• 9.375.496 stemmen

Met onder meer: Halle Berry, Bruce Willis en Giovanni Ribisi

Gesproken taal: Engels, Tsjechisch en Portugees

Releasedatum: 12 april 2007

Plot Perfect Stranger

"How Far Would You Go To Keep A Secret?"

Onderzoeksjournaliste Rowena Price verneemt dat de machtige directeur van een reclamebureau Harrison Hill misschien verantwoordelijk is voor de moord op haar vriendin. Met de hulp van haar collega, Miles Hailey, gaat Rowena undercover. Ze geeft zich uit voor Katherine, die als interim in Hills agentschap werkt en voor Veronica, een meisje met wie Hill online flirt. Zo bespiedt Rowena haar prooi van alle kanten, maar ze ontdekt dat zij niet de enige is die van identiteit verandert. Hoe dichter ze bij de waarheid komt, hoe meer blijkt dat mensen bereid zijn heel ver te gaan om die waarheid te beschermen.

avatar van otherfool

otherfool

Bijzonder flauwe, zouteloze film die in de laatste 10 minuten dan maar zulke vergezochte en idiote wendingen brengt dat dat wel verrassend *moet* zijn, maar daarmee eigenlijk gewoon de kijker voor de gek houdt. Nou, daar trapt deze otherfool dus niet in!

Enorm saaie dialogen, compleet gebrek aan spanning en tempo, de cast lijkt verloren (Berry) of gewoonweg verveeld (Willis). Zeurderig moraaltje (niks en niemand is wat het lijkt op het internet), gebrek aan logica, the lots.

Echt complete afrader: 1*.

Trouwens: Berry wil al jaaaaren haar oude buurmeisje doden, nou doe dat dan! Maar nu maakt ze het zichzelf onnodig moeilijk door iemand erin te willen luisen (waarom eigenlijk?), en dat doet ze dan nog op zo'n ingewikkelde manier dat het wel op 100 manieren fout had kunnen gaan (wat dus uiteindelijk ook gebeurd). Deze film deugt gewoon niet.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Wat een prutswerk dit! Typische een film met een paar grote namen erin maar waar ook maar geen ene seconde verder over nagedacht is. Het eerste gedeelte van de film is een wat sfeerloos, futloos, niet gespeend van enige clichés, standaard thrillertje. Die hele setting van flashy kantoorgebouwen bevolkt door fotomodellen en hippe clubs vind ik niet echt werken, het heeft hier 0,0 uitstraling.

De film draait uiteindelijk (alweer) om de kijker in de laatste 5 minuten film nog eens even flink te verassen. Dat zoiets alleen werkt als de rest van de film ook klopt wordt dan voor het gemak maar even vergeten. Ik zou graag willen dat filmmakers zich weer eens bezig gingen houden met het vertellen van een goed verhaal met een solide script ipv ieder keer maar weer een konijn uit de hoge hoed te trekken.
Het plot is echt te belachelijk. De dader voert een onmogelijk moeilijk plan uit om haar beste vriendin te vermoorden (wat ik sowieso al vergezocht en ongeloofwaardig vind). En waarom eigenlijk? Omdat ze 20 jaar terug getuige was van een moord door haar moeder op haar handtastelijke stiefvader... Zelf was ze toen nog kind en bovendien helemaal niet schuldig aan deze moord en de moeder zit ondertussen te dementeren in een revalidatiekliniek (dusss.... sterk chantage middel hoor ). Maar nog erger.... het blijkt het zelfs geen wraakactie. Nee, tegen het einde is duidelijk dat lieve Halle een regelrechte psychopaat blijkt te zijn. Vond het allemaal nergens over gaan en als toetje wordt er ook nog snel een moraaltje ingestopt over de gevaren van internetchatts en fora 's (zoals MM dus )

Willis speelt op de autopilot en lijkt alleen op de set te zijn gekomen om zijn, naar alle waarschijnlijkheid, dikke cheque te komen innen (gelijk heeft hij, ik zou het ook niet laten liggen hoor ). Over Halle Berry wil ik eigenlijk helemaal niet al te veel woorden vuil maken maar kort samengevat; dramatisch slecht en ongeloofwaardig net zoals de rest van deze Perfect Stranger dus.

