• 9.374.935 stemmen

Geregisseerd door: Craig Singer

Met onder meer: Patrick Renna

Gesproken taal: Engels en Portugees

Plot Dark Ride

"The Last Ride You'll Ever Take..."

Een groepje studenten stopt na een road trip bij een verlaten amusementspark. Wat ze achteraf beter niet hadden kunnen doen. Al gauw bevinden ze zich in een levensgevaarlijke situatie wanneer ze achtervolgd worden door een mysterieuze psychopaat.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van LordBeckett

LordBeckett

omg..die dvd hoes

ik vind het nu al gelijk nep omdat er zo'n dom wijf met een dikke big smile van 'kijk ik sta voorop de hoes van een dvd' staat.. op hoezen van een horrorfilm moeten sowieso geen acteurs staan vind ik

avatar van Horror-Maniac

Horror-Maniac

Heb hem nu gezien saaie film onoverzichtelijk.... 2,5

avatar van WendyS

WendyS

saaie film, geen schrikmomenten

avatar van Tyr

Tyr

Een film die net zo eng is als het spookhuis op de kermis... En daar is alles me gezecht: 2

avatar van friendsgirl

friendsgirl

Jeetje, wat een slechte film zeg... er zitten totaal geen schrikmomenten in en er wordt ook nog eens slecht geacteerd!

avatar van duffman

duffman

Voor een keer wel leuk, niks speciaal, zeer standaart, ook wat voorspelbaar.

2,5

avatar van Lui

Lui (crew films)

ik vond de soundtrack wel leuk

avatar van Lui

Lui (crew films)

het eerste wat mij aantrok bij deze film was de poster, ik dacht meteen; deze moet ik zien. mijn verwachtingen waren dat het een zwakke hororfilm was, wat naar mijn mening ook klopte.

de film begint al erg standaard. 4 tieners die naar ''the dark ride'' gaan en opgesloten worden. de film heeft erg weinig inhoud. je kan zo zien dat er een hoop niet aan klopt. slechte en waardeloze acteurs, als ze betere hadden gehad en het verhaal beter hadden uitgewerkt, was het misschien nog wel wat geworden.. en het einde had ook niet slechter gekund jammer dat ze op het einde het gezicht van de moordenaar nog niet lieten zien

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Tiener-slasher in poppenkast-horrorstijl met vaak doorzichtige gore-effecten. Enkele geslaagde sekwensen, maar daartussenin coca-cola-romantiek, vulgair taalgebruik en enkele compleet overbodige schunnigheden. Geef mij maar Tobe Hooper's "The FunHouse" in de plaats, dat was wel een leuke horrorfilm. Craig Singer beschikte over een niet onaardig idee maar had er met een beter scenario en cast iets veel overtuigenders van kunnen maken, nu oogt het als goedkope exploitation. Ach ja, er zijn natuurlijk nóg slechtere films in het genre.

avatar van Boeikens

Boeikens

Valt wel mee.

Ok, het is een film boordevol clichées en het einde is nogal voorspelbaar maar zo is het teeny-slasher genre nu eenmaal.

De gore is redelijk aanwezig en de special effects zijn niet slecht. Ook de spanning viel nog wel mee.

Het is zeker geen uitblinker maar ik heb me geen seconde verveeld bij het kijken.

avatar van mikey

mikey

Verkeerde plek, op een vervelend tijdstip. De kinderen waren een beetje oenig en het verhaal is nogal onwaarschijnlijk, en al helemaal na de clou te hebben gehoord. Verder wel een paar aardige gore special effects. En de dochter van Tony S.

avatar van Scarecrow

Scarecrow

Voorspelbare 13 in een dozijn horror

Gisteren Dark Ride aangeschaft en bekeken, en alhoewel ik niet verveeld was heeft de film me geen seconde overtuigt van zijn kunnen. Dit is gewoon het schoolvoorbeeld van ongeinspireerd jatwerk, want het is namelijk een typische 13 in een dozijn horror geworden. Niet dat ik echt iets heel anders had verwacht, maar wat originele input had toch geen kwaad gekund. Zo komt zelfs de laatste 'twist' als lame en oninteressant over.

Ook het acteerwerk kon niet overtuigen. Ook hier had ik niks van verwacht, dus dat was dan wel een meevaller. er verdediging van de acteurs wil ik wel zeggen dat ze erg oppervlakkige karakters hadden waar ze niks van konden maken, dat het stereotypes waren die we allemaal al veel eerder (dood gemaakt) hebben gezien, en dat het acteerwerk ook niet tenenkrommend was. Dat was dan weer een voordeel, maar waarom dan toch altijd die cliche's? Stelletjes, macho's, gekke lifters, stel dat uit elkaar is.. en dan ook de sitauties waarin ze terecht komen: raar benzinestation, de verplichte vrijscene, het gebruik van drugs, mobieltjes die niet werken, agent die na een tijdje toch even komt kijken en vermoord wordt, etc. etc. Weet de cliche's maar te noemen en het zit erin. Is het, zelfs voor zo'n -bfilm waar je weinig van verwacht, dan echt zoveel gevraagd 1 iets origineels te doen?

