Genre: Familie / Fantasy
Alternatieve titel: Jacht op de Kleintjes
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Peter Hewitt
Met onder meer: John Goodman, Jim Broadbent en Tom Felton
IMDb beoordeling: 5,9 (23.904)
Releasedatum: 9 juli 1998
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot The Borrowers
"Little People. Big Trouble. Lots of fun."
Onder de vloer en achter de muren van het huis van de familie Lender woont in het geheim nog een gezinnetje: een vader, een moeder en twee kinderen zo klein als een wijsvinger, de bruikleners. Zij overleven door spulletjes te lenen van de grote mensen. Dat loopt gesmeerd, tot de dag dat de Lenders door een gemene advocaat uit hun huis worden gezet.
Ocious P. Potter
Town Hall Clerk
Victoria Lender
TV Gangster
lorelei
leuke film. Ik had hem eigenlijk gekocht omdat Tom Felton (peagreen) erin speelt. Hij wordt wel een beetje saai. Maar dat komt denk ik doordat het gewoon puur een kinderfilm is. Maar Tom zet wel een schetig karakter neer!
SuperSideSwipe
Kan me nog een soort tekenfilm van pak em beet 20 jaar geleden, die ongeveer hetzelfde idee had, weet alleen niet meer hoe die heet.
Opzich een geinig filmpje voor kinderen. Volwassenen zullen er niet zoveel uit kunnen halen.
3,0
Hilarious
Mooi filmpje voor kinderen. Ik heb hem al vele malen gezien maar hij blijft leuk. Jammer dat ik vroeger niet wist dat Tom Felton (Draco Malfoy uit Harry Potter) erin meedeed als Peagreen Clock. Anders zou ik zeker meer op gelet hebben, hij was wel grappig.
film_kaza
Niet een aanrader, maar wel een leuke film.
3,5
jack-sparrow
hij is best leuk en knap gemaakt .
het is een grappige en leuke film om een avond te vullen.
ik geef hem 3.0
die hard
Leuk voor een keer te zien. Het is weer zo van de goede winnen van de slechte mensen. Kinderen zullen wel plezier beleven aan deze film.
Goodman speelt een goede, maar iriterende hoofdrol .
Enfin, echt een voorspelbare en kinderachtige film.
hiervoor geef ik niet meer dan 2 sterren
Sannepan
Aardige kinderfilm.
Leuk gegeven waarbij je je fantasie kunt gebruiken en het is ook wel aardig uitgewerkt. Natuurlijk vrij voorspelbaar, maar ach... dat mag de pret niet drukken
Kinderen zullen hier zeker van genieten!
Betamax
Aardige film.
Knap gedaan maar inderdaad erg voorspelbaar.
Als je vrij bent en het is slecht weer ben je in elk geval 90 min aardig bezig.
Goodman vond ik top, Walken trouwens ook erg goed.
vivike
Echte flutfilm.
Misschien hebben kinderen hier iets aan, ik zeker niet.
Sutherland
Leuk rolletje van Hugh Laurie in deze film. Natuurlijk is de film op zich niet veel bijzonder. Misschien wel leuk voor jonge kinderen.
horrorjp
Naast de film abeltje had ik deze vroeger ook erg veel gezien. Het is een hele leuke kinder film maar ik denk dat ik er nu niet heel veel meer aan vind. 2,5*
brabusRUS
Jammer dat ie Nederlandstalig was. Anders had 'm wel afgekeken.
Qwertary
Ik keek deze film toen ik klein was best wel vaak. We keken de Engelse versie en die is wel te doen xD Is een echte kinderfilm,
waarom zendt de BBC em dan rond middernacht uit? Doen ze de laatste tijd wel meer :S xD
tommykonijn
Ik vond hem nogal meevallen, een aantal aardige grappen en spannende momenten zorgen voor een vermakelijke kinderfilm. Maar bijv. het einde vond ik wat snel afgekladderd, volwassenen kunnen hem ook aardig vinden maar verwacht dan wel dat er een paar stukken in zitten die een beetje té overdreven zijn. John Goodman viel me mee, ik had eerlijk gezegd meer van hem verwacht maar hij presteerde zeker niet slecht. Ook leuk om Tom Felton (Draco Malfoy uit Harry Poter) in zijn kinderjaren te zien. Al met al een aardige jeugdfilm.
notorious_kim
Dit is een film die al verschillende keren verfilmd is, maar ik vind dit wel een van de leukste versies, ik denk vooral omdat deze versie veel eigentijdser is. De kapsels op de wezentjes zijn ook super .
Toffe familiefilm, zonder meer. Leuk verhaaltje, een beetje cliché allemaal, maar bij familiefilms stoort me dat niet zo als de uitwerking goed is, en dat was hierbij wel.
Ik zou hem niet beschrijven als een zeer goede familiefilm, er zijn er veel leukere, maar hij is toch eens tof om te bekijken.
