• 9.376.310 stemmen

Geregisseerd door: Ed Gass-Donnelly

Met onder meer: Abbie Cornish, Diego Klattenhoff en Justin Long

Plot Lavender

"The past won't forget"

Jane is een fotografe met een moeilijk huwelijk en een 6-jarig dochtertje. Ze is altijd gefascineerd geweest door het vastleggen van oude, verlaten boerderijen. Ze is geobsedeerd door het vinden van een bepaald huis dat in haar geheugen gegrift staat, maar waarvan ze de locatie niet weet. Wanneer ze op een dag het huis vindt, blijkt het van haar oom Patrick te zijn en begint haar leven zich langzaam te ontrafelen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van IH88

IH88

Lavender

Erg matig. Lavender probeert opzichtig mysterieus te zijn, maar verliest zichzelf in een hoop pretentieus geneuzel en is rommelig en opvallend voorspelbaar. De film is wel sfeervol en heeft een aantal fraaie beelden. Abbie Cornish doet het goed en een gevoel van paranoia is constant aanwezig. Jammer genoeg is het script barslecht en is er op een gegeven moment geen touw meer aan vast te knopen.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Een sombere en vrij trage thriller met een niet al te bijzonder verhaal. Met de muziek wordt geprobeerd om onder de huid te kruipen maar zonder succes, echt spannend wordt het nergens. Er zitten enkele fraaie shots in maar de "special fx" zijn erg simpel en ogen goedkoop, bovendien valt er vaak niet eens wat te zien. De cast doet het nog niet eens zo slecht, helaas kon die het magere script niet redden.

avatar van MurtnR

MurtnR

Vol goede moed aan deze film begonnen, want het leek mij best een leuk script. Uitwerking is echter matig met veel voorspelbare en onrealistische scènes. 2.5 ster

avatar van joolstein

joolstein

Sfeervol spookverhaal met bijna geen spanning, geen verrassingen of logica. Het verhaal begint in 1985 als de familie van Jane Ryer dood wordt aangetroffen en zij is de enige overlevende. Vijfentwintig jaar later is Jane moeder van zesjarig meisje en kan ze deze traumatische gebeurtenissen niet meer herinneren. Dan gebeuren erop eens vreemde dingen. Misschien heeft de regisseur, die ook verantwoordelijk was voor het verhaal, naar de film: Spellbound (1945) gekeken voordat hij hieraan begon? Echter is hij geen Hitchcock en faalt dus jammerlijk. Veel scenes roepen eerder meer vragen op, dan dat we antwoorden krijgen. De sleutel aan de rode ballon waar was die van? Wie zend die cadeautjes? Waarom probeert ze haar eigen kind te wurgen? Waarom raakt Jane in trance als ze steeds het liedje... Lavender blue, dilly,dilly hoort? En Abbie Cornish is ook geen Bergman. Al doet Cornish nog goed haar best om iets van de film te maken. Ze draagt het grootste gedeelte de film namelijk alleen, maar met zo'n script kan het niet anders dan dat de film struikelt over zijn eigen goede bedoelingen.

Zeer traag verhaal dat pas de laatste 20 minuten ietwat boeiend wordt. Het verhaal is niet warrig, maar begrijp wel dat dit zo wordt ervaren, op het einde vallen wel wat puzzelstukjes op zijn plek. Het acteerwerk is best redelijk, maar kan het verhaal niet redden. Niet de moeite waard...

avatar van dzjo-dzjo

dzjo-dzjo

Film met vrij zwak en gewoon verhaal..

Dat is niet persee erg, maar het was ook een slecht uitgewerkt script...

En ik stoorde me aan het acteerwerk van de hoofdpersoon..

Ik hoopte dat de film, naarmate deze vorderde, beter zou worden... Maar dat was helaas niet het geval..

Film krijgt van mij met hakken over de sloot 2 sterretjes.

avatar van Shadowed

Shadowed

Regisseur Ed Gass-Donnelly leek een ambitieuze film voor ogen te hebben, maar wordt veelvuldig tegengewerkt door een weinig overtuigende Abbie Cornish. Ze maakt vooral een ongemotiveerde indruk en dat is natuurlijk binnen dit soort sentimentele personages dodelijk. Gass-Donnelly moet het dus extra veel van de sfeerzetting hebben, maar die komt amper los. Tussendoor wel wat aparte beelden en leuke visuele vondsten, maar de spanning wil er niet echt inkomen. Effectief is dat het algemene mysterie voor lange tijd overeind blijft, ondanks dat sommige hintjes iets te vroeg worden weggegeven. De uiteindelijke insteek is ook niet bepaald goed doordacht, maar de opbouw blijft gelukkig boeiend genoeg. De bijrollen van Justin Long en Dermot Mulroney vielen me positief op, zeker de tweede naam heb ik niet vaak zo authentiek zien spelen. Lavender vormt uiteindelijk vooral een typerende net-niet-film met een aantal intrigerende ideeën en concepten, maar een beperkte inhoudelijke uitdieping.