• 9.376.732 stemmen

The Good Night (2007)

Drama / Komedie | 93 minuten

Genre: Drama / Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Duitsland

Geregisseerd door: Jake Paltrow

Met onder meer: Martin Freeman, Penélope Cruz en Danny DeVito

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot The Good Night

"Dreaming is believing."

Gary (Martin Freeman), een popartiest die ooit in beter gewaardeerde kringen vertoefde, verdoet zijn tijd met het componeren van radio-jingles en belandt zo in een midlife-crisis. Zijn vrouw Dora (Gwyneth Paltrow) is hem daarbij niet echt een steun en ze groeien daardoor uit elkaar. Dan komt hij op een dag Anna (Penélope Cruz) tegen, die letterlijk de vrouw van zijn dromen blijkt te zijn.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

Danny DeViTo speelt er in dus dat wordt wel kijken

avatar van aerogp1

aerogp1

ben dik benieuwd naar deze, die tot nu toe weinig belangstelling krijg hier!

avatar van xenne

xenne

aerogp1 schreef:

die tot nu toe weinig belangstelling krijg hier!

niet alleen hier... 't is zo'n film met grote namen die ongemerkt lijkt voorbij te gaan... ook nog maar 153 stemmers op IMDb, wel een voorlopig gemiddelde van 7.7 --- doe er uw voordeel mee...

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Aardig filmpje, maar zonder de grote namen en Paltrow's connecties (broer van Gwyneth) was dit project waarschijnlijk niet eens van de grond afgekomen. Het verhaal richt zich namelijk grotendeels op de minder interessante aspecten van het verhaal, want de droomsequences waren juist het meest interessant. 2,5*

Gwyneth speelde trouwens de vriendin, niet Cruz (staat verkeerd in de plotomschrijving).

avatar van ralfsjam

ralfsjam

leuke film, goede acteurs, en een goede sfeer. opzich een film die lekker weg kijkt, maar buiten het feit om dat er veel dingen in zitten die de meeste kijkers bekend voorkomen, is het soms wat vlakjes.

heb me redelijk vermaakt met het grappige verhaal. leuke film voor met je vriend of vriendin op de bank met een goed kaasje en een lekker wijntje. cruz haar rol was wat minder, had liever een onbekende schoonheid gezien.... een 3

avatar van grovonion

grovonion

Plotomschrijving is inderdaad erg bij de haren getrokken.

Deze film vind ik een van de beste van het jaar, ongelofelijk dat het gemiddelde zo laag is. Leuk aan de film is dat de grens tussen leven en droom zo vaag geplaatst wordt. Ik kan me ook menige droom voor de geest halen die me met een zelfde effect als Freeman deed wakker worden. Die teleurstelling heb ik ook vaak gevoeld, dat gevoel dat de droom zo levensecht was dat de emoties in de droom veel ronder en oprechter overkwamen dan in realiteit mogelijk is. Ik vind ook dat de film in sfeer vergelijkbaar is met Eternal sunshine of the spotless mind.

avatar van grovonion

grovonion

Plotomschrijving is, in mijn ogen, verbeterd.

avatar van roy7477

roy7477

Met alle respect voor de makers en de acteurs: een slaapverwekkende film. Meer kan en wil ik er niet over zeggen.

avatar van 321brb

321brb

Inderdaad vrij trage en af en toe slaapverwekkende film en ik snap de tag 'Komedie' eigenlijk niet, want er zat geen humor in...toch? Het einde maakte nog wat goed toen de scheidingslijn tussen droom en werkelijkheid wat dunner werd, want daarvoor was het net een betonnen muur.

Niet te vergelijken met Eternal sunshine of the spotless mind als je het mij vraagt.

avatar van Harry1980

Harry1980

Deze film heeft me voor geen seconde weten te boeien, vindt hem totaal inhoudloos, 2*

avatar van henkula

henkula

bij de eerste lucide droom uitleg ben ik in slaap gevallen en droomde van het einde dat niet in zicht kwam. vind trouwens die Freeman niet te pruimen, zo'n saaie man, akteerd veel te bewust.

avatar van PsiesDrom

PsiesDrom

The good night deed me denken aan 'cashback'. Vervang de slapeloosheid van 'Ben' uit cashback met de lucide dromen van 'Gary' uit the good night en je krijgt in beide films een pracht van een vrouw die danst tussen realiteit en droom. Wat ik leuk vind aan het script is dat het genoeg aanknopingspunten biedt om weer geïnteresseerd te raken in het fenomeen droom.

avatar van grid8400

grid8400

2,5 *slaapverwekkend* en erg saai.

avatar van Arabyus

Arabyus

Wat een saaie film zeg. Daarnaast is die gast best wel een pussy. Staat hij zn tanden te poetsen, komt zn vrouw aan en gaat tie gelijk helemaal aan de kant. ook toen hij aan het lezen was. zn vrouw wil slapen dus hij doet ook gelijk het licht uit xD.

avatar van kanjertje

kanjertje

Dat ze dit een film durven te noemen.

Reinste zever.

Heb hem 15 min de kans gegeven maar het bleef maar gelul en geregeld werd het beeld voor meer dan 20 sec gewoon zwart.

Dacht al dat mijn DVD haperde maar dit bleek zo te moeten in deze film

Raaaar !!!!!!!

avatar van loreen

loreen

echt een saaie film geen humor en Penélope Cruz is wel mooie in de film hoe kunnen ze de film maken toch ??

avatar van deTuinman

deTuinman

ondanks de lage score, toch gekeken

wow wat een plot, enorm goeie cast, vooral met devito en cruz als uitblinkers

ondanks het heerlijke verhaal, af en toe te summier en nietszeggend

avatar van Edamboy

Edamboy

Onbegrijpelijk dat deze film gerangschikt wordt in het genre "komedie". Kon de film totaal niet waarderen en vond eigenlijk mijn 2 nog ruim.

avatar van Riche

Riche

Redelijke film, erg leuke rol van Simon Pegg.

avatar van Noodless

Noodless

Wat een saaie film ! Nochtans leek me de plot iets en de casting was niet slecht ( buiten de hoofdrolspeler ). Maar op geen enkel moment wist me deze film te boeien. Laat staan om eens te lachen. Een romantische komedie noemen ze dat dan. Waar zijn de grappen of de komische scènes ? Waar is de romantiek ? Slaapverwekkend ....goedenacht Zzzzzzzzzzz

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Oh my God, wat is dit een blunder van een film. Het gaat over slapen, maar ik ben er letterlijk van in slaap gevallen, zeer saai. Ik had van deze cast veel meer verwacht.

Het verhaal op zich is slecht uitgewerkt. In de gids stond er dat dit een romantische film zou zijn, en daar had ik echt zin in, maar van romantiek heb ik in deze film niets maar dan ook niets teruggevonden. Het einde van het verhaal heb ik zelfs niet meer gehaald, de laatste twintig minuten heb ik er de brui aan gegeven en hem gewoon afgezet.

De inbeeldzetting is ook slecht, vaak gewoon zwarte beelden die seconden lang duren.

Kortom ... dit is eentje die ik zeer snel wil vergeten en die ik iedereen wil afraden!

avatar van rebjuh

rebjuh

Af en toe wel een beetje langzaam ja, maar deze film is best leuk om te kijken! Ik vond de film wél grappig, vooral Paul (Simon Pegg) komt vaak erg leuk uit de hoek

avatar van Yamato

Yamato

Geen leuke film. Concept spreekt me erg aan maar ik wil er gewoon totaal niet in geraken. Jammer. Wel goed geacteerd.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

‘The Good Night lijdt tot je eigenste bedje toe of we.... ‘

Het verhaal is opzich erg goed bedacht, maar alleen een

beetje slecht uit gewerkt, want op sommige momenten

moet je zelf na gaan denken of dit wel klopt maar dat is

juist gevaarlijk, want dat wordt niet bij een film. De casting

is erg goed en het acteer werk tussen Martin en

Gwyneth Paltrow is erg goed en overtuigend.

Maar Simon Pegg.. viel echt tegen en dat komt, omdat hij

niet goed gecast is. Verder matig en soms erg verlangend naar je bed.

avatar van Tarkus

Tarkus

Penélope Cruz is een leuke verschijning in deze prent, gelukkig maar, want verder is dit maar een saaie bedoening.

Rotslecht verhaal en nog slechtere vertolkingen, en de aanwezigheid van Danny De Vito is zo miniem dat dit de film ook al niet vooruit helpt.

Een om snel te vergeten dus.

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Sobere film die best wel wat experimentele charme bevat en beide werelden (werkelijkheid - droom) mooi naast elkaar legt. Helaas echter probeert de film afwisseling te brengen met totaal overbodige en vervelende scènes (interview-monologen zoals in het begin) om een vals kwaliteit-label opgeplakt te krijgen. De filters werken wel.

avatar van MiekieMow

MiekieMow

vond het een lekkere film voor een simpel avondje alleen thuis. Ik vind het leuk dat er aandacht wordt besteed aan bepaalde details die normaal overgeslagen worden. Herkenbare elementjes in het echte leven. Leuke acteurs ook.

Verhaal was erg veelbelovend en zorgde voor 3/4 deel kijkplezeir. Maar voor mij toch een wat teleurstellende tour naar het einde.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Diverse leuke scènes maar het komt op andere momenten behoorlijk twijfelachtig over. Het ''popartiest'' leven is nauwelijks ingekleurd, Dora is wel heel erg somber en bij Danny DeVito vroeg ik me af wat nu precies zijn karakter moest voorstellen want hij geeft droomcursussen in een sportzaal en staat tevens te serveren in de keuken en sjouwt met oranje pionnen op straat. De humor staat ondertussen op een laag pitje. Hoofdrolspeler Martin Freeman vertolkt zijn personage erg goed waardoor deze slaapsessie nog redelijk kijkbaar is.

avatar van ibendb

ibendb

Al lang uitgekeken naar The Good Night en vandaag was het eindelijk zo ver!

De film begint nogal traag en saai, maar na een goed half uur kom je er goed in en begint het te boeien. Het verhaal is best leuk. Niet origineel, toch goed uitgewerkt. De film heeft een erg goede cast. Martin Freeman, Gwyneth Paltrow, Penelope Cruz, Danny DeVito en naturlijk Simon Pegg. Die laatste zorgde voor een aantal aangename en grappige scènes. Het einde vond ik ook best goed. 3*

avatar van K. V.

K. V.

Me er ook eens aan gewaagd en het was niet mis en daar is het ook wel een beetje mee gezegd. Een topcast (Martin Freeman, Gwyneth Paltrow, Penélope Cruz en Danny DeVito), maar het spetterde en knetterde toch niet echt op het scherm.

Een niet standaard verhaal, maar zeker niet slecht, maar ook niet waw. Het einde vond 'k wel passend bij het verhaal.

'k was niet direct van m'n sokken geblazen, maar slaapverwekkend vond 'k het ook niet. Op de doos stond er romantische komedie, maar dit vond 'k niet direct toepasselijk, 'k vond het eerder een speelfilm.