• 9.373.452 stemmen

Met onder meer: Silvio Orlando, Margherita Buy en Jasmine Trinca

Gesproken taal: Italiaans

Releasedatum: 27 juli 2006

Plot Il Caimano

Bruno Bonomo, producent van B-films, is een man op de rand van de afgrond. Hij is volledig blut, en heeft al jaren geen film meer gemaakt. Bovendien dreigt zijn huwelijk op de klippen te lopen. Op een festival waar zijn werk wordt vertoond, komt er een jonge vrouw op hem af met haar script, getiteld "Il Caimano". Omdat hij niets te doen heeft besluit hij het te verfilmen. Al snel blijkt het echter geen gewoon script te zijn: "Il Caimano" is een biografie. Een zeer kritische, eigenlijk ronduit negatieve, blik op het leven en werk van president Silvio Berlusconi. De TV zender RAI weigert pertinent om de film te financieren, en acteurs staan niet te springen om het Italiaanse politieke zwaargewicht te spelen. Langzamerhand komt Bruno tot de ontdekking dat dit project, waar iedereen voor vlucht, voor hem wellicht de weg omhoog kan zijn. En dat hij zo het Italiaanse volk, en zijn vrouw, kan geven waar zij op hebben gewacht.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Bruno Bonomo

Paola Bonomo

Marco Pulici

Direttore di produzione

Silvio Berlusconi

Il marito di Aidra in "Cataratte"

Dirigente Maoista in "Cataratte"

Beppe Savonese, critico cinematografico

avatar van neo

neo

En dit was best aardig, en soms ook ontzettend grappig. Kan mij heel erg vinden in de kritiek hierboven, want het is inderdaad gekunsteld met teveel zaken bij elkaar. Maar er zaten ook een stel prachtige scenes in. Moretti grijpt weer terug naar zijn films van voor La Stanza vooral, met soortgelijk gezin situaties. En die vond ik al nooit echt heel erg leuk, en hielden ook niet de volledige duur werkelijk stand. Aprile was ook al richting politieke kritiek, en werkte ook niet echt.

De zingscene vond ik wel uitermate geestig, net als enkele momenten van Berlusconi 1 zijn ontzettend mooi en leuk gemaakt. Franco Piersanti's score is heerlijk orchestraals groots, met veel bombarie muzikale leiderschap tonend. Vooral de aftitelingsmuziek is om je vingers bij af te likken.

Ondanks de vele mindere kanten van de film, die vooral in de manier van vertelling liggen, een aardige film. 3 sterren

avatar van Lorie

Lorie

Geen topper, maar wel leuk om gezien te hebben. Hoogtepunt vond ik niet zozeer het verhaal of een bepaalde scene, maar de herkenning dat Berlusconi een fenomeen is geworden. Het gaat niet meer om de persoon zelf. Mooi hoe de verschillende acteurs nadenken over de vraag hoe ze zijn persoonlijkheid moeten neerzetten.