• 9.373.531 stemmen

Bring Me the Head of Alfredo Garcia (1974)

Actie / Misdaad | 112 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Mexico

Geregisseerd door: Sam Peckinpah

Met onder meer: Warren Oates, Isela Vega en Robert Webber

Gesproken taal: Engels, Latijn en Spaans

Plot Bring Me the Head of Alfredo Garcia

"It’s got guts!"

Een rijke Mexicaanse grondbezitter looft een premie uit van een miljoen dollar voor het hoofd van Alfredo Garcia, omdat deze zijn dochter verkracht heeft. Barpianist Bennie (Oates) en zijn liefje Elita (Vega) beginnen een speurtocht...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Jos2

Jos2

Is dit op DVD?

avatar van horrorist

horrorist

Voor zover ik weet niet Jos2 (helaas). Misschien via Japanse import of dergelijke vage kanalen... Heerlijke sleazy film. Exploitatie van de allerhoogste kwaliteit!

avatar van as

as

Mooie Warren Oates in de hoofdrol Maar heeft niet de zelfde "pace" als vele andere films van Peckinpah.Daardoor duurde me het allemaal te lang en intresseerde met het uiteindelijk niet echt meer. Wel mooi gefilmd en zoals gezegd, mooie rol van Oates.

avatar van steven36

steven36

Kunst met een grote K, zaak loopt helemaal uit de hand, ga dit zien.

Jos2 schreef:

Is dit op DVD?

Inmiddels wel : DVD

Diesel

Wat een ongelofelijk mooie poster zeg.

avatar van gotti

Niet altijd even boeiend, maar d'r zitten wel (weer) enkele geniale stukken tussen. Moet dringend meer werk van Peckinpah zien. Dit was pas m'n derde.

avatar van Wouter

FisherKing schreef:

Inmiddels wel : DVD

is besteld.

Bij welke site?

avatar van Wouter

Amazon

Diesel

Deze film staat bovenaan op mijn to-see lijst.

as schreef:

Ik had het niet beter kunnen zeggen .

Diesel

Karakteristiek, kil en gewelddadig op z'n Peckinpahiaans. Een meesterwerk met een briljante Warren Oates als alcoholistische pianist die constant in confontatie is met zichzelf en anderen. Rauwe actie, onschuldige slachtoffers, vieze Mexicaanse bars, steegjes en straatjes, een verkrachting en tequila. Peckinpah op z'n best. 4,5*

avatar van Ramon K

Ramon K

Inderdaad een fantastische film. Geweldig hoe de queeste van Bennie een haast mythische lading krijgt. Beste Peckinpah tot nu toe. Nu The Wild Bunch nog.

avatar van mikey

mikey

De titel is cooler dan de film maar toch best een surrealistisch en vooral gewaagd filmpje. Pas op, bevat bizarre consevaties tussen bennie en een hoofd3.5 (niet overdreven goed)

nog niet gezien Wouter?

avatar van Reinbo

Begint erg traag en wordt later wel beter, maar toch niet meer dan net boven gemiddeld al over. krappe 3*

mister blonde

Wanneer iemand het over Peckinpah heeft, krijg je altijd the Wild Bunch te horen, of anders toch wel the Getaway of Straw Dogs. Terwijl dit misschien wel zijn beste film is.

De film heeft harde, rauwe actie en toont vrouwen gewoon naakt als ze sex hebben gehad. Oates is een viezige anti-held en dat eerste geldt eigenlijk voor iedereen in de film. Een typische Peckinpah dus.

Het verhaal heeft niet veel om het lijf, maar toch is dit meer dan een opeenstapeling van geweld. De film heeft diepgang. De moeizame verhouding tussen Bennie en Elita is interessant, goed uitgewerkt en minstens zo belangrijk als de zoektocht naar het hoofd van Alfredo Garcia.

Ondertussen is het aantal memorabele momenten opgelopen tot een stuk of 10. Dit alles maakt deze film tot Cinema met een verdiende hoofdletter.

4 dikke sterren. Gaat dit zien mensen, het aantal stemmen is voor zo'n goede film wel erg laag.

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Bah, wat een nare film is dit. Het verhaal boeit me op geen manier en wordt nergens interessant. Hetzelfde geldt voor de personages, ze doen me niks en kunnen niet de minste interesse of inleving bij me wekken. Zinloosheid regeert.

