• 9.376.374 stemmen

Huo Yuan Jia (2006)

Actie / Drama | 103 minuten / 140 minuten (director's cut)

Genre: Actie / Drama

Speelduur: 103 minuten / 140 minuten (director's cut)

Alternatieve titels: Fearless / 霍元甲 / 霍元甲

Oorsprong: China / Hongkong / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Ronny Yu

Met onder meer: Jet Li, Sun Li en Yong Dong

Gesproken taal: Engels, Japans en Mandarijn

Releasedatum: 31 augustus 2006

Plot Huo Yuan Jia

"Mastering others is strength. Mastering yourself makes you fearless."

Huo Yuanjia (Jet Li) droomt er van om in de voetsporen van zijn vader te treden en een net zo legendarische vechter in China te worden als hij ooit was. Nadat hij zijn doel heeft bereikt, zorgt een persoonlijke tragedie er voor dat hij jarenlang verdwijnt. Niemand hoort nog van hem, totdat hij ineens verschijnt op een internationaal toernooi.

avatar van YuLaw16

YuLaw16

Er wordt maarliefst 40 min uit de film geknipt lees ik nu! (kungfufilms.nl.

Mooi mooi.

Film die teruggaat naar begin jaren '90. Li zei dat dit z'n laatste Wushu film zou worden, en daar heeft het ook alles van weg. 't Is weer een tijdje geleden geloof ik dat een (grote) film als deze het doek gehaald heeft. Geen zware CGi of overdramatische fantastische wirefu, gewoon het leuk kick/punch/vliegwerk uit films als Iron Monkey up to date gebracht. Minder speels misschien, zeker zonder de humor, maar het wordt wel erg cool in beeld gebracht allemaal.

De film is serieuzer dan z'n voorgangers, maar stoort toch niet al te veel. Veel prachtige shots, en de gevechten zijn subliem in beeld gebracht, en zoals steeds, mooi georchestreerd.. Li is nog steeds één van de beste in z'n vak en demonstreert dat nog een keertje. Hollywood is gewoon niet goed genoeg voor hem.

Het nodige drama verder, maar ook dat neem ik er bij een film als deze graag bij. Vooral de opbouw naar het laatste gevecht was erg mooi, en zelfs best origineel. Een gevecht gebaseerd op respect en eer. Erg voelbaar gemaakt door de theescene daarvoor.

Mooie film dus. Spectaculair en erg sterk in beeld gebracht. Kleine 4.5*. Leuk om nog eens een film als deze te zien in een upgedate jasje.

avatar van balosa

balosa

ik heb me prima vermaakt met deze film, mooie vechtscene's en een goed verhaal, beetje serieus zoals Onderhond ook al zegt, verwacht niet dat de hele film draait om de gevechten want dat is niet zo, het verhaal staat op de voorgrond 4*

avatar van razija

razija

• 1994 stemmen

nou ik moet zegen JET LEE films zijn altijd goed.deze ook, een topper.

avatar van Jason28

Jason28

Dit is een echt een knaller, goed maar wel simpel verhaal, gebaseerd op waar gebeurde feiten, deze Huo Yuan Jia is een Martial Arts icoon in China en heeft ervoor gezorgd dat de Wushu stijl doorleeft door zijn scholen. De vechtscenes in deze film zijn soms keihard, gebroken armpjes en zo, een van de beste in zijn genres. Toevallig heb ik daarna Fist of Legend gekeken en het is alsof Fist of Legend een vervolg is op Fearless, het verhaal gaat daarin verder wat eigenlijk stom toevallig is. Maar deze vind ik alleen stukken beter dan Fist of Legend. 4.5*

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Je zou het niet zeggen dat Jet Li al 42 jaar oud is. Erg knap wat hij hier weer laat zien. Terug naar zijn oude nest en dat is geslaagd te noemen. Wederom mooie vechtscene's en zowaar een goed verhaal. Overigens heeft Huo Yuanjia echt bestaan en is veel wat je hier kan zien echt gebeurd. Iets wat ik voor het kijken naar deze film nog niet wist.

Gelukkig houden ze zich niet aan alle feiten want anders hadden we onder andere het mooie gevecht met O'Brien moeten missen. Leuk om Nathan Jones weer in een martial arts film te zien want dat levert weer veel lomp knokwerk op (wel minder dan in Tom Yum Goong, maar dat is dan ook een klasse apart ).

Het is trouwens niet echt te zien dat er drastisch in de film geknipt is maar jammer is het wel. Michelle Yeoh komt nu niet eens meer in de film voor en volgens mij zijn ook de vechtscene's tegen de Europese vechters ingekort. Het is te hopen dat er ooit een extended DVD verschijnt.

avatar van savi_7

savi_7

Goede film goed verhaal, alleen jammer dat de regie van het cammera werk tijdes de gevechten erg slecht is. Maar het blijft een goede film om tezien. 3,5

avatar van REGENCY

REGENCY

Goede film, gelukkig valt het vliegwerk zoals in crouching tiger hidden dragon erg mee in deze film..

4.5**

avatar van Trance

Trance

Mooie goede film. Goed verhaal met prachtige beelden en vechtscenes.

avatar van AinU

AinU

hoort bij de beste 3 van jet li fist of legend. once a upon in china 2. hero en nu ook fearlesss topper 5*****

avatar van Paardje

Paardje

Sluit mij aan bij Regency; gelukkig geen vliegwerk ala CTHD, Hero enz.

Mooi!!

avatar van dippy

dippy

Speciaal voor Hamid dit is echt een toppertje hoor lijkt me!!!

avatar van MrEd

MrEd

Hele mooie film, met name de vechtscenes zijn knap verfilmd. Het verhaal zelf komt iets te basic over en mist misschien wat magie in mijn ogen. Echter net als hero, CTHD en HOFD weer en topper uit China 4*.

