The Santa Clause 2 (2002)

Alternatieve titel: The Santa Clause 2: The Mrs. Clause

mijn stem
2,43
387 stemmen

Verenigde Staten
Komedie / Familie
104 minuten

geregisseerd door Michael Lembeck
met Tim Allen, Eric Lloyd en Elizabeth Mitchell

Scott Calvin is de afgelopen 8 jaar De Kerstman geweest, en zijn elfjes beschouwen hem als de beste Kerstman ooit. Maar De Kerstman heeft problemen, zijn zoon is op de 'stoute kinderen lijst' van dit jaar beland. In een wanhoopspoging vertrekt Scott Calvin naar huis om het leven van zijn zoon te beteren. Daarom laat hij een plaatsvervangende Kerstman op de noordpool achter, deze voert echter een paar dubieuze veranderingen door op het Kerstmannen-regelement.

51 BERICHTEN 8 MENINGEN
zoeken in:
avatar van martinovitch
3,5
0
Mmm vond hem wel leuk voor is een keertje te zien maar ik vind de eerste toch fijner om naar te kijken hier is het verhaal nogal flouw maar toch mooi gemaakt voor mij 3.5*

avatar van Purmerend
2,5
0
geplaatst: bevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen
Van die geiten wollen truien krijg je echt een kerstgevoel.
Begin kon me niet echt boeien later werd het wel wat beter, natuurlijk echt een kerstfilm om een beetje in de juiste kerststemming te komen. Niet helemaal gelukt, maar toch een beetje 2,5*.

Die scene dat Santa op het podium staat bij al die leraren en dan Fire roept en niemand maar ook reageert vond ik wel grappig.

avatar van jumpstylemovie
 
0
Niet veel beter als de eerste.
Ook hier merk je veel kinderachtige stukjes op.
Het verhaal is nogal achterlijk , als ik eerlijk mag zijn
2** ( maar wel wat beter als deel 1)

avatar van tommykonijn
2,0
0
Ik vind deze juist minder dan Deel 1, Tim Allen vind ik eigenlijk maar zwakjes spelen en dat is jammer want ik had gehoopt dat hij het Goed zal doen en inderdaad opna wat Leuke stukjes is hij eigenlijk maar kinderachtig kortom : Ik ben het met jumpstylemovie en Blindfold eens.

avatar van jackie chan
2,5
0
weten die lui hier weleens wat we met kerst vieren?
'
De kerstman in iedergeval niet dat is voor de kleintjes dus lach me altijd dood als ze dan zeggen "kinderachtig".

dus ben al lang half dood haha.

 
0
veron35
geplaatst:
Ik wel. Als je niet gelovig bent valt het vieren van de geboorte van Jezus al snel af... Al moet je het natuurlijk wel weten.

avatar van skysouthpark
 
0
ik probeer erachter te komen hoe het begin was. ik ben aan het kijken. het is nu reclame.

avatar van ILDIB
2,0
0
pfff, deze filmn is 10 keer zo slecht als deel 1.. Echt vreselijk matig, snel in elkaar gerommeld, weinig humor en bijzonder gemakzuchtig.. Tis dat ms clause af en toe nog lief lacht, voor de rest is het geforceerde bocht..

 
0
Vandernagel
geplaatst:
ILDIB schreef:
pfff, deze filmn is 10 keer zo slecht als deel 1.. Echt vreselijk matig, snel in elkaar gerommeld, weinig humor en bijzonder gemakzuchtig.. Tis dat ms clause af en toe nog lief lacht, voor de rest is het geforceerde bocht..
Zeker. Deel 1 vond ik nog redelijk goed maar dit is te treurig voor woorden.

2,0 sterren

avatar van Legan
2,0
0
Wat een slappe hap vergeleken met het eerste deel. Heel erg kinderachtig, slecht geacteerd, nauwelijks humor, … Het kwam allemaal erg geforceerd over. Wat dat betreft scoort het eerste deel op praktisch ieder front beter.

4,0 uit 10 (2,0*)

3,5
0
ik vond dit een goed vervolg. evengoed als het eerste deel. er waren af en toe grappige stukken in die je in de eerste minder had.


3.5*

avatar van Film Pegasus
2,0
0
Film Pegasus (moderator)
geplaatst:
Deze kerstfilm draait gelukkig niet rond stroperige romantiek, maar focust zich meer op het kinderlijke van Santa Claus. Op zich is de missie dus grotendeels gelukt. Alleen wordt het nergens een echte familiefilm, maar blijft het hangen op een kinderlijk niveau. Niks mis mee natuurlijk, maar dat is dan ook enkel voor kinderen interessant. Santa Claus blijft toch nog altijd een Amerikaans gedoe en ik heb dan ook totaal geen feeling met de baardmans. Op zich valt het nogal mee en was het nog om aan te zien. Alleen begreep ik niet waarom ze dit op zo'n laat uur nog uitzonden. Goed voor een middagfilm om de kinderen te entertainen.

avatar van Elineloves
3,0
0
Om maar alvast in de kerstsfeer te komen, heb ik vanochtend met de kindjes van het werk deze film gekeken. Persoonlijk hield ik niet van dit soort films, ik heb ze dan ook altijd weten te vermijden, maar het viel me goed mee. Ik heb deel 1 nog nooit gezien, dus ik ging zonder iets te weten over deze film deel 2 in. Tim Allen zet een leuke, grappige kerstman neer. De sfeer van de film is erg leuk, geen klef gedoe, maar wel boordevol actie. Je ziet de Kerstman, de Noordpool, de elfjes, de rendieren, speelgoed en cadeautjes.. en de strenge directrice die de leerlingen de stuipen op het lijf weet te jagen met haar autoriteit. Leuk dat deze rol gespeeld wordt door een van mijn favoriete Lost personages!

