• 9.369.466 stemmen

Releasedatum: 13 april 2000

• Disney+ Bekijk via Disney+

Plot Mission to Mars

"Let There Be Life."

De eerste bemande vlucht naar Mars, onder bevel van Luke Graham (Don Cheadle), landt in het jaar 2020 veilig op de rode planeet. Maar het Marslandschap herbergt een bizar en afschuwelijk geheim. Een mysterieus drama heeft rampzalige gevolgen, waarbij er onder de bemanning slachtoffers vallen. De raadselachtige laatste boodschap van Graham laat de NASA niet los. De Mars Recovery Mission wordt gelanceerd om uit te zoeken wat er is gebeurd en om eventuele overlevenden op te halen.

Jim McConnell

Debra Graham

Maggie McConnell

avatar van Jordy

Jordy

Hier is ie dan, mijn nominatie voor slechtste film van het jaar 2000 (Ik had Battlefield Earth toen nog niet gezien). De film is verschrikkelijk saai, pretentieus en slecht geacteerd. De meest belachelijke scenes zijn nog wel scenes van minuten en minuten lang, waarin niks gebeurt, en er op de achtergrond een of andere verschrikkelijke soundtrack aan het spelen is. De film probeert volgens mij een soort 2001: A Space Oddyssey te zijn, maar faalt hierin gigantisch. M2M krijgt van mij 1 ster.

avatar van Macmanus

Macmanus

Slecht, zelfs met verstand op nul.

De Palma houd van lange takes. Lekker een camera die in 1 shot alles filmt. Op zich leuk zo nu en dan. Maar je moet het niet in elke scène willen doen! Soms is het gewoon saai en onnodig. En wat was het eerste stuk saai. Dacht dat die een Hitchcock na-aper was, waarom heeft die dan niet geleerd van de meester hoe je spanning opbouwt? En dan een die climax. Ik had nog liever een 100 meter groot monster gezien die ze lekker op ging eten. Dat zou pas leuk zijn geweest.

1 ster voor dat hoofd in de woestijn, zag er leuk uit. Als die nou was opgestaan en ze lekker had zitten opeten had het zo nog een ster meer kunnen verdienen.

avatar van DVD-T

DVD-T

Goede film met een opzich goed verhaal,lekker geacteerd door Gary Sinise en Tim Robbins.Wel veel dingen gejat van 2001 maar dat mag de pret niet drukken,er gebeurd genoeg in,ik vond het einde naar mijn mening wel nogal snel gaan,te makkelijk.En wat ook nog gezegd mag worden weer een prachtige score van Ennio Morricone.

al met al een vermakelijke film,goed voor 3.5*.

avatar van Theunissen

Ik verwachte best veel van deze film en de eerste 10 minuten zagen er prima uit maar daarna ging de film alleen maar bergafwaarts met als dieptepunt het einde.

De film was op de eerste 10 minuten na totaal niet spannend en het romantische gedeelte in de film was totaal overbodig en sloeg nergens op (hoort ook totaal niet thuis in zo'n film). Snel vergeten deze film.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Waah, het stikt van de vreemde plotholes en onlogica in deze SF-film, maar het is wel erg grappig en geen straf om te zien hoor. Door de pretenties en mooie roodkleurige beelden van Mars, wordt de plank vaak misgeslagen. Jammer kan gebeuren. Dingen als de evil grin van Lieutenant Dan en die Phil met zijn continu ongepaste dialogen maakten weer een hele hoop goed. Gelukkig wordt het romantische plotje tussen Connie Nielsen en Tim Robbins vroegtijdig verstoord door de dood van laatstgenoemde. Hij herrijst zelfs als plottwist niet eens terug uit de dood, dat was wel weer een heel erg matig cliche geweest. Dus mooi dat dat weer niet verwerkt is in Mission to Mars. Kortom een film, die alleszins meevalt en vooralsnog van mij 3,5* krijgt. Bij een herkijk is een kans op verhoging van het cijfer wel degelijk mogelijk!

avatar van 606

Weinig tot geen actie is erg jammer.

Het gaat allemaal erg rustig verder.

Acteren was goed

avatar van Quentin

Quentin

DePalma blijft een van mijn favoriete regisseurs, vooral op basis zijn werk uit de jaren 70 & 80 natuurlijk, en kende natuurlijk behoorlijk wat matige films (veel 2,5-3 sterren werk de afgelopen jaren) maar hier vertilt hij zich toch met epische proporties aan deze derderangs 2001 remake. Vooral tijdens die pretentieuze evolutie-scène werd het me even niet goed.

avatar van PrinceGambit

PrinceGambit

voor de echte sci fi fanaat zal deze film wel enigszins te pruimen zijn. Maar dat komt alleen door de setting en het grafische aspect. Verder is het echt een hele slechte fim. Slecht verhaal, onder de maat geacteerd, en veel te clichematig. Als je een sci fanaat bent en echt niks te doen heb kan je je er aan wagen. Anders niet kijken!

avatar van rep_robert

Op het oog een leuke science fiction film met een behoorlijke a-cast en een interessant gegeven. Dat wordt aardig uitgewerkt(ondanks de matige special effects) tot aan het laatste half uur, waarin de verzandt in een slappe National Geographic achtige documentaire waarin het hele ontstaan van de aarde even uitgelegd moet worden. Mijn tanden springen bijna uit mijn mond zo zoet wordt het.

Jammer, het begon allemaal zo aardig.

avatar van Zinema

Morricone op Mars.

Ondanks dat Mission to Mars misschien niet De Palma’s beste film is, valt er toch voldoende te genieten. De opgebouwde spanning komt een beetje gezapig aan zijn eind, maar de mooie beelden en het prachtige camerawerk maken een hoop goed. Evenals de soms ongepaste, maar wonderschone score van Ennio Morricone.

Goed.

avatar van Spetie

Goede namen maken niet altijd een goede film, zo blijkt hier maar weer.

Regisseur de Palma is een vakman, die ik hoog heb zitten. Hetzelfde geldt voor acteurs als Robbins en Sinise. Qua acteurs is er niet eens zo heel veel aan te merken op Mission to Mars. De acteurs doen het niet slecht en krijgen ook de tijd om hun personages van enige diepgang te voorzien.

Helaas is het echter vooral de Palma zelf, die op een gegeven moment behoorlijk de mist ingaat. Het begint allemaal aardig en interessant, maar naarmate het verhaal vordert, gaat het steeds verder bergafwaarts. Er zit totaal geen spanning in en het verhaal wordt op den duur steeds ongeloofwaardiger, met alle clichés en als dieptepunt het ongelofelijk zwakke einde.

Cinematografisch is het niet heel bijzonder. De special effects zijn soms ronduit zwak te noemen. Op een paar momenten na boeit het geheel ook totaal niet en de afloop kon me na verloop van tijd ook niet echt meer boeien.

Van alle De Palma’s die ik tot nu toe zag, is dit met stip zijn grootste misser. Mission to Mars is dan ook zeker geen aanrader, dat moge duidelijk zijn.

Ouch?

Hoe moeilijk is het toch om een goeie scifi flick te maken? Op voorhand heb ik eigenlijk altijd wel zin in een scifi film, maar het resultaat is vaak een stuk minder boeiend dan ik hoopte. Mission To Mars voldoet perfect aan die omschrijving.

Ik zie links en rechts mensen spreken over aan A-cast ... Cheadle is op zich nog wel oké, maar Robbins is zeer matig hier en Sinise zouden ze gewoon moeten verbieden om nog in films mee te spelen. Verban zo iemand aub naar één of andere slecht bekeken TV-reeksje ... hetzelfde geldt voor Jerry O'Connell, wat voor acteurs zijn dat?

