• 9.373.111 stemmen

Genre: Horror / Komedie

Geregisseerd door: Joe Dante

Met onder meer: Bradford Dillman, Heather Menzies en Barbara Steele

Plot Piranha

"A hideous death lurked unseen in the river..."

Wanneer twee wandelaars op mysterieuze wijze verdwijnen in de heuvels bij een meren-gebied, begint prive-detective Maggie McKeown (Heather Menzies) een onderzoek. Samen met de verbitterde streekbewoner Paul Grogan (Bradford Dillman), doet ze een huiveringwekkende ontdekking...

avatar van Halcyon

Halcyon

Hoewel duidelijk incashend op het succes van Jaws komt Joe Dante hier toch met een volledig nieuw verhaal op de proppen dat best goed in mekaar zit. Thematisch gezien zou het niet eens misstaan als X-Files aflevering. Het sfeertje zit ook helemaal goed, een beetje een kruising tussen Deliverance en een doorsnee summercamp slasher, maar op zijn eigen manier toch uniek. Aanrader voor de horrorfans.

De humor in deze film was maar erg karig en flauw. Verder heeft dit totaal niks te bieden behalve belachelijke soundtrack en dito editing wanneer de visjes aanvallen. Je ziet compleet niks van wat er gebeurt, waarschijnlijk om de handen van de mensen die met de plastieken visjes stonden te zwaaien uit beeld te houden.

Pijnlijk slecht acteerwerk, erg saai en totaal onspannend en dan te bedenken dat ik dit soort films vroeger verorberde. Ben benieuwd wat Aja hiervan gaat brouwen. Hij heeft weinig om handen om mee te werken, maar veel slechter kan hij het in ieder geval niet maken.

Zware tegenvaller, had er iets leukers van verwacht. Deel 2 maar eens kijken, al is het maar omdat die van Cameron's hand komt.

avatar van Zinema

Komische pulp van Dante.

Wanneer men e.e.a. niet al te serieus neemt houdt je een uiterst gedateerd maar vermakelijk horrorfilmpje over. In 1980 o.i.d. was de videorelease die ik toentertijd helemaal heb grijsgedraaid. Op de een of andere manier was dit een favoriet van mij. Inmiddels moet ik bekennen dat, ondanks het jeugdsentiment, er door de tand des tijds behoorlijk hard is gebeten. Iets wat we ook zien bij een film als American Werewolf In London. Waar een Jaws onfeilbaar blijft, vertoont Piranha uiteraard nogal wat slap acteerwerk en dito SFX. Toch blijft dit een zeer onderhoudend klassiekertje.

Leuker dan het verschrikkelijke vervolg.

Goed.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Cult classic lees ik hier. Vooral kut-classic ja ! Er is niks goeds aan die ripoff van Jaws. Zelfs de filmposter is gekopieerd. Het nadeel van zo'n films is dat je onterecht denkt dat er enkele nieuwtjes in zitten, en éénmaal in de film, stel je vast dat Piranha dezelfde elementen in dezelfde volgorde hergebruikt. Dan heb je nog de holle hoofdpersonages, die iedereen voor het gevaar verwittigen en niemand gelooft hen. Tot daar aan toe, maar het is zowat de leidraad van het verhaal.

En het einde zal de milieu-activisten helemaal niet bevallen. Grogan vindt er niet anders op dan de rivier te vervuilen om de vissen te verdelgen . Als dit horror is, dan ben ik Mickey Mouse, want behalve wat roodgekleurd water en schuddende plastic-piranha's (neem ik aan) zie je niks. En zo gaat het gemiddelde nog maar eens een puntje naar beneden.

