• 9.371.658 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Stephen Poliakoff

Met onder meer: Bill Nighy, Miranda Richardson en Emily Blunt

Plot Gideon's Daughter

Getergde weduwnaar en pr-man Gideon (Bill Nighy) worstelt met zijn puberdochter Natasha (Emily Blunt) terwijl Labour-politici in de rij staan voor zijn diensten. De enige bij wie hij kan aankloppen is Stella (Miranda Richardson) die zelf een kind heeft verloren.

avatar van De GeuS

De GeuS

Onderhoudende, maar behoorlijke trage film; 3*

avatar van nightbreed

nightbreed

Weer een prachtige BBC produktie.

Wanneer er BBC op het hoesje staat weet ik al zeker dat het voor kwaliteit staat, goede acteurs, goede regie en een goed script.

Mooie, ontroerende, grappige en originele film, zo kan ik de film het beste kort samenvatten.

avatar van Mescaline

Mescaline

Mooie rustige opbouw.. begin van de film is vrij onduidelijk.. maar wanneer de film wat verder komt wordt alles tot in de details uitgewerkt..

Vond deze film duidelijk genoeg.. en vond het zeer realistisch overkomen.. dit soort situaties gebeuren zeker te weten ook in het echte leven.. niks op aan te merken.. gewoon een goede film!

Geef net geen 4.. omdat het begin iets minder was..

3,5

Blijft wel een dikke aanrader!!

avatar van bawimeko

bawimeko

Originele en mooie tv-film van de briljante Stephen Poliakoff.

avatar van blurp194

blurp194

Zorgvuldig uitgewerkt drama - met als omlijsting de vraag wat het millennium, Simenon, fietspaden en Diana met elkaar te maken hebben. Het wordt wel wat langdradig verteld, zeven kwartier is echt wat aan de lange kant.

Vooral Bill Nighy en Emily Blunt acteren wat onderkoeld vind ik, maar wel passend in de sfeer die de hele film oproept, het verhaal blijft een pietsje afstandelijk. Misschien is dat de 'typisch Engelse' benadering, misschien komt dat ook door de structuur van het verhaal - de schrijver, Sneath, dicteert het tenslotte aan z'n typiste.

avatar van usr14112

usr14112

Ik vond de film niet bijzonder. De film pakte me niet. Het verhaal werd traag gebracht en het probleem tussen vader en dochter werd niet heel sterk uitgewerkt. Misschien ook wel omdat de rol van de dochter te weinig werd belicht. Was jammer want ik ben een echte fan van Blunt. Nighy speelde, zoals van hem gewend, onderkoeld en ik vraag me dan ook af of hij de juiste man was voor deze rol. Zo was dat veel beter in "Wild Target" waar Nighy en Blunt ook de hoofdrollen vertolken maar waar de chemie stukken beter is. Nee, niet bijzonder.

avatar van Robi

Robi

Mooie en bijzondere film over een vader en de liefde voor zijn dochter. Verder is het een wonder hoe de hoofdpersoon (Bill Nighy), een ongelooflijke zoutzak zonder enige expressie en waarvan je geen flauw idee hebt wat er in zijn kop omgaat, toch een film lang weet te boeien.

avatar van BBarbie

BBarbie

Ik ben een fan van Bill Nighy, die meestal wat onderkoeld voor de dag komt. Dat komt in deze televisiefilm met een sterrenbezetting niet zo goed tot zijn recht, omdat de moeizame verhouding tussen vader en dochter (Emily Blunt) zich daar niet erg voor leent. Vanuit de achtergrond gaat de altijd betrouwbare Miranda Richardson stiekem met de film aan de haal. Een degelijk BBC-drama, dat waarschijnlijk niet lang blijft hangen bij mij.