• 9.377.311 stemmen

Geregisseerd door: M.J. Bassett

Met onder meer: Sean Pertwee, Toby Kebbell en Alex Reid

Gesproken taal: Russisch en Engels

Plot Wilderness

"It's not about revenge. It's about punishment."

Een groep jonge criminelen uit het Moorgate Young Offenders instituut wordt een week naar een eiland gestuurd, nadat één van hen zelfmoord heeft gepleegd. Op het eiland wordt de groep achtergelaten en moeten de jongeren proberen te overleven. Dit is moeilijker dan het lijkt, aangezien een mysterieuze jager op het eiland hen van kant probeert te maken.

avatar van Don_Mat

Don_Mat

Spannende film. Toch wel jammer dat ie uiteindelijk toch je strot gaat uithangen. Daarom krijgt ie 2.5 *.

avatar van Rudeo

Rudeo

Ik had er denk ik iets te veel van verwacht, ook al zeg ik altijd tegen mezelf verwacht nooit te veel van een film, dan valt hij altijd mee.

Had namelijk net de 2 delen van de Wrong Turn gezien en daar had ik niet veel van verwacht, maar die vielen mij erg mee, zelfs best van genoten, toen dacht ik aan de recencies te zien dat deze dan ook wel aardig goed moest zijn. Maar dat ging hellaas voor mij dit keer niet op, het idee voor het verhaal was wel leuk, maar vond het slecht uitgewerkt. En wat betreft de goor, die vond ik best tegenvallen, er zaten dan wel een paar lekker pijnlijk lijkende beelden in, dat maakte bij mij de film niet goed. En wat betreft het einde: die sloeg helemaal nergens op, bij een horror wil je toch niet een goed einde.

avatar van Biglia

Biglia

Leuke film, alleen wordt de identiteit van de jager te snel prijs gegeven. En voor iemand die een hele film lang 'onzichtbaar' wist te blijven komt hij wel heel lullig aan zijn einde.

avatar van Bloody Mary

Bloody Mary

Deze heb ik vandaag op de kop getikt voor € 4.90. Ben heel erg benieuwd na al die goeie kritieken die ik al gelezen heb!!!

avatar van Lad

Lad

Keiharde film.

avatar van K@i

K@i

eindelijk een horror met een VERSLAANBARE KILLER

deze was mijn 250 euro zeker waard !!

avatar van Baggerman

Baggerman

Nou, viel niet tegen! Redelijke thriller, perfect voor de SBS of RTL zenders om uit te zenden (alleen dan noemt men dit een topfilm!).

Wel afgezaagd qua karakters en plot, maar toch blijft het geheel onderhoudend genoeg om te blijven kijken. De special effects vielen ook mee, alleen de scène waarin die Ali B-look-a-like met zijn kop in de wolvenklem viel vond ik ècht too much! Dat werd lachwekkend en dat kan toch niet de bedoeling zijn!

avatar van seanpuffy

seanpuffy

super goede film!

fantastish gewoon.

4.5

avatar van MovieEter

MovieEter

Vermakelijk filmpje maar ook niet meer dan dat. Met wat kleine veranderingen, zoals het later prijsgeven van wie de killer is, had ik deze film veel spannender en beter gevonden. Vind het ook niet echt een horror, meer een thriller met (redelijk wat) gore erin. Het soms zwakke acteren irriteerde me een beetje. (bij een 'echte' horror stoort me dat zelden). Een paar scenes vond ik super, daarvoor een 0,5* extra, dan kom ik uit op 3.5*

avatar van MovieEter

MovieEter

....toch maar 3* ipv. 3.5*

Aardig horrorfilmpje.

Zonder al te veel voorkennis aan begonnen (wist enkel dat het Brits was) en in het begin was het lastig in te schatten waar de film eigenlijk naartoe wil. Hoor hier af en toe dat de personages afgezaagd zijn, vind ik toch een aparte opmerking aangezien het prooi hier een stel marginaal uitschot is dat zich er ook echt naar gedraagt. Veel sympathie zit er voor de jongens/meisjes niet in.

Dat maakt de film net wat leuker, niet de zoveelste domme preutse bende die achterna gezeten wordt, maar een bende egoistische eikels.

Best mooie effecten, redelijk aardig in beeld gebracht (al kon er echt veel meer gedaan worden met het eiland) en best leuke slachtingen.

Verhaaltje is maar een kapstok en de film doet zelfs geen moeite er een onverwacht einde aan te breien. Vond het zelf niet bepaald storend, aangezien het verhaal hier wat mij betreft geen enkele meerwaarde had.

