• 9.377.044 stemmen

The Good Night (2007)

Drama / Komedie | 93 minuten

Genre: Drama / Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Duitsland

Geregisseerd door: Jake Paltrow

Met onder meer: Martin Freeman, Penélope Cruz en Danny DeVito

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot The Good Night

"Dreaming is believing."

Gary (Martin Freeman), een popartiest die ooit in beter gewaardeerde kringen vertoefde, verdoet zijn tijd met het componeren van radio-jingles en belandt zo in een midlife-crisis. Zijn vrouw Dora (Gwyneth Paltrow) is hem daarbij niet echt een steun en ze groeien daardoor uit elkaar. Dan komt hij op een dag Anna (Penélope Cruz) tegen, die letterlijk de vrouw van zijn dromen blijkt te zijn.

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Sobere film die best wel wat experimentele charme bevat en beide werelden (werkelijkheid - droom) mooi naast elkaar legt. Helaas echter probeert de film afwisseling te brengen met totaal overbodige en vervelende scènes (interview-monologen zoals in het begin) om een vals kwaliteit-label opgeplakt te krijgen. De filters werken wel.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Diverse leuke scènes maar het komt op andere momenten behoorlijk twijfelachtig over. Het ''popartiest'' leven is nauwelijks ingekleurd, Dora is wel heel erg somber en bij Danny DeVito vroeg ik me af wat nu precies zijn karakter moest voorstellen want hij geeft droomcursussen in een sportzaal en staat tevens te serveren in de keuken en sjouwt met oranje pionnen op straat. De humor staat ondertussen op een laag pitje. Hoofdrolspeler Martin Freeman vertolkt zijn personage erg goed waardoor deze slaapsessie nog redelijk kijkbaar is.

avatar van ibendb

ibendb

Al lang uitgekeken naar The Good Night en vandaag was het eindelijk zo ver!

De film begint nogal traag en saai, maar na een goed half uur kom je er goed in en begint het te boeien. Het verhaal is best leuk. Niet origineel, toch goed uitgewerkt. De film heeft een erg goede cast. Martin Freeman, Gwyneth Paltrow, Penelope Cruz, Danny DeVito en naturlijk Simon Pegg. Die laatste zorgde voor een aantal aangename en grappige scènes. Het einde vond ik ook best goed. 3*

avatar van K. V.

K. V.

Me er ook eens aan gewaagd en het was niet mis en daar is het ook wel een beetje mee gezegd. Een topcast (Martin Freeman, Gwyneth Paltrow, Penélope Cruz en Danny DeVito), maar het spetterde en knetterde toch niet echt op het scherm.

Een niet standaard verhaal, maar zeker niet slecht, maar ook niet waw. Het einde vond 'k wel passend bij het verhaal.

'k was niet direct van m'n sokken geblazen, maar slaapverwekkend vond 'k het ook niet. Op de doos stond er romantische komedie, maar dit vond 'k niet direct toepasselijk, 'k vond het eerder een speelfilm.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Een intrigerend uitgangspunt en een geweldige cast, maar halverwege gaat de film eigenlijk nergens meer heen, en de uiteindelijke afwikkeling is èrg voorspelbaar en de moraal tamelijk braaf. Simon Pegg is gelukkig erg leuk als eikel, en Danny DeVito is verrassend ontroerend als schijnbare charlatan met een klein hartje en een verdrietige inborst, zodat ik uiteindelijk toch gewoon redelijk geboeid bleef kijken (geen flauwe grappen over slaapverwekkend enz.).