• 8.902.175 stemmen

Geregisseerd door: Paul Oremland

Met onder meer: Steve Bell, Ian Rose en Roger Daltrey

Releasedatum: 5 november 1998

Plot Like It Is

Craig verdient af en toe wat bij met 'free-fighting': een illegale, zeer gewelddadige, vechtsport waarin alles is toegestaan. Graig is homoseksueel maar heeft geen enkel contact met de gayscene. Hij hangt hooguit wat rond in de buurt van een discotheek die druk wordt bezocht door gays. Daar ontmoet hij Matt, die in de discotheek is om een zangeres te promoten. Matts uitnodiging om langs te komen wanneer hij in de buurt is, neemt Graig serieus: hij staat al snel voor zijn deur. Voor Graig gaat er in Londen een compleet nieuwe wereld open, maar door zijn achtergrond blijft hij een buitenbeentje. Matts baas Kelvin bezorgt Craig een baantje en biedt Matt het vooruitzicht op een eigen club. Zijn bedoelingen blijken dubbelhartig en na een aantal incidenten keert graig terug naar Blackpool. Matt komt voor een beslissende keuze te staan: volgt hij zijn hart of zijn ambities?

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Tony, Craig's Brother (as Christopher Hargreaves)

avatar van Bas17

Bas17

Je kan wel merken dat de hoofdpersoon van origine geen acteur ism aar kickboxer ..... naar het einde toe wordt zijn acteren wel beter.

avatar van stefff

stefff

Viel wat tegen. Beetje duistere, donkere en saaie film.

avatar van zeekomkommer

zeekomkommer

Redelijk; wat traag en bij vlagen onder de maat qua acteerwerk. 3*

avatar van wfiret

wfiret

Wel een aardige film. Redelijk voorspelbaar, maarja...geeft goed de problemen weer die iemand kan hebben.

avatar van gauke

gauke

Een film over het verloop van een geheime liefdesrelatie van twee jonge mannen In Londen, met mooie straatscenes uit een grimmig arbeidersklassemilieu. Steve Bell overtuigt als bokser, die nog maar net zijn homoseksuele voorkeur heeft ontdekt en oprecht is in zijn liefde. De film is heftig, kranig en echt. Zonder meer een van de betere 'gay' producties.

avatar van Leviwosc

Leviwosc

Films telt weinig voor, het is leuk om deze film te kijken omdat die bokser zo'n lekker ding is, maar verder vind ik deze film bout.

avatar van MauriceMankes

MauriceMankes

zeer Britse film, rauw en tegelijk ontroerend, een echt oprechte film

avatar van MauriceMankes

MauriceMankes

Terwijl ik werkelijk een afschuw van geweld heb (in al zijn vormen tot fel licht of hard geluid toe) vind ik dit een van de meest bijzondere en echte gay films die ik ken. Alles heeft iets ruws; danwel onbeholpens ; het enige minpuntje zou kunnen zijn dat de bad guys echt flat bad guys zijn.

avatar van AnyaH

AnyaH

Mooie, maar ook rauwe en donkere dramafilm over de ontluikende liefde tussen straatvechter Craig en muziekpromotor Matt. In Blackpool is de gayscene niet zo uitgebreid, dus coming out is daar lastig. In de grote stad Londen is dit veel meer open en zichtbaar. Toch kan Craig er niet aarden, want werk vinden is lastig met zijn achtergrond. Uiteindelijk neemt Matt de beslissing of hun relatie toekomst heeft. Er zitten een aantal geweldscenes in de film, maar dat kan niet anders als het over een straatvechter gaat......