Genre: Romantiek / Komedie
Releasedatum: 18 mei 2000
Bekijk via iTunes
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot The Story of Us
Na 15 jaar huwelijk samen vragen Ben (Willis) en Katie (Pfeiffer) zich af of ze nog wel van elkaar houden. Ze hebben in die 15 jaar in middels 2 kinderen gekregen en heel veel met elkaar meegemaakt. De vraag is hoe ze nu verder moeten.
Ben Jordan
Dave
Arnie Jordan
Lillian Jordan

mr.Frielink
Doorsnee filmpje, waarin romantiek ver te zoeken is.Degene die The most wonderful and romantic movie of the year op hun poster durven te zetten (hetzelfde jaar als Magnolia en American Beauty), verklaar ik voor gek.

verklaar ik voor gek.
bla... bla.. bla.. Wat loopt de wereld toch over van respect.

Menni
Om de door jou genoemde films even aan te halen: ik vind The Story of Us beter dan zowel Magnolia als American Beauty. Maar ik moet kritisch blijven, heb je gelijk in.

EmDee
ik vind The Story of Us beter dan zowel Magnolia als American Beauty.

Menni
Zielig kijken en nee knikken, ja, da's wel uitnodigend om e.e.a. uit te leggen. Bij The Story of Us probéér ik het al niet eens meer, de hoeveelheid ontvangen onbegrip en disrespect is bij getoonde waardering voor deze film wel heel erg extreem. Dus hou ik het lekker voor mezelf.

Menni
Precies.. Daarom zeg ik ook: ik probéér het al niet eens meer, het is de moeite niet waard.

EmDee
Wat is dit nou voor gezeik man. Ik ken de film niet en wil gewoon weten waarom je deze zo goed vindt.
Zo raar is dat toch niet?

mr.Frielink
Ga gerust je gang Menni, mijn opmerking was sarcastisch bedoeld.

Menni
Wat is dit nou voor gezeik man.
En NOG meer vriendelijkheid, het kan niet op! Waar ik enkel op doel: ik heb er meer dan genoeg van dat waardering voor elke film die van 'de massa' geen hoge rapportcijfertjes krijgt, vrijwel altijd direct wordt afgedaan met hoongelach of ander sarcasme. Als er bij een populaire film een eenregelig bericht wordt gezet, wordt er een stuk minder vaak 'uitleg' geëist, want ja, 'iedereen' weet tóch dat de persoon in kwestie gelijk heeft en kent de redenen waarom. Bij The Story of Us, een film die me met een stevig brok in de keel achterliet vanwege de no-nonsense herkenbare relatie (clichématig ZIJN relaties nou eenmaal vaak), heb ik dankzij deze hele onzin dus nauwelijks zin meer om e.e.a. nog naderderder toe te lichten. En hou ik die beleving dus lekker voornamelijk voor mezelf.

Menni
.. en wat daarna veelal volgt, kan twee kanten op: OF ik moet me niet zo aanstellen, OF er komt oprechte interesse. Die eerste variant heeft volgens mij al heel wat lui van fora weggejaagd.

Sorry, ik geef t op!
Als jij niet eens normaal (volwassen) kunt vertellen waarom je deze film zo goed vindt en je alleen maar aangevallen voelt door blijkbaar een opmerking van iemand (niet van mij iig) dan zegt dat misschien meer over jou dan mij.

Menni
Ah, de aanstel-variant dus! Bedankt! (ik nodig je trouwens van harte uit op mijn site om eens te kijken hoe onvolwassen ik uit de doeken doe wat films voor me betekenen)

Menni
Oh ja, volgens mij zit in mijn reaktie trouwens toch nog aardig wat uitleg verborgen (vanaf 'een film die..'), meer iig dan gemiddeld gebruikelijk is, denk ik.