Bah... Mijn advies, lekker laten verstoffen deze film. 1 mager sterretje.

avatar van Zinema

Deze thriller begint zeer clichématig maar ook vermakelijk en spannend. Je vergeeft de goofs dan nog eenvoudig. Langzamerhand begint je echter het gevoel te bekruipen dat dit niet goed gaat komen. De film ontspoort op een gegeven moment zo erg dat het bijna beledigend is. Ookal voelde je de verschrikkelijke plotwending nog zo van ver aan komen er blijkt geen houden meer aan. Voorspelbaarheid troef en verkeerde keuzes van de makers. Het einde is zomogelijk nog stuitender. Ribisi hoort niet thuis in dit soort wanproducties. Dat Foley ooit Glengarry Glen Ross het levenslicht liet zien, maakt deze mislukking nog triester. Zeer matig.

avatar van Elineloves

Elineloves

Ik vond het een verrassende film. Had voordat ik hem keek geen al te hoge verwachtingen, maar het viel me positief mee. Goede acteurs die prettig zijn om naar te kijken, al met al een vermakelijke film!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Beetje belachelijk, die laatste tien minuten. Hmm, eigenlijk slaat de hele film nergens op, maar... toch wel aardig vermakelijk, soms. Giovanni Ribisi steelt de show in ieder geval. Uitstekend acteur, die zowel Bruce Willis als Halle Berry even leuk van het scherm speelt. Willis doet het nog wel aardig, maar Berry niet, nee...

Erg onlogisch, ongeloofwaardig en vergezocht rotplot. Gelukkig zijn er nog een paar spannende en vermakelijke scénes die de schade beperken want eigenlijk is deze film gewoon zo vreselijk fout. Het einde is één groot cliché en gewoon jammer. En dat nog het gezeur over de gevaren op het internet: Erg leuk om gezien te hebben, nu weten we hoe het niet moet.

avatar van Film Pegasus

Mmm... de film leek niet slecht te beginnen. Leuke acteurs, op zoek naar een moordenaar... Maar dan komt het weer vol plotwendingen die zover gezocht zijn en clichés die je zelfs op de zwarte markt niet kwijt raakt. Halle Berry heeft ook al betere tijden gekend. Bruce Willis doet enkel 'aanwezig zijn' en is niet meer dan bladvulling blijkbaar. Ribisi viel wel mee, maar kan in z'n bijrol de film zeker niet redden. Een misser...

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Weer zo'n typische thriller waarin niets is zoals het lijkt. Alleen nu in een orginele moderne variant waardoor je Perfect Stranger een beetje kan beschouwen als een Chat-thriller. En ik heb me er zeer mee vermaakt. Vooral Halle Berry als undercover en Bruce Willis als de vermoedelijke dader maar zoals gezegt: niets is zoals het lijkt. We krijgen de hele film te maken met gepuzzel en het in de gaten houden van Bruce Willis door steeds met hem te chatten of te hacken. En zo komen we uiteindelijk al wel snel bij de waarheid alleen is de afronding ook vrij spannend. Het einde vond ik ook helemaal fantastisch Halle Berry haald een truc tegen de wet uit om de toch onschuldige Bruce Willis vrij te krijgen maar dan zijn der ook altijd weer onopvallende getuigen die roet in het eten gooien.

Hele bijzondere thriller met ijzersterke rollen. Halle Berry vond ik erg mooi en ook vooral Bruce Willis liet weer eens zijn goede kant zien. Naast een actieheld kan hij ook goed als een normaal zakelijk persoon spelen. Perfect Stranger was iig weer zeer geslaagd en weet zo wel je avondje te vullen.

avatar van rep_robert

Ik moet zeggen, het vervolg van de film was beter dan het zwaar overdreven begin van de film.
Het acteerwerk was allemaal wel ok, al had ik wel het gevoel dat o.a. Bruce Willis op de automatische piloot stond(hij is dan nog steeds goed).
Het verhaal op zich is niet al te bijzonder, al had ik de laatste twist natuurlijk niet aan zien komen. Al vind ik Miles wel bijzonder dom, beetje een moordenaar op je schoot laten liggen en de kans geven om vermoord te worden, wat uiteindelijk ook gebeurd. Je weet immers dat ze niet te vertrouwen is en dat ze een "vriendin" heeft vermoord. Komt de geloofwaardigheid van bepaalde personages niet ten goede.

Heb me verder wel vermaakt, maar een hoogvlieger is het zeker niet.
Een krap zesje.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Goede thriller die toch vooral leunt op het plot en het acteerwerk. Voor de rest heeft het jammer genoeg niet veel om het lijf.

Plot is goed, alleen word wat te weinig mee gedaan.

Acteerprestaties wel goed in orde.

Had meer ingezeten 3,5*

avatar van 606

Toch een hele goede thriller met een verrassend goed einde.

