Genre: Komedie / Romantiek
Releasedatum: 6 april 2006
Bekijk via Videoland
Vandaag om 13:10 uur op Sat 1
Plot Failure to Launch
"To leave the nest, some men just need a little push."
De 35-jarige Tripp is niet bepaald een loser te noemen. Toch woont hij nog steeds bij zijn ouders. Altijd had hij wel een reden om nog bij paps en mams te blijven hangen. Helaas hebben zijn ouders inmiddels schoon genoeg van hem, maar ze kunnen hun zoon maar niet zover krijgen dat hij op zichzelf gaat wonen. Ze besluiten de aantrekkelijke en succesvolle Paula in te huren, die garandeert dat ze Tripp binnen niet al te lange tijd 'zelfstandig' kan maken.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Ik vond de film heel goed. Sarah Jessica Parker bewijst hierin nog maar eens dat ze naast de populaire serie sex and the city, een zeer goede actrice is. Ik heb verschillende keren moeten lachen, vooral haar room mate en de ouders vond ik leuk.
Een leuk filmpje!!!
dulcinea
Voor mij was dit één van de tegenvallers van vorig jaar, misschien voor een stuk te wijten aan het feit dat ik een hekel heb aan Sarah Jessica Parker, maar ik vond de humor in de film gewoon fout, niet mijn soort humor. En voor de rest was het van alles net iets te weinig, te weing diepgang, te weinig romantiek, te weinig chemistry tussen de hoofdrolspelers. Nope, niks voor mij
2,5 sterren
WB
Matige film..
Zeer voorspelbaar en inderdaad cliche, cliche etc. Ook de structuur was zoals verwacht zoals bij elke romatische komedie: opbouw met stijgende lijn, dan de break stijgende lijn keldert naar onder, het alles-komt-toch-weer-goed stuk.
Toch af en toe wel grappig. Met die dieren was een beetje over de top maar i bought it
aantal sterren? hmm toch maar 3
Geen woord aan toe te voegen
MovieArt
Slechte film...
een 0,5 is zelfs teveel!!!
azi
Slechte film...
een 0,5 is zelfs teveel!!!
ik ben er helemaal met je eens...
Fran
- 1953 berichten
Ja, ik vond deze film wel grappig.
De leukste personage vond ik niemand van de hoofdrolspelers, maar wel Kit, de roommate.
soom
Ontzettend leuke film! Matthew is leuk, en Sarah Jessica Parker werkt eens een keer niet op mijn zenuwen. Lekker romantisch, hapslikweg, weer, fris uitgewerkt. Einde is erg leuk uitgewerkt, met die monologen/dialogen. Erg Amerikaans natuurlijk, maar zitten wel enkele leuke grappen in.
thomzi50
- 1991 berichten
Dat mensen dit leuk vinden, te belachelijk voor woorden. Wat een prul
Meest zoetsappige onzin die ik in jaren heb gezien. In geen enkel opzicht interessant en dan ook nog deze twee vréselijke hoofdpersonen. Schandalig hoog gemiddelde.
thomzi50
- 1991 berichten
En mensen spreken hier telkens over de leuke grappen, misschien kunnen die gequote worden, want ik heb ze allemaal gemist.
gentenaar
Geen topper; middelmatige films........een goeie komedie.......bestaat die nog? iemand een aanrader?
helleke
Ik vond dit één van de betere komedies die ik de laatste tijd heb gezien.
Veel grappige momenten(vooral toen ze dat vogeltje er terug bovenop wilden helpen).
De acteerprestaties waren ook wel goed.
McConaughey zie ik veel liever aan het werk in zo'n film(en ook in Ed-Tv) dan in Two for the money.
3,5 sterren.
Mug
Geen onaardige romcom-flick, ware het niet dat het verpest dient te worden door de vele terugkerende grappen met verschillende diertjes die niet zouden misstaan in een puberkomedie. Middelmaat troef met anorexia pop Parker en de zeer vaak in ontbloot bovenlijf rondscharrelende McConaughey. Twee overgewaardeerde sterren.
janus
valt me op dat de vrouwen de film over het algemeen meer waarderen dan de mannen.
klust als een bop....
Patat
Als 26-jarige die nog steeds thuis woont biedt de film een aantal herkenbare situaties die uiteraard leuk zijn om op het witte doek te zien. Beide hoofdpersonages zijn leuk om naar te kijken. Letterlijk want ze zijn best knap, maar ook figuurlijk want ze zitten erg goed in hun rol.
De humor in de film is eerder subtiel. Echt schuddebuiken zit er niet in, maar bepaalde scènes zijn toch wel grappig. Andere grappen gaan dan weer de mist in en de scène met de paintball vond ik weinig toevoegen aan de film. Vooral de ouders van Tripp en het personage van Kit waren vaak grappig. De ouders mochten van mij best een grotere rol krijgen.
