Mission to Mars (2000)
Releasedatum: 13 april 2000
Bekijk via Disney+
Plot Mission to Mars
"Let There Be Life."
De eerste bemande vlucht naar Mars, onder bevel van Luke Graham (Don Cheadle), landt in het jaar 2020 veilig op de rode planeet. Maar het Marslandschap herbergt een bizar en afschuwelijk geheim. Een mysterieus drama heeft rampzalige gevolgen, waarbij er onder de bemanning slachtoffers vallen. De raadselachtige laatste boodschap van Graham laat de NASA niet los. De Mars Recovery Mission wordt gelanceerd om uit te zoeken wat er is gebeurd en om eventuele overlevenden op te halen.
Jim McConnell
Reene Cote
Debra Graham
Maggie McConnell
Leno
Dat het verhaal belachelijk is, is niet eens zo erg, vooral ook gezien het genre. Maar dat er totaal geen vaart of spannende scenes in zitten is wel erg. Dan nog een irriterend koppeltje, een tenenkrommende melodramatische scene, en een pretentieus einde en de maat is vol.
DePalma wist blijkbaar niet waar hij aan begon, zelfs hij kan er helemaal niks mee.
De cast had denk ik al voorzien dat het niks was, want het acteren is niet best. Dat de dialogen die ze uit hun bek moeten krijgen belabberd zijn helpt ook niet mee.
Eny
Hmm... deze film is voor mij een groot twijfelgeval.
Het verhaal is echt super stom en er zit inderdaad geen spanning en vaart in. Het einde is pas erg!!!
Maar het ergste vind ik dat ze andere films nadoen.
Dit is een slechte combinatie van Apollo 13 en Contact (wat ik toppers vind).
Ik snap ook niet hoe het is gelukt om van zo een belachelijk verhaal een film van...113 minuten te maken!
Er zit ook absoluut geen hoogtepunt in... Bijna niks is orgineel en dat met die vlag...
nee... dit wordt echt een onvoldoende... ik geef 2 sterren voor de moeite en voor het geld wat ze in deze film hebben gestoken... De film is niet de moeite waard: niet om ernaar te kijken maar ook zeker niet om zo een film te gaan maken!
3X SAAIIIIIII !