Sterk geacteerd door de cast,

3,5 ster

avatar van Spetie

Hoewel het verhaal enigszins vergezocht is, vond ik het een behoorlijk vermakelijke film. Visueel ziet het er allemaal wel aardig uit en langzaam weet de film de spanning ook steeds wat verder op te bouwen. Bruce Willis doet het redelijk, evenals Halle Berry, al hebben beiden weleens beter gespeeld. Ze worden echter aan alle kanten weggespeeld door Giovanni Ribisi, die ik eigenlijk bijna nooit op een slechte rol kan betrappen. Ook hier zet hij een leuk personage neer, dat slim is, grappig, irritant en veel interessanter dan de andere rollen in de film.

De film legt uiteindelijk echt de nadruk op de laatste twintig minuten van de film. Ik had wel verwacht dat Willis het niet gedaan had. Maar dat Berry er zelf achter zat was op zich best goed bedacht, al snap ik best dat mensen vinden dat het nogal vergezocht is. Wat ik wel een beetje jammer vond is dat Ribisi zich zo makkelijk liet neersteken. Dat had hij toch ook enigszins moeten kunnen zien aankomen denk ik dan. Maar goed, een leuk vermakelijk filmpje met de nodige spanning en humor, waar ik me prima mee vermaakt heb.

avatar van Theunissen

Ondanks het meespelen van Halle Berry en Bruce Willis was dit toch best een matige thriller die nergens wist te boeien (op het einde na dan) en eigenlijk ook nooit echt spannend werd. Het verhaal is eigenlijk best flauwtjes en misschien ook wel wat cliché. Het probleem met deze film is dat hij eigenlijk nooit echt op gang komt en kabbelt rustig voort naar het einde wat wel nog best aardig was en ook verrassend. Dat laatst redt deze film eigenlijk nog enigszins. Ook het matige optreden van Halle Berry (wel altijd fraai om te zien) en vooral Bruce Willis doen deze film de das om. Beiden spelen op routine en stralen ook niets uit. Het is eigenlijk een film om snel te vergeten en meer dan één kijkbeurt is hij ook niet waard.

avatar van Ajacied16

Ajacied16

Gisteravond Perfect Stranger gezien en die viel me een beetje tegen. Je wordt niet echt in het verhaal opgenomen, wat wel zou moeten bij een thriller. Het begin is wel aardig en daarin wordt de spanning wel opgebouwd, maar dat wordt niet doorgezet. Dat is best zonde, want over het acteerwerk kan ik niks negatiefs zeggen. De film eindigt met een verrassende wending die ik eerlijk gezegd wat vergezocht vind.

avatar van Zeriel

Zeriel

Wat een belachelijk verhaal. c.q. plotwending.

Met Halle Berry en Bruce Willis, hadden die echt niks beters te doen? Of wouden ze graag samen in een film. Chemie tussen hen is er ook al niet.

Matige film, die toch aan te zien is door Berry.

avatar van jippie2010

jippie2010

Wat een spannende psychologische thriller had moeten zijn,

werd een krampachtige verhaal zonder originaliteit.

Het blijft teveel binnen de lijntjes, en is op bepaalde momenten ongeloofwaardig.

Op één twist na zie je alles van mijlenver aankomen, waardoor er nooit echte spanning opgebouwd wordt.

Een krappe *2.0

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Het gaat de laatste tijd niet zo goed met Halle Berry, en deze film is daar weer een bijdrage van.

De film valt me dik tegen, zeker de acteerprestatie van Berry is zeer zwak. Bruce Willis is ook niet in zijn gewone doen, maar dit is natuurlijk geen actiefilm, en dus waarschijnlijk ook niet echt zijn ding.

Ook het scenario is niet bijzonder, en de flash-backs die er zomaar tussen worden gegooid maken het geheel er niet duidelijker op.

Toch is de film het bekijken waard, al was het alleen maar om het verrassende slot, dat je zeker niet zal verwachten, en alleen daarvoor geef ik nog 2,5 sterren.

2de al dat ik deze film zie, en nog steeds vind ik hem niet bijster goed.

Heb van de mensen uit deze cast al veel betere dingen gezien.

avatar van teacher

teacher

Matig. Cast met mooie namen maar erg tegenvallend. Zo'n film waarvan je weet dat wordt hem niet maar er toch niet af wilt zetten omdat je wilt weten hoe het afloopt. Vanaf get begin het gevoel dat het niet was zoals het leek maar het einde kwam als een verassing..

avatar van Baboesjka

Baboesjka

• 1922 stemmen

Deze film viel mij mee. Ik vind het een redelijk spannende film. Het acteerwerk vind ik in orde en het verhaal vind ik vermakelijk, maar niet briljant. Een onverwachte ontknoping, wat mij betreft. Voldoende. 3*

avatar van Peter Pan

Peter Pan

Goede cast, onverwachte ontknoping, maar niet de gehele film enorm spannend.

