• 9.374.148 stemmen

Geregisseerd door: Koldo Serra

Met onder meer: Gary Oldman, Virginie Ledoyen en Paddy Considine

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot Bosque de Sombras

Zomer van 1978, de heetste zomer sinds lange tijd. Norman en Lucy maken een moeilijke periode door in hun relatie en besluiten hun vakantie door te brengen in het vakantiehuis dat door hun vrienden Paul en Isabel, is gekocht in Noord-Spanje. Ver van Londen af hoopten zij hier midden in het bos in Baskenland op een heerlijke rustige vakantie, waar het huis dan ook ideaal voor is. Maar deze vrede en kalmte wordt plotseling verbroken wanneer zij een meisje met verschrikkelijk misvormde handen ontdekken, verborgen in een houten huisje in het bos. Het bovenmatig angstige meisje is echter te bang om te praten en daarom besluit het paar om haar naar de politie te brengen. Maar hun pogingen om het meisje te helpen worden voortdurend belemmerd door de dichtheid van het bos, evenals door een groep plaatselijke dorpsbewoners die zich blijkbaar voorgenomen hebben de wrede toestand waarin het meisje zich bevindt, onveranderd te laten.

avatar van xangadix

xangadix

Tjee, is deze nog helemaal nergens op dvd te vinden..?

avatar van J.Bell

J.Bell

Een 1??

Kan Quintus dat ook motiveren? Ik ben heel benieuwd naar deze film...

avatar van FutskeDB

FutskeDB

ik heb hem net gekeken. Ik hoopte omdat het een Europese film is dat het misschien wel iets lugubers zou worden. De sfeer is in ieder geval on-amerikaans en dat bevalt me wel. Verder valt het toch weer tegen. Niet overdreven spannend maar wel aardig als tussendoortje.

avatar van Plankje

Plankje

Niet heel bijzonder, maar ook niet echt slecht.

Het is al wat er hierboven al opgemerkt wordt,

een aardig tussendoortje.

avatar van gotti

Redelijke, Stray Dogs-achtige film die op enkele momenten wel weet te verrassen, maar eigenlijk nergens echt heel sterk wordt. Beetje gewoontjes allemaal...

avatar van xangadix

xangadix

3,5 sterren (bij mij equivalent aan een 7 op een schaal van 1 tot 10) is hij volgens mij toch wel waard. Al wordt er natuurlijk flink leentjebuur gespeeld bij Deliverance, Straw Dogs en last but not least Southern Comfort.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Degelijke thriller, zoals hier al vermeld, een variant op Straw Dogs, maar die dat niveau echter niet haalt. De acteurs zijn meer dan goed, maar hun karakters komen niet echt uit de verf en het door feit dat de film een beetje te traag verloopt en nooit echt spannend wordt kom ik niet hoger dan een 3,5, wat natuurlijk ook bewijst dat deze prent zijn kwaliteiten heeft. En die kwaliteiten zijn dat er hier en daar toch wel een verrassing in te vinden is en een prima setting.

avatar van Noodless

Noodless

De film heeft een goede opbouw en is op momenten wel spannend.

Een sterke troef van de film is de sfeerschepping.

Naar het einde toe wordt het verhaal wat zwakker en ook de ontknoping vond ik niet zo bevredigend. Score : 7/10

avatar van Zinema

Vreemd filmpje.

Het kleine beetje drama zorgt verrassend genoeg voor betrokkenheid, maar het verhaaltje an sich heeft weinig om het lijf.

Sfeervol, soms spannend en onderhoudend, en Oldman is uitstekend. Toch is e.e.a. behoorlijk clichématig en enigszins voorspelbaar. Ook het einde is niet heel sterk.

Redelijk.

avatar van V

V

Beter dan Straw Dogs. Een stuk spannender en Gary Oldman was echt geweldig. Het einde daarentegen vond ik wat vreemd. Toch 3,5* voor deze sfeervolle thriller.

schitterende film en een mooie omgeving waar het verhaal zich afspeelt en uiteraard een zeer sterke Gary Oldman.

avatar van paul333

paul333

Leuke onderhoudende film

avatar van Waku

Waku

Sfeervol maar beetje merkwaardige film.

