• 9.373.111 stemmen

Geregisseerd door: Billy O'Brien

Met onder meer: Essie Davis, Sean Harris en Marcel Iureș

Gesproken taal: Engels en Tsjechisch

Plot Isolation

"It didn't want to be born. Now it doesn't want to die."

Een aantal mensen op een Ierse boerderij is bezig met een genetisch experiment op koeien. Een zwangere koe geeft geboorte aan een kalf. Het kalf blijkt een parasiet-achtig wezen met vlijmscherpe tanden bij zich te dragen. Wanneer het kwaadaardige wezen ontsnapt en slachtoffers begint te maken, zal de groep het wezen moeten uitschakelen. Als ook nog eens blijkt dat er infectiegevaar dreigt, wordt het een race tegen de klok.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Halcyon

Halcyon

Deze wil ik zien. Komt 6 september uit in België!

Valt wel mee.

Het verhaal is te dom voor woorden uiteraard. Killer cows, het is weer eens wat anders, maar nu niet meteen geniaal.

De film is niet meteen spannend of echt goor, maar eerder smerig. Veel vuiligheid en leuk gedesignde dingen. Gelukkig niet te lang, al vervalt de film wel iets te snel in gewone clichés. Deed me in z'n geheel wat denken aan The Thing, maar dan zonder Russell en maw een stuk beter.

Aardig tussendoortje maar uiteindelijk geen film om voor naar de bios te lopen. De titel slaat verder ook nergens op.

Klein 3.5*je, smerig maar een beetje doordeweeks bij momenten.

avatar van Linn

Linn

Het begint allemaal erg spannend met spannende muziek en een vage beetje enge sfeer. Al snel slaat het om in een grootse onzin en veel maar dan ook erg veel koeien.

Dat maakt allemaal nog niet zo veel uit als de verhaallijn nog ergens op zou slaan, Het gore valt ook allemaal 100% mee.. 2,5* voor de sfeer die het gedurende de film wel spannend houd

Waardeloze film. Al 100 keer beter gedaan met The Thing en Alien. Pfff, wat een troep.

avatar van Linn

Linn

Saving Pvt. Pyle schreef:

wrom heb je de film geen stem gegeven als je hem al gezien hebt?

avatar van Saving Pvt. Pyle

Saving Pvt. Pyle

Bij deze dan.

avatar van dennisloquet

dennisloquet

ben amper 1 keer een beetje verschoten maar voor de rest totaal niks aan, naar het einde toe zelfs enorm langdradig en slecht gefilm

avatar van fluppebxl

fluppebxl

Manman, ik dacht dat ik met Hollywood-horror alles wel gezien had, tot ik met "Isolation" een staaltje van Ierse "kunst" tegenkwam. Man, dat ze zoiets in de cinema geven, ongelooflijk, dan kan ik ook wel m'n eigen horrorfilm maken.

Eigenlijk geen slecht idee, ik kruip met wat kerels mijnen hof in, en hang wat den onnozelaar uit. Als The Blair Witch Project het daarmee wel kan maken...

Trouwens, 'n goeie tip voor wie een actiescene in 'n film wil maken, maar daar niet genoeg budget voor heeft: schud gewoon wat met de camera tot niemand nog kan zien wat er nu eigenlijk is gebeurd en geef dan gewoon 'n shot van een lijk (of zoals hier, 'n koe-kadaver). Jaja, verrijkend, zo'n wannabe-horrorflick.

avatar van Wrestler

Wrestler

Deze wil ik zien heb er al wat over gehoord lijkt me wel leuk

avatar van fritsy

fritsy

Killer Cows? heb ik zeker niet goed opgelet, wel een soort parasiet dat voort kwam uit een hand gelopen experiment op de Cows, Enz.

3* omdat het toch ook is een keer wat anders was.

Best een mooi horror filmpie voor tussen door de weeks

en Umm! / Groot Brittannië / Ierland, heb genoeg slechtere horror films gezien van ho$$ywood. u s a

avatar van Summerlinda

Summerlinda

Het begint goed maar in de tweede helft wordt het standaard, op zich niks mis mee maar in combinatie met het voorspelbare open einde deed toch net een een half punt van het totaal af....

