• 9.376.689 stemmen

Geregisseerd door: Albert Magnoli

Met onder meer: Christopher Neame, Lewis Van Bergen en Jeff Speakman

Plot Street Knight

"One man. No limits."

Voormalig agent Jack Barrett trok zich wegens schuldgevoelens terug uit het politiekorps en werkt nu ergens in een plaatselijke garage in de achterwijken van L.A. In diezelfde buurt zijn 2 straatbendes actief, die dankzij een soort 'vredespact' elkaar met rust laten. Er is echter iemand die er blijkbaar alle belang bij heeft de wapenstilstand te doorbreken, en poogt een grootschalige bendeoorlog uit te lokken door leden uit beide groeperingen te vermoorden in naam van de tegenpartij. Wanneer een radeloze moeder de hulp inroept van Barrett, besluit hij toch nog een laatste keer in actie te treden...

avatar van djelle

djelle

Een verzuurde ex-wetsdienaar. Grappige flashbacks. Je m'en fou - mentaliteit... Tot hij zich op een dag toch nog eens weet te overhalen door een mooie vrouw die de kwetsende woorden uitspreekt: "Some Knight you are!" (Je bent nogal een ridder, zeg!) wat meteen de titel verklaard. Waarom ze plots zomaar op een ridder denkt is een compleet raadsel, maar goed; de held is tenminste in gang geschoten. Tenslotte is er werk genoeg aan de winkel. Niet alleen moet hij als een ware moraalfilosoof 2 straatbendes tot kalmte proberen brengen, hij moet ook nog eens de 'echte' slechterikken aanpakken én een vermiste opsporen. Tussendoor moet ie tevens leuke oneliners verzinnen (kwestie van zijn imago hoog te houden) en dit allemaal niet betaald!

Hoera voor ons: dit alles leidt tot heel wat actie. Jeff Speakman kan zijn befaamde karatekunstjes tonen, en laat zien dat hij ook met een vuurwapen overweg kan. Nergens wordt 'Street Knight' uitzonderlijk goed, niettemin weet het een behoorlijk vermakelijk genrefilmpje weer te geven. Trailer

avatar van hoogland

hoogland

top film ik wou dat er meer van zulke zondag avond films werden gemaakt

avatar van ipman-99

ipman-99

"You said you wanted a truce. No one benefits from war, 8-ball!" ... " !!!

Fantastische Actiefilm !!! Een blij weerzien van toch wel een zalige actie acteur Jeff Speakman.

In mijn jeugdjaren had ik deze ook in mijn VHS collectie en stond ('die hoes') mooi te pronken tussen al die andere actie 'legendes' ! Jeff Speakman is vooral 'bekend' omdat hij een bepaalde gevecht techniek beheerst ... namelijk 'Kenpo' ! De nadruk bij kenpo ligt op vechten met handen, voeten, knieen, en ellebogen,en minder op het gebruik van grepen en klemmen.

Het idee hierachter is dat in een situatie met meerdere aanvallers het nadelig is één hiervan in een klem te nemen; in plaats daarvan is het doel de aanvallers zo snel en grondig mogelijk uit te schakelen.

Onze held komt in deze film terecht in een straatbende oorlog ... , dit geeft het nodige

verhaal waarin we kunnen genieten van de befaamde kenpo gevechten en heerlijke vuurgevechten ! Heerlijke jaren '90 Actiefilm met Jeff Speakman !

Jeff Speakman kan je in dezelfde categorie van Actie-helden plaatsen als o.a Gary Daniels,

Don 'The Dragon' Wilson, David Bradley, Michael Dudikoff, Mark Dacascos, ... !

Jeff Speakman wordt 'genoemd' voor "The Expendables 3"

KillerPony 3000

Laatste productie van de beruchte Cannon Group. Oertypische jaren '90 actie, die ondermeer scoort met sfeerrijke flashbacks, goed gebruik van een dito soundtrack en een leuke verwijzing naar Arnold Schwarzenegger. Hoofdrolspeler Jeff Speakman had duidelijk een breder publiek verdiend getuige zijn aparte en geestige vechtstijl, maar het lot was hem anders gegund. Het jaar hierna zou box office hit Speed uitkomen die normaal voor hem was voorzien.

avatar van Ramon K

Ramon K

KillerPony 3000 schreef:

Volgens mij is Hellbound (1994) de laatste productie van Cannon. Of was het zelfs American Ninja V (1995) of Chain of Command (1996), die enkel op video uitkwamen?

KillerPony 3000

Klinkt inderdaad logischer maar toch, check het gerust Street Knight staat volgens verschillende bronnen (waaronder IMDB) te boek als laatst geproduceerd werk. Releasedatum is niet hetzelfde als tijdstip of afronding van productie, daar zit wel vaker een afwijking op.

avatar van Ramon K

Ramon K

KillerPony 3000 schreef:

Street Knight kwam in maart '93 uit en Hellbound werd afgerond in augustus 1993 en kwam pas in '94 uit. American Ninja V kwam uit in 1993 (en pas in 1995 in de USA) en Chain of Command kwam in 1994 uit in Europa (en pas 2 jaar later in the USA).

Dus dan moet Hellbound de laatste film zijn geweest van Cannon. Er is nog een mogelijkheid dat Chain of Command iets later is geschoten in 1993 (maar daar kan ik geen info over vinden) en als dat zo is dan moet die film als de laatste Cannon productie gelden. Dus Imdb lijkt echt fout te zitten (zoals wel vaker).

Ramon K schreef:

Hellbound werd afgerond in augustus 1993

Als dat correcte info is heb je gelijk. Maar dan betekent dit dat zelfs Chuck Norris het bedrijf niet kon redden van zijn ondergang. Dat gaat tegen alle natuurwetten in!