• 9.219.286 stemmen

Met onder meer: Omar Sharif, Jean-Paul Belmondo en Robert Hossein

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot Le Casse

"Catch the burglars !"

Een bende, onder leiding van Azad, steelt diamanten van een steenrijke Griek. De corrupte politie-inspecteur Abel Zacharia moet het zaakje zien op te lossen.

logo tmdbimage

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Jaren geleden gezien.

Weet enkel nog dat het een leuke film was met één van de beste auto-achtervolgingen ooit op film vastgelegd.

avatar van v2000

v2000

Zéér lang geleden gezien. Het enige dat ik me kan herinneren is dat Omar Sharif een mooie rol speelt als fijnproever mr. Zacharia. Met een leuke scène waarin hij een restaurant bezoekt.

Quentin

Is er een fatsoenlijke dvd?

avatar van Wouter

Zoek ik ook al een tijdje.

avatar van Wouter

Zag ik. Ik weet dat er wide screen bootlegs bestaan, maar een officiele release zag ik nog niet.

Quentin

Die Alpha Digital is gedubd, heb nu een widescreen bootleg met originele audio gevondne.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Alweer zo'n mooie oude Franse actiefilm en een fantastisch einde met muziek van E.Morricone. Omar Sharif steelt de show als corrupte flik.

Quentin

Minste van Verneuil tot nu toe, de eerder genoemde autoachtervolgingen zijn inderdaad spectaculair maar het verhaal heeft weinig om het lijf. Helaas kunnen de fijne acteurs - de charmes van Belmondo zijn al goed voor een volle ster - en het prima camerawerk niet verhullen dat de film zeker een half uur te lang is. Het bovengenoemd 'fantastisch einde' stelde ook behoorlijk teleur.

Zag overigens de Franse versie, heb de Engelstalige hier ook nog ergens liggen maar daar ben ik eerder na 10 minuten bij afgehaakt.

thunderball

Deze voor mijn verjaardag gekregen.

Lekker oude jaren '70 Franse actie thriller met Belmondo op zijn bekende toer.
Sharif is aan hem gewaagd en gaat er feitelijk met de beste rol van door.
Rol van Dyan Cannon is er met de haren bij gesleept en stelt niet veel voor, maar -zoals gewoonlijk- is ze een plaatje om te zien.

Hoogtepunt is uiteraard de minutenlang durende autoachtervolging, waarbij -in tegenstelling tot meeste andere films- er geen gebruik gemaakt wordt van tussenshots van de hoofdrolspelers, maar louter gefocust wordt op de auto's.

Einde van film is vrij moralistisch (misdaad loont niet).

Een acht, ofwel vier sterren.

avatar van U-77

U-77

Een soort Bassie en Adriaan aflevering maar dan in het Frans en voor volwassenen. De auto achtervolging was dan weer wel bijzonder en lang! Niettemin blijft dit genre mij nog altijd intrigeren. Het zal de combinatie van de Franse film en het jaren zeventig tijdsbeeld zijn. Ik geef hem 3 sterren.

thunderball

Ik ben wel benieuwd wat er Bassie en Adriaan aan deze film is volgens jou?

thunderball

Overigens vorig jaar de Franse blu ray aangeschaft met veel bonus stuff (o.a. de Engels talige Amerikaanse ietwat anders gemonteerde versie) alles zich bevindend in een digiboekwerkje, wat in stripvorm de hele film bevat. Erg mooie release.

thunderball schreef:

Ook al vaker in mijn handen gehad, maar geen ondertiteling, toch?

thunderball

Geen Nederlandse ondertiteling, maar je kunt hem dus wel in het Engels bekijken in een speciale internationale alternatieve versie.

avatar van Lakte

Lakte

Geweldige film met Belmondo! Zeker wel 1 van zijn beste rollen vind ik, het zou zijn doorbraak in Amerika moeten zijn maar dat is helaas niet gelukt in tegenstelling daarin tegen was de film in Europa een dikke hit en zijn er in Frankrijk al ruim 4 miljoen bezoekers geweest.

De openingsscene van een halfuur lang is geweldig en daarna de achtervolgingsscene van 10 minuten lang, heerlijke actiefilm met een klein verhaaltje! .

De corrupte agent doet het ook erg goed! Was helemaal mooi geweest als dat Alain Delon was geweest.

Vind Henri Verneuil een top regisseur die zeer goede films maakt die ook erg vermakelijk , tot nu toe Le Clan Des Siciliens, Le Casse, Peur Sur La Ville, Week-End à Zuydcoote en I... Comme Icare gezien. Vind I... Comme Icare zijn beste film! Echt een aanrader!

Vind Verneuil wel echt iemand die in Amerika past voor actie films, de actiescene's zijn zijn films zitten er goed in elkaar en vallen erg goed op. Goed geregisseerd en in beeld gebracht. Verneuil is samen met Jean-Pierre Melville mijn favoriete Franse regisseur.

avatar van wihu61

wihu61

De veelbelovende opening (met de sleutel), de toch wel unieke achtervolging en enkele andere actiescènes redden voor mij de film. Omar Sharif probeert wel héél erg nadrukkelijk corruptie uit te stralen, en het eigenlijke verhaal bevat m.i. wat veel 'vulwerk' om de twee uur te halen.

avatar van Movsin

Movsin

Verneuil houdt van lange scenes want hij bezorgt ons een ingenieuze kluis-kraak-openingsscene, een gierende achtervolgingsscene, een copieuze culinaire Griekse specialiteitenscene, stevige knokscenes en vele kat-en-muis spelletjes tussen meesterinbreker Belmondo en inspecteur-deugniet Omar Sharif.

Het is geen misdaadkomedie maar toch hangt er boven de film een humoristische toon en daarvoor is er in de eerste plaats een Belmondo die als geen ander in zijn acrobatische heldenrol en zijn spreekwoordelijke bluf de nodige gekte kan steken. De film stevent trouwens af naar een slot dat onvermijdelijk dezelfde 'losheid" voorhoudt.

Spannende ontspanning, noem ik het, en zo is het best. Een dikke 3,5.

Helemaal vergeten te melden:

vorig jaar is er in Duitsland een prachtige digibook blu ray uitgave verschenen. Je kon uit twee verschillende hoezen kiezen. Moet nog wel ergens op de kop te tikken zijn, lijkt mij.