Tegenvallend, ben het wel eens met kos en as. 2.5*

avatar van Pacino88

Pacino88

Toch wel een dikke aanrader.
De sfeer die men zet, is al gelijk niet fijn. Hoeren die zo maar mannen benaderen voor misschien wat geld etc etc.

De hele zoektocht naar Alfredo, levert een hoop geweld op en nog meer slechte personen.
Warren Oates levert hier wel een zeer sterke rol af, hoe verder de film komt, hoe psychopatischer hij wordt rondom het hoofd.
zelfs zo erg dat hij alle links rondom het hoofd wilt/moet uitroeien.

Kris Kristofferson vond ik alleen wat overbodig in deze film, zijn scene was weer een typische Peckinpah scene die net zo goed in The Getaway geplaatst had kunnen worden.
Het liet alleen zien dat de dame van Oates het vaker meegemaakt had.

avatar van Ryann

Ryann

valt wel mee ik vind hem niet echt goed! een 3.0

avatar van klute89

klute89

Een goede film van Peckinpah, de slowmotions werken in deze film erg goed, het is een onderschat werkje. Een aardig verhaal en dat in combinatie met de visuele trucen van peckinpah geeft een mooie film.

Erg grappig vond ik wel toen twee families, incl. opa's en oma's en kleine kinders de gozer met het hoofd opwachten en het uitmonde in een vuurgevecht waarbij iedereen een wapen ter hande nam.

Ook het einde is best grof en goed, geen happy end zoals in veel amerikaanse genre films!

avatar van De Krokodil

De Krokodil

Vandaag voor 9,99 euro aangeschaft bij de Media Markt. Mijn eerste Peckinpah was dit, en wat kwam ik van een koude kermis thuis. Normaal gesproken (als ik op de biografie van Peckinpah afga) zou de kijker enorm meevoelen met de hoofdrolspeler, maar dat kreeg ik maar niet bij deze film.

En normaal gesproken (als ik weer op de biografie van Peckinpah afga), wordt de sfeer in zijn films van kwaad tot erger en bloediger dan bloederig, maar hier viel het echt mee. Was een beetje een softe film, die traag op gang kwam. Enige waar ik wat bij voelde, was de dood van Isele Vega, wat een mooie vrouw was dat.

Mijn eerste Peckinpah is dus meteen een fiasco geworden. Ik had veel meer verwacht van deze rustige film, waarvan ik dus niet wist dat het een rustige film was. Een andere film van Peckinpah, The Wild Bunch, zag ik ook staan, voor 19,99 euro. Ik hoop dat die veel beter is.

avatar van aburefan

aburefan

vond em behoorljk tegenvallen. beweegredenen van de protagonist vond ik slecht uitgewerkt. en aantal scenes waaronder de zangscenes van zn vriendin vond ik zeer niet boeiend. 1,5*

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Eerste uur tot aan de opgraving gaat erg langzaam en bij vlagen saai. Eigenlijk alleen interessant als opzet van de op zijn zachtst gezegd getroubleerde relatie tussen Bennie en Elita. Daarna komt de film echter tot leven en wordt ons weer een klassieke Peckinpah voorgeschoteld. Warren Oates is ook echt briljant als Bennie die al verloren was maar langzaam compleet over de rooie gaat en er geen grijntje gezond verstand meer in zit.

avatar van Peake

Peake

Sterke film die duidelijk de verwarde, steeds meer door drank en coke beïnvloede gemoedstoestand van Peckinpah weerspiegelt.

avatar van timbo_

timbo_

Een film die het niet van zijn eerste gedeelte moet hebben. Als na een klein uur echter alle voorbereidingen zijn getroffen en iedereen het op elkaar gemunt heeft is het echter een waar feest voor de kijker. De meesterlijke shoot outs volgen elkaar vanaf dan in rap tempo op en het wordt wel erg duidelijk dat Quentin Tarantino zijn inspiratie bij Sam Peckinpah vandaan haalt.

Kleine 4 sterren

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Redelijk goeie van Peckinpah. Weet voor een groot deel te boeien, bevat entertainent geweld maar vond dat die vriendin niet echt goed uitpakte.

Hoe bedoel je?