MrEd schreef:

topper uit China 4*.

Hongkong

avatar van Bigking.nl

Bigking.nl

Hong Kong hoort al sinds '97 bij China.

Overigens is dit weer een geweldige film. Ik verwachtte een soort van Chouching Tiger of Hero, maar dit was een stuk meer down to earth. Gevechten waren ook harder en leken minder op een veredelde balletvoorstelling.

Jet Li vecht én acteert zeer behoorlijk, iets wat je niet vaak ziet in 'Chinese vechtfilms'. Z'n transformatie speelt hij werkelijk heel goed en z'n uitstraling blijft onovertroffen. De sfeer en lokaties zijn ook prachtig. Erg stijlvolle film zonder te ver door te schieten.

avatar van RedSosa

RedSosa

Zeker mooie film, goed verhaal en superstrakke vechtscenes. top 4,5

avatar van sun

sun

Zeker de moeite waard hem te bekijken, geen moment verveeld.

avatar van miracle2

miracle2

Onlangs gezien en ik moet zeggen dat het een sublieme film is het heeft iets weg van The last Samurai a la Gladiator alleen dan toch in een unieke style....

zeker de moeite waard dus.....

avatar van BS

BS

ik heb er een tijdje mee gewacht maar wat een enorm goede film is dit !

gelijk even zeuren, is dat vast uit de weg.Vind het een beetje jammer dat je al weet waar het heengaat, met bedoeling op het eindgevecht.

Da's eigenlijk ook het enige, het begin is spectaculair te noemen en ik heb me totaal niet gestoort aan het rustige middenstuk.Voor mij apart dus zeer goed gedaan.

De vechtscenes, ja, die zijn gewoon geweldig.Geen gefladder door de lucht maar hard,snel en overzichtelijk door het prima camerawerk en goede slowmotion op uitgekiende momenten.

Het verhaal, op waarheid berust, komt neer op eer en respect en wat Boordappel verteld is wel leuk om mee te pakken.Het gevecht tussen Jet Li (1 meter 69) en Nathan Jones (2 meter 12) zou inderdaad een jammere edit zijn geweest.

Zeer goed film, veel zeer goede actie, mooie rollen en sfeervolle omgevingen en melodramatische beelden. Een toppertje.

4,5 * !

avatar van airbus1

airbus1

Zeker hele vette vecht scenes. Echt een aanrader als je van dit soort films houdt!

avatar van Rini24

Rini24

toch jammer van dat laatste drankje...

avatar van Michi_NBA

Michi_NBA

MrEd schreef:

Onderhond schreef:

Hongkong

Bigking.nl schreef:

Hong Kong hoort al sinds '97 bij China.

Wat betreft Film-industrie....er is nog scheiding tussen HongKong en China . En deze film is een samenwerking tussen Hongkong en de verenigde staten.

Onderhond schreef:

Film die teruggaat naar begin jaren '90.

Even corrigeren het moet zijn in het begin van de 20ste eeuw...

Een van de beste film van Jet Li ooit. Er zitten goeie gevechtscenes en verhaal in. Van huo yuan chia leer je ook een en ander. Jammer dat het zo laat pas in de bioscoop te zien is.

En trouwens ook te gekke soundtrack! hopelijk blijft de originele soundtrack gewoon zitten (Alsjeblieft geen andere versie of zo ! )

avatar van Keshinjon

Keshinjon

Vond de film best leuk

alleen de einde was een beetje droog

avatar van jimbo79

jimbo79

zoveelste from zero to hero verhaal maar wel goed verteld en met schitterende aktiescénes, misschien wel de beste jet li maar ja wat hij in amerika van troep heeft gemaakt.

***

avatar van HoTCr3W

HoTCr3W

Schitterende Film!! Voor mij 5* waard !!

avatar van Bigking.nl

Bigking.nl

Michi_NBA schreef:

Dan nog komt de film geografisch gezien uit China.

jimbo79 schreef:

***

Niet mee eens, in plaats van een zero was hij namelijk eerst al een big-shot, maar verneukte het voor zichzelf.

avatar van white stealth

white stealth

ik heb de film nu 4 weken geleden gezien en ik vond hem enigszins tegenvallen.

Het verhaal is er 1 uit duizenden en het is niet echt een pakkende oosterse film zoals hero, azumi, crouching tiger of house of flying daggers.

Ik vind dit veel mooiere films die je doen overtuigen.

ik geef deze film 2 sterren

avatar van AinU

AinU

The Best Of Jet Li en natuurlijk Yuen, Woo-ping de beste

action director op de wereld hij heeft meer inbreng gehad dan wie ook hij kan zelfs een persoon die niks af weet van martial arts laten vechten..

Best action directors. Of the World:

liu Chia Liang

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Prima film. Prachtige gevechten en sublieme choreografie! Verhaal vind ik iets te heroisch, maar dat hoort er nu eenmaal bij!

avatar van nerdje

nerdje

Bigking.nl schreef:

Dan nog komt de film geografisch gezien uit China.

Offtopic:

Er is nog altijd een onderscheiding tussen China en Hong Kong (en de onderscheiding zal ook wel blijven), ook al "hoort" Hong Kong sinds 1997 weer bij China.

Hong Kong was al die tijd onafhankelijk, en dat zijn ze nog steeds. Hong Kong = Hong Kong; China = China.

De film komt dus uit Hong Kong en NIET uit China!

Outsiders zullen dit misschien nooit begrijpen, maar ja.