Piranha 2 ben ik beginnen bekijken maar heb het opgegeven wegens té slecht. Je ziet in één scène hoe ze aan koorden hangen.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Na het succes van Jaws dacht men hetzelfde te kunnen doen met deze "lieve" visjes. Ze hebben gewoon van een haai een ander soort mensetend dier gemaakt. Dit is nou zo'n voorbeeld van een 13 in een dozijn film. Zoals een luchtbed met zwemmende kindertjes is ernstig pikwerk van Jaws. Alleen die poster al of moest het met een knipoog worden gezien ? Ook het stukje dat de mensen die in het water zitten en in paniek het water willen verlaten is totaal Jaws. Voor de moeite kan ik het een 2,0 geven.

avatar van otherfool

otherfool

Amusante pulp, de hoes zegt feitelijk alles. Gedateerd tot en met natuurlijk, dat wel, maar genoeg grappig materiaal om te vermaken.

3*.

avatar van 606

Aardig stukje horror maar kan niet in de schijnwerpers staan van Jaws.

Soms zag het er niet heel geloofwaardig uit,

Acteren was wel goed te doen.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Best een aardige film deze Piranha, maar toch wat tegenvallend. De film is sfeervol en de piranha's hebben ook zo hun charme met de geweldige geluidjes die ze maken.

Vooral op komisch vlak viel het me wat tegen allemaal. Oké, de film kent best een paar leuke quotes en een sporadisch fout/grappig moment, maar de film is regelmatig té dom, op een niet leuke manier. Toch blijft het (redelijk) spannend steeds, wanneer er mensen het water ingaan. Dat is dan ook de kracht van zo'n film natuurlijk.

De openingsscéne is mooi gedaan (uitzoomende camera op de vrouw) en het einde wanneer o.a. die kinderen worden aangepakt is érg gaaf. Ik kijk érg uit naar Aja's versie.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Ik vond 'm tof. Echt veel enigszins objectieve argumenten daarvoor heb ik niet; het was voornamelijk die typische jaren '70-sfeer die 't 'm deed, en bovendien was ik al om na het zien van die fantastische stop motion animatie aan het begin van de film. Jammer dat er niet meer met die (land)monsters gedaan werd, want de piranha's zelf zijn best wel lachwekkend - kijk ze eens aan komen zwemmen! - en worden niet altijd even goed in beeld gebracht. De gore die vooral op het eind in aangename mate aanwezig is, was wel leuk gedaan. Voor het overige is Piranha niet eens zo heel bijzonder, maar ik heb me prima vermaakt en het bezorgde me een goede bui, dus ik ben royaal:

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Ja, leuke film.

Ik hou wel van dit soort pulp, al vind ik het concept toch iets te braaf uitgewerkt (heeft ook te maken met het jaar natuurlijk). Heerlijk sfeertje, leuk verhaal dat lekker wegkijkt en Dante weet de juiste mix tussen humor en horror light te vinden. Probleem was bij mij dat ik iets teveel van de nieuwe Piranha heb gezien waardoor ik erg kritisch op deze was. Erg unfair omdat de nieuwe dik 30 jaar later gemaakt is maar ik zag in die beelden al dat de nieuwe op elk vlak zoveel beter is (dan laat ik het argument de ugly natural titties (1978) vs de hot slicone titties (2010) maar zitten ). Maar ook non-functional nudity is natuurlijk een gegeven wat goed op zijn plaats is in een film als deze. Qua gore had het wel gedurfder gemogen (vooral in die camp carnage). Dante laat het wel zien in de carnage maar was mij wat te braaf. Vooral als je ziet wat Aja allemaal doet. Die enorme verschillen zijn verklaarbaar omdat het genre zo'n evolutie heeft meegemaakt, ook technisch gezien maar onbewust heeft dit verschil toch wel een rol gespeeld in mijn beoordeling denk ik.