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Mja. Mooie setting, goed camerawerk, hier en daar mooie shots, lekker donker, goed genoeg om een lekker goede horrorfilm zou je zeggen maar toch viel Isolation mij tegen. Het verhaal is weer eens wat anders maar de makers hebben er niet alles uit kunnen halen imo. Ook met een simpel script kan je een spannende horrorfilm make alleen ontbrak hier de spanning. De 'creature' was nergens angstaanjagend, de schrikeffecten voorspelbaar en de personages niet boeiend.

Verloren kans vind ik want Isolation had erg veel potentie.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Onderhond schreef:

Als Kurt Russell hier in had meegedaan had de film waarschijnlijk beter geweest. Russell brengt tenminste meer leven in het verhaal dan deze acteurs.

avatar van De_Hollander

De_Hollander

Spannend van begin tot het einde.

Ik heb me prima vermaakt met deze film.

avatar van HoTCr3WTeam

HoTCr3WTeam

De_Hollander schreef:

Spannend van begin tot het einde.

Ik heb me prima vermaakt met deze film.

Ben het met je eens Prima Film!!!

3.5 van mij!!

avatar van Jampie

Jampie

Prima film is ook mijn mening. Spanning genoeg en stukken beter als de zogenaamde goede films met die japanse onzinnige figuren over een plafond

avatar van Jeun

Jeun

ik ga hem vanavond kijken, lijkt me geweldig!

avatar van jimbo79

jimbo79

het verhaal is te belachelijk voor woorden en er zitten ook scénes die gewoon gepikt zijn van alien (alien op een boerderij)

maar als je je verstand op nul kunt zetten is de film wel sfeervol en spannend,

alleen voor horrorfans

avatar van james_cameron

Goedgemaakte, spannende horrorfilm die inderdaad gezien kan worden als een slimme platteland variant op Alien, met een krakende en lekkende boerderij als vervanging voor de Nostromo. Jammer van de teleurstellende climax, maar tot die tijd is deze bloederige film goed gespeeld, prachtig gefotografeerd en behoorlijk creepy.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

ik vind de muziek wel creepy, maar ik vind dat hij traag op gang komt, vind hem zelfs soms een beetje saai

avatar van danny61

danny61

Kortweg gezegd onnozel en zeer saai.als ze dat een horror film noemen ja dan.

Het steld gewoon niks voor het is de eerste maal dat ik 0,5 op 10 geef aan een film,en ik heb ter al veel gezien,maar dat was helemaal niks.

Kwa spanning niet,kwa horror beelden nog minder en als er dan eens iets te zien was dan was het veel te donker in beeld gebracht en zag men nog niks.

Zonde om zo'n film te huren voor je geld.

Ik had er spijtig genoeg veel van verwacht.

Zoiets kan ik ook maken moest ik de midellen hebben.

Grote flop in mijn ogen.

avatar van Halcyon

Halcyon

100% eens met dutchtuga!!

Sympathieke horrorfilm met massa's potentieel gezien de unieke setting. En ook het verhaal zit voor een keertje eens mee. Geen zoveelste Texas Chainsaw Massacre-kloon, maar eindelijk nog eens een onvervalste eco-horror met een gezonde dosis smeerlapperij, al viel dit achteraf gezien nog best mee. Het uitgangspunt - ik waande me even in een X-Files aflevering - mag er zijn: genetisch gemanipuleerd vee dat, hoe kan het ook anders, na enkele mislukte experimenten in staat blijkt te zijn de hele mensheid uit te roeien. 'T is inderdaad eens wat anders en daarom alleen al de moeite waard.

Maar meer dan een leuke poging is Isolation helaas niet. Daarvoor is het verloop van de film uiteindelijk een beetje te mak en ook de gore, toch wel de ruggengraat in dit soort producties, is naar huidige maatstaven nogal braaf. Ook opvallend is dat het nooit echt tot een climax komt, althans geen die het thema waardig is. Een gemiste kans wil ik het net niet noemen, maar er zat ongetwijfeld meer in.

