• 9.378.158 stemmen

Oorsprong: Nieuw-Zeeland

Geregisseerd door: Jonathan King

Met onder meer: Nathan Meister, Danielle Mason en Tammy Davis

Plot Black Sheep

"There are over 40 million sheep in New Zealand, and they're pissed off!"

Terwijl Henry Oldfield op weg is naar de boerderij waar hij is opgegroeid, bezoeken ook twee activisten de boerderij, die nu in handen is van Henry's broer Angus. Deze hebben namelijk in de gaten dat Agnus experimenten uitvoert met schapen en willen dit stoppen. Maar dan gaat er iets goed mis en langzaam maar zeker beginnen alle schapen in de omgeving te transformeren in bloeddorstige, gewelddadige en levensgevaarlijke schapen.

avatar van BlueSword

BlueSword

redelijke film, in het begin was de film erg grappig maar later werd het een beetje eentonig, met een aantal leuke grapjes er nog doorheen.
eng is de film zeker niet maar dat verwachte ik ook niet, en er zit ook wel gore in, maar niet zo erg veel.
zat te twijfelen tussen een 2.5* en een 3.0* maar door die gemuteerde uber-schapenvond ik het toch minder.

avatar van The Oceanic Six

Had er veel van verwacht, maar ze hebben het slecht uitgewerkt. De horrordetails waren prima, het idee was origineel...maar dan heb ik de goede punten ook wel opgenoemd. Ze hadden er een pure horrorfilm van moeten maken, zonder komedie. Juist het zogenaamde grappige deel was niet leuk. Het acteerwerk was slecht en de transformaties van mens naar schaap was tenenkrommend irritant en nep.
Wel was de film erg bloederig op zijn tijd, daarom toch een 2,5*

avatar van MrBrown

MrBrown

zat wel de nodige "droge" humor....geen seconde verveeld

avatar van Angel25

Angel25

Leuke film! humor en spanning.

avatar van Betamax

Betamax

Leuk verhaal, redelijk wat actie.

Niet echt horror te noemen.

Wel af en toe wat humor.

avatar van dope

dope

• 20072 stemmen

Liefhebbers van dit soort heerlijke onzin: kijk ook 'ns naar Evil aliens, die is nóg beter!

avatar van The_Game

The_Game

Enorm slecht, maar soms ook wel een beetje leuk. Vooral slecht.

avatar van BS

BS

een horror/komedie is vaak een mix die net niet goed gemengt is.

Hier klopt het ook wel aardig, maar net niet helemaal.

Verhaaltechnisch valt er niet veel te vertellen, in ieder geval niet veel meer als dat er in de intro hier bovenaan staat.Ondanks dat het wel leuk gevonden is, moet je natuurlijk ook geen hoogstaand verhaal varwachten !

De humor in de film is vaak wat zwart of platvloers.Sommige grapjes zijn wel goed, meerstal is het wel geinig.

Het horror-aspect is wel oke.Het is geen constante slacher maar hij neemt gewoon eventjes tijd zodat er iets gebeuren kan.Daarna komen de schapen ( en dergerlijke ) weer in actie.

Geen dure computer-toestanden maar gewoon ouderwets special-effects werk.Dat ga je veel zien en dat is best goed gedaan.

Al met al wel een vermakerlijke film.

Ik twijfel tussen een 2,5 en een 3.Meestal maak ik dan mijn besluit door me af te vragen of ik deze film nog een keer zou kijken of niet.

Daarom ga ik nu toch voor 3*

Waarschijnlijk zal ik wel wat zappen,maar er zijn zeker stukjes die ik dan nog wel een keer wil zien

avatar van Edie

Edie

Het begint best leuk, paar mooie beelden van Nieuw-Zeeland gedurende de film.. De SFX zagen gewoon prima/goed uit, maar dat was het dan ook wel..

Het verhaal is niet zo bijzonder, veel "gejat" uit From Dusk Till Dawn vond ik. Acteurs waren ook niet zo leuk of goed en verder naar het einde toe werd het allemaal minder leuk... Tot slot nog een belachelijk (vind ik) einde wat er ook goedkoop afgewerkt uitzag..

