Littleman (2006)
Met onder meer: Marlon Wayans, Shawn Wayans en Brittany Daniel
Gesproken taal: Engels en Ests
Releasedatum: 20 juli 2006
Plot Littleman
"Big things come in small packages"
Lilliputter Calvin Sims is een crimineel, die op een dag een kostbare diamant weet te stelen. Om het te verbergen stopt hij het in de handtas van een voorbijgaande vrouw. Als Calvin de diamant dan terug wil hebben besluit hij zich als een baby voor te doen. Als hij dan vervolgens door de vrouw en haar man in huis wordt genomen gaat hij op zoek naar de diamant.
Calvin
Jimmy
Rosco
Policeman
Rodger
moahh... is wel leuk, maar 1 keer gezien te hebben is voldoende...
2**
skipy05
Redelijk flauwe film. Totaal niet grappig. Goed voor een keer te zien en dan nooit meer.
timburton
Hilarische film prima opvolger van White Chicks
Het is geen opvolger.
koos1980
Slechte film, eigenlijk zoals alle films van deze 2. Niet de moeite waard om deze te kijken. Halve ster.
Angelo2
Tenenkrommend slechte comedie. Met moeite afgekeken. Geen geslaagde grappen en irritant acteerwerk. Niks voor mij.
Betamax
Leuk om een keer te zien.
Maar meer ook niet. Af en toe gewoon te flauw.
shrink
Zeer goede lachfilm !
Jammer dat heel veel mensen zo weinig humor hebben. Zullen vast wel liefhebbers zijn van vreemde humor zoals 'South Park'
Berrad
Ik begrijp de slechte reacties niet. Ik vond het hilarisch, gewoon verstand op nul.
MizKriz
Geen hoogvlieger, nogal flauw verhaal, geen originaliteit, op wat toch nog goed gebrachte grappen na, goed voor 2,5*
Kondoro
LiTTLEMAN
Meh viel tegen... Ik heb van vele kanten gehoord dat de film saai en niet leuk zou zijn.. Ik zag hem toevallig vanmiddag langs komen op Netflix en ik wou hem wel even een poging geven.. Maar goed, ik heb me helemaal niet erg vermaakt.. Wat ik normaal wel zou hebben met Marlon Wayans.. Ik vind hem echt een leuke acteur.. Kan vaak om hem lachen! Het is grappig om de drie Wayans te zien in de film... De drie broers, Keenen Ivory Wayans (als regisseur) Marlon Wayans en Shawn Wayans...
Het concept van LiTTLEMAN vond ik ook niet goed of leuk... Ik kon maar niet wennen aan Marlon Wayans die een baby is...
soom
Typische film weer. Het is redelijk smerig. Typisch Amerikaans, loopt het hele spectrum van onderbroekenlol af. Het is leuk om verlopen ster en (ex) liefde van de regisseur te zien. Ik hield en houd wel van mejuffrouw Daniel, Sweet Valley High verslond ik in boekvorm, en van de serie heb ik wel een paar afleveringen gezien. Verder vond ik het wel soms net over het randje gaan qua grappen. Ik heb liever dure grappen die goed uitgeschreven worden dan de goedkope lach en schiet grappen. Maar redelijk aardig, dat wel. Alleen zo weer vergeten. Niet helemaal mijn kop koffie.
The main man!!
Trieste film, voor kinderen is het nog wel leuk, maar voor volwassenen is het echt zo doorzichtig en zo irritant, dat de mensen niet in de gaten hadden in de film dat het geen baby was, toen kon ik er al niet meer om lachen, want dat sloeg gewoon helemaal nergens op!!
tattoobob
De Wayans kunnen soms wel grappig zijn maar deze film is er een om over te slaan.
Slechte en te makkelijke grappen komen voorbij evenals slecht acteerwerk.
Visueel heeft deze film ook niet veel te bieden.
Matige film waarin een criminele lilliputter een diamant steelt, maar die vervolgens weer kwijt raakt. Een film vol infantiele, voorspelbare en foute humor. Maar hier en daar valt er toch wel wat te lachen, vooral omdat Marlon Wayans er wel grappig uitziet als baby/lilliputter. Zeker niet goed, maar vermakelijk genoeg voor 2.5 sterren.
Shadowed
Bizar.
De films van Wayans staan altijd wel garant voor lomp en vulgair vermaak. Ik zie ze persoonlijk liever bezig met horrorfilms, maar je moet natuurlijk altijd je vlak wat verbreden indien dit mogelijk is. Dat wordt met Littleman op behoorlijk vreemde en bizarre wijze gedaan, maar ergens weet het zeker te werken.
Uiteindelijk is het humor waar je echt van moet houden, want als je het niet kan waarderen zijn films zoals Littleman snel een hel voor je. Veel seksueel getinte en vooral ongemakkelijke humor die behoorlijk de grenzen opzoekt. Het is niet expliciet smerig of donker, maar het is wel redelijk lomp en trekt daarbij vaak aan de bel. Vooral omdat je dit soort praktijken nooit echt in films ziet.
Marlon Wayans draagt de film redelijk makkelijk. Best bijzonder hoe weinig schaamte die man kent tijdens het aannemen van rollen. Hij moet er wel echt plezier mee hebben gehad, want zelf had ik zijn personage nooit kunnen spelen. Shawn Wayans en Washington zijn wat saaier. Shawn kan dan nog weleens wat humor hebben, maar uiteindelijk zijn ze voor het gebeuren waarin ze meespelen nogal kleurloos.
Het concept levert de meeste komische inslag op, want als het op de grappen zelf aankomt zitten er weinig momenten tussen die echt een lach opleveren. Uiteindelijk gaat de film vooral te lang door en is de uitkomst teleurstellend. Het is een film die je leuk vind als je hem kijkt, maar ondanks het bizarre gegeven zal het toch na afloop snel in de vergetelheid raken. Ach ja.
OfflineKiller
Een paar keer goed moeten lachen met deze. Vooral omdat het allemaal zo dom en onnatuurlijk is, maar ik denk dat dit ook het doel is van de film. Heb me in ieder geval wel mee vermaakt!

Misdaadthriller 'The Bone Collector' morgen te zien op televisie

Netflix komt binnenkort met de geprezen misdaadserie 'Animal Kingdom'

Eindelijk in Nederland te zien: bejubelde dramaserie 'Heated Rivalry' nu op HBO Max

Hoe kan dit? De opvallendste nominaties van de Oscars 2026

Baramui Fighter