"Failure to launch" is zo'n typische romantische komedie: je kijkt er naar, geniet ervan, lacht even, maar ... allicht ben ik hem over een paar maand alweer vergeten.
rolexa
Ondanks dat ik Matthew toch echt het aankijken wel waard vind, is deze film naar mijn mening 1 van de slechtste in dit romcom genre!
Dat ik 'm nog tot het eind heb uitgekeken, is een wonder op zich.
Angrod_Pallanén
Vond hem op zich wel leuk, beetje langdradig aan het einde, maar toch aardig, ondanks de vele cliche's.
3.0
Tabossi
Zag alleen het begin van de film en... bah! Serieus, hoe vergezocht is het als je zo'n domme scene met een Chipmunk erin gaat proppen (die gewoon slaat als een tang op varken), enkel en alleen om een 'grappige' scene te kunnen maken waarin McCougney een stukje vis in het restaurant laat schieten omdat zijn hand in het gips zit. En dat gips is er de volgende scene dan ook weer vanaf.
Ongeïnspireerde troep met McCoughney met een hoogst irritant Bush-accent (schijnt zijn echte accent te zijn, arme man).
Ik geef geen beoordeling, want heb hem niet afgekeken. En da's volgens mij maar goed ook.
Sandertju
Duidelijk te zien dat met name de - vaak toch van nature wat meer romantisch ingestelde vrouwen - deze film wel weten te waarderen en de meer zich macho mannen deze film niet te pruimen vinden.
Begrijpelijk aangezien het niet hun type film is, raar dan ook dat je dan nog de moeite neemt om een romcom te bekijken.
Het voorspelbare feelgood einde van de film is nou eenmaal iets wat je van Hollywood kunt verwachten, de acteurs deden het naar mijn idee niet eens zo slecht en, aangezien smaken nou eenmaal verschillen, er zaten best wat grappige momenten in maar niet genoeg om het een dikke voldoende te geven. Gewoon een geinige film om op een stille donkere avond met niets op tv op te zetten. Punt.
Reticulated
Ik vond dit een verassend leuke romantische komedie, keek lekker weg..
missl
ik had gedacht dat deze stommer was dan die eigenlijk was, dus dat was weer een verrassing. wel voorspelbaar
Blokland
McConaughey beheerst dit werk een stuk beter dan Parker. Weinig chemie tussen die twee. En matige chemie = slechte romcom.
Katharina
Eerste deel ben ik wel met je eens. Maar ik vond het niet persé een slechte romcom. Hij was redelijk aangenaam om naar te kijken.
carlak
Als je van het genre houdt (ik wel) is dit echt wat de 0-stemmers ook beweren 1 van de betere romantische komedies. Er wordt goed geacteerd, het script is origineel, goed in beeld gebracht, er zitten leuke grappen in en een serieuze boodschap. Wat kun je nog meer wensen? Alleen als gezegd je moet van het genre houden. Wat ik niet begrijp is dat mensen die weten dat ze geen fan van een romcom zijn, toch gaan zitten kijken en dan op alles (onterecht) kritiek spuien en de film waarderen met een heel laag cijfer. Dat verpest het gemiddelde en is niet eerlijk. Er zijn veel mannen die Parker haten (waarom toch? beetje te ongrijpbaar mannen?) en die ook Sex & the Citymovie een 1 geven, alleen maar om stoer te doen. Ook dat is een sprankelende film. Mannen ga gewoon lekker naar Dark Knight kijken en laat deze films EN hun eerlijke beoordeling aan de meisjes. Deal ?....
Blokland
Oef, nou sorry, hoor!
Mag ik ook van romcom's (maar toevallig niet van DEZE romcom) EN the Dark Knight houden?
Mellowcard
Sarah speelde zo leuk in Sex and the city maar deze film van haar is een tegevaller. Heel voorspelbaar en raar verhaal. Maar ach, iedereen zijn mening.
Donkerwoud
stomme film... klaar
Mee eens, score wel iets hoger. Het is me echt teveel een voorspelbare rit geworden zonder ook maar enige charme.
Boogie1963
toch een leuke romcom. geen hoogstaande film, maar toch leuk. links en rechts zijn wat grappen gestolen uit andere films. Een film om niet bij na te denken.
Tjussa
Vond het verhaaltje wel grappig verzonnen, en prima filmpje om op je brakke dag te bekijken. Verder niet bij nadenken en kijkt wel lekker weg.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Laurel Canyon
Drama / Muziek, 2002

Mumford
Drama / Komedie, 1999
hotel mom romantische komedielyingliving with parents pretend relationship