Genre: Misdaad / Thriller
Geregisseerd door: Chris Fisher
Met onder meer: Cuba Gooding Jr. en Clifton Collins Jr.
Gesproken taal: Russisch, Spaans en Engels
Plot Dirty
"Violence Is A Language People Understand"
Salim Adel en Armando Sancho zijn twee ex-gangleden, die nu werken voor de politie van Los Angeles. Echter.. ze houden zich nog steeds bezig met allerlei illegale en corrupte praktijken. Wanneer ze middenin een schandaal terecht dreigen te komen, doen ze alles om hun sporen te wissen.
Officer Armando Sancho
Officer Rodriguez
Gangster #3
Tatiana
Hi-Tek
Het verhaal klinkt interessant en de trailer ziet er goed uit
balosa
ik kreeg niet echt een binding met de hoofdrolspelers, plus het verhaal is zo doorzichtig als wat iedereen kan al voorspellen dat ze er ingeluisd gaan worden, alleen hun snappen het nog niet, er zijn weinig tot geen verrassende wendingen ik had trouwens wel verwacht dat die vrouw die door die ene cop betast werd hem zou afschieten, alles bij elkaar kan ik er niet meer voor geven dan 3*
Koude onsymphatiek film waar je inderdaad geen binding met de hoofdrolspelers krijgt.
Clifton Collins Jr. steelt de show als Officer Armando Sancho en Cuba Gooding Jr komt niet erg geloofwaardig over als Officer Salim Adel.
Film blijft ook niet hangen, een prent om snel te vergeten...
Funky Junky
Ik ga deze zo maar eens even bekijken en als ik niet in slaap val krijgt deze een voldoende
Funky Junky
Cuba Gooding jr vond ik echt tegenvallen het was net of hij er geen zin in had.
Training day? Forget it!! 2.5 *
ehuurman
Het eerste wat bij mij bleef hangen was inderdaad een Training Day gevoel, al was die film beter en aangrijpender. Met name omdat er een heleboel links zijn tussen de rollen van Denzel en Cuba: beiden waren voor Training Day/Dirty voornamelijk good guys, en in deze films laten ze zich van een radicaal andere kant zien die ik absoluut vergelijkbaar vind, en ze gaan allebei dood
Daarom ontkom ik niet aan een vergelijking, en daardoor krijgt Dirty ook 3*. Was die lijn met Training Day niet zo sterk geweest, dan was het misschien wel meer geworden.
kim1985
het verhaal is langdradig, ook vond ik cuba niet echt super in deze rol. als je van veel praten houd moet je deze film kijken, zo niet, lekker laten liggen.
Diesel
In zoveel andere films is dit thema veel beter uitgewerkt, denk daarbij aan films als Serpico, Narc, L.A. Confidential, Training Day.
swankel
ik werd een beetje gek van al dat gescheld in die dialogen
begint heel erg op je zenuewen te werken.
2 1/2*
Scratt
Trailer zag er goed uit.. verhaal klonk goed... maar wat een dikke tegenvaller. Cuba Gooding's personage was vreselijk irritant en de hallucinaties van zijn collega was ook slecht in beeld gebracht enz..
Het komt geen moment in het straatje van het mooie Training Day en is een film die ik geen tweede keer wil zien. Ik geef nog een2.5* voor de Russische Roulette op het einde tussen beide mannen dat aantoonde dat Salim Adel wel echt tuig is.
Waku
Vermakelijke actiefilm.
Het verhaal is wat overdreven.
Corruptie ok maar agenten die verdwaalde automobilisten intimideren en beroven gaat wel heel ver.
Desondanks is "Dirty"als actiefilm wel te genieten.
Tikkeltje hard met een pittig einde...
Niet hoogstaand, maar wel goed genoeg voor anderhalf uur vermaak.
ronengel
Ik heb me geïrriteerd aan de ongeloofwaardigheid van de film in het bijzonder aan de ongeloofwaardigheid van Cuba's personage. Die Clifton vond ik sterker, maar ik kwam gewoon totaal niet in het verhaal. Hij had zijn goede optreden dus beter voor een andere film kunnen bewaren.
andy1980
heb deze film net gezien en it's waste of money, komt nog niet dicht in de buurt van training day, 2/5 enkel en alleen voor de russische roulette
Edotje
Niet echt een leuke film. Het duurt allemaal erg lang actie scenes waren wel goed. daarom een 2.5
buffy
aardige film !!!
in verre weg niet te vergelijken met training day !!!
maar om nou te zeggen wat een bagger film nee zeker niet !!!
dartviper
Inderdaad aardige film,
Niet pakkend of boeiend gewoon met dit warme weer verstand op nul en dan is het wel een aardige film om te kijken.
2.5 *
Esteban
De mindere versie van het op zich al overschatte 'Training Day'. ’t Is wel fijn om Cuba Gooding Jr iets totaal anders zien te doen, overtuigend dan nog. Maar dat neemt niet weg dat het je allemaal maar weinig doet. Het woord dat ik in mijn hoofd had? Next.
Banjo
- 2032 berichten
ik ben het helemaal eens met dartviper
zo opervlakkig heb ik ze in tijden niet gezien...
en de fuck's!! vliegen je werkelijk om de oren!
2 1/2 ster
Intense, goedgemaakte misdaadfilm over twee corrupte agenten die een nogal slechte dag beleven. De twee hoofdrolspelers zijn prima (vooral de vuilgebekte Gooding Jr. heeft een glansrol), maar het script komt nogal chaotisch over en het is moeilijk sympathie op te brengen voor wie dan ook. Toch een dikke voldoende voor de energie en de intensiteit van het geheel. De integratie van horror-achtige momenten binnen de min of meer realistische toon van de film werkt ook goed.
jaspertje3
Ik heb echt nog nooooooooooit zo vaak "You motherfucking fuck loser what te fuckerdefuck are you fucking talking about you motherfucking fucker!" in een film gehoord!
Het werd gewoon iritant ghehe
Maar ik vond de film best aardig, verhaaltje nog best goed hoor, maar Cuba Gooding Jr matig.
3,5 ster
metaledje
zwaar ondergewardeerd.. ik vond het een hele goede film!!!!
een ander soort maar bijster sterke rol van Cuba Gooding..
maar mijn complimenten gaan naar Clifton Collins, ik heb hem nog nooit zo goed bezig gezien als hier!!
was erg verrast en heb intens genoten!! 4*
usr14112
De sfeer en de beelden waren goed maar het verhaal was slecht, ongeloofwaardig, overdreven. Pure onzin.
1,5 *

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Hustle & Flow

Edison
Thriller / Drama, 2005

Wrong Turn at Tahoe
Thriller / Misdaad, 2009
straatbendestreet warinternal affairslos angeles, californiëschuld