Jordy
Ramon aan de ene kant van het filmliefhebbers-spectrum (of ze wat met me doen maakt niet uit, als het maar klassiekers zijn met perfecte regie e.d.) en Menni aan de andere kant (kwaliteit maakt niet uit, als het me maar aan m'n eigen leven doet denken)
kan me persoonlijk in beide denkwijzen niet zo vinden, maar da's zo mooi van films... iedereen ervaart ze weer anders [/cliche]

Menni
(kwaliteit maakt niet uit [...])
Dat zou ik zelf anders uitdrukken, maar de observatie is wel geinig .

EmDee
Menni, ik heb ff snel je site bekeken en ik moet zeggen dat ik diep onder de indruk ben.
Maar ook daar kan ik niets vinden over deze film. Of kijk ik niet goed?

Menni
Hij staat alleen in mijn top 10 van meest ondergewaardeerde films, verder nog niks over geschreven nee. Komt misschien nog wel 's.

Menni
Oja, bedankt voor het compliment uiteraard. Geeft me direct zin om weer 's wat te gaan schrijven. Weet je wat, laat ik The Story of Us maar 's op het programma zetten .

Menni
EmDee: verhaaltje is af. Had de film helaas niet meer in huis, anders keek ik 'm graag nog voor het schrijven. Moest een beetje uit 't blote hoofd nu . Zie dagboek of menninkjes-index.

EmDee
Persoonlijk denk ik niet dat ik deze beter zal vinden als American Beauty en/of Magnolia.
Maar Reiner vind ik wel heel goed en ik vind vooral American President van hem een heel mooie romantische lading hebben.

Menni
Het helpt natuurlijk dat ik Magnolia én American Beauty zwaar overgewaardeerd vind, scoren een stuk lager bij mij dan eh.. bij jou bijvoorbeeld . Niettemin was The Story of Us absoluut een van de allergrootste positieve verrassingen van '99 voor mij.

Ramon K
"Ramon" als in "Ramon K"? Sorry, maar ik snap niet hoe je daar bij komt Jordy. Een film moet wel dergelijk iets met me doen! Maar dat hoeft zich niet te beperken tot de inhoud van de film. Ook camerashots, acteerwerk, regie kunnen dat gevoel bij me opwekken. Meesterwerken zijn films die inhoudelijk EN filmtechnisch mijn hartje doen kloppen. Ik heb nooit anders beweerd.
En hoezo "als het maar klassiekers zijn"? Spit mijn lijstje maar eens door en je zult veel lage scores aantreffen voor zogenaamde klassiekers. Je bent nu wel erg aan het generaliseren.....

narva77 (crew films)
Zo raar is dat toch niet?
Wat is dat voor gelul? Als iemand zich niet wil verantwoorden cq verdedigen voor stemgedrag (bij deze film is het niet eens afwijkend stemgedrag), dan hoeft dat toch niet?
Ik heb ook geen zin om te gaan vertellen waarom ik 'Y tu Mama Tambien' zo goed vind, in tegenstelling tot de anderen die zaterdag op de moviemeeting waren...

Yak
Wat is dit nou voor gezeik man...
narva77 schreef:
Wat is dat voor gelul?...
Gezellig hier!

narva77 (crew films)
Ik bied mijn verontschuldigingen aan. Ik was gepikkeerd omdat ik gisteren moest werken, en ik had de neiging om het voor Menni op te nemen! Bij deze mijn excuses.

Jordy
jeetje Ramon sorry dat ik op m'n punt duidelijk te maken een beetje overdreef Menni kan hier blijkbaar wat beter tegen...

'Combat!'-acteur Jack Hogan (94) overleden, Johnny Depp moet Satan spelen in nieuwe film van Terry Gilliam | MovieMeter Recap

Casting van Denzel Washington als Hannibal in Netflix-biopic zorgt voor controverse in Tunesië

Oscarwinnende film 'There Will Be Blood' van Paul Thomas Anderson verdwijnt zeer binnenkort van Netflix

De tien best beoordeelde films van de jarige Hailee Steinfeld (27)

Beyond Borders
Oorlog / Drama, 2003