• 9.376.848 stemmen

Met onder meer: Halle Berry, Bruce Willis en Giovanni Ribisi

Gesproken taal: Engels, Tsjechisch en Portugees

Releasedatum: 12 april 2007

Plot Perfect Stranger

"How Far Would You Go To Keep A Secret?"

Onderzoeksjournaliste Rowena Price verneemt dat de machtige directeur van een reclamebureau Harrison Hill misschien verantwoordelijk is voor de moord op haar vriendin. Met de hulp van haar collega, Miles Hailey, gaat Rowena undercover. Ze geeft zich uit voor Katherine, die als interim in Hills agentschap werkt en voor Veronica, een meisje met wie Hill online flirt. Zo bespiedt Rowena haar prooi van alle kanten, maar ze ontdekt dat zij niet de enige is die van identiteit verandert. Hoe dichter ze bij de waarheid komt, hoe meer blijkt dat mensen bereid zijn heel ver te gaan om die waarheid te beschermen.

avatar van Edotje

Edotje

Redelijk goede film, geen super film, goed te kijken hij word niet saai,

een 3,5

avatar van Denveen

Denveen

john kruger schreef:
Ik ben helemaal niet zo onder de indruk van deze film. Tuurlijk, de sterren zorgen ervoor dat de film nergens wegzakt, maar met name de eerste drie kwartier kabbelen maar door. Daarna gaat het beter om vervolgens tegen het einde te knallen met een aantal creatieve wendingen n het verhaal. Het zijn er alleen veel te veel (en een beetje geforceerd). Daarnaast blijf je met een onbevredigend gevoel zitten door het toch wat abrupte einde. 2,5 * wat mij betreft.

Hier ben ik het eigenlijk helemaal mee eens. De balans in deze film is niet goed verdeeld. Het verschil in kwaliteit tussen de verschillende acteurs is erg groot, het ene moment was ik erg geboeid, maar het andere moment raakte ik er weer compleet uit.

Verder verveelt de film nogal het eerste uur, maar tegen het einde wordt het spannender. Het verhaalt steekt zo goed in elkaar, dat je dat eigenlijk pas helemaal op het einde doorhebt, maar dan gaat het ook te snel.

Jammer. 2,5 ster.

avatar van Cheyennexx

Cheyennexx

door het toch wat abrupte einde. 2,5 * wat mij betreft.

Kreeg een goed gevoel.. De film vond ik persoonlijk erg vermakend, niet saai, ingezakt, of iets! Goede film, een film die ik niet ga vergeten **** 1/2

avatar van AgonyBe

AgonyBe

Minder of verwacht..dus kleine teleurstelling

• 2023 stemmen

een vermakelijke film, wel jammer dat hij nergens echt spannend wordt, maar saai wordt hij voor mij nergens omdat ik wel van dat spionage-gedoe (bang voor betrapt te worden) hou

het einde had ik totaal niet zien aankomen en was dus schitterend verzonnen

van mij krijgt hij een 3,5, hij had een 4 of hoger kunnen krijgen indien er meer spanning inzat of de "weinige" spanning meer verdeeld werd

Madecineman (moderator films)

Wat een prutswerk dit! Typische een film met een paar grote namen erin maar waar ook maar geen ene seconde verder over nagedacht is. Het eerste gedeelte van de film is een wat sfeerloos, futloos, niet gespeend van enige clichés, standaard thrillertje. Die hele setting van flashy kantoorgebouwen bevolkt door fotomodellen en hippe clubs vind ik niet echt werken, het heeft hier 0,0 uitstraling.

De film draait uiteindelijk (alweer) om de kijker in de laatste 5 minuten film nog eens even flink te verassen. Dat zoiets alleen werkt als de rest van de film ook klopt wordt dan voor het gemak maar even vergeten. Ik zou graag willen dat filmmakers zich weer eens bezig gingen houden met het vertellen van een goed verhaal met een solide script ipv ieder keer maar weer een konijn uit de hoge hoed te trekken.
Het plot is echt te belachelijk. De dader voert een onmogelijk moeilijk plan uit om haar beste vriendin te vermoorden (wat ik sowieso al vergezocht en ongeloofwaardig vind). En waarom eigenlijk? Omdat ze 20 jaar terug getuige was van een moord door haar moeder op haar handtastelijke stiefvader... Zelf was ze toen nog kind en bovendien helemaal niet schuldig aan deze moord en de moeder zit ondertussen te dementeren in een revalidatiekliniek (dusss.... sterk chantage middel hoor ). Maar nog erger.... het blijkt het zelfs geen wraakactie. Nee, tegen het einde is duidelijk dat lieve Halle een regelrechte psychopaat blijkt te zijn. Vond het allemaal nergens over gaan en als toetje wordt er ook nog snel een moraaltje ingestopt over de gevaren van internetchatts en fora 's (zoals MM dus )

Willis speelt op de autopilot en lijkt alleen op de set te zijn gekomen om zijn, naar alle waarschijnlijkheid, dikke cheque te komen innen (gelijk heeft hij, ik zou het ook niet laten liggen hoor ). Over Halle Berry wil ik eigenlijk helemaal niet al te veel woorden vuil maken maar kort samengevat; dramatisch slecht en ongeloofwaardig net zoals de rest van deze Perfect Stranger dus.