Tsjah, er had absoluut meer in kunnen zitten...

avatar van Ge0force

Ge0force

Leuke parodie op de klassieke zombiefilms, weliswaar met schapen in plaats van zombie's. Deze film is één vette knipoog naar zombiefilms als From Dusk Till Dawn, met een mooie dosis bloed en ingewanden, maar vooral véél humor. Goeie film, zolang je 'm niet te serieus neemt want het is en blijft een parodie. 3.5*

avatar van skompie

skompie

Het verhaal (bloeddorstige schapen) is natuurlijk al hilarisch dus ik was zeer benieuwd naar deze film.

Er zit een flinke dosis bloed en ingewanden in maar echt eng is de film niet.

Voor de rest zit er op een paar droge gebeurtenissen na weinig komedie in.

De film heeft me echter wel vermaakt maar het is meer een griezelverhaal voor kinderen.

avatar van HeatWave

HeatWave

Na het zien van deze film als afsluiter van Film by the sea, ga ik toch even anders over schapen denken. Hoe zulke leuke beestjes toch zo kunnen veranderen?

Ik lag af en toe dubbel van het lachen, maar hij was af en toe ook goed ranzig.

Echt over een goeie film wil ik zeker niet spreken, sterker nog, een vrij neppe en toch enigzins flauwe film.

Maar anderzijds leuk voor een avondje vermaak en dat is toch ook wat waard.

avatar van DaanRiver

DaanRiver

lompe film..
sommige grappige stukjes, maar verder kinderachtig.
vooral dat de zombie-schapen weer door 1 spuitje normaal werden
een dikke zombie-rip-off met schapen ipv zombies.
niet echt grappig geworden.

1.5 *

avatar van macdanger

macdanger

skompie schreef:

Er zit een flinke dosis bloed en ingewanden in maar echt eng is de film niet.

daarom is het ook een komedie.

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Nee, heb de film niet afgekeken en dat gebeurd bij mij niet gauw 2,0 voor de mooie beelden.

avatar van skompie

skompie

macdanger schreef:

daarom is het ook een komedie.

Dus als er horror/komedie staat dan gaat het alleen om de komedie?

Bovendien moet je wel mijn hele bericht quoten want een zin verder zeg ik dat er voor een komedie ook weinig valt te lachen.

Trouwens geef jij is aan waarom jij deze film 5 sterren geeft?

avatar van Le Bon

Le Bon

volgens mij wie dit kijkt is al kansloos je ziet aan de titel dat het gewoon een kut film is terwijl ik het nog steeds niet gezien heb en ook niet ga kijken!! miss als ik stoned ben dat hij wel grappig is

avatar van Olivia

Olivia

Zag gisteren de trailer en....nee, deze film ga ik absoluut niet kijken. Dit lijkt me nou echt zo'n smakeloze, ranzige, idiote film. Ik vind schapen best leuke beesten, en hoef ze dus ook niet te zien in een foute horror-komedie als bloeddorstige monsters.

avatar van hendrik119

hendrik119

dit is geen film. dit is een ckv-film die jongens op school hebben gemaakt denk ik want dit slaat totaal nergens op dit.

avatar van KwintenS

KwintenS

De film zou beter geweest zijn als het wat meer een komedie zou geweest zijn. Er zaten een paar grappige scenes in, de gore was goed, maar het verhaal was veel te zwak. Met meer humor had deze film stukken beter geweest want een verhaal met moordende schapen moet je niet serieus nemen.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

als je deze film niet al te serieus neemt is hij echt wel grappig hoor, vooral het hippie-meisje met haar chakra's is om te gieren

verder een heel leuk initiatief en heel origineel.............kortom leuk voor één keer gezien te hebben

avatar van Den Gert

Den Gert

ik heb de film momenteel op mijn harde schijf staan maar ik heb hem nog niet gezien, maar toch weet ik zeker dat ikme dood ga amuseren met deze film.

Ik vind het fout als mensen een film als dit afstraffen met 'niet eng genoeg' of 'niet grappig' want zoals al af te leiden is uit het concept van de film (horrorschapen die mensen vermoorden, komop man das keibelachelijk grappig) ziet men dat de film totaal niet serieus moet genomen worden maar dient om van te genieten met het verstand op 0.