bertmarc
Stelletje azijn pi...dit was toch gewoon een lekkere film als je van SF houd zoals ik. Je moet soms niet te technisch worden ander prik je door een heleboel films heen.
Ik bedoel de titel zegt het al.
4 sterren......
~Burner~
Geen geweldige film, maar opzich wel grappig. einde is nogal vaag.... 3*
buffeltje1
Geen hoogtepunt inderdaad. Net zoals in bijvoorbeeld "Deep impact" veel te veel sentiment voor een sf-film. Ook vind ik de film onevenwichtig: sommige minder belangrijke (emotionele) scenes worden zeer lang gerekt, terwijl andere belangrijke ontwikkelingen voorbij razen (bijvoorbeeld de oplossing van het raadsel). Toch bleef de film boeien - al was het einde zo zo.
Diederik58
Film boeide mij van begin tot het einde. Vooral de laatste scenes over de ontmoeting met de projectie van een "marsmannetje" vond ik erg aardig. Dat er wat sentiment aan te pas kwam, vond ik geen probleem.
De beelden van en op Mars waren prachtig.
De vertelde theorie over het ontstaan van leven op aarde is niet nieuw. Aardige theorie overigens en mooi in beeld gebracht.
Soms wat te hak op tak. Het verloop van de film had wat soepeler mogen zijn.
In elk geval vind ik dit type sf-films beter dan die schietende robots, latexkoppen, agressieve aliens en ruimtegevechten.
JorritS
Bij deze film geldt: verstand op nul en kijken maar. Ook al viel er elke minuut wel een onwaarheid te ontdekken, maar daarvoor heet het ook SF. Heb me daarnaast prima vermaakt, mede doordat alles erg mooi in beeld gebracht werd. 3*
Stephan
Zalig... gewichtsloosheid, geen gerumble van ruimteschepen in het vacuum. Ze hebben zeker de moeite genomen de realiteit van het ruimtereizen na te streven. Ook de scènes op Mars waren geloofwaardig.
Het idee van het gezicht op mars als alien bouwwerk vind ik erg geslaagd. De visualisatie van de Alien dan weer niet. Wanneer beseffen de executives nou eens dat iets NIET zien vaak spannender is als het een vormpje geven
Maar goed. Mooi visueel spectakel, intelligent gegeven, prima acteerwerk, een wat standaard uitwerking maar al met al een fijne film van een kundig vakman. 4*
Macmanus
Slecht, zelfs met verstand op nul.
De Palma houd van lange takes. Lekker een camera die in 1 shot alles filmt. Op zich leuk zo nu en dan. Maar je moet het niet in elke scène willen doen! Soms is het gewoon saai en onnodig. En wat was het eerste stuk saai. Dacht dat die een Hitchcock na-aper was, waarom heeft die dan niet geleerd van de meester hoe je spanning opbouwt? En dan een die climax. Ik had nog liever een 100 meter groot monster gezien die ze lekker op ging eten. Dat zou pas leuk zijn geweest.
1 ster voor dat hoofd in de woestijn, zag er leuk uit. Als die nou was opgestaan en ze lekker had zitten opeten had het zo nog een ster meer kunnen verdienen.
JorritS
Kappen nou... Wetenschappelijk gezien was aan deze film weinig geloofwaardig.
Manco
Ik heb de film afgelopen vrijdag gezien. Viel mij best tegen. Er werd te erg omheen gefantaseerd. Ik vond de ontknoping van de film erg goed verzonnen, maar totaal onlogisch.
2,5* voor de special-effects en de beelden van Mars.
alexis
de film is best aardig alleen houdt abrupt op, en laat veel vragen over
***
sjips
Wie weet hoe het leven onstond op onze
aarde.dan geeft deze film een mogelijkheid.
Het is natuurlijk fictie maar wat is naar mis mee.
Het zit in een mooi jasje.
De film bevat sommige erg mooie scenes,
het spelen met de gewichtloosheid,de lange aaneenstuk
gefimde opening,en natuurlijk de animatie van onstaan
van de aarde .
Goede film
Mister_Movie
Aardige film.
Het komt allemaal wat traag op gang, maar na een dik half uur volgen de mooie hoofdstukjes elkaar vlot op. Enkele memorabele stukjes toch ook. Het einde is misschien wel wat over the top, maar liever dat dan het omgekeerde.
tsjidde
Ik snap het lage cijfer niet helemaal. Zo slecht is de film nu ook weer niet. Het genre science-fiction is wat mij betreft inherent aan ongeloofwaardigheid, dus kijkers die daarover klagen, begrijp ik dan ook niet.
Waarom mag trouwens Kubrick in 1968 wél vage shit maken, maar mag De Palma dat anno 2000 niet? Het enige wat je m.i. de laatste kunt verwijten is dat hij leentjebuur gespeeld heeft bij de eerste. Maar waar gebeurt dat níet in filmland?
Afgezien van verschillende visueel mooie scènes vond ik 2001: A Space Odyssey eigenlijk maar weinig aan, terwijl ik mij bij Mission to Mars wel vermaakt heb.
Ik snap het lage cijfer niet helemaal.
