Genre: Horror / Avontuur
Gesproken taal: Engels, Italiaans en Spaans
Releasedatum: 5 december 2002
Plot Ghost Ship
"Sea Evil"
Kapitein Murphy en zijn bergingsbemanning verdienen de kost met het lokaliseren, opknappen en naar de wal slepen van verlaten schepen. Als op een dag piloot Ferriman hen attendeert op een vreemd schip dat hij bij de kust van Alaska zag drijven, besluiten ze het schip te onderzoeken. Het oude verroeste schip lijkt verlaten, maar behuist iets onmenselijks. Het team komt er al snel achter dat het spookt op het schip en de bemanningsleden van Murphy's schip vallen een voor een ten prooi aan het kwaad dat op het schip huist.
Captain Sean Murphy
Francesca
Captain
Friendly Officer
Justice4All
Zeer goede film zeker het kijken waard.
Poeha!!!
BS
ik vond dit best een aardige film.Vind vooral de setup en de acteurs goed.Het verhaal is misschien wat minder dik en om hem nu als horror te bestempelen is ook weer niet echt zo.
Maar de sfeer van de film,de chemie tussen de acteurs en wat leuke plot-wisselingen zijn erg leuk om te zien.
3 sterren, aanrader dus.
Sparkle
Typisch Dark Castle filmpje - met dat verschil dat het nu eens níet in een huis afspeelt. Echte parels maken ze niet - maar af en toe is een valse ook leuk om te zien.
De openingsscene zal wel door velen geprezen worden...
d@ Smint
De openingsscene zal wel door velen geprezen worden...
Klopt! Herstel op mijn eerste reactie:
Bagger! (met uitzondering van de openingsscene)
zombie
Als je "Deep Rising" al gezien hebt kun je deze wel skippen.
(alleen is 't zee-monster vervangen door een aantal spoken)
flicks
Een magere drie sterren... vond het einde erg zout... en veel dingen waren cliche.... Ik volgde ook aan het einde niet helemaal hoe iedereen aan zijn einde kwam.. maar ja... ik had er niet veel van verwacht en mijn verwachtingen kloppen. Als je van horror-films houdt vind je hem wel aardig en anders echt niet.
SSeagal
Als je het simpele verhaal en de cliche's geen obstakel vindt, en van gewoon een thriller/horror houdt, kun je je hier toch nog aardig mee vermaken. De openingsscene is geweldig, de rest valt iets tegen. **1/2
WB
Als je "Deep Rising" al gezien hebt kun je deze wel skippen.
(alleen is 't zee-monster vervangen door een aantal spoken)
Deep Rising was lang niet zo spannend als deze! Mager verhaaltje, niet echt wereldse effecten, en behoorde meer tot het actie-genre...
Deze film heeft et zelfde grimmige sfeertje als Thir13een Gosts, en blijft vant begin tot het eind spannend (met een wereldse openingscène
)...
Krijgt ook 4 sterren
Tuin
Best vermakelijk alleen niet echt vernieuwend.
Toch blijf ik het leuk vinden hoe mensen het voor elkaar krijgen een hele film op een schip te krijgen...... je zou zeggen dat de "belevings oppervlakte" veel te klein is.
KillaJah
Ze maken toch veel meer horrorfilms in een huis en een huis is wel wat kleiner dan zo'n schip hoor.
movie-freak
Niet de beste horrorfilm van de afgelopen jaren maar wel stukken beter als House On Haunted Hill en Thirtheen Ghosts. De openingsscene vind ik een van de beste openingsscenes die ik ooit heb gezien. Soms werd de film wel erg clichematig, maar ik vond hem toch spannend.
Sjan
Middelmatige film. Erg indrukwekkend en visueel sexy begin, maar daarna valt de film al snel terug in clichés en jatwerk (de shining las ik idd al hier en daar). Wel leuk dat er even Mudvayne gedraaid wordt (ook al slaat het -vooral op het eind- nergens op). Af en toe nog wel leuke gore effecten en een heel enkel schrikmomentje...2.5*
Esteban
Neem een doorsnee clichématig opgebouwd filmpje over een spookhuis, vervang het huis door een boot en je hebt Ghost Ship. De decors zorgen er dan wel voor dat het geheel een ietwat griezelige sfeer heeft, maar het enige waar ik van ben geschrokken is het feit dat ze zo'n lame einde nog durven gebruiken. De scène waar de grote balzaal terug tot leven komt is wel vrij mooi gemaakt, maar we zagen het al in de trailer… been there, done that.
Ghost Ship *1/2
morpheus
Na de Goeie openingsscene, kwakkelt en kabbelt de film wat voort. Niet echt spannend, wel een mooie setting. Al me al niets bijzonders, zoals Esteban al zij: "Been there, done that....
Nouseforaname
het enigste goeie aan deze film is dat Alex uit heartbreak high hier in speelt!!!
V
Goede horror, met een geweldige openingsscene (of is dit al eens geschreven
) 3,5*
Uhm, wie was alex ook alweer?
Teskuh17
Whaa.. Vreselijke film. Ontzettend moeten lachen :9 Nee, totaal niet eng. 1.5
Soeperman87
Leuke film, alleen vind ik dat het genre 'komedie' beter tot z'n recht komt dan menig horror!
kevke1990
Een goede en enge film zeer geslaagd!!!4*
DaaaNtje
ag niet eng..gewoon makkelijk te kijken als je net trg komt van een vermoeinde vakantie ofzo.
Ik geef hem 2,5**
markpennings
Na de goede begin scene is het een beeetje een anti-climax het einde was daar integen wel weer verassend. Ik vind het zeker geen komedie (soeperman) dankzij de begin scene beoordeel ik deze film met een voldoende. 3*
Edie
Een leuk begin heeft de film, goeie cast en prachtige decors.. Daarmee red je het helaas niet,
De film is leeg. Weinig verhaal, weinig spanning. De openingsscene; Ik weet niet wat hier zo speciaal aan moet zijn? Behalve dat het niet klopt (sommige personen waren bij de knieen EN bij de buik of nek doorgesneden, door een draad... Yeah right.
Effecten zagen verder weer oke uit hoor, het geesten meisje was slecht gewoon (als geest iig) en kreeg ik vaak de indruk dat het duidelijk een miniatuur schip was (wat later bij de making of ook het geval bleek te zijn).
Net als 13 Ghosts, een film voor een saaie avond mee op te vullen, de dvd bevatte wat leuke extra's, maar geven niet echt een toevoeging op het schijfje. Het gaat immers om de film, welke gewoon in elkaar zakt als pudding na de openingsscene. (welke 1 v/d 2 meestbesproken scene's waren).
Soeperman87
Ik heb toch echt non stop moeten lachen om de film.
Horror was het zeker niet vond ik, en elke moord was weer een lachwekkende situatie... Het is in iedergeval geen angstaanjagende horror, maar meer lachwekkende horror.
Een horror komedie dan.
En ja, als horror komedie is 'ie zeker geslaagd!

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Stir of Echoes
Thriller / Horror, 1999

Savior
Drama / Oorlog, 1998
schatcruisepilotghost shipbloedvergietengeweldtugboatsalvage supernatural horrordeserted ship