Dit is duidelijk een topfilm waarbij het nodig is kritisch te zijn enz. Dit is echt een film die ge kijkt als ge met uw kameraden en bier voor de tv ligt. En om dan samen scheef te gaan van de onnozelste (soms ook de meest blije) humor die er is

avatar van notsub

notsub

Het was een leuk stukje entertainment met een originele invalshoek. Je moet het vooral niet te serieus nemen,want dit is niet bedoeld als een bloedstollende horrorfilm. De schapen zijn flink nep en de effecten vrij zwak. Met het verstand op nul is de film best te doen en er zit zelfs af en toe een lachmoment in. 3.0

avatar van Linn

Linn

Oh mijn god wat is deze film irritant.

En dan bedoel ik niet alleen de honderdtallen schapen die luidkeels de hele film door bleren, nee de acteurs maken het nog een potje erger. Oke voor horror hoef je dit niet te kijken. Schapen zijn nauwelijks eng en kijken alleen maar dommig de camera in. Grappig is het af en toe dus wel.

Maar aan het acteerwerk heb en het oorverdovende geblaat (in de bios) heb ik me dood geergerd. Not my cup of tea. 1,5*

Ik kan erg goed begrijpen dat mensen dit niet veel vinden. 't Is dan ook een soort van moderne Bad Taste.

De acteurs zijn inderdaad dom en irritant maar ik vond het wel grappig. Maar de ster(ren) van de film zijn uiteraard de schapen, die de gehele tijd geweldig dom ergens staan te staan (eat that Michael Myers) of een beetje dommig in de camera kijken. Des te grappiger als ze dan in een kudde van een berg afrennen .

Die stop-motion achtige gemuteerde schapen waren koddig, ook de schaapmensen waren best leuk. Het is een erg goed gemaakte compleet foute B-film, het soort dat je jammer genoeg niet al te vaak ziet voorbij komen.

Wie het idee van killer sheep al saai vindt moet zo ver mogelijk van deze film wegblijven. Verder is het een beetje behelpen met slecht acteerwerk en flauwiteiten, maar daartussen zit een hoop geweldige fun.

avatar van FillumGek

FillumGek

Ik vond Bad Taste geweldig, maar kan dit niet echt waarderen. De gore en effecten waren niet slecht, maar het was gewoon ongelofelijk saai. Aangezien schapen niet eng zijn, had ik verwacht dat deze film meer naar de komische kant zou hangen, maar ik heb niet één keer moeten lachen. Natuurlijk is het gegeven geinig (schapen die mensen eten) maar daar blijft het bij.

Na een kwartier had ik het al een beetje gezien. De personages waren ook allemaal niet boeiend, maar gewoon oppervlakkig schapenvoedsel. Nee, het was niks.

avatar van Exploitation

Exploitation

Hele flauwe Horror/komedie. Af en toe wel grappig met hilarische dialogen. het horror gedeelte was wel erg goor. Leuke mix van komedie en splatter movie. Helaas wel maar 2*, want als je de film op kritische punten gaat beoordelen, scoort hij niet zo hoog.

avatar van jimbo79

jimbo79

had hier heel veel meer van verwacht

de film is bijna nooit grappig en wordt toch wel heel stuntelig gefillmd

een paar leuke gore scénes that's it

avatar van newG

newG

Dit was misschien wel DE film met het orgineelste consept van 2006: killerschapen. Maar wat een flauwe uitwerking, zo amateuristisch. Af en toe grappig wanneer de schapen aanvallen, maar de "grappen" die door de acteurs verteld werden gingen bijna allemaal de mist in... Het verhaal over het hoe en waarom was o zo zielig slecht. Erg jammer van dit prachtige consept...

1.5* voor iets dat zelfs in de jaren 80 een B-film zou zijn

avatar van Demoniac

Demoniac

Wat een aparte film. Het begint al snel en wanneer het kleine gemanipuleerde schaapje in beeld komt en het oor van Grant aanvreet weet je met wat voor film je te maken hebt. Het verhaal is simpel, maar dat geeft niet want er valt genoeg te lachen en de gore is ook in orde en goed gedoseerd.