• 9.373.095 stemmen

Geregisseerd door: Wilson Yip

Met onder meer: Donnie Yen, Nicholas Tse en Shawn Yue

Gesproken taal: Kantonees

Plot Lung Foo Moon

De film is een bewerking van een manga over twee broers, Dragon en Tiger, die elk aan een andere kant van de wet zijn beland. Dragon (Yen) werd al jong gescheiden van zijn broer en belandde bij een triade. Tiger (Tse) bracht zijn jeugd door op de Dragon Tiger martial arts-academie, waar hij een geduchte vechtjas werd. Als Tiger de hand weet te leggen op een zeldzaam amulet van de gangsterbaas die Dragon in dienst heeft, staan de mannen na jaren weer tegenover elkaar. Uiteindelijk zullen de twee, plus een derde kungfu-kei Turbo (Yue) de handen ineen slaan om de mythische heerser van de triade op de knieën te krijgen, de gevreesde Shibumi.

J.T.O

Het heeft een paar mooie vechtscene's en de sfeer in het begin zat er goed in. Tegen het midden werd het nogal saai en voor het einde heb ik geen commentaar. Beetje zwak uitgevoerd, maar voor liefhebbers is het ondanks dat wel genieten.

***

Op de film valt erg veel aan te merken.

Gelukkig begint de film dan ook met een collage van Street Fighter achtige figuurtjes in cartoon vorm. Laat er geen onduidelijkheid over bestaan, dit is een adaptatie van een knokstrip. Soort van live action Street Fighter met een brok sci-fi fantasy erbij gegooid.

Waar het misloopt is bij de CGI. Over het algemeen valt het wel mee, maar geregeld is het niet aan te zien. Vooral de omgevingen zijn bij momenten blergh. Oa bij de climax. Vreemd genoeg is het verder visueel gezien wel genieten. Het eerste half uur wordt er veel met overzichtsshots geëxperimenteerd. Er wordt door muren en over kamers heen gevlogen, ook tijdens de actiescenes. Erg speciaal, ook wel licht desoriënterend.

De sterkste actiescenes zitten ook in het begin. Hoe meer de film vordert, hoe meer CGI er aan te pas komt, maar zeker in het begin laten de heren zien dat het weldegelijk veel uitmaakt dat je je mannetje kan staan zonder kabels. Even noteren, zekere Amerikaanse regisseur die het denkt ook te kunnen met een trezebees in geel pakje.

En hoewel er dus veel op deze film aan te merken is, boeit het me niet dat te doen. De actie was geweldig, spaars vernieuwend in beeld gebracht, en entertaint geweldig. Jaa is de beste martial arts artiest, maar de topfilms blijven toch vooral van HK komen.

4* voor deze film. Wie niet houdt van stripverfilmingen (en dan heb ik het over het Aziatische soort), blijf beter weg, maar de rest kan genieten.

avatar van The Lexx

The Lexx

Ik ben het met Onderhond eens, een erg fijne comic verfilming.

Alhoewel ik het jammer vind dat er in geknipt is, (ergens op youtube staat een gevecht met samuraizwaard) heeft de film verder mooie vechtscenes, alleen het verhaaltje vind ik een beetje standaard.

verder speelt Wah Yuen weer een leuke bijrol als kung fu meester 4*

avatar van XTREEM|RAGE

XTREEM|RAGE

yep een mooie verfilming, kon iets beter, maar slecht is ie niet!

avatar van shapeshifter

shapeshifter

wel een aardige film met wel goede actie's maar er zit totaal geen verhaal in ik vond hem tegen vallen

meer voor de jeugdige kijker die naar de power rangers zitten te kijken meer wil ik er ook niet over vertellen een

2'5 voor deze film

avatar van Thibbledorf

Thibbledorf

Aardige film die me wel kon boeien, als fan van het kungfu genre. Het CGI gedeelte vond ik ook geslaagd, zag er allemaal heel gelikt uit naar mijn mening. Omdat ik al geen diepgaand plot verwachtte viel het verhaal me ook nog wel mee. Bij dit soort films is het verhaal sowieso meestal al van ondergeschikt belang. Leuke film voor een vrijdagmiddag:)

Alleen de plotsamenvatting hier op Moviemeter klopt niet echt, maar goed.

avatar van Bati40

Bati40

aardig goede film. heb er van kunnen genieten

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Soort matrix in kwadraat, bijna lachwekkend, maar toch nog wel een aardig verhaal.

