• 9.369.485 stemmen

The Salute of the Jugger (1989)

Actie / Sciencefiction | 104 minuten / 91 minuten (US Edit)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 104 minuten / 91 minuten (US Edit)

Alternatieve titels: The Blood of Heroes / Farewell to the Jugger / Salute of the Jugger

Oorsprong: Australië / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Webb Peoples

Met onder meer: Rutger Hauer, Delroy Lindo en Joan Chen

Releasedatum: 23 februari 1990

Plot The Salute of the Jugger

"When juggers play there is only one way to live - THE HARD WAY!"

Van de Gouden Tijd van de 20ste eeuw is er na de daaropvolgende oorlogen nog maar weinig te merken. In deze verwoeste dorre wereld voeren de mensen strijd om in leven te blijven. De enige verstrooiing die ze hebben is 'The Game', een spel zonder regels met als doel een hondenschedel op een stok te plaatsen. De 'Juggers' onder leiding van Sallow, zijn woeste strijders en genieten van de voorrechten van de winnaars: eten, alcohol en seks. Kidda heeft een enorme bewondering voor hen en wil absoluut lid worden van de 'Juggers'.

avatar van mister blonde

mister blonde

Wouter schreef:

Gisteren herzien op 35mm en wat bleek? Ik had het oorspronkelijke einde nooit gezien. Veel beter. Sowieso was het een zeer aangename hernieuwde kennismaking. Volle ster omhoog.

Hoe eindigt het dan bij de oorspronkelijke versie?

avatar van Wouter

mister blonde schreef:

Hoe eindigt het dan bij de oorspronkelijke versie?

Er zijn nog meer cuts, maar het meest opvallend is het einde. De kortere versie eindigt gewoon als de laatste wedstrijd klaar is. Bij de langere versie worden ze gehuldigd en komt er nog een korte scène met Hauer in een dog-town. Vond het einde zwak, abrupt en onbevredigend. Nu veel beter.

avatar van Basto

Basto

• 11916 berichten

Komt in September uit op blu ray en 4k bij Umbrella

Tijd voor een herwaardering.

avatar van Basto

Basto

• 11916 berichten

Ooit gezien op laserdisc en dvd. Ik was toen geen fan van de film, maar heb toch de 4k van Umbrella aangeschaft.

Dit keer kon ik de film wel smaken. Dat komt vooral door de geweldige gotografie due inn4k met hdr gied tot z’n recht komt. De film is grauw en duister en boelt hard aan, als graniet.

Waar ik nog steeds niet enthousiast over ben is het spel zelf. Ik snap het niet, of beter ik geloof het niet. Er zijn maar twee spelers serieus bezig de hondekop op de steek te krijgen en de rest lijkt er toch een beetje voor spek en bonen mee te spelen. Masr gird daar heb ik me overheen gezet en het laatste uur is best spannend en spektakulair.

Verder ook prima cast en soundtrack.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Zwak. Mad Max achtig verhaal waarin een bloederige rugby-achtige sport centraal staat, die de allerbesten toelaat om een hogere sociale status te bereiken. Een film die vooral dichter bij Mad Max beyond Thunderdome aanleunt dan bij de andere films van deze reeks. Geen sfeer : de kleuren zijn bruin en lelijk, de gevechten onoverzichtelijk (niet meer dan wat rond in het wild slaan). De acteurs bakken er geen reet van en gaan snel vervelen. Ook het einde is niet om enthousiast van te worden.. Yeah we hebben gewonnen! En nu?

Nee, ik haalde hier bijzonder weinig kijkgenot uit.