Bah... Mijn advies, lekker laten verstoffen deze film. 1 mager sterretje.

• 2023 stemmen

ik vraag mij nu toch wel af waarom iedereen Halle Berry zo een slechte actrice vindt? Ik vind dat ze het meer dan goed doet, zeker evengoed als Bruce Willis, waarschijnlijk nog wel beter.

avatar van Epmeister

Epmeister

Goeie film met een verrassend plot!

Friday the 13 th schreef:

Nou niet dat ik Willis zo geweldig vind in deze film (maar daar van weet ik uit andere films dat hij toch heel behoorlijk kan spelen), Halle Berry is hier echter een regelrechte ramp (en heb nog nooit een bijzondere rol van haar gezien, misschien is Monster's Ball de enige uitzondering). Samengevat; Ik geloof haar niet. Ze speelt een 33 jarige succesvolle journalist die in haar wieken wordt geschoten, ze heeft een traumatische jeugd en heeft een moord op haar geweten. En hoe gedraagt onze diva zich? Als een aanstellerige puber... Als voorbeeld, de scene dat ze dronken in de kroeg zit, die is echt te slecht hoor...

• 2023 stemmen

Als voorbeeld, de scene dat ze dronken in de kroeg zit, die is echt te slecht hoor...[/quote]

en had je het einde zien aankomen? Een rol dat al de hele film gespeeld is door dezelfde 33-jarige puber? Misschien is dat wel een dekmantel, ze straalt zelfzekerheid uit en rust, de ideale ingrediënten nogthans voor een....

Friday the 13 th schreef:

Nou dat, Bruce Willis de dader niet zou zijn dat zat er natuurlijk dik in. Maar eigenlijk is dat niet belangrijk of ik nu het einde zag aankomen of niet. Zoiets werkt alleen als de rest van de film ook deugt... Nu is het slechts een losse flodder die nog even snel op de kijker wordt afgevuurd. Versteld gestaan door de plotselinge plotwending lijken veel mensen ineens te vergeten dat de rest voorafgaand gewoon erg slecht en ongeloofwaardig is en ook gewoon niet klopt (verhaaltechnisch gezien). Een verrassend einde maakt de film niet automatisch beter, soms zelfs slechter omdat alles nu ineens heel ver gezocht lijkt.
Dekmantel? Zie niet in waarom een 33 jarige puberaal gedrag als dekmantel moet gebruiken? Had het geloofwaardiger gevonden als ze zich gedroeg conform haar leeftijd en professie... Vind haar ook helemaal niet zelfverzekerdheid en rust uitstralen trouwens. Eerder licht hysterisch en overdreven aanstellerig.

avatar van --jlo--fan

--jlo--fan

goeie film een 3,5

avatar van Kricky

Kricky

redelijke film, alleen te genieten door het spel van Willis

avatar van Saaur

Saaur

Tuurlijk heb je het einde niet zien aankomen....Als je 3 minuten film nodig hebt om het eigenlijke plot te vertellen kon de moordenaar net zo goed Hanibal Lector geweest zijn. Het hele verhaal wordt hier pas verteld, daarvoor is het hooguit een boven-matige thriller. Dit maakt de film niet goed...dit maakt de film zelfs verschikkelijk slecht. Een beetje scenario schrijven had hier en daar enige verklaring, geschiedenis of hints gegeven.

Het lijkt wel alsof een onverwachte plot twist een film kan maken, maar hoewel de twist leuk was, en de film misschien EXTREEM goed had KUNNEN maken, zat de film crap in elkaar.

Al met al onder gemiddeld: 2,5* op MM, hoewel hij in mijn eigen (ietswat kritischer) systeem niet boven de 2* uit komt.

(misschien een beetje overdreven spoiler gebruik, maar ik kan zelf HEEL slecht tegen spoilers )

avatar van Peppy666

Peppy666

Jammer van het slechte acteerwerk. Viel me echt tegen van de grote sterren maar het zal dan wel aan de regisseur liggen.

Verhaal is redelijk verrassend maar eigenlijk ook wel weer te verwachten.

Net als in The Sixth Sense probeert men de hele film in de laatste paar minuten compleet op zijn kop te zetten. Alleen: daar was het echt verrassend en fascinerend (veel mensen keken de film opnieuw om te controleren of alles klopte), hier geloof je het verder wel en breng je de DVD snel terug naar de videotheek.

