Genre: Komedie / Drama
Met onder meer: Russell Crowe, Marion Cotillard en Albert Finney
Gesproken taal: Engels, Frans en Russisch
Plot A Good Year
"Everything matures... eventually."
De Londense bankier Max Skinner vertrekt voor het afhandelen van een erfenis naar de Provence in Frankrijk. Zijn oom Henry laat hem een landgoed en een aangrenzende wijngaard na, maar Max wil alles zo snel mogelijk verkopen. Eenmaal in Frankrijk aangekomen, ontmoet hij de mooie Fanny. Wat begint als een kort zakenbezoek, loopt al snel uit tot een veel langer verblijf. Maar dan komt plots Christie op de proppen die beweert een buitenechtelijk kind van Henry te zijn.
Max Skinner
Ludivine Duflot
Gemma
Kenny
bob de niro
Mooie film met schitterende beelden van de Provence!Vooral finney vond ik erg goed spelen maar dat is normaal voor zijn doen!Ik heb hem gekeken met een lekker wijntje er bij,scheelt zo een halve ster in positieve zin!3,5* dus
Matchostomos
Ridley Scott is een regisseur met vele gezichten, één die prestige af en toe wenst in te ruilen voor verfijnde vingeroefeningen. En doorgaans levert deze combinatie evenveel artistieke debacles als volwaardige producten op. A Good Year schaart zich haast probleemloos onder de tweede categorie, maar dan met enige voorzichtigheid (lees: volgens de conventies). De Provence oogt hoe dan ook bijzonder pittoresk, terwijl de beeldtaal een speelse en frivole noot krijgt aangemeten en Russel Crowe in een voor hem atypische rol opvallend vlot voor de dag komt.
martinstegenga
Heerlijke film om even bij tot rust te komen. Gister gezien en beviel me zeker goed. Goed geacteerd door o.a Crowe en tevens complimenten aan meneer Scott, toppie
lhasa
heerlijke film, heerlijke taal, prachtige omgeving.
ik persoonlijk ben verliefd op deze film, vooral omdat iets heb met frankrijk en de omgeving van de film, de taal etc.
zeker een aanrader die van frankrijk houdt of iets met russel crowe heeft. ik vond hem hier een erg goeie rol neer zetten, ook Marion Cotillard zette weer een prachtige rol neer.
zeker een aanrader!
soom
Hm...
Marion Cotillard (prachtig in Love me if You dare, Engelse titel natuurlijk) is een actrice die ik in deze en in de al genoemde titel, graag zag spelen. En wat is ze goed bezig, vooral in de ontmoetingsscene en de scenes die daarop volgden, vond ik haar goed bezig. Gewoon een fijn filmpje, helemaal als je die kijkt in het land waar ze hebben gefilmd. Ik had dan wel geen glas wijn terwijl ik deze lag te bekijken (vakantie is in mijn geval zeker een stuk of 8, 9 films kunnen zien achter elkaar....), maar het Franse gevoel speelde zeker mee toen ik 'm zag. Geen hoogvlieger, maar een fijn koppel en bepaalde dingen trekken deze film tot een 3,5*.
JoeCabot
Ok, ik hou het kort. A Good Year is een een nogal standaard plattelandsverhaaltje. Lekker Frans, allé allé bla de la bli
Het stukje met dat Smartje met Moi Lolita eroverheen vond ik wel schattig, en verder was er nu en dan eens eens geslaagd grapje. Voor de rest een beetje gewoontjes.
wapper
Vermakelijke film met mooie beelden van de Provence, maar inhoudelijk nogal gewoontjes
leuk tussendoortje van Scott
doodah
Hoe meer films ik zie van Russel Crowe, hoe beter ik hem begin te vinden als acteur.
Ook hier acteert hij goed, maar op een iets andere manier dan we van hem gewend zijn; de hele film is ergens een beetje in het zot getrokken, echt serieus is het allemaal niet. Dit merk je ook aan de manier waarop Crowe en de andere acteurs/trices acteren. Het ligt er allemaal een beetje dik bovenop. Denk maar aan de tennisscène, de zwembadscène, etc.
Bij andere films zou je misschien het gevoel hebben dat het nogal belachelijk is, maar hier werkte het wel.
Het was dus een amusante, onspannende film met een simpel maar vlot verhaal. We kennen Ridley Scott toch van serieuzere films en Russel Crowe speelt meestal ook wel serieuzere rollen. Dus denk ik dat het niet enkel voor de kijkers, maar ook voor de acteurs en regisseur een ontspannende film was om te filmen.
brielen
Ik vond het een sympathieke, hartverwarmende film over leven, liefde, passie en wijn.
Prachtige filmlocaties trouwens.3.
Nasty
Helemaal mij thema deze film .
Prachtige beelden over wijgaarden in Frankrijk met een wat zoet liefdes verhaal.
Af en toe wat leuke humor en een mooie Française, wat wil je nog meer .
Wijntje er bij en een stokbroodje met kruidenkaas heerlijk en je hebt een geweldige avond voor de buis .