Wat vooral bijblijft is het uitschot dat centraal staat in deze film. Verder aangenaam kijkvoer.

avatar van Zinema

Redelijk vermakelijke horrorfilm met een enigszins originele invalshoek op een bekend gegeven.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Een Britse horrorfilm die niet slecht is, maar bij nader inzien nu ook weer niet zoveel om handen heeft. Het plot is interessant, maar zeker niet nieuw (het is bijvoorbeeld al gebruikt in Lighthouse). Toch weet de film handig gebruik te maken van zijn verhaallijn en al het nodige te benutten in een schitterende omgeving. Eens op het eiland gebeuren er wel cliché dingen, maar niet echt storend, want je kijkt immers naar een horrorfilm.

Wilderness heeft een matig acterende cast en typetjes die nu niet bepaald leuk zijn om 1,5 uur lang naar te kijken, maar toch passen ze in deze film omdat ze voor spanning kunnen zorgen. En dat is nu net mijn punt: Wilderness bevat een hoop spanning, maar daarmee houdt het dan ook op. Er is totaal geen engheid in deze film en ook geen dreiging. Vrij weinig afwisseling ook: het constante gescheld, discussieer en gevecht in de groep met hier en daar een scène waar de killer toeslaat.

De spanning komt meer van de jongeren, dan van de killer, want deze wordt nu niet bepaald dreigend neergezet. Vandaar dat ik de ontknoping een beetje "lame" vond. De film zou in mijn waardering meer punten behaald hebben als hij mij kon trakteren op een goede twist. Maar de killer zelf, de motieven...........nou niet dat ik ze niet snap, maar echt boeiend is het nu wel niet.

Maar als eindbesluit kan ik toch wel zeggen dat het een bovengemiddelde horrorfilm is die enkele zéér gore scènes oplevert, dus wat dat betreft zit de film wel goed.

En Lindsay, is dat een unisex naam? Vond het maar vreemd.

avatar van lagaiske

lagaiske

De film begon zeer spannend en bouwde deze spanning goed verder op.

Enkele(probleem)jongeren samen op een verlaten eiland.

Merken ze plots dan toch niet alleen te zijn.

En deze andere bewoner(s)hebben blijkbaar geen al te goede bedoelingen.

Al snel vallen de eerste slachtoffers.

Vanaf daar verliest de film op een of andere manier zijn charme en gaat het steeds verder bergaf.

Maar het blijft een leuke film om eens gezien te hebben.

Niet meer niet minder.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Bovengemiddeld ten opzichte van de meeste moderne horrorfilms. Al blijft het een soort kruising tussen Battle Royale, Deliverance en Don't Go In The Woods...Alone.

Dat slechte acteren vond ik nog wel mee vallen. Zeker die kleine skinhead vond ik bij vlagen een echt overtuigend naar figuur.

Leuk om een keer mee te pikken als je van horror houdt.

avatar van mezlycz

mezlycz

pietjuh schreef:

Wat een megafilm, zelden zo een mooie verhaaluiwerking gezien als dit!!!! HOEZEE HOEZEE HOEZEE. machtig gewoon. AANRADER!!!!!!!!!!

5* omdat meer niet kan!!

het is teleurstellend hoe naief mensen toch kunnen zijn..

het was leuk om hem te kijken, maar achteraf zat er niet veel 'in' de film, zoals eerder vermeld is het verhaal niet echt denderend. T geeft me zo'n gevoel dat ik by pirates of the caribbean had. Licht verteerbare film

avatar van McAvoy

McAvoy

Wist niet precies wat ik nou van deze film moest verwachten maar hij heeft me uiteindelijk niet teleurgesteld, zat genoeg spanning in en vooral ook een goede portie ranzigheid.

Vond het alleen wel jammer dat zo snel al bekend was wie nou de moordenaar was...

avatar van Jaegelsch

Jaegelsch

Van dit soort films houd ik dus. Geen afgezaagd groepje Amerikaanse jongeren, maar een stelletje Britse klootzakken op een eiland. Sommige gebeurtenissen waren wat voorspelbaar, maar dat heb je wel vaker met horrorfilms. Ik heb me in ieder geval niet verveeld, er zaten heftige, bloederige momenten tussen. Echt een aanrader voor iedere horrorliefhebber.

avatar van voomzap

voomzap

mwah, een aantal prima en een aantal mindere acteurs in een verhaal dat iets te langzaam op gang komt. Het laatste gedeelte maakt wel weer veel goed. Horror is het trouwens alleen bij vlagen: De nadruk ligt niet op expliciet in beeld gebrachte gruwelijkheden al zijn er wel een paar heftige shots. Voor liefhebbers van 'survival thrillers' zeker geen afrader.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Prima horror werkje, keer geen domme amerikaanse jongeren die opgejaagd worden.

Had meer gedaan kunnen worden met het eiland maar uiteindelijk toch bovengemiddeld.

Leuke gore en netjes geacteerd.

avatar van Slynkin

Slynkin

Deze film scoort boven mijn verwachtingen. Een Britse film die inhoudelijk eigenlijk niet zoveel voorsteld. Standaard 'survival of the fittest verhaaltje, en je weet vantevoren al welke persoon het gaat overleven. Niks bijzonders eigenlijk. Er zit geen 1 schrikmoment in en ook de acteurs zijn niet van wereldniveau.

Toch vind ik deze film ver boven gemmiddeld. Dat komt omdat ik het camerawerk enorm goed vond! Dat valt me niet vaak op aan een film. En de verhaallijnen lopen ook strak in elkaar over. Petje af voor die regisseur. Knap om met zo weinig materiaal zo'n film neer te zetten.

3.5

avatar van K@i

K@i

kompleet onverwachts een goede film !

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Helemaal niets van verwacht (want: uitgezonden op Zone Horror) maar boven verwachting goed. Een zeer dikke, dikke ***1/2 dus vandaar **** op MM.

avatar van Piraat

Piraat

Jammer dat de film niet zo bekend is. Zou nog veel mensen kunnen bekoren.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Prima vermakelijke film. Alleen jammer dat Steve zo gemakkelijk het loodje legt.

avatar van Lov3ly

Lov3ly

Heb deze film nog gisteren gezien.

Ik vond het best wel spannend.

Het begon goed en het is goed afgelopen.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Naast het plot die vrijwel ultra-vermakelijk en zeer spannend is, is het de gore die Wilderness opfleurt tot een een nog hoger niveau. Het kamp zonder enige bijgevoegde gebeurtenissen was al interessant, maar met het volledige gedeelte met het incident van de moord , en een daarop nog eens het wraakgedeelte (waar deze film trouwens doorgaans over gaat) maakt van Wilderness een uitstekende avonturenhorrorfilm, want dit was veel meer dan horror alleen. Het is ook uit het persoonlijk aspect dat ik deze film zeer hoog ga beoordelen. Het plot staat me namelijk meer dan aan, al is het niet al te origineel maar dat zijn zo'n filmpjes dat ik zeer graag zie. Voor liefhebbers van overlevingsthrillers is dit inderdaad geweldig, net als ik zo'n liefhebber ben.

Jammer kan Wilderness ook niet ontsnappen clichés. Het ergste was de verkrachter die ook zijn hormonen niet intoom kon houden. Maar dit was dan ook de enige stoornis die ik in heel deze film tegengekomen ben.

Wilderness is niet origineel en kent clichés maar zorgt voor uitstekend vermaak, een pluspunt die van uiterst belang is. Voor mensen die echt van het genre houden, zullen deze film waarschijnlijk geweldig vinden, net als ik .

avatar van guylopez93

guylopez93

Rudeo schreef:

in Wrong Turn 1 en 2 was er toch ook een goed einde

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Lekker uitgangspunt, maar een behoorlijk amateuristische uitwerking. Het script biedt in essentie genoeg voer om de horrorliefhebber tevreden te houden, maar wringt zich tegen het eind in jammerlijk uitleggerig gedrag. Doodzonde dat Bassett deze clichématige aanpak vertoont. Wilderness had verder een sterk minimalistisch filmpje kunnen zijn, maar het gebrek aan talent bij de makers zorgt ervoor dat dit een erg makke horrorfilm is geworden. Eentje die nog enigszins gered wordt door het leuke spel van een stel acteurs en één of twee smerige gore momenten. De editing, sound design en vooral de score leken echt helemaal nergens op. Laatstgenoemde lijkt zo gejat uit een goedkope game. Ook uit de locatie had veel en veel meer gehaald kunnen worden. Verspilde potentie.

avatar van Ralf81

Ralf81

Keihard gorefest. Op de cover van mijn DVD staat een (12)-rating, maar ik vind deze film toch erg hard voor de gemiddelde brugklasser.

Ondanks de gore bevat Wilderness toch wel de nodige elementen die de film het kijken waard maken. Je krijgt in elk geval een terechte hekel aan bepaalde leden van het groepje. Verder is de nodige spanning ook zeker wel aanwezig. Helaas is het allemaal wat over de top, dat doet toch duidelijk afbreuk aan mijn beoordeling.