avatar van Taohu928

Taohu928

ik heb 1 hele goede reden om de film te zien

nichonals tse speelt erin!!! hhaha

Ramon K

2* Eigenlijk dezelfde kritieken die ik ook op SPL had. Wilson Yip gooit er te veel lelijke CGI in, maar ook blundert ie op elk vlak als het om tragedie en drama gaat. Wat een fiasco! Dat het plot in een martial-arts-film wat miniem is of oppervlakkig dat doet er helemaal niet toe, mits de martial-arts-scenes goed en talrijk zijn. Na de eerste twee fijne actiescenes dacht ik dat de film de goede kant op ging. Maar plots krijgen we vele dramatisch bedoelde ontwikkelingen ondersteund door vreselijke drakerige muziek, slechte terugkerende flashbacks met slecht acterende kinderen met haardracht die ze als volwassenen nog hebben (zodat we maar niet in de war kunnen raken) en nog vele andere stroperige zaken. En CGI, vele niet uitziende decors en effecten. De gevechten blijven helaas uit tot aan de teleurstellende CGI-overladen climax. Jammer, maar dan zie ik liever een Shaw-flick.

Synopsis is verder fout.

J.T.O

Maar je geeft SPL een 1,5 ster, terwijl de martial-arts-scenes daar wel goed zijn? Het was niet veel, maar de gevechten waren op zodanig hoog niveau dat ik wel zeer tevreden was.

Ik kan me van deze film nog een klein stukje herinneren, dat hij gevochten wordt in een restaurant en dan van boven persoectief. En het begin was ook wel cool.

Ramon K

'T scheelt een halve *. Ik vind de martial-arts hier iets beter. Vooral de beginscene en de scene in het restaurant idd.

J.T.O

Ja, dat is waar, maar ik was meer verbaasd dat je de gevechten in SPL zo slecht vond. Want ik bedoel als je toch wel van een Shaw-flick houdt, dan moet je echt toegeven dat de gevechten in SPL ver boven het gemiddelde was? Overigens vond ik de gevechten van SPL veel beter dan hier, eigenlijk wel moeilijk te vergelijken, maar toch overduidelijk zichtbaar wie er kon vechten en wie niet gezien Dragon Tiger Gate met CG versterkt is.

Ramon K

Mwa, in mijn beleving niet echt. Moet ook wel bekennen dat ik te weinig van die gevechten voor de geest kan halen. Ik denk dat het voor mij ook vooral met de CGI te maken heeft. Ik vind de plots in de meeste Shaw-flicks (hoewel ooit miniem) over het algemeen ook pakkender. Nee, geef mij maar een Mad Monkey Kung Fu of Magnificent Butcher: heerlijke en originele martial arts, veeeeel vechtscenes, geen CGI, wervelende choreografie en leuke plots.

J.T.O

Mad Monkey Kung Fu heb ik toevallig gezien en ik snap de lof daarover niet zo, want de gevechten waren inderdaad wel goed, maar de rest nogal slapjes en dat zorgde dat het eigenlijk wel dat het moeilijk af te kijken was. Van de CG in SPL heb ik niet veel gemerkt? Zit je nu niet met DTG te vergelijken, want SPL was namelijk realistisch en bruut in beeld gebracht. Vooral de scène in het steegje met Donnie Yen en Jacky Wu was geweldig en het eind gevecht met al de grondgevechten en lockings zijn super. Maar goed, ieder heeft zijn smaak, ik houd wel van beide soort martial arts films

Trouwens check deze video dan, deze gast zou een geweldige on screen martial artist zijn. Zijn kicks zijn echt enorm snel.

www.youtube.com/watch?v=sQ_vBDxlW4c

Vanaf 1:10

avatar van BlueSword

BlueSword

beetje teleurgesteld gezien de geweldige trailer en de reviews, begin was erg goed zat er helemaal in, totdat het later in de film ineens erg saai werd en het verhaal kon me ook niet echt boeien.

ondanks dat waren de personages wel leuk en de gevechten super! (laatste minuten vond ik alleen minder)

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Mooie kung-fu film met een paar vernieuwende actie-scenes.

Vooral Donnie Yen sprong eruit als Dragon.

Zulk soort films mag ik wel over.

avatar van don pedro

don pedro

hannes64 schreef:

Mooie kung-fu film met een paar vernieuwende actie-scenes.

Vooral Donnie Yen sprong eruit als Dragon.

Zulk soort films mag ik wel over.

Groot gelijk...ik vind trouwens dat Yen zeer ondergewaardeerd is.

Van mij krijgt deze ook 4.5*....schitterende actiefilm.

avatar van FillumGek

FillumGek

De actiescenes waren lekker bruut, spectaculair en over de top zonder dat het echt nep werd. Helaas was het middenstuk, waar het 'verhaal' meer omvang kreeg wat saai. Toch zeker de moeite waard, ook de soundtrack vulde de spectaculaire vechtscenes mooi aan.

avatar van soully

soully

Vond het een leuke film vooral in het begin. Naarmate werd het wat minder.