Tja Leven als god in Frankrijk is het toch .
4 * van mij
i.Ron S.
Mooie film, aanvankelijk niet mijn stijl maar ik moest hem opnemen voor mijn moeder via een nieuwe dvd-recorder destijds(ondertussen weer weg met geld terug wegens rommel), en dus moest ik die nieuwe dvd-recorder testen en toch blijven kijken. Ik heb het me niet beklaagd want het gaf me een zeer goed gevoel.
Russell Crowe speelt een prachtige rol, de lokatie is prachtig, er zijn wat interessante kronkels in het verhaal en het wordt een prima feel-good film.
Al DeNiro
Mooie film met veel chemie tussen Crowe en Cotillard.
Verschil tussen hectische leven in Londen en het rustige in Provence, wordt ook prima neergezet.
Provence met haar landschappen, wijngaarden en cultuur is ook prachtig.
Lupussy Galore
Niks bijzonders. Van Ridley Scott verwacht k toch wel meer. Goeie acteurs. Altijd leuk om naar Russell Crowe en Albert Finney te kijken. Marion Cottillard is ook niet te versmaden maar ja, vandaag na een nachtje slapen herinner ik me nog maar weinig van dit bouquet boekje behalve een hoop clichés.
Ik heb wel erg behoefte om op vakantie te gaan......dus dan toch maar 2,5 sterren omdat ik me niet verveeld heb tijdens het kijken.
speranza
Dit is een heerlijke film met zeer goed acteerwerk van Russell Crowe en Marion Cotillard.
xXSuusXx
Mooie film !
Ik vond het erg goed dat je de herinneringen zag hierdoor was de film een stuk ontroerender
ILDIB
Tsja, wat te zeggen. Lekkere film maar wel met heel veel net niet. Aan de ene kant is het prettig dat nergens echt te lang wordt gehangen in bepaalde scenes danwel achtergronden of liefdeshoekjes maar dat maakt m aan de andere kant ook weliswaar prettig maar ook weinig verheffend. De vrouwen hadden meer in beeld gemogen.
glaedr
Gewoon een leuke film om te kijken, Erg goed neergezet door Ridley Scott, Russel Crowe, Marion Cotillard, etc...
Door deze goede acteurs en de combinatie Scott/Crowe worden de enigszins clichés over het hoofd gezien, waardoor het erg leuk is om naar te kijken.
En natuurlijk de subtiele humor van Crowe niet te vergeten...
Ik kan me voorstellen dat men andere dingen van Russel Crowe en Ridley Scott verwacht, maar als je die gedachte even achterwege laat kan je echt wel goed kijken naar deze film
Katharina
Ooeh! Doe mij ook maar zo'n erfenis
. Mooie feelgood film die wat mij betreft af en toe een beetje saai was. Maar kzou m toch maar kijken.
gauthier150
Zeker een aanrader, prachtige omgeving en plaats.
Goed gespeeld en het verhaal zit ook in orde.
booyo
Hier kan ik erg kort over zijn. Het is een vermakelijk feel good filmpje, niks bijzonders verder. Gewoon prima.
Senta
Prachtige film die heerlijk wegkijkt op een druilerige zondag middag.
Veel mooie beelden, zonnig liefde en contrast tussen het drukke zakenleven en het dromerige landleven.
Akkiej
Wat een prachtige beelden. Het landhuis, de heuvels, geweldig allemaal. En ook Russell Crowe blijft een mooi beeld
. Het verhaal was niet heel sterk, maar ook niet een standaard RomCom. Al met al was dit 3,5 sterren waard, mede dankzij de prachtige omgeving!
laundromat
Deze sloeg ik altijd over, maar sinds ik zo fan van Marion Cotillard ben, toch maar es zien. Verhaal trekt me absoluut niet. Ridley Scott aan het roer + Russell Crowe en Albert Finney helpt wel....en Marion dan hè!
van duijn
Eindelijk, vanavond weer op t.v. Heb deze film altijd al eens willen zien. Hoge verwachtingen dus ik denk dat ik de reserves van het nederlands elftal maar links laat liggen vanavond.
Pete_033
Een van mijn favoriete films die je echt een feelgood gevoel geeft.
Veel geld, een mooie vrouw en wonen in een mooie omgeving wat je nog meer als man zijnde:D
Xen0n
En zo is het maar net!
Een lekkere film die zorgt voor een goed gevoel, met als extra de zoals altijd goede acteerprestatie van Crowe. Hij blijft 1 van mijn favorieten. Heel vermakelijke film om een keer te bekijken, aanradertje daarvoor.
Al DeNiro
Weer genoten van deze film.
Het geeft je inderdaad een heel goed en positief gevoel.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

State of Play
Misdaad / Thriller, 2009

Cerný Petr
Drama, 1964
workaholicprovencewine cellar vineyardwine garden winewinegrowing zwembadromantische komediedeath of fatherfamily estatechildhood crushappraisalexemptionheritagestock broker