• 9.372.440 stemmen

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 2 april 2009

Plot Che: Part Two

"A revolutionary life."

Na Fidel Castro in Cuba via een revolutie aan de macht te hebben gebracht, besluit Ernesto 'Che' Guevara om zijn carrière als 'beroepsrevolutionair' niet op te geven. Hij doet een poging om de revolutie in Bolivia te herhalen.

Ernesto Che Guevara

Tania (Haydee Tamara Bunke Bider)

Fidel Castro

Darío (David Ardiazola)

Raúl Castro

Pombo (Harry Villegas Tamayo)

Tuma (Carlos Coello)

President René Barrientos

as

Nieuwe Soderbergh. Aan hem denk ik wel toevertrouwd. Hopelijk een goede Biopic, en niet zo'n tranentrekker zoals we de laatste jaren zo gewend zijn.

avatar van Oscar Wilde

Oscar Wilde

Benicio Del Toro is de juiste acteur om Che Guevara te vertolken. Alleen jammer dat zo'n idioot als Soderbergh deze film gaat verpesten. Hopelijk wordt het niet zo saai als Oceans Twelve.

avatar van Diesel

Diesel

Jammer dat Terrence Malick afhaakte. Soderbergh is wisselvallig.

avatar van Werwolf

Werwolf

Erg benieuwd naar deze film! De docu van Che vond ik best aardig, en Motorcycle Diaries was ook best oke. Daar lieten ze de periode zien totdat Che daadwerkelijk tot actie overgaat, dat laat deze film dus wel zien.

Benicio Del Toro in de hoofdrol: grote klasse! Geweldige acteur, een voor mij erg interessant verhaal dus mijn verwachtingen zijn erg hoog.

Diesel schreef:

Jammer dat Terrence Malick afhaakte. Soderbergh is wisselvallig.

Maar vooral ook eigenzinnig en wars van conventies. Ik mag dat wel.

avatar van thibault14

thibault14

Hopelijk is deze beter dan het zeer matige Traffic

avatar van Hi-Tek

Hi-Tek

Is dit de enigste film over Che Guevara en is hier al een trailer van beschikbaar ?

Benico Del Toro is een goede acteur alleen de regisseur laat de film in de steek.

Mooie poster!

Ik kijk echt al ruim een jaar uit naar deze film, en als het goed is gaat in januari 2007 eindelijk in (wereld-) première! Benicio, mijn held, als Che Guevara!! Ik heb al enkele screenshots gezien en hij lijkt echt als twee druppels water! En dan ook nog Javier Bardem in de film!

I feel another Oscar for Benicio coming up...!

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Del Toro zei in interview dat deze even uitgesteld was om ocean's thirteen te maken.

sn@ke schreef:

Dat klopt inderdaad; Soderbergh wilde eerst Ocean's Thirteen maken, in de tussentijd. Tot voor kort kon je op IMDb de releasedatums checken. Toen stond de wereldwijde releasedatum op januari 2007. Maar nu kun je die gegevens niet meer opvragen... 't Wordt dus afwachten...

They'd better hurry up!

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Lijkt me een gruwelijk goede film, Benicio als Che Guevara..

as

Wordt trouwens in tweeen geknipt: Guerilla en Che. Nu dus twee films over Guevara van Soderbergh.

Art

Heb je daar meer informatie over? Ben toch wel heel nieuwsgierig naar dit project, of projecten

as

Stem kan weg. De film is nog niet eens klaar.

Art schreef:

Che Times Two

Soderbergh will tell revolutionary's story in two parts.

by Paul Davidson

October 31, 2006 - It's a risky bet, but director Steven Soderbergh (Traffic, Ocean's Eleven) thinks he can draw in audiences for two separate biographical films on the revolutionary Che Guevara. His backers agree, so the production that has already begun shooting footage with Benicio Del Toro as Guevara will be split into two feature film projects.

According to Variety, the first film will be called The Argentine, following Che's movements in the fifties as he helped a group of Cuban exiles turn into a popular movement and overthrow the US-friendly dictator who then ruled Cuba.

The second picture, Guerrilla, is to begin with Che's 1964 visit to the United Nations in New York City. Presumably, it will end with Guevara's capture and execution in Bolivia.

