thriller (michael jackson), de klassieke Romero's en wat zieke komedies samengevoegd. Kijkplezier gegarandeerd. 3.5*
Verdronkenvis
Mijn god dit ging werkelijk nergens over... 2,5 ster voor de goede gore effecten maar verder...
Goodfella_90
Dat schaap achter het stuur met de daaropvolgende BÉÉÉÉÉH is overigens echt geniaal
kaydegreef
Leuk om 1 keer te bekijken,maar verder toch niks speciaals aan: weinig schrikmomenten,slechte special effects,...
Deze film is meer een komedie dan een horrorfilm!
3* omdat ik me toch wat vermaakt heb bij deze film

Nelusje
Shawn of the dead was nog grappig, maar dit was naast een baggerfilm ook nog eens niet lollig genoeg om toch te blijven kijken. Na 66 minuten was ik het dan ook spuugzat!
Malick
Geniaal idee dat helaas wat matte uitwerking heeft. Zelf had ik verwacht dat ik dubbel en dwars zou liggen tijdens het kijken. En moet bekennen dat ik een aantal keren een glimlach had maar dat dan ook alles was. Dus leuke effecten, coole beesten maar niet de parodie waar ik op hoopte. Dat wil niet zeggen dat ik me verveeld heb.
Geniaal verhaaltje.
Een film met een geniaal idee
Geniaal idee
Geniaal idee.
kom nou toch mensen...
Gezien het doel van de film is het toch een lichtelijk geniaal idee
De scheidslijn tussen geniaal en stompzinnig is erg dun zullen we maar zeggen.
Volgens mij poogt deze film dan ook niks anders dan het brengen van uitermate stompzinnig vermaak.
De tuin die wij vroeger hadden was deels afgezet om schapen op te zetten. Ik heb lang genoeg met die dieren doorgebracht om de genialiteit ervan in te zien
Stompzinnigheid en schapen horen gewoon bij elkaar.
Dat lijkt me ook. Maar hoe dat overeenkomt met geniaal is met niet echt duidelijk.
Stompzinnig vermaak kan nooit geniaal zijn
Moet je voor jezelf weten natuurlijk, maar iets waarvan ik hoop dat ik het er nooit mee eens wordt.
Goto
Ach het plot is gewoon geweldig, schapen zijn toch de meest hopeloze wezens. Ook ik kon niet wachten toen ik het plot las. Ieder z'n ding natuurlijk, het is geen memento.
schapen zijn toch de meest hopeloze wezens.
Mja, goudvissen, lama's en walrussen zijn veel cooler?
lekker belangrijk.
Cheo
kom nou toch mensen...
Meer geniaal in de zin van vernieuwend en orgineel. (Dit was het voor mij iig)
Die Hard,Willis
Zeker weten de horror-topper van de laatste jaren
Dat neem ik terug..
Knisper
Ik moet zeggen dat ik moordlustige schapen ook een geniaal idee vindt.

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' nu beschikbaar op Netflix