Genre: Komedie / Romantiek
Geregisseerd door: Anthony Russo en Joe Russo
Met onder meer: Owen Wilson, Matt Dillon en Kate Hudson
Releasedatum: 10 augustus 2006
Plot You, Me and Dupree
"Two's company. Dupree's a crowd."
Carl en Molly Peterson zijn een pas getrouwd stelletje met een nieuw leven, nieuw huisje en pril geluk. Wanneer echter Carl's beste vriend Randy Dupree ontslagen wordt en in de goot belandt, nodigt Carl hem uit een tijdje bij hen te komen wonen. Dupree heeft het echter iets te goed naar zijn zin en Carl heeft het al moeilijk genoeg om de verantwoordelijke echtgenoot uit te hangen. Dan blijkt Dupree ook nog eens veel te goede maatjes te worden met Molly en haar vader..
Dupree
Tony
Toshi
Zichzelf
donnie darko
Mijn 1000ste stem. Misschien had ik iets beter moeten uitzoeken, maar dit was best wel een entertainend romcommetje met een leuke Wilson en Hudson.
Aapje81
De hoofdrolspelers zijn leuk, hier en daar valt er wat te lachen. Typisch voorbeeld van een ontspannende film voor tussendoor. Maar bovengemiddeld wordt het nergens.
dulcinea
Ik had verwacht dat ik me meer zou ergeren aan deze film en dat hij véél te voorspelbaar zou zijn, maar eigenlijk viel deze beter mee dan verwacht. Het verhaal blijft leuk en de humor zit ook wel goed, geslaagde romantische komedie voor mij.
I Black Hawk I
Was dit nu werkelijk een komedie?
Tjah, regisseur zal wel in een dipje hebben gezeten.
Ik dacht dat het ging om een komedie maar veel om te lachen was er niet, is zoals Dalma zei: "leuk voor een regenachtige zondagnamiddag. meer niet"
Kan er niets meer aan toevoegen, vandaar de zelfde score.
Riddierid
Op het begin dacht ik.... dit valt me een beetje tegen van owen wilson maar later werd de film steeds leuker kep 2x beetje moeten lachen maja ik ben niet zo'n ''lacherd'' ik vond het toch nog een leuke film maar het is niet owen wilso's beste film maja....
Dikke 3.5
DeCol
Standaard filmpje.
Met een paar grappige momenten heb je het qua komedie wel gehad en natuurlijk was de romantiek ook niet echt bijzonder. De achtervolging tussen Paco en Dupree was wel grappig en kon ik ook wel echt om lachen. Verder heb ik niet veel moeten lachen. Matt Dillon speelt zoals meestal vrij standaard. Van Owen Wilson ben ik wel fan en hier speelt hij dan ook weer leuk. Leuk voor een zondagmiddag.
Actionfreak
Gewone film die toch wel vermakelijk is maar niet meer dan dat.
Owen Wilson speel overigens wel goed.
laundromat
Nooit 'durven' huren, omdat ie zo slecht moet zijn + Owen Wilson er bovenop brrr...maar nu opnemen kan altijd....
skipy05
Spijtig dat het weer zo een dom cliché verhaal is. Dees soort films zijn altijd overdreven en daarom nogal saai. Alleen Matt Dillon en Kate Hudson vond ik goed spelen.
laundromat
Laat hem toch maar aan me voorbijgaan...
Zadel
verstand op nul en kijken. humor is nergens te bekennen. je moet zelf kiezen om te lachen, vanzelf gaat het niet
The Hidden
Beetje rustig voortkabbelende comedy, die nergens echt hilarisch wordt, in tegenstelling tot het enigszins vergelijkbare Meet the Parents.
Wat mij betreft wordt de film gered door de goedbedoelde, stuntelige acties van Wilson, die vrijwel altijd uitdraaien op kleine rampen. Ik heb genoten hiervan, die monologen die een combinatie van goedzakheid en wijsheid waren
Douglas was een beetje irr, Dillon ging wel, het had allemaal wat uitbundiger mogen zijn.
Kortom: leuk filmpje als je fan bent van Wilson. Ik wel dus: 3,5*
erpunited
Ik heb echt wel een paar keer moeten lachen. Leuke film om een keer te kijke
dennis1979
Redelijke komedie met een aardig plot waarin Wilson zijn standaard kunstje goed uitvoert. Matt Dillon en Michael Douglas maken echter geen moment indruk.
Gelukkig maakt Kate Hudson heel veel goed.
nachtschade
Nou weet ik weer precies waarom ik niet van romkoms hou. Heb me kapot geërgerd aan de irritante hoofdpersonages. bah.
DVD-T
Komedie en romantiek heb ik nauwelijks kunnen bespeuren in You, Me and Dupree. Het was toch meer een drama.