avatar van xenne

xenne

bedoeling was dat deze film de geschiedenis zou ingaan als The Calf, maar dat vonden de producers geen goed idee, toen kwamen ze met Isolation aandraven hoe ze daarop kwamen is me een raadsel. maar ik vond dit eigenlijk wel een vrij aardige horrorfilm, belachelijk standaard verhaaltje dat zich wel afspeelt op een nogal ongewone lokatie, nl. op een boerderij, 't is eens iets anders. zeker in het eerste gedeelte werd de spanning aardig opgebouwd en ook de kleine cast komt aardig voor de dag, het kon me wel boeien. ontknoping valt wel beetje tegen, er is niet echt een climax. toch zeker voor liefhebbers van films als The Thing, Alien, The Blob en The Fly is dit het bekijken meer dan waard. The Calf krijgt van mij een 3

avatar van Flipman

Flipman

Deed me af en toe wel schrikken. Was bij vlagen nog spannend ook, maar toch heb ik al teveel van dit soort films gezien. En als je het genre een beetje kent, is ie denk ik wel een beetje voorspelbaar. Maar vanwege het kleine aantal karakters, blijft er sfeer en spanning in zitten (OK, dat is in andere films van dit genre ook zo, maar misschien moet je de film zien om te snappen wat ik bedoel). Acteerwerk was wel in orde. Muziek weet ik niet meer. Overigens; [i]de titel slaat volgens mij domweg op het feit dat de boerderij zo afgelegen is. Heel simpel. Maar ja, dat is alleen de verklaring, geen verklaring waarom ze het als titel wilden gebruiken...

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Even vermelden dat John Lynch hierin de hoofdrol speelt en niet bij de acteurs vermeld staat.

Dankzij hem is dit nog het bezien waard, voor de rest was dit een dikke onvoldoende.

avatar van nightbreed

nightbreed

Sommige horrorfilms geven je een bepaald verwachtingspatroon met de hoes (andere hoes dan dat hier staat trouwens).

Helaas krijg je niet wat je zou verwachten, je krijgt een depressieve, niet al te interessante horrorfilm met dubieuze effecten en een nog dubieuzere monstertjes.

De film is uit 2005 maar heeft duidelijk geen computertechnieken gebruikt, ze doen alle effecten gewoon oldschool.

Helaas was er zichtbaar weinig budget want de effecten en de monster(tjes) zijn eigenlijk te belachelijk voor woorden.

Deze film kan beter niet bekeken worden door vrouwen die denken mee te willen doen aan 'Boer zoekt vrouw' want de film geeft nogal een vies beeld van het boerenleven (veel modder, mest, vieze donkere schuren, golfplaten, volle gierput, vieze gore ijzeren hekken, een saaie boer en nog meer modder).

Voor 1 keer leuk maar geen film die je aan je vrienden zult aanraden.

De beschrijving van het verhaal (hier) is trouwens zeer incompleet.

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Ik vond dit een aardige aparte horrorfilm. Verhaallijn hebben we inderdaad al vaker gezien maar nu zat het in een ander jasje en dat had wel iets. Vanaf het begin wordt er een beklemmend sfeertje gecreeerd met een spannende soundtrack. Het verhaal is voor de rest simpel en met vijf spelers makkelijk te volgen al weet je nooit hoe het zal eindigen. Beelden van de film zijn mooi geschoten en helpen goed bij het beklemmende sfeertje . Beeldkwaliteit van de dvd is hoog en het geluid en dan vooral de DTS track is uitstekend met leuke effecten. De boerderij kraakt aan alle kanten en het is net of jezelf midden in de boerderij zit. Voor mij is de film zeker 3,5* waard.

avatar van Rmie

Rmie

aardige film

maat ja als je alien(s) hebt gezien...

dan weet je het wel.!

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Best leuk om een keer te kijken. 1x is daarbij meer dan genoeg trouwens.

Maar geen goedkope bagger wat ik de laatste tijd erg veel heb gezien.

Ze hebben zowaar een beetje hun best gedaan met deze film.

Het ziet er naar mijn mening niet te nep uit. Het is natuurlijk allemaal niet zo bijzonder en geinspireerd op... inderdaad een vleugje The Thing een teentje knoflook.. uuhh ik bedoel een teentje Aliens enz., maar zeker geen slechte film. Al speelde ze naar mijn idee een beetje teveel op safe en hebben ze een aantal risico's niet aangedurfd.

Wat kan ik verder zeggen. Hij is de moeite waard.

avatar van Hertog_Johan

Hertog_Johan

Weer eens wat anders dan killer tomatoes..... Vond hem saai. Ook het einde was weer lekker voorspelbaar met het oog op een deel 2.