• 9.380.474 stemmen

A Burlesque on Carmen (1915)

Komedie | 31 minuten / 44 minuten (1928 release met geluid)

Genre: Komedie

Speelduur: 31 minuten / 44 minuten (1928 release met geluid)

Alternatieve titel: Charlie Chaplin's Burlesque on Carmen

Geregisseerd door: Charles Chaplin

Met onder meer: Edna Purviance en Jack Henderson

Plot A Burlesque on Carmen

"YOU'LL SHAKE! SHIVER! SHOUT WITH LAUGHTER!"

Een verlengde versie van Chaplin's parodie op Bizets versie (film en musical) van het beroemde verhaal van Prosper Mérimée. Een Spaanse officier wordt verleid door de zigeunerin Carmen. Hierdoor kunnen bandieten ongehinderd de stad plunderen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Darn Hosiery

Frasquita

Soldier of the Guard

avatar van otherfool

otherfool

Helaas totaal niet van het niveau van veel van Chaplin's andere werk. Ik bleef tijdens het kijken maar op het klokje kijken; saai en totaal niet grappig.

1,5*.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Zonder twijfel de meest flauwe Chaplin tot nu toe. Stompzinnige humor en een al even flauw verhaaltje. Het grote warme gevoel, dat Chaplin in zijn latere films wel wist in te stoppen, ontbreekt hier.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Matig. Vooral nog erg knullig en ook met weinig inspirerend camerawerk. Daarnaast totaal geen humor. Enkel de magistrale muziek van Bizet redt de film nog enigszins, maar dat is geen verdienste van Chaplin. En dan zag ik nog de originele kortere versie ook, en zelfs die was al nauwelijks uit te houden. 1,5*.

avatar van JustSomebody

JustSomebody

Geweldig! echt Lang leve Chaplin!!

avatar van arno74

arno74

Fraaie film van Chaplin. Ben een beetje verbaasd over de lage score hier. Chaplin speelt hier niet zijn typische personage maar speelt meerdere rollen in deze parodie op de opera Carmen. Dat maakt de film anders dan zijn andere films, maar nog steeds vermakelijk. 3*

avatar van UmbraVitae

avatar van arno74

arno74

UmbraVitae schreef:

Gemiddelde score van 2.55, ligt niet zoveel onder jouw score e

2,55 is heel laag vind ik. Dat zijn meestal slechte films die op dat gemiddelde uitkomen, en daar valt deze zeker niet onder.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

arno74 schreef:

Als iedereen die dezelfde mening als jij deelt over deze film ook een 3/5 geeft, neem daar enkelen die iets lager en iets hoger geven en dan kom je nu eenmaal op deze score e slimpie. En op IMDb heeft deze ook maar een goeie 6 hoor. Btw, als ik een film echt goed vind krijgt deze wel minstens 7/10. Maar dan nog een gemiddelde, daar ga ik nooit op af.

avatar van Phantasm

Phantasm

Domme humor en een flauw verhaal. Nee, hier had ik niets mee. Jammer.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Nog niet veel ontmoetingen in die zin gehad met de stomme film, op Battleship Potemkin na, en helaas werd dit geen succes hoewel ik The Great Dictator wel erg goed kan waarderen, uiteraard zijn deze stomme films van inmiddels meer dan 100 jaar oud wel wat anders.

De film gaat verder waar de opera Carmen stopt en hoewel ik niet bekend ben met de inhoud is de muziek wel uitermate herkenbaar. Veel maakt het allemaal niet uit want het meeste getoonde in de film is toch vooral aan de flauwe kant hoewel er wel meteen verbetering in het geheel zit als Chaplin zelf in beeld komt.

Maar zelfs Chaplin trekt dit geheel niet naar de goede kant van de streep en ik ben dan ook blij dat deze tegenvaller er na 45 minuten op zit.