De kinderen hebben zich vermaakt bij deze film, en ik ook! Misschien me toch maar eens aan deel 1 wagen.

avatar van Zinema
2,0
0
Ho-ho-ho!

Maar helaas luisterde de kerstman niet naar zichzelf, en kwam er een vervolg. En nog eentje, die ik voor het gemak maar even oversla. Ben namelijk geen masochist.

Nòg meer belegen grappen en dito acteer-prestaties. Deel een was al geen feest, behalve aan de bioscoopkassa, maar dit is nog weer een klein tandje minder.

Alleen te behapstukken door de allerkleinsten.

Doorsnee Santa-reut.

avatar van rensie32
1,0
0
geplaatst: bevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen
Ik blijf erbij, na hem zojuist gezien te hebben, dat deel 1 stukken beter is. Bij deel 1 kon ik om sommige stukken nog lachen maar bij dit deel was dit zeker niet het geval. Alhoewel, de zinnen die uit de mond van die zevenjarige kwam, deden mij toch wel even lachen. Zo iets wijs verwacht je zelfs bij iemand volwassen niet, laat staan bij een kleuter.

Acteerprestaties van Tim Allen waren wel goed, maar van die zoon van hem, niet om aan te zien.

Ook zeer voorspelbaar dat het hem precies om 1 minuut voor Kerstmis lukt om met een vrouw te trouwen.

Kortom: Een film voor de allerkleinsten. 1,0 sterren.

avatar van planet_of_death
 
0
Een ontzettend slappe, typische amerikaanse kerstfilm met afschuwelijke clichétjes.


avatar van Phantasm
2,5
0
Lang zo mooi niet als het 1-ste deel, kinderen zullen het misschien nog leuk vinden.

avatar van Onderhond
0,5
0
Barslecht.

Al moet ik toegeven halverwege de zomer op een tropisch eiland nu niet de beste moment is om voor een kerstfilm neer te strijken. Maar blijkbaar vinden ze het op sommige filmzenders een goede moment om er een kerstfilmdag tussen te gooien.

Tim Allen is echt een draak van acteur en doet z'n imago alle eer aan. Verder is de CG kerstman te vreselijk voor woorden en krijg je één of andere zoutloze familiefilm voorgeschoteld die waarschijnlijk enkel de allerkleinste kerstfans aan kan spreken.

Een ware draak van een film.

0.5*

avatar van ¿?ImAmused?¿
2,5
0
Wederom geen hoogstandje,maar niet meer of minder dan het 1e deel.

 
0
Dick2008
geplaatst:
Er zitten wat jaartjes tussen de eerste en deze Santa Clause-film. Die eerste is wel leuk, maar vond deze film geen bal aan. Tim Allen heeft een erg serieuze rol in deze film, maar het zal ook wel door het verhaal komen. Nauwelijks gelachen bij deze film en ik vind het weer typisch zo'n doorsnee Disney Kerst fantasierijke film. Die voor liefhebbers daarvan, wel beter te verteren valt, lijkt me. 2.0

avatar van Kondoro0614
2,0
0
geplaatst: bevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen
The Santa Clause 2

Daar is hij dan toch echt, mijn Christmas '15 afsluiter. Ik heb dan toch maar liefst zeventien films gekeken afgelopen dagen, en toch zaten er goede kerstfilms tussen, echt een paar waar ik van genoten heb. Toch zijn de laatste paar kerst films die ik heb gezien toch wel wat floppende films, vooral ook films waarvan ik een echte goede klassieker zou zien, zoals bij The Santa Clause 2. Ik kan de film niet echt waarderen, op sommige stukken vond ik hem zelfs wat beter dan zijn voorganger en ook hier voel ik een sfeertje, vooral ook hier weer bij het begin, begon het toch nog leuk.

Het verhaal en concept verbeteren opzich niks vergeleken met deel 1. Het hebben beiden een slechte combo en het is niet speciaal, bij beiden niet. Maar zoals ik bij deel 1 had, heb ik niet gehad bij deel twee. Dat is namelijk geweest dag ik bij deel 1 in mijn eentje zat te kijken en nu bij deel twee, dan kon de film toch nog wel vermakelijk wezen aangezien ik met familie keek. Dat betekend niet dat ik een mening toch zal moeten zien als werkelijkheid, daarbij geef ik deze film een normale stem, want ik denk sowieso als ik deze in mijn eentje gezien heb dat hij sowieso lager was geweest, maar nu met een feel - good gevoel en familie was hij toch wat vermakelijker dan verwacht. Nu ik dat zo gezegd heb is het langzamerhand hopelijk duidelijk waarom ik voor de stem kies. Het verhaal is wat dat betreft redelijk om te volgen. De grote jacht naar mevrouw clause gaat nu van start en dan krijg je de mooie Elizabeth Mitchell het is in ieder geval geen lelijk schepsel. Daarbij zit er in het verhaal nog een moeilijk opvoebare puber verwerkt en wat kattekwaad. Voor de rest veel geslijm en feel - good momenten. Oja, en een Santa die volgens mij van de noordpool een propaganda gebied wou maken . Nou daarbij is het concept wel redelijk leuk maar nou ook niet echt om van je stoel af te vallen, haha!

De speciale effecten zagen er ook hier gewoon weg niet uit, hoe die rendieren erin waren gezet en het werk met de green screen's vond ik middelmatig. Nogmaals, had meer verwacht van deze reeks, het was zeker leuk om te zien met kerstmis! Leuke kerst films gezien en bij deze sluit ik mijn Kerst film's marathon voor 2015 af. Was leuk, nu weer terug naar de normale films.

2.0*

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

*

* denotes required fields.