Blijkbaar. Want zelfs de locatie, de voornaamste trekpleister waar je iets van verwacht in deze film, hangt van de cliche's aan elkaar en kan niet overtuigen. We bevinden ons in n spookhuis, met tig kamers blijkbaar, maar we zien nog niets de helft. De kamers die we zien zijn goedkoop, onderbelicht (om het eerste zo goed mogelijk te verhullen?) en weinig origineel. We tellen enge poppen, harde geluidjes, schaduwen, rode lampen, houten bruggen etc. Had er dan iets van gemaakt, zon spookhuis. Gebruik het ritje vaker, lever enge scenes/taferelen af (geen leeuw die met een brulletje te voorschijn komt, of een houterige soort hans en grietje), doe er in ieder geval iets mee! Maar ook op dit vlak kon de film niks bieden. O, het was genoeg voor een slasherfilm als deze, dat zeker, maar een reden om deze film te kijken is het niet. Zelfde geldt voor de muziek, de suspense, de special effects, de cameravoering etc.

Is er dan niks positiefs aan de film? Ach, het bovenstaande brandt de film wel een beetje af, hij is allemaal wel redelijk als je er verder weinig van verwacht. Gewoon de typische slasher zonder nieuwigheidjes. Daarbij komt dat de moordenaar opzich wel koewl is, Jonah. Grote, enge vent, erg sterk, getuige zijn hobby mensen in het rond te gooien, en met een te klein, wit babymaskertje op. Niet origineel nee, maar dit keer wel n pluspuntje aan de film. Babymaskertje dat maar de helft van zijn gezicht bedekt levert een spooky figuur op, en de manier van moorden bij deze man (bruut, met geweld, op de Jason-achtige manier) vermaken de horrorfan toch wel. Maar met dit heb je de echte pluspunten ook wel gehad. Zo was de gore wel redleijk aanwezig, maar voor de echte op gore beluste fan echt niet genoeg.

Kortom, een film die je prima kunt mijden, of een film die je kunt bekijken en grotendeels vergeten. Typische, onoriginele b-horror, die zelfs niet kan overtuigen op zijn titellocatie: Dark Ride. Wel weer n aardige moordenaar erbij, dat dan weer wel.

avatar van langadjungda

langadjungda

Waarom laten ze hun koffer staan voor dat ze weg rijden met het busje.. waarom is het raampje van de deur van het gesticht waar die moordernaar in zit van plastic?

Echt heel veel fouten.. beetje jammer

alsof ze na het monteren meteen hebben gereleased!

avatar van Bas I.

Bas I.

De beginscéne was nog goed te pruimen maar daarna zakt de film helemaal in. Ik was in slaap aan het vallen tegen de tijd dat de film weer op gang kwam. En toen hij eenmaal weer op gang kwam was het tijd voor die belachelijke plottwist. Welke idioot heeft dat verzonnen?

Met 2,0* komt hij er nog goed vanaf.

avatar van namingway24

namingway24

Deze film is één grote chaos. Eenmaal in het spookhuis gaat het alle kanten op. Je weet nooit waar de personages zich bevinden, en dat komt ook door de rommelige montage. De moordenaar wordt op het laatst ook wel heel makkelijk verslagen, een scène die ik nu nog niet snap: waar kwam dat busje nou naar binnen rijden?. De twist op het einde was bedroevend slecht.

avatar van Sjoerd111

Sjoerd111

De lachspieren draaien overuren bij deze film.

avatar van dvd-me

dvd-me

Het acteerwerk was al matig, het verhaal is eigenlijk nog wel iets van te maken. Maar dat werd hier niet gedaan.

Die moordenaar loopt als een mongool! zo kreupel als maar zijn kan.

Het einde vond ik trouwens wel heel erg voorspelbaar!

Had eigenlijk niet beter gekund. En die effecten met dat touw door die dode jongen heen waardoor zijn arm etc gaan bewegen, dat is gewoon zo ontzettend nep. Het is een schande dat deze film gemaakt is eigenlijk.

avatar van erik1677

erik1677

zwaar kut

wat een bout film.

Hollywood wangedrocht

avatar van Kelly_90

Kelly_90

Ok niet echt een hele goed film.

Maar opzich wel ok een voldoende dus.

Vooral omdat het verhaal op het eind wel een beetje leuk was.

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

erik1677 schreef:

zwaar kut

wat een bout film.

Hollywood wangedrocht

Had ik niet beter kunnen zeggen...en het is een understatement van het jaar.

Snap echt niet dat er zulke mensen in slagen om een budget te krijgen voor hun film.

avatar van Zero_Sunshine

Zero_Sunshine

Film viel op zich wel mee, vooral met die liftster in die kelder.

avatar van Rufio

Rufio

Echt wel veel geript van the Funhouse! Acteerprestaties waren zeer ondermaats.

avatar van lugia

lugia

"Dark Ride" is een combinatie van mijn twee belangrijkste hobbies: pretparken en horrorfilms. Ik zal nooit een ritje in een darkride overslaan wanneer ik in een park ben vanwege de specifieke sfeer die ze uitstralen: de ene vrolijk, de andere griezelig, nog een andere grappig, ... elk hebben ze hun charme. In deze film zien we echter geen darkride van hoog niveau: het is geen Fata Morgana, Droomvlucht of Phantom Manor, maar eerder een kermisspookhuis. Ook van het pretpark krijgen we eigenlijk niets te zien.

