Genre: Actie / Drama
Met onder meer: Jean-Claude Van Damme, Charlton Heston en Sofia Milos
Gesproken taal: Arabisch, Frans, Hebreeuws, Engels, Oekraïens en Russisch
Plot The Order
"Unleash the power."
Rudy Cafmeyer (Jean-Claude van Damme) is een getalenteerde dief en een echte avonturier. Na een ruzie met Rudy vertrekt zijn vader, een museum curator, hals over kop naar Israël. Dezelfde avond nog wordt Rudy door de politie ondervraagd over de diefstal van een zeldzaam religieus manuscript. Dit manuscript over de 'Order of Trinity' is gestolen uit het museum waar zijn vader werkt. Van de museumdirecteur hoort Rudy dat zijn vader bezig is met een boek over 'The Order', een duistere geheime sekte die nog afstamt van de kruisvaarders uit de middeleeuwen. Na een alarmerend telefoontje van zijn vader reist ook Rudy af naar Israël. Samen met de bloedmooie Israëlische agente Dalia gaat Rudy op onderzoek uit.
Rudy Cafmeyer
Avram
Goldman
Amnon
Linda
vermakelijke film. lekker veel actie
3,5 sterren
moviefreak#1
De films van Van Damme:
a)neem een ontzettend slecht verhaal
b)doe daar tussendoor wat vechtscenes die we in elke film van Van Damme al hebben gezien
c)zorg ervoor dat je slechte medeacteurs heb dat het acteerwerk van Van Damme niet zo geweldig opvalt
Kantlijn bij punt c) Zelfs Charlton Heston (in een rol van 1 1/2 minuut) is barslecht.
Dus de conclusie:
Hou je van Van Damme kijk deze film
Hou je niet van Van Damme zorg dat je dronken bent als je deze film ziet
damon
erg middelmatige van damme film, alleen kijkbaar voor de fans
SSeagal
Wel iets meer te pruimen dan Knock off, vooral ten opzichte van de vechtscene's. **1/2
The UndeRtAkEr
Puur voor de fans.
Charlton Heston komt ook in de film voor.
Jean claude van damme en zijn crew mochten voor het eerst de citadel van israel filmen.
Hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen.
Voor de rest vond ik hem wel aardig.
Captain Pervert
Nou, ik vond het best een leuke film!
Een soort Indiana Jones film, maar dan met Van Damme, compleet met een oude man annex wetenschapper als zijn vader.
Deze film had voor de uitzending van vanavond slechts 1.88 sterren en dat is toch echt belachelijk. Mensen zijn tegenwoordig al (negatief) bevooroordeeld als ze koppen als Van Damme, Arnie of Sly op een poster zien, maar deze film verdient toch echt wel de 2.5 sterren die ik eraan geef. Als de Engelse uitspraak van Van Damme wat beter was, of het qua filmen wat innovatiever was (zoals Van Damme's recente film "Wake of Death"), gaf ik d'r zelfs 3 voor.
Quentin
Stiekem toch een aardig en vermakelijk filmpje, het was allemaal natuurlijk low-budget (voor dit soort films ....) maar het zag er allemaal wel leuk uit. 2 *
djelle
Ik hou niet van Vandamme-films. Het enige van actie wat ze -op uitzondering van enkele- voornamelijk bieden is prehistorisch slaan en kloppen. Er zit dus bitter weinig afwisselling in de meeste actiefilms waarin hij meespeelt. Deze is daar geen uitzondering op. 2*
PascaL
Dit is echt een zeer leuke actiefilm van van Damme..
Het zit bomvol actie , explosies , gevechten en een redelijk verhaal over een sekte uit israel.
grat
deze film vind ik wat minder het verhaal is michien wel goed maar hij kon mij niet egt meeslepen
***
romy
Het verhaal is goed ma ik denk dat de film toch wel wat meer uitgewerkt kon worden.
Sphodros
Er kwam zeker veel actie in voor.
De moeite waard om het te kijken.
En er zat natuurlijk een goed verhaal in.
100%VANDAMME
Vette film, mooie vechtscenes en een goed verhaal, van damme: 5*
Jorick
Vette film, mooie vechtscenes en een goed verhaal, van damme: 5*
In mijn ogen precies het tegenovergestelde!