Groenepaperclip
hoeveel keren ik deze film vroeger niet heb gezien...
zag 'm vorige week opnieuw op de televisie en onmiddellijk kreeg ik dat nostalgische, gezellige gevoel terug.
vind em nog steeds fantastisch!
brabusRUS
Leuke film. Ik heb wel iets met mini-wezens en de dingen die ze gebruiken, zoals walnoten als helm. Alleen wat ik wel erg jammer vond is dat de film weer in het Nederlands is uitgezonden!
gr.jske
The Borrowers met John Goodman in de hoofdrol is een kinderfilm dat gaat over een klein gezin nog kleiner dan een muis dat probeert af te rekenen met een gemene advocaat.
Ja, ik was één van degene die de film bekeek in de bioscopen in 1997. Ik weet het, ik was toen iets van 37 maar het is gewoon een geniale kinderfilm. Hoe goofy het ook overkomt, het is gewoon geniaal met een geweldig klein verhaaltje, Ook het acteerwerk van John Goodman en toen nog opkomende Tom Felton was geweldig. Felton zullen we later beter kennen als Malfidus in Harry Potter. De humor is absoluut lollig. Ik heb me doodgelachen! Dus als je opzoek bent naar een film voor kids dan neem The Borrowers!
cloffie
Erg leuke kinderfilm die beter is dan de gemiddelde film in dit genre. Veel mensen onderwaarderen kinderfilms omdat ze niet vanuit het kind-perspectief de film bekijken. Als je dit wel lukt, zie je dat de film meer dan goed is gemaakt.
Het verhaal moet dus simpel en luchtig zijn, anders raken kinderen het verhaal kwijt. Het verhaal dat de mini-mensen het gezin en hun woning redden op een avontuurlijke manier, daarom prima uitgewerkt, zonder al te moelijke plotwendingen. Enige nadeel vandaag is dat de film nederlands-gesproken werd uitgezonden, maar daar kunnen de makers natuurlijk niets aan doen.
De film heeft een erg verassend leuke cast. John Goodman speelt zijn rol als gemene advocaat met verve. Peagreen Clock - de 10-jarige benjamin van de mini-familie - wordt gespeeld door Tom Felton kennen we uit deze filmserie als Draco Malfidus. Hij is als 10-jarig broekie amper te herkennen!
De bijrollen zijn ook prima ingevuld. Exterminator Jeff wordt gespeeld door Mark Williams, die we natuurlijk kennen als Arthur Wemel uit de Harry Potter-films. Hugh Laurie - die we vooral kennen uit de Blackadder reeks en als de sarcastische dr. Gregory House - speelt hier politieagentje op een leuke manier.
Wat ik gaaf vond is dat alles tot in detail was vergroot/verkleind. Ik kon hier eigenlijk geen fouten ontdekken. Zelfs een bankpas als slaapkamerdeur klopt verhoudingsgewijs! Vanuit het kind bekeken geef ik de film een dikke 8/10, dus 4p.
HK Senator
Leuk als tussendoortje voor kinderen. Meer niet. En dit verhaal voorspelbaar noemen is zacht uitgedrukt.
Kondoro
The Borrowers
Dit vond ik toch wel een draak van een film! Ik heb me totaal niet vermaakt met de manier hoe hij overgebracht werd. De film zag er niet uit, rommelig en lelijk gefilmd. Totaal dus niet mijn film. Vat mij niet verkeerd op. Het is allemaal erg leuk bedoelt maar, het is vreselijk uitgewerkt en ik heb me avondje niet echt vermaakt! Het acteer werk is matig. Vooral van meneer Potter. Dit is overduidelijk niet de beste kinderfilm zoals hierboven beweerd word. Ja, dit is je eigen mening maar zo zie ik het totaal niet! Ik zou eerder als kind zijn iets van Toy Story aanzetten want dit is wel 1 grote draak! Het verhaal is erg slap en moeizaam om te volgen. Het concept is nog wel oké maar te slecht uitgewerkt dus het kwam niet goed over. De grappen waren niet grappig dus ik heb amper gelachen. Toch scoort hij wel bij mij hoger dan een 0,5* omdat je wat jeugdsentiment terug krijgt. Maar meer vond ik er ook niet echt iets leuks aan!
baspls
Vandaag uitgezonden op NPO3. Stiekem eventjes meegekeken over de schouder van mijn kleine zusje.
Vond het eigenlijk een erg leuke kinderfilm. Jammer dat ik hem zelf nooit heb gezien toen ik klein was. Ook best aardig opgenomen. Je ziet wel duidelijk dat niet is geprobeerd om de schaal van de effecten realistisch te laten lijken, maar toch ziet het er wel redelijk uit allemaal.
Geniaal dat acteurs als Hugh Laurie een rol hadden, erg leuk gedaan allemaal. De nederlandse dub was wel aardig, al waren er naar mijn smaak teveel Vlamingen en had 'bruikleen' beter als 'leen'/'leners' vertaald kunnen worden, maar goed.
Beetje ondergewaardeerd hier. Erg leuke film voor de kleintjes!
'The Shining' is net op tijd voor Halloween weer te streamen: 'Voel nog de rillingen over mijn rug'
Wees er als de kippen bij om 'Chicken Run' nog te zien: 'Een verfrissend leuke animatie film'
Videoland-gebruikers kijken op dit moment het meest naar deze tien series
Oscarwinnende Tweede Wereldoorlog-documentaire 'The Last Days' op Netflix scoort zeer goed
Capharnaüm
Drama, 2018