Wel een toffe film, wat seventies cheesiness, aardig verhaaltje die eigenlijk geen moment verveelt. Vanaf dat ze het lab ontdekken heb ik genoten. En de aanloop naar de carnage is sterk gedaan, en de carnage zelf is ook zeer de moeite waard. Al blijf ik bepaalde campy elementen gewoon erg missen, en dat is voor mij net nodig om zo'n film bovengemiddeld maken. Al heb ik er alle vertrouwen in dat dat met Piranha 3D wel lukt.

avatar van Theunissen

Ik heb hem zonet gekeken en men heeft er waarschijnlijk niets uitgeknipt.

Het is waarschijnlijk iets van 25 jaar geleden dat ik deze voor het laatst heb gezien en ik moet zeggen dat toen ik hem aan het bekijken was ik me vrijwel eigenlijk nog alles kon herinneren. De film blijft aan de matige kant maar voor die tijd is het nog een redelijke film. Ik ben benieuwd of de nieuwe Piranha film beter is als deze. Ik vond het overigens wel grappig dat sommige piranha's best seksistisch waren want soms beten ze eerst de bikini's door (met name het bovenstuk). Ze wilden zeker eerst zien wat voor vlees ze in de kuip hadden voordat ze toesloegen. Omdat deze film gemaakt is in de jaren 70 hoefden ze in ieder geval niet bang te zijn voor silicone

Moet zeggen het was leuk om hem weer eens terug te zien ondanks dat het matig was. Volgens mij was dit één van de eerste films die ik destijds huurde met een moviebox. Dan moest je in de videotheek 3 films huren en daarna kreeg je een videoplayer mee om de films thuis te bekijken. Omdat ik films kijken toen al zeer leuk vond ben ik daarna driftig gaan sparen en heb ik ongeveer een jaar later mijn eerste videorecorder gekocht. Dat was in 1986 een paar dagen voor de kernramp in Tsjernobyl.

avatar van namingway24

namingway24

Vanaf het begin is vrij duidelijk dat de film zwaar "geïnspireerd" is door Jaws. de openinbgsscène is bijna een regelrechte kopie, alleen ontbraken er in het begin van Spielberg's film de blote borsten, die we hier gelukkig wel te zien krijgen.

Voor de rest begint de film verder rustig, en net als de film saai dreigt te worden krijgen we een lekker venijnige piranha-aanval. De vissen zien er niet al te best uit, maar door snel knipwerk ziet het er allemaal wel spectaculair uit. De film draait uiteindelijk uit op een lekker bloedbad dat veel mensen met de dood moeten bekopen, hoewel Dick Miller's personage het helaas wel overleeft.

Heit einde was helaas een beetje een anticlimax. De film was waarschijnlijk wel een beetje bedoeld als begin van een serie(?), dus het is niet verwonderlijk dat de film niet echt uitsluitsel geeft over het lot van de vissen.

De acteerprestaties zijn goed voor een B-productie, en Dillman en Menzies zijn een sympathiek duo. Dick Miller is goed als gewetenloze geldwolf, en Barbara Steele's uitspraak van het woord piranJa is wel grappig. Kevin McCarthey doet wat hij kan met zijn kleine rol.

Tijdens de piranha-aanvallen erg vermakelijk, maar daar tussendoor wat saai; dat is de indruk die Piranha bij mij achterlaat. Op naar de "remake"!

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Na per ongeluk de verkeerde (die uit 1995) gekeken te hebben, die overigens een exacte kopie is van deze, is dit toch wel een verademing.

Voor die tijd zijn de actiescènes en special effects best aardig te noemen, en is ook het acteerwerk niet over de top en geloofwaardig.

Tot nu toe de minst slechte Piranha film. Binnenkort de 3d variant maar eens bekijken, maar heb weinig hoop dat die veel beter zal zijn.

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Wat mij opviel aan deze film is dat horrorfilms zoals deze vandaag de dag nog exact hetzelfde worden gemaakt, i.t.t. andere soortgelijke films uit die periode. Misschien is dit dan ook één van de eerste moderne horrorfilms. Nadeel is dat het niveau van deze film ook gelijk is aan die van nu. Flauwe grappen, clichés en voorspelbaarheid. 2*

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Zeer leuk.

