• 9.375.568 stemmen

Geregisseerd door: Mike Mendez

Met onder meer: Clare Kramer, Dominic Purcell en Josie Maran

Plot The Gravedancers

"Unrest in Peace"

Harris, Kira en Sid zijn drie oude vrienden die elkaar na jaren weer ontmoeten bij de begrafenis van hun vriend Devin. Tijdens een nacht vol drank besluit het drietal afscheid te nemen van hun overleden makker. Op het kerkhof vinden ze een kaart met een spreuk. Ze lezen hem hardop voor, dronken dansend op de graven.Wat ze niet weten, is dat daarmee een eeuwenouden vloek in werking treedt. Het duurt niet lang of Harris, Kira en Sid vallen ten prooi aan wraakzuchtige geesten die slecht één doel hebben: de grafschenners meesleuren naar het dodenrijk. Hun enige hoop zijn twee paranormale onderzoekers. Kunnen zij het kwaad stoppen?

Harris McKay

fritsy

Zal wel weer een derde rangs Zombie film wezen

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Komt zowaar in de bios. Ben benieuwd.

avatar van Safri

Safri

Lijkt me wel wat. Ik heb tot nu toe genoten van de films van Mendez.

avatar van bambam1979

bambam1979

op IMDB krijgt ie een 7.8. Geen slechte score, dus ik ben benieuwd of ie goed is.

avatar van BlueSword

BlueSword

17 votes maar toch, aardig hoog cijfer ja.

avatar van pietjuh

pietjuh

Is dit een aftreksel van mortuary??? die viel me wel goed wat dat betreft.

avatar van Storm71

Storm71

Heb hem gister gezien en vond het een spannende film met goeie schrikmomenten een 3,5 van mij.

avatar van grid8400

grid8400

fritsy schreef:

Zal wel weer een derde rangs Zombie film wezen

Er komt geen zombie in voor hoor. Misschien eerst kijken en dan oordeel geven??

Anyways..

Gisteren gekeken, en ik vond hem eigenlijk best wel spannend. Zeker geen 3e rangs B film, en de moeite waard als tussendoortje.

Zitten wat aardige schrikmomenten in, en dat is altijd leuk natuurlijk.

avatar van FixeR

FixeR

Zeer leuke film als je van als je van het genre geesten houd! Deze film was best een verassing , had er totaal niets van verwacht en heb toch erg genoten moet ik zeggen!

avatar van fritsy

fritsy

thx grid8400, nu kan ik hem wel kijken want ik vind zombie films gewoon zo cliche allemaal. maar ja doden weer tot leven wekken klonk wel zombieachtig.

avatar van grid8400

grid8400

@fritsy: ik dacht hetzelfde voordat ik hem gezien had hoor

avatar van sjeepie

sjeepie

Zeer spannend begin van de film, had hoge verwachtingen van de rest van de film.

Maar halverwege zakte de spanning en het niveau van de film in.

Heel jammer in deze film had veel meer ingezeten.

Ik heb er een 2.5 voor gegeven.

avatar van Bigtwin

Bigtwin

Heb deze film vandaag gezien en moet zeggen dat we er van hebben genoten. Beslist geen derde rangs film met B acteurs. Hij is zeer zeker de moeite waard

avatar van FillumGek

FillumGek

Ben benieuwd. De poster doet me trouwens zeer sterk aan The Descent/Smeagol denken.

avatar van Raffael77

Raffael77

deze film is best goed alleen jammer aan het eind zag het er wat nep uit maar verder wel ok. een 6

avatar van Tresonyx

Tresonyx

De film begon aardig door een aantal scenes waarbij je verwacht dat er iets gaat gebeuren, maar er gebeurt niets. Aardig manier van spanning opbouw, maar helaas werd het steeds minder, waarbij het einde voor een een flink minpunt zorgt.

Verder vond ik het vreemd dat: toen het 'hulpje' van de 'ghosthunter' aan kwam zetten met de schedels, zij de schuld kreeg van de nog niet verdwenen geesten. Er was in een shot op de begraafplaats duidelijk te ziendat er meer resten waren achtergebleven, maar dat werd niet meer gebruikt in de film.

avatar van DVD+R

DVD+R

Ik vond het in eerste instantie een B-film waarin ik toch twijfelde hem uit te zitten, maar naarmate de film vorderde ben ik wel blijven kijken en uitgezeten. Niet onvermakelijk on a rainy saturday.

avatar van _Daan_

_Daan_

Super film voor horror fans...

avatar van De_Hollander

De_Hollander

Vette film 4 sterren, lang geleden dat ik een goede griezelfilm zag zoals deze met, goede specialeffects, goede spanningen, en verhaal en af en toe kleinbeetje humor.

En leuk dat Lincoln Burrows (Dominic Purcell)van prisonbreak in mee speelde

avatar van steefwijnen

steefwijnen

Was goed af te kijken, dacht eerst dat het wel een afzettertje zou worden maar was alles behalve dat, hij heeft me prima kunnen vermaken. 3,5 ***

avatar van SSeagal

SSeagal

Gezien het hoesje en de titel had ik echt weer zo'n slechte b-horror verwacht, ik was echter zeer verrast, goede effecten, spannend, leuke vondsten op het eind, zeer vermakelijk en dat met een relatief lager budget, duidelijk werk in gestoken! ***1/2

avatar van Pinhead29

Pinhead29

Aardige film, soms voor spelbaar al toch iets niet verwacht,

Verhaal is goed al kon denk ik iets korter

en komt langzaam op gang

daarna vallen de doden te snel

Verders orgineel en uiteraard bij dit soort lage horror films open einde

Heb mij goed vermaakt maar toch een 3,5 waard en niet meer

avatar van kimmetje194

kimmetje194

Lekker spannend. Best een goede horrorfilm.

avatar van tjp1994

tjp1994

Zeer vermakelijk - soms beetje matig geacteerd, maar Purcell is altijd prima. Eind was beetje over the top. Leuke creepy scenes. Veel klassieke horror momentjes.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Totaal anders dan ik had verwacht

Je denkt dat het een erg bloederige film wordt met veel ledematen die in de rondte vliegen, maar dat is totaal niet aan de orde.

Deze film probeert het vooral met sfeer, en die sfeer is eigenlijk best redelijk.

Het is dan ook jammer dat de laatste 5 a 10 minuten van zo'n bedenkelijk niveau waren dat het de film een beetje de kop kost.

avatar van Gehenna

Gehenna

De titel verteld al een hoop, inderdaad men danst op graven en de doden vinden dat niet leuk en zinnen op wraak. Hij's fijn. 3*

avatar van pebbles02

pebbles02

jezus wat een slechte film 1*

avatar van KvR76

KvR76

Wel een redelijk verhaal, alleen de spanning neemt in de loop van de film af.

Ik vond het persoonlijk geen topper in z'n genre, maar slecht was de film niet.

avatar van tekkelke

tekkelke

Vond hem best goed. De laatste tijd veel rommel gezien in dit genre maar deze steekt er boven uit;

avatar van maurice80

maurice80

Al met al een goede film. De film had zowaar hier en daar wat kleine schrikmomenten. Daarbij bleef ik tot het einde van de film geboeid kijken.

Al met al vind ik de film 3,5 ster waard.