De komedie aspecten werken vaker niet dan wel. De grapdichtheid is ontzettend laag en er valt dan ook erg weinig te lachen, en de grappen die gemaakt worden heb je al 100 keer gezien. Een romantische film is het ook niet echt. Alleen wat kleine pogingen daartoe wat nooit echt werkt, vooral ook omdat de personages nooit weten te overtuigen, en dan heb ik het vooral over Owen Wilson. Ook is het drama gegeven veel te aanwezig en lopen de meeste scènes hierop uit. De film sleept op punten ook te lang aan, en na een tijdje is het dan al heel snel erg saai. Er lijkt geen einde aan de film te komen, en dat maakt de zit nog erger. Een ergerlijke niets vernieuwende film binnen het genre
Elineloves
Je neemt een bekende cast, een standaard verhaaltje, en je hebt een nieuwe komedie. Kate is een prachtige vrouw, veel charisma en op sommige momenten zeer sexy. Wilson, iemand die ik normaal niet zo denderend vind, komt ook redelijk goed uit de verf. Dillon daarentegen viel een beetje tegen. Weet niet precies wat het nou was, maar zijn rol kwam ongeloofwaardig en niet boeiend op me over.
De timing was ook niet al te schitterend. Wanneer het grappig hoort te zijn, wordt hier in gefaald. Je blijft dan zitten met een flauw mopje waarbij je merkt dat je één wenkbrauw omhoog trekt, in plaats dat je een (glim)lach krijgt. Leuk voor een keertje, maar absoluut geen hoogvlieger.
Er had meer in gezeten, als het allemaal niet zo verschrikkelijk voorspelbaar is en het laatste half uur wat meer humor zou bevatten.
In de basis is het gewoon grappig, Wilson is weer geweldig als altijd en die onnozele blik van hem past perfect bij z'n rol. Dillons rol is soms te serieus en niet altijd even leuk, maar dat flipmomentje aan de eettafel is bijvoorbeeld wel geniaal.
Hudson komt puur de film door vanwege haar charme, qua humor biedt ze 0,0 in deze film.
De bijrollen van Rogen en Douglas zijn erg humoristisch en zorgen dan ook voor het meeste vertier.
Gewoon aardig vermaak, maar je hebt het idee het al een keer eerder te hebben gezien.
Triztan
Een leuke film om doordeweeks even te kijken als je wel in bent voor wat flauwe humor. Een leuke cast die het verhaal wel goed neerzetten. Met name Douglas en Wilson doen het hem.
runner28
Wel een aardige komedie. Ook niet meer dan dat, maar prima om naar te kijken. Wel een aantal voorspelbare grappen, maar dat is niet heel storend.
Dennissssss
Verschrikkelijk irritante Owen Wilson in deze film! Een van de weinige films die ik afgezet heb!
Minotaures
''Oh, I racked my little Duprees.''
Een redelijke film met Wilson.
Ik vind het verhaal creatief verzonnen en leuk uitgewerkt. Zo hebben ze een duidelijk combinatie weten te houden tussen romantiek, vrije tijd, werk en alles wat tegen valt. Het begon ook mooi en fris met een 'droombruiloft' ergens op een mooie eiland.
Er werden genoeg situatie's uitgehaald die volkomen uit de hand liepen en dat allemaal dankzij Dupree. De personages zijn leuk, er zijn een aantal standaard te noemen. Wilson deed het goed als irritante vriend, de geweldige Rogen zorgde ervoor dat elk scène waar die in voorkomt een frisse kleur krijgt en Douglas ook aardig als hardnekkige en overbeschermde schoonvader.
Al dat komedie deed me vaak niet zoveel, maar er waren een aantal leuke stukjes waar ik van moest glimlachen. Het etentje met Wilson en Douglas, de 'boys night' in Dillon's huis, Dupree vs. Paco, Dupree's solicitatiegesprek en al zijn ongelukken.
Het duurt wel tegen de 2 uur, dat is iets wat ik een beetje jammer vind. Met zulke films en zo'n lange speelduur betrap ik mezelf dat ik meer dan 2 keer een pauze van 5 - 10 minuten neem. Op een gegeven moment wordt het gewoon niet meer leuk en wil je eventjes wat anders doen. Naast dat is het erg voorspelbaar (het gaat even goed, dan weer niet, dan weer wel, dan weer niet, etc. etc.).
Deze film wist me niet echt met iets te verrassen. Deze film is zeker geen topper onder de romantische komedie's, niettemin is het wel vermakelijk voor een keertje.
Een duidelijke boodschap voor mij: Geen goede vriend bij mij laten verblijven zodra ik net getrouwd ben.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Why Did I Get Married?
Komedie / Drama, 2007

Juana la Loca
Drama, 2001
kamergenootliefde voor iemands levenmannelijke vriendschapjust married father-in-lawslackerbruiloftmoving outwedding toast school teacherwerkloosheidpasgetrouwdpost-credits scenefietsenbest manfreeloader houseguestcomedy of errors best friendscredits stingerafter credits stingernewlywedsoverstaying your welcomeworking for father-in-law