Willis heeft weinig te doen, dus hem kunnen we niet beoordelen, en ja ... Halle Barry ... ze ziet er aardig uit, maar acteren is bepaald niet haar ding. In Monster's Ball was ze aanvaardbaar, maar daar profiteerde ze van de aanwezigheid van Billy Bob Thornton (het contrast tussen hen beiden gaf de zaak punch) en het erg sterke script (hier het allerzwakste punt).

avatar van MLO

MLO

Matig verhaal, matige acteerprestaties - vreemde twist aan het einde (absoluut ongeloofwaardig).

Kan niet meer geven dan 1,5.

avatar van The Director

The Director

Zeer matige film, verhaal lijn klopt niet en is afgeraffeld op het doek gebracht door de regisseur. Voor de cast heb ik deze film gehuurd, slechtste rol Halle Barry tot nu toe, Bruce Willis heeft amper wat gezegd. Typisch geval van 2 goede acteurs aantrekken en zakken vullen, jammer.

avatar van dewulfda

dewulfda

valt serieus tegen, ongeloofwaardig, de rol van bruce in de film suckt echt wel

het enig pluspunt in de film was dat halle berry echt wel HOT is

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Tegenvallende film, kijken zeker waard maar toch had ermeer van verwacht. 3,0

avatar van Tarkus

Tarkus

Het gaat de laatste tijd niet zo goed met Halle Berry, en deze film is daar weer een bijdrage van.

De film valt me dik tegen, zeker de acteerprestatie van Berry is zeer zwak. Bruce Willis is ook niet in zijn gewone doen, maar dit is natuurlijk geen actiefilm, en dus waarschijnlijk ook niet echt zijn ding.

Ook het scenario is niet bijzonder, en de flash-backs die er zomaar tussen worden gegooid maken het geheel er niet duidelijker op.

Toch is de film het bekijken waard, al was het alleen maar om het verrassende slot, dat je zeker niet zal verwachten, en alleen daarvoor geef ik nog 2,5 sterren.

avatar van arne66

arne66

Oke op zich wel een slechte film. Niet dat ie niet vermakelijk was of zo, want dat was hij wel (vond ik). Een minimaal verhaal, ongeloofwaardig, soms ook cliché, matige acteerprestaties.

btw, niet te geloven dat Halle Berry al 41 is.

2,5 sterren.

avatar van aphexfreak

aphexfreak

Film was zeker wel goed te genieten, toegegeven het verhaal is vergezocht en vooral Halle Berry acteert tegen het slechte aan maar al met al toch wel een lekker filmpje.

Verhaal is eigenlijk best goed, had er geen problemen mee.

Snap niet dat de film hier wordt afgekraakt, ik heb dit jaar veeeel slechtere films gezien.

Deze was toch zeer zeker beter als gemiddeld wat mij betreft.

Btw mensen, als je realisme wil kijk dan een documentaire, in hollywood bestaat geen realisme.(uitzonderingen daargelaten)

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

De film viel me een beetje tegen. Een hoop onzin, een vergezocht en niet leuk einde. Ongeloofwaardig ook, zoals al vaker gezegd. Maar het was ook weer niet zo slecht dat ik me heb lopen ergeren tijdens de film. 2,5* dus.

avatar van garlic senior

garlic senior

Redelijke film, de rol van Bruce Willlis vond ik niet erg overtuigend. Hale Barry was ook niet geweldig, maar op sommige momenten werd het wel een beetje spannend, helaas zijn deze momenten schaars. Verder wel aardig verhaaltje maar ik geef niet meer dan 3 sterren en dat is misschien nog wel te veel. Kans op verlaging dus.

avatar van dje-em

dje-em

had veel meer ingezeten...jammer

avatar van PRIMAX

PRIMAX

het einde en plot maakt veel goed,open einde ,vervolg niet nodig.

bijrollen waren erg goed.maar voor zn grote cast had ik meer verwacht.toch blijf je kijken .een echte one timer.

avatar van Ge0force

Ge0force

Zwakke film met oninteressante personages, veel te veel storende cliché's (sleutel onder de deurmat iemand?), weinig spannende momenten en een middelmatig verhaal met een dom einde. Niet zo goed dus. 2*

avatar van film88888

film88888

Zeer spannende, en goede thriller, alleen had ik er meer van verwacht. Bruce willis speelde weer ongeloofelijk goed zoals in al zijn movies. Halle Berry was ook nog wel ok, maar heb haar al beter zien spelen. Verhaal is goed te volgen, alleen meer naar het einde wordt het een echte soep alles gemengt, en moet je wel even goed denken. De special effects waren ook zeer mooi gedaan, en ik moet zeggen na de film had ik wel een smile dat de film mij goed is bevallen, en het had veel slechter gekunt zoals ik hierop zag. Een 3,5

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Een thriller die me niet verveeld heeft, maar ook niet lang zal heugen.

De plotwendingen aan het eind van de film zijn wel goed, maar niet vernieuwend.

Bruce Willis speelt nogal ingetogen, maar zijn charisma is overweldigend.

Pluspunt is Ribisi, die wel een goede rol neerzet.

Een kleine 3*