• 9.158.971 stemmen

Gesproken taal: Engels en Spaans

• Netflix Bekijk via Netflix
  • iTunes Bekijk via iTunes

Plot The Missing

"How far would you go, how much would you sacrifice to get back what you have lost?"

New Mexico, 1886. Een vader keert terug naar zijn gezin, tientallen jaren nadat hij hen had verlaten om bij de Apaches te gaan leven. Het blijkt dat zijn vrouw al lang is overleden en dat zijn nu volwassen dochter geen enkel begrip of gevoel meer voor hem heeft. Wanneer haar dochtertje echter wordt ontvoerd door enkele bandieten, binden vader en dochter samen de strijd tegen hen aan.

Maggie Gilkeson

Pesh-Chidin / El Brujo

Honesco, Kayitah's son

avatar van BBarbie

BBarbie

In deze degelijke western is geen plaats voor de geromantiseerde, gladgeschoren macho, die in strijd met de toenmalige werkelijkheid in menige western de hoofdrol speelt. In plaats daarvan een authentiek ogende film, die bovendien een kwestie behandelt dat bij mijn beste weten tot nu toe veelal onderbelicht is: de ontvoering en handel in blanke jonge vrouwen in het Zuidwesten van Amerika. Nou ben ik geen western kenner, maar mij schiet wat het thema betreft alleen de John Wayne-film The Searchers (1956) te binnen.

Hoe dat ook zij, Ron Howard heeft over dat onderwerp een spannende film gemaakt, die mede door het gedegen acteerwerk van Tommy Lee Jones, Cate Blanchett en de kleine Jenna Boyd van begin tot einde boeit. Een opvallende rol ook van Eric Schweig als de meedogenloze “El Bruto”. Westerns zijn niet echt mijn lievelingsgenre, maar ik heb mij met deze film prima vermaakt.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

DragQueen schreef:

Behoorlijke Thriller/Western, met een zeer degelijk uitgevoerd verhaal. Visueel ziet het er ook prachtig uit. Goed geschoten camerawerk. Verder wordt er ook formidabel geacteerd door Blanchett en Jones. 3,5 Ster.

Geheel mee eens!

Een ruime 7,5!

avatar van AniSter

AniSter

• 2081 berichten

Deze film laat de kennis en kunde van Ron Howard zien. Met een vrij luxe cast, gefilmd in een mooie omgeving naar een redelijk grof maar goed verhaal was dit voor mij weer eens een originele western. Een minpunt vond ik de duur; sommige scenes verliepen me te traag.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Goeie western die vind ik te weinig waardering krijgt. Misschien dat het ook wel meespeelt dat ik graag westerns zie en Tommy lee Jones en Cate Blanchett graag zie acteren. Voor mij zeker de moeite waard.

avatar van Rubie2208

Rubie2208

Fijn western filmpje hoor !

De goeie western films liggen niet voor het oprapen jammer genoeg . Toch vond ik dit een zeer aangename verassing ! Een beetje een lange film, maar goed opgebouwd en een goede sfeer met veel spanning !.

Top ook weer dat de indianen hun eigen taal spreken . Dit aspect is altijd al een +1 voor mijzelf , als de verschillende bevolkingen hun eigen taal spreken. Verder een goed verhaal en een fijne sfeer . Een goede casting met mooi acteer werk ook . Het is al met al een wat traag begin , maar bouwt goed op naar een spannend verhaal .

avatar van schram101

schram101

The Missing doet sommige dingen best goed maar ook echt heel veel niet goed of zelfs fout. Blanchet is sterk, de immer fronsende Jones prima maar de villain is bijna tenenkrommend. In Limburg lopen met een willekeurig carnaval honderd geloofwaardigere Indianen rond.

Visueel maakt de regisseur diverse opmerkelijke keuzes, met rare filters en lelijk gefilmde scènes in het donker. Om over die vreemde soundtrack nog maar te zwijgen. Pluspunten zijn nog wel de mooie locaties en het native taalgebruik.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Matig.

In mijn herinnering beviel The Missing mij beter. Die herinnering was van een jaar of 15 geleden, geloof ik, dus een opfrisbeurt mocht wel eens. Dat is helaas niet in het voordeel van de film gebleken. De sterke punten blijven overeind - Cate Blanchett's vertolking bijvoorbeeld.

Maar er is ook genoeg op aan te merken. De grote slechterik valt compleet door de mand, terwijl het thema niet alleen origineel is, maar ook voedingsbodem genoeg is om echt onder de huid te kruipen. Ron Howard slaagt er niet in om dat te verwezenlijken, tenzij de eerste twintig minuten. Nadien is het toch iets te flets allemaal.

Tommy Lee Jones is ook een rare keuze als 'indiaan'. Het staat dat de sérieux van de moeilijke vader-dochterrelatie hoe dan ook in de weg. Niet dat een andere keuze hier echt veel had uitgemaakt. Howard heeft nog wel budget genoeg om qua aankleding en het schieten van mooie plaatjes puntjes te sprokkelen, maar een echt westerngevoel creëert hij niet.

2,5