Wou Piranha toch nog even zien voordat ik aan de remake ga beginnen, een remake waar ik nu nóg meer zin in heb gekregen. Begrijp me niet verkeerd, Dante's versie is bijzonder geslaagd maar het lijkt me een goede keuze van Aja om juist dit pulp werkje te remaken.

De gory scenes, die vooral onderwater getoond worden, zijn lekker hectisch en behoorlijk overtuigend. De hectiek verbloemd de looks van de piranha's zelf bijna volledig en weet daardoor z'n kracht te behouden, het zijn snelle killers en dat maakt Danta goed duidelijk.

De scenes richting het einde pakken heel mooi uit met de sterk neergezette paniek, best grootschalig en opvallend indrukwekkend uitgevoerd. De hele film is natuurlijk behoorlijke fout maar ondanks dat heeft Piranha nog een bepaalde klasse, of ik dat nou goed of slecht vind weet ik nog niet helemaal.

Al met al fijne pulp dat uitermate geschikt is voor een remake, het kan alleen maar groter en bloederiger worden met Aja aan het roer, toch .

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Na kort geleden de remake gezien te hebben deze maar eens in huis gehaald. Ooit wel gezien, maar dat is alweer een tijd geleden, deze Joe Dante, een regisseur die in zijn beginperiode wel een aantal prettige produkties heeft, waar deze ook onder mag vallen. Natuurlijk speelt Piranha in op het succes van Jaws, maar Dante weet er wel een geheel eigen film van te maken. De komische/cynische noot is een prettige die nooit overheersend wordt en het laatste deel is een genot voor de horrorliefhebber. Een stel piranha's loslaten op wat spelende kinderen en feestende tieners biedt een hoop horrorvermaak. Helaas gaat het hier vaak echt niet verder dan wat spartelende mensen en rode plassen bloed. Dan doet Aja het met zijn remake toch wel wat beter. Kom je met zo'n uitgangspunt, dan mag je er ook het maximale uithalen, iets wat Dante niet helemaal doet, maar toch is Piranha een sfeervolle en vermakelijke horror.

avatar van mrwhite

mrwhite

"Then... you were shocked by the great white shark - Now... you are at the mercy of 1000 jaws!"

Ik heb deze films in omgekeerde volgorde gezien. Ik had het schitterende Piranha 3D gezien en wilde de eerste 2 ook wel eens zien alleen vond ik The spawning sneller op dvd terug dan deze.

En ik zal mss wel één van de weinige zijn of mss zelfs de enigste die The spawning beter vond dan deze. Het eerste uur was hier gewoon enorm slecht het moet gewoon straight to the point zijn maar wat Joe Dante wil doen is echt belachelijk hij probeert er gewoon een geloofwaardig verhaal in te steken.Dat de acteerprestaties en dialogen belachelijk zijn weet je natuurlijk voor je naar de film kijkt. Na een uur werd het allemaal wel wat beter maar ik miste toch vooral wat spanning en sfeer ik geraakte nooit echt goed in de film ook het einde is te dom voor woorden.

Nee ik ben enorm teleurgesteld in deze film ik had er veel meer van verwacht. Ik kom niet verder dan 1,5* en das omdat ik in een goeie bui ben.

avatar van FillumGek

FillumGek

Ik had hem eigenlijk slechter verwacht, maar hij is me erg meegevallen. Ik wil de film niet eens afrekenen op de special effects of het verhaal, maar het is vooral de oninteressante Corgan die regelmatig de vaart eruit haalde.

Want Piranha kent een lekker sfeertje. Kamperende tieners, wat tietjes hier en daar en natuurlijk een enorme tros zwemmende menseneters. De manier waarop de beesten aan de slachtoffers vreten is helemaal niet slecht gedaan. Ze maken een bevreemdend geluid, het bloed is in overvloed en de vissen op zich zien er realistisch uit, wat ook komt door de chaotische manier van filmen. Wonden zijn acceptabel en de carnage bij de tieners is om van te genieten.

De humor vond ik tegenvallen, maar wat vooral jammer is is dat elke scene zonder de vissen een best saaie was. Maar een soort gevoel heb ik ook bij Jaws, die ik overigens heel lang geleden gezien heb. Verder een horrorfilmpje die goed in de cultverzameling past.

avatar van The Oceanic Six

Eigenlijk wil ik vooral deel 2 The Spawning zien, omdat dat de enige film van mijn favoriete regisseur James Cameron is die ik nog niet heb gezien. Maar dan pak ik deel 1 ook mooi even mee, wat niet eens een verkeerde keuze is want ik heb me best vermaakt met deze kloon / parodie op Jaws. Dat de makers dit met een knipoog hebben gemaakt zie je wel af aan bijvoorbeeld de scene dat iemand op een arcadekast een spelletje van Jaws speelt. De film is verder niet ontzettend grappig, maar nog best onderhoudend met een kolonie moordende piranha's die flink wat slachtoffers maken. Jammer genoeg was er vermoedelijk weinig budget, want je ziet wel heel weinig in beeld. Vooral veel rood water en spartelende benen, waarna de piranha's die overigens een raar geluid maken tekeer gaan. Wat dat betreft is Piranha 3D (2010) tig keer geslaagder als horror-komedie over deze visjes. Maar het zou niet echt een eerlijke vergelijking zijn natuurlijk. Met anderhalf uur duurt deze film gelukkig niet te lang en is het absoluut wel een voldoende waard.

avatar van shugenja

shugenja

Ik ben de laatste dagen het euvre van Joe Dante aan het bekijken. In deze film, zijn tweede, zie je al de hand van de meester spaarzaam terug. Dante was als beginnende filmmaker bezig met rotzooi films te maken voor Roger Corman en moest met minimale budgetten het maximale presteren. Dat zie je aan deze film af, die geen meesterwerk is, maar zijn cameravoering en de actie maken de film vermakelijk. Wat ik ook goed vind is dat er toch een spanning is, je voelt de druk van de oprukkende piranha's die zich ook nog eens razendsnel voortplanten. En ook nog eens bijna onverwoestbaar zijn! Als je deze film vergelijkt met de moderne versies zie je pas echt hoe goed deze film eigenlijk is. Er zit van alles net genoeg in, genoeg spanning, humor, naakt, special effects. En echt nare, nare scenes. Gewoon 3 sterren en vergeet die 3D piranha shit echt waar.

avatar van Film Pegasus

Piranha, het kleine broertje van Jaws. En dat broertje heeft nog veel te leren. De grote haai zijn kleinere gemuteerde piranha's geworden. Het mist toch wel dat suggestieve van Jaws, want de kracht zat hem daar vooral in dat de horror kwam doordat de haai amper te zien was.

Het acteerwerk is zeer slecht, maar op zich past dat wel bij het genre. Alleen is het echt wel slecht hier. Net zoals Friday the 13th na Halloween is ook Piranha vooral een foute cultfilm geworden die het langs geen kanten haalt van het origineel. Maar liefhebbers zullen er wel van houden. De film weet precies nog niet goed of het een ode wil zijn aan Jaws of een parodie. Terwijl het beter zou zijn om nog te mikken op de humor. Want qua sfeer slaat het de bal toch mis.

Ik hou op zich wel van dit soort dierenhorror en heb toch een beetje genoten van Piranha. Maar het valt op vele vlakken toch wat mager uit (humor, sfeer, moorden, karakters, ...) zodat het eerder een leuk concept is dan een leuke film.

avatar van Shadowed

Shadowed

Cheapness.

