• 9.370.279 stemmen

The Phoenix Incident (2015)

Sciencefiction / Thriller | 81 minuten

Genre: Sciencefiction / Thriller

Alternatieve titel: Phoenix Incident

Geregisseerd door: Keith Arem

Met onder meer: Yuri Lowenthal, Travis Willingham en Troy Baker

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot The Phoenix Incident

De 'Phoenix Lights' waren een serie van massaal gemelde ufo's die werden gezien in het luchtruim van de Verenigde Staten en Mexico op 13 maart 1997. Het incident is een van de best gedocumenteerde ufo-meldingen. Er werden foto's en video's van gemaakt en CNN bracht er een verslag van uit. Meer dan 700 ooggetuigen beweerden dat ze driehoekige ufo's hadden gezien. Tijdens deze nacht verdwijnen vier volwassenen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Glenn Lauder

Melissa Henessey

Krissy Thompson

avatar van Doom4

Doom4

Ik wilde al eerder een review geven over deze film maar toen stond hij nog niet eens vermeld op de site.

Zeer verrassende film! Van begin tot eind boeiend en spannend! Goed geacteerd.

Goeie film!

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Hier kijk ik naar uit, en ik hoop dat het ook echt een spannende sciencefiction film is.

Maar op IMBd 4,6 en Doom4 jij waardeert hem met 4 sterren? Wat ik zag van de trailer neig ik toch jou kant te kiezen, maar eerst zelf maar eens kijken wat ik er van vind.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Het einde van de film is idd redelijk spannend, alleen erger ik me wel aan de schokkende camera beelden, en ook nog behoorlijk donker, maar het moet er natuurlijk uitzien alsof het echt is. Die 4 personen zijn in 1997 inderdaad echt spoorloos verdwenen maar of de hele film waargebeurd is dat lijkt me nog al sterk. De Phoenix lichten zijn in '97 wel waargenomen ja, het is zelfs op tv geweest toen, maar dat gedoe op het laatst is er bij gemaakt om de film een beetje spannender te maken. In het begin heb je het idee dat je naar een docu zit te kijken, veel opnames die in de film gebruikt worden heb ik al vaak op het internet gezien, op die ufo site's.

Maar al bij al vond ik het een aardige film, als het wat duidelijker in beeld gebracht was dan was het er alleen maar beter op geworden. Toch verwacht ik dat wanneer meerdere op de film gestemd hebben, de film een lage waardering zal krijgen.

avatar van eltorro

eltorro

Verassende sciencefiction film, vooral het laatste kwartiertje van de film springt eruit met sterke special effect en actie. Het is ook aan te raden om de film tot na de after credits nog even te blijven kijken.