• 9.374.003 stemmen

Geregisseerd door: John Pasquin

Met onder meer: Tim Allen, Judge Reinhold en Eric Lloyd

Releasedatum: 7 december 1995

Plot The Santa Clause

"What if your dad was Santa Claus?"

Op een nacht valt de kerstman van het dak en Scott voelt zich verplicht zijn rol over te nemen. Scott en zijn zoon Charlie haasten zich naar de Noordpool. Daar ontmoeten ze Bernard, de chef van de elfjes, die hen hun nieuwe verantwoordelijkheden uitlegt. Scott houdt niet echt van de plotse verandering in zijn carrière maar Charlie vindt het schitterend, want zijn vader wordt steeds dikker en krijgt nu ook een baard.

avatar van NERD

NERD

Heeft wel een lekker kerstsfeertje deze film.

avatar van IamBernie

IamBernie

Dat is vaak bij films die over Kerstman gaan

avatar van SlingBlade

SlingBlade

hahahaha

avatar van peetjuh

peetjuh

Leuke kerstfilm, maar meer ook niet.

1,5 *

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Valt 1,5* voor een kerstfilm niet in de categorie kutkerstfilm?

avatar van Nils

Nils

In 2001 gekeken, maar vond er niet veel aan, 2e deel draait nu in de bios, maar ik mijd het voorlopig even om daar heen te gaan.

Misschien ga ik wel even naar onze Engelse vriend 007. Lijkt mij een waardevoller besteding van mijn vrije avond dan dit!

Ik doe er een 1/2 sterretje bij voor Tim Allen, maar het blijft een waardeloze film.

Beoordeling: *1/2 ster

avatar van Pitbull

Pitbull

Kheb hem in het Duits gezien, maar zelfs daardoor werd hij niet leuker

1,5 *

avatar van yarakhasan

yarakhasan

bla bla bla iedereen is weer negatief

avatar van jester

jester

Ach, zo slecht is deze film nu ook weer niet, leuk voor de kinderen: 2,5 *

avatar van John Doe

John Doe

Deze film is bij vlagen zeker leuk, alleen al het begin waarin Santa Claus wordt gekilled.

avatar van davidov

davidov

bagger film...ik haat tim allen....arrogante man die zichzelf ontzettend grappig vind...niet dus, kan niet eens grinniken om die gast.

avatar van Anne_Girl

Anne_Girl

Lekker kerst filmpje hoor

avatar van Ikkeuh

Ikkeuh

leuke film voor op kerstmis, ***

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Twee dagen gehad, en nog één te gaan: gelukkig maar, want de Kerstfilms komen mijn neus alweer uit.

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Leuke kerstfilm. ***

avatar van Mr. Rookus

Mr. Rookus

goeie film...ik vind tim allen cool...lache man die ontzettend grappig is...echt wel, kan echt grinniken om die gast

(serieus: ik vind het een leuke film alleen de decors zijn nog veel minder als in 2

hoop dat er een drie3 komt

avatar van Mr. Rookus

Mr. Rookus

3 Komt ! YEAHA !

avatar van otherfool

otherfool

Prima kerstfilm voor de kids. Hopeloos sentimenteel, maar who cares? Allen is als Santa precies goed.

3,5*.

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Leuke, fantasievolle kerstfilm voor het hele gezin. Beter dan de meeste. Met enkele hilarische scènes en het nodige sentiment. > 3.5*

avatar van mikoz

mikoz

Matig filmpje , zeker geen aanrader , alhoewel hij met kerst natuurlijk wel leuk is. Allen is ok als Santa maar overtuigt toch zeker niet.

avatar van Sannepan

Sannepan

Ik vond hem wel leuk. Het ging niet alleen maar in op het Kerstgebeuren, maar ook op de problemen die de vader krijgt doordat hij volgens iedereen opeens geobsedeerd is door de Kerstman en z'n zoontje heeft wijsgemaakt dat ze naar de Noordpool zijn geweest.

Toch leuk om te zien hoe Scott uiteindelijk in vadertje Kerstmis veranderd. En z'n zoontje was erg schattig.

Ik twijfel tussen 3* en 3,5* Voorlopig blijven er 3* staan.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

leuke vermakelijke familie film, wel leuk geacteerd en heeft ook wel een leuk verhaal. ik geef deel 1 en 2 een 3*

avatar van angelakian

angelakian

Leuke kerstfilm! Zeker als je kids heb is dit een aanrader (en voor jezelf ook)

Ik kan hem niet vaak genoeg kijken zo rond de kerst!

avatar van Sander88

Sander88

Deze blijft leuk met kerst

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Bwah, echt leuk vond ik hem niet, maar aangezien mij geleerd is dat je met kerst vergevingsgezind moet zijn, geef ik deze film toch wat sterren voor het geleverde jeugdsentiment en de glimlach op mijn lippen.

Zag net dat er zeker twee vervolgfilms op zijn, maar zo goed dat ik die direct wil zien, vond ik deze zeker niet.

Ik heb trouwens nog nooit een kerstfilm gezien die mij in positieve zin met verstomming sloeg, dus als jullie titels hebben, laat maar horen.

avatar van martinovitch

martinovitch

Heb deze dit weekend gezien en vond het een zeer leuke film!

leuk verhaal best grappig in beeld gebracht en zeer magisch voor mij is dit een kerst topper!

avatar van 606

net gezien een erg leuke kerst film en echt grappig.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Lang niet zo leuk als de andere delen , en ook best wel kinderachtig. Het begin is eigenlijk nog wel leuk om te volgen , maar vanaf de elfen die hem veranderen gaat het echt ergafwaarts.

2**

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Niet echt een super Kerstfilm als je het mij vraagt, Tim Allen hoorde ik eerder in Toy Story maar dan hoor ik liever zijn stem daar dan dat hij hier speelt maar Goed verder is de Film vrij Vermakelijk en houd de aandacht toch nog een beetje redelijk vast.

avatar van Dirigent

Dirigent

Vermakelijk tussendoor filmpje om te zien, Tim Allen doet het nog wel redelijk vind ik maar over het algemeen is dit ook niet veel bijzonders vind ik.