Genre: Drama / Romantiek
Geregisseerd door: Craig Brewer
Met onder meer: Samuel L. Jackson, Christina Ricci en Justin Timberlake
Releasedatum: 31 mei 2007
Plot Black Snake Moan
"To save his soul he must save hers."
Een jonge blanke vrouw met een nogal losbandig leven wordt in elkaar geslagen en voor dood achtergelaten. Ze wordt gevonden door een godvrezende zwarte bluesmuzikant, die haar aan de ketting legt en gaat proberen haar van haar 'afwijking' te genezen...
Rae
Rose Woods
Sandy
Lincoln
dumble
zoww die ricci is zeker hot
Ik vindt de film zeker wel goed, ben wel een beetje samuel l jackson fan! Laatste films met hem erin waren wat minder, behalve deze dan.. En bijvoorbeeld snakes on a plane: k*t verhaal, k*t effects maar toch vet alleen omdat samuel l jackson erin zit en dit zegt:
"I have had it with these motherf***ing snakes on this motherf***ing plane!"
Castor Troy
Eindelijk weer een goede film met Jackson, en meteen een van zijn betere rollen, hij is echt geknipt voor deze rol, Christina Ricci was ook geweldig, jammer dat de film niet alle punten goed uitwerkte, maar alleen al voor de acteurs(op Timberlake na) had ik toch een goed gevoel op het einde.3,5*
Ché Cliché
Prachtige film. Jackson en Ricci acteren de pannen van het dak. De blues in de film is gigantisch goed. Heerlijke muziek, prima acteerwerk en een goed verhaal over twee mensen, die zoek zijn, maar door elkaar weer op het juiste pad komen. 4 sterren!
t-i-m
echt heeele vette film! ik heb genoten van de muziek, het verhaal, het acteerwerk en hett artistieke verhaaltje/opzet ...ricci is erg goed bezig!
Visueel sterke film, met prima hoofdrollen van Jackson en Ricci. Het verhaaltje is helaas te dun om de volle lengte te boeien, en tegen het einde verloopt alles wel heel erg simplistisch.
mikey
Coole film gaat werkelijk nergens over. Maar dat is dan weer grappig. Met name omdat Samuel goud uit lood kan filteren. Zonder Samuel zou de film beslist niet gewerkt hebben. 3.5
Verrassend goede film. Lekker sfeertje en een mooi verhaal. jackson en Ricci zijn erg sterk, Timberlake kan dat nivo duidelijk niet halen. 3,5*
MarkFish
Inderdaad, Reinbo. Dit is echt zo'n karakterfilm, die alleen werkt met goede acteurs. Er had niet nog 'een Timberlake' in moeten spelen, want dan had het waarschijnlijk niet gewerkt. Jackson en Ricci zetten ijzersterke rollen neer.
Die hele verhaallijn met Timberlake kon me eigenlijk gestolen worden al was dat uiteindelijk wel de belangrijkste verhaallijn . Feit dat zij een nymfomane speelt, is wel grappig. Deed me trouwens een beetje denken aan de rol van Holly Hunter in The Big White (daarin speelt zij iemand met Gilles de la Tourette dacht ik. Ook zo'n grappige, kwetsbare goed ingevulde rol)
Clueless Dork
Wat was er zo ijzersterk aan de rol van Jackson? Vond het karakter nogal oppervlakkig. Makkelijk rolletje voor Jackson.
DeVrouw
Heerlijke film.
Prachtige rollen en de rauwe blues past er helemaal bij. Het is weer even geleden dat ik zo heb genoten van zo'n karakterschets.
dikke 4
matthijs_013
Een té sentimenteel verhaal, maar geweldige acteerprestaties. Net zoals in Alpha Dog, wist Timberlake erg te verrassen.
theviloness
Aardige film met een heerlijk broeierig sfeertje maar het moralisme hangt er veel te dik bovenop.
Samuel L. Jackson is echter prima op zijn plaats en ook Ricci weet prima tegengas te bieden.
3,5 *
DragQueen
Goede film, met sterk acteerwerk van jackson en ricci. en zelfs timberlake deed het vrij aardig in zijn rol. het verhaal is prima uitgewerkt, en heeft wat aparts. ook de link die er gelegd wordt met de blues, is een goede vondst. de soundtrack klinkt lekker rauw, en ondersteund de prent goed. ook visueel zit de film goed in elkaar. prima drama-film. 3,5 sterren.
TheRisingSun
Aparte, maar sterke film!