Dante staat soms wel hoog in mijn boekje en heeft enkele nostalgische titels geregisseerd voor mij, maar zijn vroegere Piranha weet me nergens te grijpen. Een meelifter op het succes van Jaws, maar een meelifter waarvan je nauwelijks kan zien wat er zich onderwater precies afspeelt.

Nu heeft deze film sowieso minder budget en daar kan ik mee leven, maar Dante springt er verder wel heel kleurloos mee om. Erg saai geregisseerd met saaie locaties en horror. Waar Jaws nog charme had en een bepaalde frisse toon heeft Piranha vooral een ouderwetse en mokersaaie toon die de best korte speelduur beslist niet sneller laat gaan.

De piranha's zijn eigenlijk geen piranha's, tenminste dat lijkt zo. Je ziet nauwelijks wat er onderwater zwemt en de vissen die je wel ziet lijken eigenlijk meer op goudvissen dan piranha's. Verder een hoop geschud en warrige regie tijdens de aanvallen waardoor je eigenlijk niet meer weet wat je precies aan het kijken bent.

Verder een erg saaie setting en geen enkele vorm van een visuele push. Erg doorzichtige gore-effecten en 0 spanning. Deze film heeft eigenlijk nergens charme. De film lijkt in de slotfase wat op te leven, maar ook die pakt uiteindelijk best kleurloos uit. Dan deed de remake Piranha 3D het toch echt veel en veel beter. Deze film kan nergens echt uithalen.

Piranha heeft geen charme en geen magie. Misschien was het een beetje nostalgisch geweest als ik dit als mijn eerste horrorfilm ooit had gezien, maar dat is dus niet het geval hier. Oersaaie en warrige horror gedraaid op een non-budget. Ik kan er eigenlijk maar weinig mee. Tel daarbij nog zeer matig acteerwerk op (wat is die Steele weer abominabel) en een verhaaltje dat nergens vaart op kan pikken en je hebt een horrorfilm die totaal zoutloos is. Zeker 1 van de slechtste "klassiekers" die ik heb gezien. Gelukkig heeft Dante zich herpakt na deze film.

avatar van Noodless

Noodless

Rewatch !

In mijn tienerjaren ooit eens gezien en nu na heel wat jaren eens opnieuw bekeken. Eerlijk gezegd weet de film na al die jaren en gebrek aan het nodige budget en nieuwe technieken voldoende te vermaken. Er gebeurt heel wat tijdens de film en je wordt als kijker van de ene plaats naar de andere plaats van onheil gebracht. Heel wat kills, bloed en rare geluiden van de piranha's die helaas weinig in beeld komen. Maar er valt genoeg te beleven. Leuk om Barbara Steele hier te zien die een kleine, maar wel belangrijke rol heeft.

7/10

Na jaren deze creature feature weer herzien, ditmaal op de 4K uitgave van Screamfactory met DolbyVision. Voor een lowbudget film zag het beeld er mooi uit.

Na het succes van Jaws kon je erop wachten dat andere wilden meeprofiteren. Zo kwamen er films als Tentacles, Orca en ook deze Piranha. De film werd een succes en er kwamen in de loop der jaren meerdere vervolgen uit. Na de tv en vhs launch kreeg de film een cult-status.

Joe Dante zet een sfeervolle film neer met een aardig verhaal. Voor de oplettende kijker zie je in het lab ook al een klein voorproefje op Gremlins, die later door hem geregisseerd werd. Er werd een stukje stop-motion gebruikt, heerlijk.

Acteerwerk was ok, maar er zaten er een aantal tussen die belabberd speelde. De soundtrack als de piranha’s aanvallen is geweldig haha. Special effects werden door Phil Tippett gedaan met rubberen piranha’s en metalen tanden voor close-ups. De scene met de kinderen was wel heftig, zeker als ouder zijnde. Je zag ook al een klein voorproefje met een vliegende piranha, wat we in Cameron’s versie terugzien.

Eindscene was ook wel leuk, al had het wel wat beter uitgewerkt mogen worden, maar waarschijnlijk was het budget op.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Oef.

Toch wel zeer abominabele Jaws-kloon. Nergens leuk of spitsvondig. Er zit geen greintje originaliteit of eigenheid in de opbouw. De acteurs bakken er niks van en de scènes waarin waar het moet gebeuren, namelijk die met piranha's, falen door een totaal gebrek aan talent of visie om dergelijk piranhageweld in beeld te brengen. Alsof de minst talentvolle studenten van de filmschool toch een film mochten maken.

0,5

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Afsluiter van de zaterdagavond nog even griezelen of semigriezelen met deze Piranha en daarmee het origineel uit 1978. Tja, dat kon ik niet laten liggen bij de kringloop waar ik toch vooral de remake en de 3d versies vaak tegenkom maar eigenlijk nooit de 'classic'. Dus, draaien met dat ding, toch werd het helaas niet bepaald een succes.

De opening is nog best aardig met het stelletje dat gaat zwemmen, alhoewel, hoe dom ben je om dat zomaar te doen in één of ander afgebakend bassin? Voor hetzelfde stap je in één of andere zuiveringsinstallatie maar goed. Het vervolg daarna is toch wel typisch jaren '70 te noemen qua aankleding, sfeer, muziek, en vooral de trage opbouw is kenmerkend voor de gemiddelde griezel uit die tijd. Helaas heeft Piranha dan ook nog eens last van oninteressante karakters waardoor het niveau er niet beter op wordt. Raar zijn vervolgens keuzes dat zo'n bassin met die beesten gekoppeld zijn aan een naburige rivier en dat er überhaupt een functie is om ze daarin te lozen.

Halverwege is vooral duidelijk dat Piranha niet zozeer horror is als satire met rare karakters, vreemde keuzes en lijkt de film dan toch vooral op een voldoende af te koersen. Raar blijven bepaalde momenten, waarom ga je niet dichter bij de oever met dat vlot? Waarom springt Hoak in het water en zwemt naar het jongetje toe? Hij creëert alleen maar meer problemen. Pleister op de wonde is toch wel de chaos wanneer de vissen tot twee keer toe aanvallen op een groep zwemmers. Maar verder blijkt deze Piranha ontstellend weinig om het lijf te hebben en zit er wat mij betreft geen voldoende in.

avatar van Kondoro

Kondoro

"People eat fish, Grogan. Fish don't eat people."

Tja, wat moet je hier nou van vinden? Inderdaad een typische Jaws look-a-like maar dan met piranha's, die overigens gewoon nergens echt veel indruk wist te maken. Jammer wel, want de film had best veel potentie, zo ook het verhaal Toch ook wel weer enigszins komisch om te zien waar men een aantal jaar later verschillende re-makes en andere films met dit onderwerp maakten, alsof het dan op eens wel een succes zou worden. Ik ben echt geen groot fan van deze prent hoor, en dat was echt wel aan alles te merken. Hoewel ik het toch wel leuk vind om te zien dat Prime dit soort films aanbiedt, kan het me eigenlijk ook wel gestolen worden.

Je ziet echt geen reet, waardoor de nodige 'gore scenes' eigenlijk niks anders is dan het rivierwater wat rood kleurt, en dat moet dan spannend zijn. Het zou wel heel spannend zijn geweest in 1979, maar nu vond ik het toch allemaal wel héél simpel hoor. Wat me overigens ook irriteert, is het feit dat de film gewoon maar niet op gang leek te komen, en als we eenmaal een beetje op weg waren qua snelheid herhaalde de film verschillende scenes zo onnodig vaak. Het einde van deze film is bijvoorbeeld echt waardeloos.

Goed, het was door de korte speelduur nog wel te kijken, maar buiten dat om vond ik het niet héél boeiend. Toch een soort cult-classic bijna, en eentje die je wel eens gezien moet en mag hebben.