Verder ook een serieus tempo probleem. Het hele oponthoudt halverwege (domme microasteroids) haalt een hoop tempo uit de film en spannend is het allerminst. Echt going through the motions, maar op een uiterst flauwe en uitgekauwde manier. De lange takes van De Palma werken vaak ook niet goed mee, al is het eigenlijk vooral het clinische camerawerk dat de film de das omdoet, in combinatie met erg matige effecten.

Ook het einde is té melig. Ideeënarmoede tot en met, wat jammer is na 90 minuten wachten. Zo moeilijk kan het toch niet zijn om een iets leuker einde aan deze film te breien. Verder kwam het allemaal nogal overdreven losjes over. Veel kleine storende dingetjes (zoals het eerste internationale team dat opgevoerd wordt als cannon fodder en het rescue team vol Amerikanen waar je het grootste deel van de film mee doorbrengt) en een hoop complete onzin helpen de film ook niet verder.

't Is jammer, want het leek me eigenlijk wel een vermakelijk dingetje, jammer genoeg is dit de zoveelste scifi die op de hoop mislukte onzin kan.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

2001: A Space Odyssey voor... tja, niemand eigenlijk. De film balanceert op het snijvlak van popcornentertainment (de eerste aanvaring met de aliens, die microasteroïden) en pretentieuze rommel (aliens... en evolutie... of zo...), maar faalt op beide gebieden. Na een aardig begin wordt de film saaier en saaier, om uiteindelijk compleet nietszeggend te eindigen. Probéérde De Palma überhaupt diepzinnig te zijn tegen het einde? Zo ja, dan is dat spectaculair mislukt. Op zich is het nog niet eens zo'n onaardige film om te zien, maar je blijft echt met een ontzettend zure nasmaak achter.

avatar van arno74

arno74

Aardige SF. Niet altijd even geweldig, maar toch beviel deze wel redelijk. Het verhaal is op zich interessant, wel bevat het veel clichés en is het af en toe behoorlijk voorspelbaar. Ook op details wordt niet echt gelet en dat levert zo af en toe kleine ongeloofwaardige dingetjes op.

Voor de liefhebbers van ruimtereisfilms valt er denk ik wel genoeg plezier aan te beleven. 2,5 a 3*

avatar van des1

des1

Past in de categorie "Hell, what were they thinking" toen ze de film gingen bedenken. Vooral tegen het eind aan. Verspild talent, acteurs zowel als nota bene de regisseur.

avatar van Hendrick99

Hendrick99

Een draak van een film. De special effects zijn goed, maar dat is ook vrijwel het enige. Verder is het een sentimentele, patriottische brij van onwaarschijnlijkheden. Met veel pijn en moeite heb ik het einde gehaald. Een afgang voor deze topregisseur...

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Niet erg overtuigende film. Had beter gekund. Mis de spanning.

Deze film was een van mijn eerste waarover ik een mening schreef, een heel korte weliswaar, zoals je kan merken.

Maar het veranderd weinig, deze film is naar mijn bescheiden mening te saai en langdradig. Ook de speciale effecten zijn niet bijster goed.

Wel een prima cast met toen al gevestigde namen.

Maar een gemiste kans dus om er een goede SF film van te maken.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Nochtans een goede cast met Robbins en Sinise, maar dit SF-drama is erg wisselvallig. Vooral het einde met de alien theorie vond ik erg geforceerd en verpest heel wat. Mission to Mars kent ook gelukkig enkele zeldzame spannende scènes zoals de aankomst op Mars en de mysterieuze zandvortex. Alle scènes op Mars vond ik trouwens erg gaaf ogen. Het start allemaal nog intrigerend maar ik had meer voldoening gehaald indien de film niet met antwoorden was gekomen en er nog iets over was om over te discussiëren. De Palma en SF was geen al te beste combinatie.