Los daarvan is de film ook op andere vlakken nogal teleurstellend. Net zoals "The Funhouse" uit 1981, die een gelijkaardige setting en verhaal heeft, lijkt de film erg moeilijk op gang te komen. De introductie van de -overigens stuk voor stuk irritante- personages lijkt oneindig te duren. Aangezien hun conversaties werkelijk nergens over gaan is dit dan ook weinig boeiends. De obligate stop aan een afgelegen benzinestation met de al even obligate freak en de zondelinge lifster doen meteen denken aan een genreklassieker als "The Texas Chainsaw Massacre" en andere slasherfilms, maar toch zijn deze hier weinig effectief. Om de één of de andere reden is de film gewoon sfeerloos, met uitzondering van een aantal scènes in de darkride die dankzij een goede belichting best sfeervol overkomen.

Het grootste nadeel van de film is dat de actie eigenlijk veel te laat op gang komt. Pas na een uur komt de film echt op tempo en dan lijkt hij opeens erg snel te gaan, misschien wel te snel. De moorden en het masker van de killer zijn geslaagd, waarbij vooral twee moorden opvallen (de man opgehangen als marionet en de man waarbij het hoofd in twee wordt gesliced). De plotwending aan het einde zat er jammer genoeg al lang aan te komen en ik was dan ook geenszins verrast.

"Dark Ride" is zo'n film die heel wat elementen heeft gehaald uit de genreklassiekers, maar deze erg klungelig heeft verwerkt tot een geheel dat erg onevenwichtig is verdeeld qua tempo en sfeer. Hier zat meer in!

2.5

avatar van CaptainTwisted

CaptainTwisted

Matige horrorfilm, die meer op je lachspieren werkt als op je zenuwen. Begin was echt TE standaard. Acteurs waren redelijk irritant, en dat masker van die zogenaamde psycho sloeg ook helemaal nergens op..... 2,5 *

avatar van IcU

IcU

Nou ja. Wat een merkwaardig, belachelijk gemiddelde heeft deze film! Schandalig! Deze film heeft namelijk een heerlijke sfeer, goede gore, een freeky spookhuis, een hobbit look-a-like, redelijke acteer prestaties, hier en daar wat schrik effecten (of iets wat de neiging heeft tot), en een killer met een eng masker. Het verhaal is niet origineel maar heeft een prima insteek voor een toffe horror film. Deze film bevat dus de perfecte ingrediënten voor een lekkere Halloween film avond. Ik kan dit gemiddelde dus nergens terug vinden in deze film.

avatar van Annickje

Annickje

Ik vond het zelf een leuke film en met sommige mensen ben ik het niet eens er zat lekker veel bloed in maar er zou eigelijk vind ik zelf meer actie in mogen zitten

Toch heb ik me erg vermaakt met deze film en er zat een goed tempo in

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Gemiddeldes zeggen niets.

Blijkt maar weer, want Dark Ride is een behoorlijk tof werkje. Men neemt een verlaten spookhuis, een groepje achterlijke tieners en 20 flessen Heinz en het werkt, alwéér!

Er valt flink wat sfeer te vinden in het spookhuis, tof kleurgebruik; veel rood/blauw verlichting, af en toe een stroboscoop effect en wat (typische) cheap scares, love it. Hoewel de gore best wel oké is, valt het qua dosering nogal tegen. Opvallend moment is toch wel het splitsen van de agent z'n hoofd.

Er valt voor mij maar één minpunt op en die bevindt zich helemaal aan het einde. Wát een belachelijke, overbodige en zwaar geforceerde twist(s). Deed me toch twijfelen aan een verlaging van m'n scoren maar gelukkig; de rest wist me prima te bekoren, beter dan verwacht.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Gemiddeldes zeggen inderdaad vrij weinig hier, vooral bij horrorwerkjes. Misschien moet ik hem ook maar eens herzien, denk dat ik me toen te veel liet leiden door het gemiddelde (geplaatst: 30 januari, stem was: 3,5)

avatar van Muchacho

Muchacho

Saai.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Mijn god, verschrikkelijke cliché film. Typisch zo'n film die misschien met een iets andere uitwerking best had kunnen werken. De film begint met een leuke openingsscene. Dan krijgen we bijna een uur lang tienergeneuzel. Nu vind ik dit meestal wel leuk in films als deze, maar in deze film wordt het op den duur wel erg langdradig. Dan krijgen we nog wat vermakelijke actie te zien die helaas de film niet helemaal weet te redden. De twist op het einde slaat helemaal nergens op, maar dit maakt de cliché wel helemaal compleet. Ik denk dat deze film alleen al met een iets betere indeling wat beter was geweest. Erg jammer.