100%VANDAMME
Hallo, ik heb mijn eigen reden om elke van damme een 5 te geven, het is eigenlijk inderdaad waar dat niet alle films een 5 verdienen, films als replicant, in hell, wake of death en bloodsport verdienen naar mijn mening wel echt een 5 maar van damme is mijn favoriete acteur, en gewoon om die reden geef ik elke een 5, misschien oneerlijk voor andere betere films, maar een favoriet geef je nu eenmaal het hoogste.
www.jean-claudevandamme.tk, mijn site over van damme
otherfool
Vreselijk Van Damme vehicel, waarin de stramme knokbelg als een kruising tussen Indiana Jones en een Universal Soldier zijn vader uit de handen van een wel erg vage sekte moet redden. Een knokpartijtje, one-liner en suffe bom-aftel scene verder weet ik weer wat ik eigenlijk al wist: dit soort films zou ik eigenlijk niet moeten kijken.
1*.
Waku
Blijft inderdaad zoals eerder bovengenoemd een Jean Claude van Damme film.
De goede produkties onder zijn acteerprestaties zijn op een hand te tellen.
Ook in deze film is het acteerwerk middelmatig,zijn de gevechtscenes houterig en zit het script vol lege plekken.
Laten staan deze film.
Dylan Blanker
Behoort zeker niet tot mijn favoriete films van Van Damme, maar vond het op zich wel een leuke, vrolijke, opgewekte, en vermakelijke film, met lekker veel actie, leuke gevechten van Van Damme, en met redelijke humor. Alleen het einde vond ik een beetje tegenvalllen. De film en het verhaal had inderdaad iets weg van Indiana Jones, maar daar haalt deze film het natuurlijk niet bij, maar op zich wel leuk. Ik vond het gewoon een leuke film om te kijken! punt.
Dylan Blanker
Waarom altijd zo negatief over van Damme
En waarom krijgen zijn betere en mindere films altijd zo'n superlage waardering
Sommige films van hem zijn natuurlijk wel matig, maar hij heeft toch niet alleen maar slechte films gemaakt?
Denk bijvoorbeeld aan zijn vermakelijke, spannende en behoorlijke goede films als Hard Target
, Bloodsport
, Timecop
, Miximum Risk, Double Impact, Death Warrant, Sudden Death en ga zo maar even door...
sinterklaas
veel actie, ga toch fietsen
gewoon een slappe klotefilm zonder diepgang
Q so lang
top film !! van damme doet het weer super goed verhaal lekker knock werk en goed acteer werk van van damme
Timecop
Ik vond 'm redelijk goed, blijft boeien i.i.g. Als je eenmaal in het verhaal zit MOET je 'm afkijken. Toch knap gedaan van die JCvD.
ik geef een 3.
rhahn
Als je een fan bent van JC van Damme:
Leuke actie, zeker voor van Damme..., een heel aardig verhaal.
Voor een avondje leuke actie, niet al te moeilijk.., een aanrader.
niethie
Was in de tijd de enigste Van Damme film die iknog moest zien en hij viel me- ontzettend tegen, actie (war je de films toch voor keek, toen) was haast niet aanwezig, het plotje kon me niet boeien en bovenal was het nog erg saai ook.
Lennert
Na het duistere Replicant verrast Jean-Claude van Damme me met een ietwat vergezocht, maar voor zijn films origineel script, een ander soort personage dan hij gebruikelijk speelt en de nodige humor. De omgeving van Jerusalem zorgt voor enkele mooie shots, de actie is niet bikkelhard, maar wel goed in beeld gebracht (prachtige achtervolgingsscenes) en veelvuldig aanwezig, het acteerwerk is over de regel behoorlijk en de vaart zit goed in de film.
Helaas zorgen enkele onlogischheden in het verhaal voor wat minpunten, waardoor de film soms voornamelijk als een slecht uitgewerkt Indiana Jones verhaal aandoet. Daarnaast staat echter een erg leuke actiefilm met een voor de verandering andere omgeving dan de standaard Oost-Europese fabriekshallen waar zoveel films zich vandaag de dag afspelen (in actiefilmland dan). Aanradertje.

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Music Box
Drama / Thriller, 1989