Pure genrefilms krijgen dat wel meer te verduren hier. Ze worden voornamelijk afgerekend op een gebrek aan originaliteit.
Vooral bij wat vergeten genres wordt dat na verloop van tijd terug een pluspunt (zie Westerns en Film Noirs).
DVD-T
Goede film met een opzich goed verhaal,lekker geacteerd door Gary Sinise en Tim Robbins.Wel veel dingen gejat van 2001 maar dat mag de pret niet drukken,er gebeurd genoeg in,ik vond het einde naar mijn mening wel nogal snel gaan,te makkelijk.En wat ook nog gezegd mag worden weer een prachtige score van Ennio Morricone.
al met al een vermakelijke film,goed voor 3.5*.
Pastichio Rocker
Het enige wat ik me nog kan herinneren van deze film is dat het acteerwerk verslechterde naarmate de film vorderde. Ik zou 'm nog eens moeten zien om er een score aan vast te kunnen plakken, maar ik weet nog wel dat ik 'm tamelijk belachelijk vond en de film zat bovendien vol met ongeloofwaardigheden en flauwe CGI. Wellicht niet DePalma's schuld, aangezien hij op het laatste moment een andere regisseur moest vervangen o.i.d. Armin Mueller-Stahl heeft toch zijn naam van de credits laten halen dacht ik?
Ik verwachte best veel van deze film en de eerste 10 minuten zagen er prima uit maar daarna ging de film alleen maar bergafwaarts met als dieptepunt het einde.
De film was op de eerste 10 minuten na totaal niet spannend en het romantische gedeelte in de film was totaal overbodig en sloeg nergens op (hoort ook totaal niet thuis in zo'n film). Snel vergeten deze film.
Dit is mijn genre en ik heb er van genoten
DePalma bouwt de spanning goed op in deze SF. Sfeervol en degelijk maar ook wat oppervlakkig bij vlagen. Bovengemiddeld.
Bibelonseberg
Het begin was vreselijk, zo gemaakt en de film kwam langzaam op gang. De scene met het drukverlies in de ruimte, alsmede het bereiken van de landingsmodule vond ik wel spannend en de moeite waard. De rest viel een beetje tegen en was niet erg boeiend. Natuurlijk moest er weer een patriotisch gebaar worden gemaakt door een Amerikaanse vlag op Mars te plaatsen. Dat is voor mij het sein dat ik naar een B film zit te kijken. Nogmaals, alleen de ruimte/landings scene is subliem, de rest vond ik jammergenoeg overdreven en zelfs teleurstellend. Had beter kunnen zijn want het verhaal heeft an sich potentie.
bertmarc
Heerlijke film met oog voor detail, elke ster verdient(4)
En ga nou niet iedere keer een SF film analyseren daar zijn deze flims niet voor bedoeld.....
wyatt earp
SF is één van mijn favo genres, en ik heb er best wel van genoten. Films over ruimtereizen trekken meestal mijn aandacht en heb ik ook en zwak voor.
Er gebeurde niet bijzonder veel in deze film waardoor hij ook niet uitermate spannend is, maar ook niet saai word.
De theorie over hoe het leven op aarde is gekomen vond ik wel leuk.
Het is een leuke film voor je filmavond, en zeker de moeite waard om te kijken.
gauke
Mooie special effects in een o zo mager verhaal.
Ne0
Prima film.. geen moment verveeld. Ik denk dat het verstandiger is dat mensen die niet van sci-fi houden gewoon geen sci-fi moeten kijken. Het is zo makkelijk om films af te kraken.
3.5 sterren.
Vinokourov
Waah, het stikt van de vreemde plotholes en onlogica in deze SF-film, maar het is wel erg grappig en geen straf om te zien hoor. Door de pretenties en mooie roodkleurige beelden van Mars, wordt de plank vaak misgeslagen. Jammer kan gebeuren. Dingen als de evil grin van Lieutenant Dan en die Phil met zijn continu ongepaste dialogen maakten weer een hele hoop goed. Gelukkig wordt het romantische plotje tussen Connie Nielsen en Tim Robbins vroegtijdig verstoord door de dood van laatstgenoemde. Hij herrijst zelfs als plottwist niet eens terug uit de dood, dat was wel weer een heel erg matig cliche geweest. Dus mooi dat dat weer niet verwerkt is in Mission to Mars. Kortom een film, die alleszins meevalt en vooralsnog van mij 3,5* krijgt. Bij een herkijk is een kans op verhoging van het cijfer wel degelijk mogelijk!
prosje
Gewoon een goede film met een niet te ingewikkeld verhaal.
Als SF liefhebber vind ik dit soort films prachtig.
Lekker ontspannen dus.
Dus van mij lekker een dikke 4.

Goed beoordeelde dramaserie 'Rivals' krijgt een tweede seizoen dit jaar: wat weten we erover?

HBO Max-kijkers vol lof over eerste aflevering 'A Knight of the Seven Kingdoms'

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit

Slasher 'I Know What You Did Last Summer' plaatst zich hoog in de Netflix Top 10

The Abyss
Sciencefiction, 1989