Het duurt even voordat je in de film komt, maar eenmaal op gang blijf je nieuwsgierig naar het verloop.

Halle Berry zet sowieso een goede rol neer en Bruce Willis speelt behoorlijk mysterieus, maar uiteindelijk was zijn rol toch een bijrol.

Het gene waar hij van verdacht werd, was te weinig uitgelicht, en vond ik zijn personage te koeltjes reageren op de gebeurtenissen.

De ontknoping was zeker verrassend en onverwacht, waarbij je een aantal keer behoorlijk op verkeerde gedachte wordt gebracht.

Het was zelfs zo onverwacht dat het naar mijn mening niet helemaal paste in het verhaal, omdat dit gedeelte nooit echt "direct" belicht was en slechts in hele kleine, onbelangrijke flarden op de achtergrond aanwezig was.

Hierdoor vervaagde voor mijn gevoel de rol van Bruce Willis, ondanks de plotwendingen en het mooie laatste shot.

Redelijke thriller

avatar van boemboem27

boemboem27

Spannende thriller die pas op het laatste moment de werkelijkheid prijsgeeft die ikzelf op geen moment zag aankomen.

Goed gespeeld door een geweldige en prachtige Halle Berry.

Ook nog een rolletje voor Bruce Willes.

Maar stelde niet veel voor

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Matig thriller-drama...heel weinig spanning.

avatar van blackwolves

blackwolves

niet super bruce willis film flauwe iets wat thriller achtige film

uren en uren wachten op de spanning maar er komt helaas niet erg veel van terecht. vrouw bij een krant denkt de hoofdvogel te hebben geschoten en ze gaat het gaan vieren maar dat duurt niet lang want er komt iets en het artikel kan niet gedrukt worden ze neemt ontslag bij haar krant later komt ze een jeugd vriendin tegen die haar vraagt een onderzoek te starten naar een zakkenman die beschuldigd word van moord tot daar is het redelijk maar de waarheid is anders. bruce willis als zakken man past niet en berry als moordenaar is te flauw en de film is gewoon erg slaapachtig niet aangeraden om nog eens te bekijken maar goed 2.5 kan er nog af omdat hall berry sexy is maar ondanks dat ik haar een knap wijf vind maar het red deze film niet sorry schat. beide acteurs hebben toch betere films gespeelt dan dit slechte verhaal. op naar een andere willis film

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Weinig boeiende thriller, deze Perfect Stranger. Er schijnen nogal wat mensen Halle Berry een matige actrice te vinden, maar dat heb ik altijd wel vinden meevallen. Ik vond het acteerwerk sowieso nog wel tot de wat betere aspecten van de film behoren, al speelt voor mijn gevoel wel bijna iedereen een beetje op de automatische piloot. Bruce Willis doet het bijvoorbeeld ook prima, maar op de één of andere manier had ik wat meer van zijn personage verwacht; zoals ik eigenlijk van de hele film wel wat meer had verwacht. Het begint aardig, maar verloopt al snel allemaal zonder al te veel spanning, de personages weten nauwelijks te boeien en op het einde wordt er nog een beetje gepeeld met enkele plot-twisten. Het verrassingselement was er wel even, maar het weet het toch wat saaie middenstuk daarmee niet recht te trekken.

avatar van Shadowed

Shadowed

Over het scenario van Perfect Stranger, dat werd geschreven door Todd Komarnicki en Jon Bokenkamp, is nog te zeggen dat het z'n ambitieuze kanten kent, maar regisseur James Foley maakt er verder een absolute puinhoop van. De ellende begint al vroeg bij de rol van Halle Berry, die simpelweg nergens een geloofwaardige journalist kan neerzetten. Bruce Willis daarentegen is vooral een miscast omdat hij de intimiderende charme mist die zo'n rol als de zijne nodig heeft. De taart wordt afgemaakt met een bijrol van Giovanni Ribisi, waarvan de uiteindelijke essentie volledig ridicuul uitpakt. Foley voegt op visueel vlak amper wat toe en moet het vooral doen met enkele mooie architectuurbeelden, maar het is al bij al vooral de potsierlijke plotwending die het verhaal voorziet van het ultieme roet in het eten. Perfect Stranger laat de kijker voornamelijk verbaasd en enigszins bestolen achter. Dat Foley hierna is begonnen met de E.L. James-verfilmingen verrast me na het zien van deze voorganger ook niet bepaald meer.