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

De film komt zeer traag op gang, enkel het laatste half uur komt de film goed op dreef om daarna te eindigen met een nogal vergezocht einde. Wat me vooral bij zal blijven zijn de mooie beelden en enkele special effects. De storm vond ik wel prima geslaagd. Het verhaal zelf stelt weinig voor en is rommelig in de opbouw. Leuk om eens te zien maar niet echt overtuigend. Had eigenlijk beter verwacht. Het acteerwerk vind ik ook niet bijster goed, vooral Sinise valt tegen met zijn grimassen. 3 sterren niet zozeer voor het verhaal of het acteerwerk, wel voor het camerawerk en special effects.

avatar van Kondoro

Kondoro

“Like Maggie said: To stand on a new world and look beyond it to the next one.”

Tot mijn verbazing meer van genoten dan ik had verwacht bij deze film. De film stond op papier niet echt zijn mannetje, leuk concept en ook wel een prima plot maar alles wees er na (zo ook de stemmen en menig andere meningen) dat het nogal een slijmerig cliché verhaal had en dat het nergens bijzonder was. Ik heb me redelijk vermaakt en dat wellicht ook wel omdat ik me juist anders had ingesteld. De cast was prima al stak voor mij alleen ‘Robbins’ er boven uit en vond ik de rest nou niet echt boeiend. De hele film sleept zich voort in voorspelbare momenten en inderdaad het zoetsappige verhaal wat er aan hangt is niet heel bijzonder maar, de film keek prima weg en was zo weer voorbij, redelijke zit dus toch nog wel geworden.

avatar van joolstein

joolstein

Geen idee wat ik hier nu weer van moet denken? Het is visueel soms erg mooi en overtuigend en de specials effecten zijn soms ook goed gelukt Er is een prima cast maar de rest van de film pakt nogal wisselvallig uit. Alle clichés passeren de revue, vaak niet eenmaal, maar wel verschillende keren. Oude ideeën worden gerecycled. Een levenloze muziekscore van Ennio Morricone. Helaas soms ook niet-overtuigende CGI. De finale is ongelooflijk melig. Drama in de film komt recht uit een soap. In het eerste uur gaat nog als de film veel wetenschappelijke details toont maar ja... echte ruimtereizen zijn alles behalve echt opwindend. Dus ongeveer halverwege moet er wat gebeuren en hier begint de film zijn oriëntatie te verliezen. Als er eindelijk een 'alien' te zien is, is het te laat. Waarom Brian De Palma instemde om de oorspronkelijke regisseur Gore Verbinski, die de set verliet vanwege meningsverschillen over het budget, te vervangen, is mij een raadsel? Maar ik denk dat deze film zonder twijfel de minste film uit de carrière van de filmmaker was.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Flauw.

Brian De Palma, naar mijn bescheiden mening toch geen slechte regisseur, maakt van Mission to Mars een rommeltje. Het eindresultaat strandt tussen mislukt ruimte-avontuur en pretentieuze onzin in. Men lijkt niet echt een kant te kunnen kiezen. Het is in ieder geval een erg melige film. Van de zijplotjes tot het grandioos gefaalde einde.

Het acteerwerk is over de ganse lijn erg matig, de regie van De Palma komt ook niet echt tot leven. Mars mag een dankbare planeet zijn om visueel uit te pakken, maar wordt te klinisch in beeld gebracht. De lange takes, waar ik eigenlijk wel liefhebber van ben, leiden geregeld naar... niets. Echt spannend is het eigenlijk nooit. Te vaak stropt de film. Dat de effecten intussen aan de gedateerde kant zijn, is uiteindelijk bijzaak. Spijtig, want mijn verwachtingen lagen hoger.

1,5

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Mwoh. De film gaat eigenlijk al de mist in in het eerste halfuur. Er zitten dan soms enorme tijdsprongen in de film die niet helemaal werken en mij niet in de film laten komen. Wat er verder allemaal nog komt boeit niet echt, zeker niet als het om de personages gaat. En het middenstuk wordt onnodig lang gerekt. Eenmaal op Mars wordt de film wel boeiender en hoewel het einde neigt naar het belachelijke vond ik dat nog wel intrigerend. 2,0*.