Jackson en Ricci zijn werkelijk ijzersterk! Zonder deze twee was het een veel mindere film geworden. Deze film is dan ook echt bedoeld om het acteertalent van beide goed te benutten. En ze laten zich dan ook van hun sterkste kant zien!
Het verhaal is niet al te ingewikkeld, maar absoluut boeiend genoeg. Ricci die de weg een beetje kwijt is en zich door Jan en alleman laat gebruiken en Jackson die net zijn vrouw is kwijtgeraakt aan zijn broer notabene en ook wat zoekende is. Door een wat vreemde ontmoeting en in eerste instantie niet echt acceptatie van de kant van Ricci, gaat ze toch inzien dat Jackson misschien wat voor haar kan betekenen.
Ricci laat trouwens niet alleen via haar acteren zien dat ze een nogal ruig leven achter de rug heeft. Ook via haar uiterlijk kun je zien dat ze het behoorlijk zwaar heeft gehad en nog steeds heeft. Haar uitgevallen gezicht en ogen zijn typerend.
Heb dus weinig aan te merken op deze film en wil hem dan ook belonen met een mooi aantal sterren.
Black Snake Moan is nogal een zwalkende film, die gelukkig uiteindelijk toch nog bevredigt. Dit komt overigens niet alleen doordat Ricci gedurende de halve film in haar blote kont staat. Sterke rol van Ricci trouwens, met Jackson heb je wel eens van die rollen waar je denkt dat je toch vooral naar Jackson zelf aan het kijken bent; soms stoort het, soms niet, maar hier wel enigzins. Timberlake daarentegen verraste me weer; mooie kleine rol, breekbaar vooral. Erg mooi en kijk uit naar ander werk van hem. Het geheel zwalkt echter nogal door enkele zijverhaallijntjes waar niet echt iets mee gedaan wordt en een nogal braaf einde, waar ik een licht nare nasmaak van kreeg...
kari84
Ik vond het hele leuke film, wel een beetje vreemd soms.
Ik had alleen iets anders verwacht vanwege de film poster.
Vond Timberlake ook goed spelen.
soom
Interessant gegeven. Rauw, indringend. En heeft iets droevigs en grappigs in zich. Christina is goed, Samuel L. Jackson is uitstekend. En de bijrol van Justin Timberlake is wel okay. Best een goede film. Het word tijd dat zowel Sleepy Hollow-collega en vriend Johnny Depp en Christina eens in de prijzen vallen! 'This little light of mine, I'm gonna let it shine..' Mooi
. Herkenbaar..!
wietse67
Hele goede film ,vooral de muziek in de film maakt het helemaal goed.
Verder zijn Samuel L. Jackson en Ricci precies de mensen die dit een mooie film maken (grote tegenpolen).
Observator
Verassende film. De filmposter en het begin van de film doen anders vermoeden, maar gaanderweg ontwikkelde de film zich tot een waardig plaatje. Positieve wending. Jackson als een blueslegende blijft me nog steeds wat dubieus voorkomen, maar al met al goed geacteerd.
De sfeer ontwikkelde zich, zoals soom hierboven beschreef, van rauw subtiel naar sympathiek, aangenaam.
De film begon voor mij op 1,5 en eindigt op 3,0*.
Wel een lokale legende.
En ik vond dat ie dat goed deed. Hij zong zelf, toch?
usr14112
Vreemde film maar toch eigenlijk ook wel goed. Apart verhaal met een zeer goede rol van Jackson. Muziek was super.
Miss Sway
Na alle berichten te hebben gelezen is het nog steeds niet echt duidelijk wat je kan verwachten. Ik ga 'm tzt zeker kijken maar zou ik de film kunnen vergelijken met een Tarantino productie? Daar doet het gehele plaatje me erg aan denken nml.
boy_1
Nee kvond t niks weg hebben van een Tarantino, maar de filmposter doet daar inderdaad wel aan denken ja.
Vind de filmposter sowieso niet bij de film passen, geeft een heel ander beeld van de film dan hoe de film werkelijk is vind ik...
Nimdex
Leuk gedaan, goede sfeer... er ontbreken wel wat stukken voor een compleet en goed verhaal....
Ik vind het jammer, deze film had veel beter kunnen zijn dan hij al is!
***sterretjes

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

The Waterdance
Drama, 1992

Life as a House
Drama / Komedie, 2001
het zuiden van de vs.bluestraumamusicusmilitary servicetennesseenymphomaniaconafhankelijke filmcaptivemoonshinedrunkeness