Soderbergh has previously acknowledged that his film would be quite complicated and difficult to pull off. The decision to make two separate movies may alleviates many of the complex issues and give the story more room to breathe. The filmmaker expects to make both pictures for less than $70 million combined.

Soderbergh's production will not be a halfway effort. Intended to be an accurate portrayal of the guerilla's life, the two films will be largely filmed in Spanish. Writer Peter Buchman and actor Del Toro have been working with a translator to convert Buchman's English-language screenplays. The Argentine and Guerrilla will be co-produced with two Spanish companies, Morena Films and Telecinco.

In addition to Del Toro (Traffic), Javier Bardem, Franka Potente (Run, Lola, Run) and Benjamin Bratt (Law & Order), and Julia Ormond (Smilla's Sense of Snow) also star.

Zo goed?

Heb er wel vetrouwen in, zeker door Del Toro

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Deze wordt zeer waarschynlyk later uitgebracht dan The Argentine, het andere deel, dat nog niet op de site staat.

BenicioDelToro

De geruchten gaan dat Soderbergh beide films een week na elkaar uit wil brengen. Een dubbele BDT-traktatie dus!

De status is al sinds 20 februari trouwens niet meer ge-update op IMDb... Production is expected to begin in May 2007... Inmiddels is het al juni.

Waarom duurt het nou zo lang?

(ik weet het, ik ben zwaar ongeduldig! )

JohnStacks

Typisch Amerika weer om Soderbergh(oceans trylogy) deze film te laten produceren als het om een Amerikaan ging (dus niet Che Guevera) dan zouden ze zeker S. Spielberg kiezen ofzo ..

avatar van neo

neo

Hoe kan dat nu in hemelsnaam typisch Amerikaans zijn? Soderbergh is evenveel Amerikaan als Spielberg. Schindler's List ging ook niet om een Amerikaan.

JohnStacks

Amerikanen bevrijdde de joden vandaar..

Alles waar Amerika mee te maken heeft op een positieve manier doen ze helemaal hun best enzo.

Er is geen 1 film die echt over de vietnamese oorlog ging of wel soms?? Jah behalve RAMBO zeker..

. Af en toe moet je een traantje laten om de jeugd van tegenwoordig.

avatar van gotti

Niet alleen om de jeugd hoor...

BenicioDelToro

Overigens zijn de meningen in de VS nogal verdeeld over deze film - nu al! Een aantal mensen vindt dat er geen film mag worden gemaakt over Che, omdat het systeem waar hij voor staat (communisme - voor de leken onder ons) veel doden heeft veroorzaakt. En daarom mag Che niet als een held worden vereerd... Controverse alom. Ik kan me er iets bij voorstellen, maar sta zelf meer achter de mening dat Che de personificatie is van vrijheidsstrijders van over de hele wereld en beter in dat opzicht beoordeeld kan worden.

Wat zijn jullie meningen hierover?

avatar van moviemike

moviemike

Ik merk op IMDB op dat er nog een andere film uitkomt met Del Toro als Guevara, eveneens geregisseerd door Soderbergh en deze blijkt ongeveer gelijktijdig te worden gedraaid. Die film noemt 'The Argentine'.

as schreef:

Che Times Two

Soderbergh will tell revolutionary's story in two parts.

by Paul Davidson

etc

Dit berichtje maakt het toch wel duidelijk? Gewoon even naar boven scrollen voor het hele bericht.

avatar van The One Ring

The One Ring

BenicioDelToro schreef:

Volgens mij kunnen ze best allebei de kanten van Che belichten. Zowel zijn foute als zijn goede kanten belichten lijkt me de beste keuze. Veel van dit soort biografieën staan vaak nogal kritiekloos tegenover hun onderwerp, waardoor ze wat eendimensionaal worden.

kos schreef:

. Af en toe moet je een traantje laten om de jeugd van tegenwoordig.

Wat ik zeo over Vietnam klopt wel hoor !!! Zeg eens eerlijk alles moet altijd maar om amerikanen gaan..

Zoals the Last Samurai..Wat dacht je van The Last Nigga met Tom Hanks(ja oke dat heb ik van de chapelle show)

BenicioDelToro

Overigens is Soderbergh eindelijk begonnen met filmen. De status van zowel The Argentine als Guerilla is nu veranderd in 'Filming'.

Da's een goed teken!