Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Mike Mendez
Met onder meer: Clare Kramer, Dominic Purcell en Josie Maran
Plot The Gravedancers
"Unrest in Peace"
Harris, Kira en Sid zijn drie oude vrienden die elkaar na jaren weer ontmoeten bij de begrafenis van hun vriend Devin. Tijdens een nacht vol drank besluit het drietal afscheid te nemen van hun overleden makker. Op het kerkhof vinden ze een kaart met een spreuk. Ze lezen hem hardop voor, dronken dansend op de graven.Wat ze niet weten, is dat daarmee een eeuwenouden vloek in werking treedt. Het duurt niet lang of Harris, Kira en Sid vallen ten prooi aan wraakzuchtige geesten die slecht één doel hebben: de grafschenners meesleuren naar het dodenrijk. Hun enige hoop zijn twee paranormale onderzoekers. Kunnen zij het kwaad stoppen?
Harris McKay
Haunted Woman
Police Officer
Nurse Jenny
Safri
Lijkt me wel wat. Ik heb tot nu toe genoten van de films van Mendez.
bambam1979
op IMDB krijgt ie een 7.8. Geen slechte score, dus ik ben benieuwd of ie goed is.
BlueSword
17 votes maar toch, aardig hoog cijfer ja.
pietjuh
Is dit een aftreksel van mortuary??? die viel me wel goed wat dat betreft.
Storm71
Heb hem gister gezien en vond het een spannende film met goeie schrikmomenten een 3,5 van mij.
grid8400
Zal wel weer een derde rangs Zombie film wezen
Er komt geen zombie in voor hoor. Misschien eerst kijken en dan oordeel geven??
Anyways..
Gisteren gekeken, en ik vond hem eigenlijk best wel spannend. Zeker geen 3e rangs B film, en de moeite waard als tussendoortje.
Zitten wat aardige schrikmomenten in, en dat is altijd leuk natuurlijk.
FixeR
Zeer leuke film als je van als je van het genre geesten houd! Deze film was best een verassing , had er totaal niets van verwacht en heb toch erg genoten moet ik zeggen!
fritsy
thx grid8400, nu kan ik hem wel kijken want ik vind zombie films gewoon zo cliche allemaal. maar ja doden weer tot leven wekken klonk wel zombieachtig.
sjeepie
Zeer spannend begin van de film, had hoge verwachtingen van de rest van de film.
Maar halverwege zakte de spanning en het niveau van de film in.
Heel jammer in deze film had veel meer ingezeten.
Ik heb er een 2.5 voor gegeven.
Bigtwin
Heb deze film vandaag gezien en moet zeggen dat we er van hebben genoten. Beslist geen derde rangs film met B acteurs. Hij is zeer zeker de moeite waard
FillumGek
Ben benieuwd. De poster doet me trouwens zeer sterk aan The Descent/Smeagol denken.
Raffael77
deze film is best goed alleen jammer aan het eind zag het er wat nep uit maar verder wel ok. een 6
Tresonyx
De film begon aardig door een aantal scenes waarbij je verwacht dat er iets gaat gebeuren, maar er gebeurt niets. Aardig manier van spanning opbouw, maar helaas werd het steeds minder, waarbij het einde voor een een flink minpunt zorgt.
Verder vond ik het vreemd dat: toen het 'hulpje' van de 'ghosthunter' aan kwam zetten met de schedels, zij de schuld kreeg van de nog niet verdwenen geesten. Er was in een shot op de begraafplaats duidelijk te ziendat er meer resten waren achtergebleven, maar dat werd niet meer gebruikt in de film.
DVD+R
Ik vond het in eerste instantie een B-film waarin ik toch twijfelde hem uit te zitten, maar naarmate de film vorderde ben ik wel blijven kijken en uitgezeten. Niet onvermakelijk on a rainy saturday.
De_Hollander
Vette film 4 sterren, lang geleden dat ik een goede griezelfilm zag zoals deze met, goede specialeffects, goede spanningen, en verhaal en af en toe kleinbeetje humor.
En leuk dat Lincoln Burrows (Dominic Purcell)van prisonbreak in mee speelde
steefwijnen
Was goed af te kijken, dacht eerst dat het wel een afzettertje zou worden maar was alles behalve dat, hij heeft me prima kunnen vermaken. 3,5 ***
SSeagal
Gezien het hoesje en de titel had ik echt weer zo'n slechte b-horror verwacht, ik was echter zeer verrast, goede effecten, spannend, leuke vondsten op het eind, zeer vermakelijk en dat met een relatief lager budget, duidelijk werk in gestoken! ***1/2
Pinhead29
Aardige film, soms voor spelbaar al toch iets niet verwacht,
Verhaal is goed al kon denk ik iets korter
en komt langzaam op gang
daarna vallen de doden te snel
Verders orgineel en uiteraard bij dit soort lage horror films open einde
Heb mij goed vermaakt maar toch een 3,5 waard en niet meer
tjp1994
Zeer vermakelijk - soms beetje matig geacteerd, maar Purcell is altijd prima. Eind was beetje over the top. Leuke creepy scenes. Veel klassieke horror momentjes.
Spartaan1986
Totaal anders dan ik had verwacht
Je denkt dat het een erg bloederige film wordt met veel ledematen die in de rondte vliegen, maar dat is totaal niet aan de orde.
Deze film probeert het vooral met sfeer, en die sfeer is eigenlijk best redelijk.
Het is dan ook jammer dat de laatste 5 a 10 minuten van zo'n bedenkelijk niveau waren dat het de film een beetje de kop kost.
Gehenna
De titel verteld al een hoop, inderdaad men danst op graven en de doden vinden dat niet leuk en zinnen op wraak. Hij's fijn. 3*
KvR76
Wel een redelijk verhaal, alleen de spanning neemt in de loop van de film af.
Ik vond het persoonlijk geen topper in z'n genre, maar slecht was de film niet.
tekkelke
Vond hem best goed. De laatste tijd veel rommel gezien in dit genre maar deze steekt er boven uit;
maurice80
Al met al een goede film. De film had zowaar hier en daar wat kleine schrikmomenten. Daarbij bleef ik tot het einde van de film geboeid kijken.
Al met al vind ik de film 3,5 ster waard.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus