• 9.378.631 stemmen

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Spaans

Releasedatum: 5 december 2002

Plot Ghost Ship

"Sea Evil"

Kapitein Murphy en zijn bergingsbemanning verdienen de kost met het lokaliseren, opknappen en naar de wal slepen van verlaten schepen. Als op een dag piloot Ferriman hen attendeert op een vreemd schip dat hij bij de kust van Alaska zag drijven, besluiten ze het schip te onderzoeken. Het oude verroeste schip lijkt verlaten, maar behuist iets onmenselijks. Het team komt er al snel achter dat het spookt op het schip en de bemanningsleden van Murphy's schip vallen een voor een ten prooi aan het kwaad dat op het schip huist.

avatar van Nikateen88

Nikateen88

gekke soip schreef:

niet echt eng, soms wel aardige schrikmomenten

Inderdaa niet eng, maar wel leuk...

Toch een *3

avatar van Nixon17

Nixon17

Ik vind het nog een leuke film ik had er nog nooit van gehoort maar nu ik hem gezien heb moet ik zeggen dat ie me alles meevalt. De moeite om te kijken maar mocht je opzoek zijn naar horro zou je verder moeten kijken. Zitten wel een aantal harde stukjes in maar echt eng vind ik het niet. *3,5

avatar van patricia16

patricia16

Beetje slapjes.

Maar toch 4 *

avatar van maurice74

maurice74

Sommige filmmakers denken echt dat hun publiek bestaat uit domme ganzen die alles slikken. Soms zou je denken dat ze nog gelijk hebben ook.

Van de maker van het al even afgrijselijke Thirteen Ghosts.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Ik vond het wel een behoorlijk leuke film. Heel cool stuk aan het begin, alleen jammer dat er daarna niet meer van datsoort stukken voorbij komen.

Wat een hoop kleine spookmeisjes trouwens de afgelopen jaren in films.

Moet ook even een pluim geven aan Julianna Margulies. Ik vind dat een leuke actrice met een hele coole uitstraling. Verbaast me dat die niet in wat meer films te zien is.

3,5

avatar van Rene1971

Rene1971

Het begin van de film: ijzersterk en beloofd veel. Helaas wordt de film snel minder, maar behoud dan dit nivo. Helemaal niet superslecht, maar ik had er wel ietsje meer van verwacht.

avatar van andy1980

andy1980

idd een sterk begin die meteen doet denken van dit komt goed maar gaat daarna bergaf, nie echt slecht maar kon beter

avatar van Seyfo

Seyfo

mee eens, begin was gewoon dodelijk, maar daarna des te meer je naar keek werd het ook slechter

avatar van XfofaXX

XfofaXX

Idd enkele leuke scènes, met et nodige bloed, maar voor de rest valt hij niet erg op in zijn genre.

avatar van spelllllll

spelllllll

In deze film zit geen verhaallijn. Maar Ghostship is wel 1 van de enige films waarvan ik sommige stukjes echt eng vond.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

De scene waarin de geest van het eenzame meisje de hand van een van de hoofdpersonen vast pakt en haar mee terug neemt in de tijd is wat mij betreft weer een nieuw dieptepunt in de filmgeschiedenis.
Het hele plot (en dat was me toch ingewikkeld bij Ghost Ship ) wordt in 2 minuten op MTV-achtige wijze met een soort Marlyn Manson tune op de achtergrond uit de doeken gedaan. Hoe voorgekauwd wil je het hebben zeg!
Verder af en toe best aardig vormgegeven horror pulp. 1,5*

avatar van Waku

Waku

Op een enkele huiver scene na is Ghost Ship niet eng.

Niet eng genoeg in ieder geval.

De film haalt het niet bij "Below"een film die bijna hetzelfde thema bewandeld.

Julianna Margulies blijft toch een beetje dat zustertje uit ER.

avatar van HeatWave

HeatWave

Wel een vermakelijke film, je moet er van te voren niet al te hoge verwachtingen van hebben en dan valt het allemaal erg mee. Natuurlijk is dit geen film van uiterst top niveau. Maar lekker op de bank zitten, zak chips en een biertje erbij en verstand op nul, en dan....genieten maar.

avatar van dirkh

dirkh

film niet zo heel appart maar toch 3 sterren voor de geweldige scene: (spoiler)

Op het dek wanneer iedereen aan het dansen is en er een staalkabel het aantal aanwezigen verdubbeld!!! geweldige actie!!

avatar van sirmixalot

sirmixalot

machtig begin maar de rest vind k een beetje saai...egt goed gemaakt met die staalkabel

avatar van Anjin

Anjin

Nou het begin denk je hoe krijgen ze het voor elkaar

met die staalkabel vond het wel een goeie stunt..

En meestal bij horror films zie je toch maar weinig

spectaculaire scenes behalve dan Final Destination 2

avatar van AliD

AliD

Mooi film. vanavond te zien op tv.

avatar van mastahkillah

mastahkillah

het begin is juist afgezaagd

avatar van Minotrax

Minotrax

Wat is er afgezaagd aan dan? Ik vind het zelf een van de sterkste stukken uit de film.

avatar van BlueSword

BlueSword

vond hem niet echt eng, had er meer van verwacht.

de begin scene was super, daarna verveelde het me...die flashback was ook wel hard en goed einde.

alleen jammer dat het niet eng was, had wel meer schrikmomenten in gemogen.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Had er wel wat meer van verwacht, toch niet zo een goede film. Er gebeurde te weinig en het had een slap verhaal.Ook niet echt origineel meer, zoveelste geestenfilm. Wel heb ik me vermaakt en de schip zag er mooi uit.

oke...ik schaam me toch wel een beetje nu na het lezen van alle reacties...maar ik vond het WEL een goede film!!!! :$ sorry!!! al1 het einde (gevecht) was wat afgeraffeld.. 4 *

avatar van chinchi

chinchi

gisteren voor de 2e keer gezien nadat ik hem ooit in de bios gezien heb.

toen was ik teleurgesteld--> nu vond ik hem een stuk beter. waarschijnlijk omdat ik er niet veel van verwachte.

Ik vond het verhaal wel wat hebben.

avatar van Leno

Leno

De film ziet er mooi uit (al zijn de special effects matig) en is aardig gefilmd. Jammer dat de film ipv steeds spannender, juist steeds minder spannend wordt.

avatar van LittleBox

LittleBox

Mwoeah, zwakke film in overigens uitstekend decor.

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Had er véél minder van verwacht. In de bios heb ik de film gemeden als de pest en liep er altijd aan voorbij in de videotheek, maar ik heb de film vannacht even op video gezien (vrijdag toch maar even opgenomen, omdat ik French connection ging kijken).

De film viel dus dik mee. Mooi decor, leuk verhaaltje, niet super eng of goor, maar ik kon wel genieten van deze geestenfilm. Een voldoende ***

avatar van aburefan

aburefan

had er weinig van verwacht maar vond het erg slecht 1,5 ster

avatar van Dylan Blanker

Dylan Blanker

De film begon bizar, waardoor ik dacht dat er nog heel wat spannends stond te wachten. Maar daarna vond ik de film eigenlijk steeds minder spannend en vermakelijker worden. Bovendien een beetje kinderachtig en flauw met dat meisje (geest), die steeds in beeld kwam in dat schip, en het einde vond ik ook wel een beetje kinderachtig, maar wel op zich wel mooi gemaakt. Maar de film had wel een redelijk goed spooksfeertje, waardoor het nog enigzins boeide, en verder is het schip mooi duisterlijk en spookachtig in beeld gebracht.

Mijn conclusie:

Had zeker meer van de film verwacht (komt ook door de aantrekkelijke filmposter, waardoor ik er meer van verwachte). De film heeft veel weg van Deep Rising, maar dan vind ik persoonlijk Deep Rising veel beter, qua aantrekkelijkheid, spanning en vermaak!! Die film blijft dan ook zeker mijn favoriet, als ik moet kiezen tussen Ghostship en Deep Rising, want deze film heeft er nogmaals best wel veel van weg, maar haalt het er zeker niet bij, vind ik hoor.

avatar van Eussie

Eussie

Ik vond het geen slechte film, maar mijn verwachtingen waren hoger.

avatar van soom

soom

Een goed, bloederig begin, een ontzettend sterk einde, dat mij met verbazing en o mijn god geroep achterliet.. Ghost Ship is toch wel een prachtig mooie film. Heerlijk griezelen. Behoorlijk veel clichés worden hier zeker gebruikt, wat het aan de ene kant wel spannend maakt, maar aan de andere kant ook wel iets stoms heeft. De klassieke fouten zag ik hier toch wel terugkomen.

Maar verder is Ghost Ship echt een vermakelijk, spannend en eng filmpje, dat genoeg potentie bied, en waardoor je waarschijnlijk niet zou kunnen slapen. Maar ik ben dan ook nog steeds niet veel op dit gebied gewend, al zeg ik het zelf.

De ontknoping is fantastisch. Ben zeer over Ghost Ship te spreken.