Vond het toch weer jammer dat er toch 2 semi kung fu vechters in de hoofdrol zaten. Heb het niet zo met acteurs die niet heel erg gedreven zijn met kung fu en toch in zo eentje spelen. Ik bedoel Wah Yuen daar heb ik dus meteen respect voor. Je kijkt een film echt anders als je weet dat ze het echt kunnen of niet echt kunnen.

avatar van jackie chan

jackie chan

Mooie film!

Al ben ik niet zn grote fan meer van deze typische chinese films! Geef mij die oude kung fu films maar weer nu begnnen ze te lullen over allemaal dinge.

Maar mijn bewondering voor Yen en Tse! Ben fan geworden van Tse na zijn optreden in new police story maar even een vraagje: vecht hij zelf of waren het stuntmannen???

Ja domme vraag maar in New Police Story vechtte hij niet ()niet echt dan) en in deze film schiet die camera weer zovaak heen en weer dat je de vechttijl niet echt kunt bewonderen (daar heb ik gewoon een bloedhekel aan gisteren drunken master gezien en daar houden ze het beeld soms wel 10 seconden vast zodat je zeker weet dat ze echt vechten bij deze films kun je niet zeker weten of het nou yen of tse is je ziet het wel aan de kleren maar je kunt hun gezicht niet indenficeren)

Maar voor de rest toch vermakelijke filmpje een 3 van mij.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Ramon K schreef:

Alles wat Ramon K hier verwoord, ervoer ik precies hetzelfde. Vond SPL al niks en vond dit nog meer belachelijk. Ik moet er nog de verschrikkelijke smooth uitziende jongens aan toevoegen, helemaal niet cool..

Zag hiervan laatst anders nog het gevecht in het eethuis (redelijk in het begin van de film). Eén van de mooiere gevechtsscenes die ik ken. Prachtig in beeld gebracht.

avatar van bulder

bulder

Thibbledorf schreef:

Alleen de plotsamenvatting hier op Moviemeter klopt niet echt, maar goed.

kjk eens naar de film lp man van donnie yeng

avatar van DVD-T

DVD-T

Ik ben altijd wel te vinden voor een goede martial arts film en Dragon Tiger Gate heeft mij zeker niet teleurgesteld.

Het drama komt niet altijd even goed over, en zoals al vaker gezegd hier zitten er soms erg lelijke cgi shots in.Af en toe toch wel van een Playstation niveau.De vechtscènes zijn het die het hem doen in deze film.Heerlijke harde momenten zijn er te zien.Geweldig stunt en vliegwerk, afgewisselt met af en toe tergende drama.Het laatste gevecht vond ik wel iets over the top en miste net die kick die ik in de andere scènes wel kreeg.Verder heb ik mij met deze film echt super vermaakt, en daar gaat het in deze film ook om.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

't is maar wat je verwacht van een strip-verfilming. Het mooie vond ik juist de mengeling van af en toe de hele reeele stukken en de af en toe duidelijk comic/manga-gebasseerde decors.

Schitterende camerashots en een split-screen-scene met wel -tig screens.

Ik vind dit een stuk beter te pruimen dan Cronenberg's A History Of Violence waar het hele comics-element was weggelaten.

't is ook weer geen Casshern (op zich jammer) en het doet inderdaad soms wel eens een beetje denken aan Jetix. Maar hoge amusementswaarde.

avatar van asheng

asheng

wel erg goed voor een strip-verfilming wat me dus verbaasde. maar dat gebeurde de laatste jaren wel vaker. heb het namelijk veel beroerder gezien. voor de rest leuke massale knokpartijen aan het begin. vooral in de japanse eethuisje. heb betere cgi werk gezien, maar het stoorde me niet. de beste knok-films komen toch nog steeds uit hk en kan donny yen daarbij wel erg goed waarderen!

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Erg jammer dat de film zo onevenwichtig is.

De vecht scènes zijn heel aardig en het gesteente vliegt in het rond, maar vooral rond het midden is de film saai met vervelend drama. Ook op de CGI valt erg veel aan te merken, net als het 'verhaal'. Maar de film vermaakt zeker, met een paar hele aardige shots (de slow motion shots waren af en toe wel irritant trouwens). Dragon Tiger Gate komt echter niet verder dan 3*.

Ramon K

Ook deze film van Wilson Yip herzien en ik blijf bij mijn oorspronkelijke oordeel. Op de scene in het eethuis na (die vooral origineel in beeld is gebracht) vallen de fights hard tegen. Vaak te warrig en te druk, en er is te veel in geknipt op de montagetafel. Donnie Yen nam blijkbaar de actiescenes voor zijn rekening in Dragon Tiger Gate en SPL. Dat gaat hem wat mij betreft niet goed af. Ik vond de confrontatie tussen Yen en Hung in SPL ook al teleurstellend. En de CGI plus bepaalde decors zien er echt niet uit. Ik kreeg Mortal Kombat flashbacks.....

2 dvd's (ex-rentals) gaan mijn ruiltopic in