Met name de regen in het grootste gedeelte van de film geven deze

"the Backwoods"een nog meer naargeestig sfeertje.

Gary Oldman acteert prima, maar Virginie Ledoyen als personage Lucy komt nogal houterig over.

Toch een voldoende voor "the Backwoods"de film is boeiend genoeg om te blijven kijken naar de ontknoping.

avatar van Explosive

Explosive

Vreemde Film, weinig spanning en het verhaal van het meisje, tja, het is inderdaad een vreemd meisje. Verder op de film krijgt het "meisje" geen rol.. ze wordt gewoon gedragen en dat is het. Wat, hoe, waarom..... wordt niet toegelicht en niet helder in de film.

Ik heb hem wel af gekeken, maar moet zeggen dat ik tijdens de film een aantal keren de dvd-speler wilde uitgooien

avatar van mikey

mikey

Nightmare vacation wederom met primitieve locals. Film voegt niets toe aan het genre. En is daarom bijzonder saai.

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Goed verhaal, matig uitgewerkt.

Ik vond de vrouwen in deze film erg slecht acteren en nee hij komt bij lange na niet in de buurt van Strawdogs.

Jammer want de film begon wel erg goed.

avatar van Woolf

Woolf

Ik had meer verwacht van deze film. Het viel eigenlijk erg tegen. Ik vind er aardig wat cliches in zitten. Het had een spannende film kunnen zijn maar het kwam allemaal niet goed uit de verf. Daarbij stoorde het me dat de vrouwen in deze film voornamelijk als hoofdpijn hebbende en zeurende wezens worden neergezet.

Op momenten waarop je emoties verwacht wordt er heel tam gereageerd. Hier kan natuurlijk bewust voor gekozen worden maar ik had niet de indruk dat dat in deze film de bedoeling was. Verder voelde ik geen verbintenis met de personages waardoor je naar een televisiescherm blijft zitten kijken in plaats van dat je meegenomen wordt in de film.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Het begint allemaal goed: twee koppeltjes die in een verlaten huis gaan logeren, de mannen vinden een meisje en dan zit je al volledig in deze thriller in afwachting van hoe dit aflopen gaat. Dan neemt de film een rare wending, want nergens worden details uitgewerkt. Ook het einde is onbevredigend, want je weet eigenlijk helemaal niets: niets van het meisje, niet van de inwoners en niets van de twee koppels. Vreemd... Gemiste kans. 3 *

avatar van tal1b

tal1b

en toch een 3 geven amazing?

ik vond het begin goed, maar gaat uitendelijk helemaal nergens over, einde slaat ook nergens op.

avatar van Sunday

Sunday

Magere film. Had ik eigenlijk aan de hoes al wel kunnen zien (Gary Oldman was wel een trekker). Waardeloze dialogen..... twee vrouwen die absoluut niets extras brengen..... Wat te denken van die verkrachtingsscene. Hoe die vrouw van Paul daar bij stond te kijken.

Doet inderdaad aan Straw Dogs denken. Ook wel aan Southern Comfort. Maar die twee zijn wel ff van een ander level.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11908 berichten

In Nederland te krijgen? Klinkt toch erg interessant...

avatar van Halcyon

Halcyon

Als deze film in de jaren '70 was uitgebracht, had je nog kunnen spreken van een controversiële thriller. Maar helaas, in het licht van alle soortgelijke thrillers en horrorfilms die hun plot wijden aan een groepje mensen dat verdwaalt in vijandig gebied en daar kennis maakt met de inheemse bevolking, is Bosque de Sombras niet meer of niet minder dan doordeweeks vermaak. Een film die aardig wegkijkt en het maximum uit de fotogenieke setting weet te halen, maar die na afloop amper zal bijblijven wegens een gebrek aan vernieuwing op elk vlak.

avatar van Jules15

Jules15

IS deze beter of slechter dan Eden Lake?

avatar van Zinema

Jules15 schreef:

IS deze beter of slechter dan Eden Lake?

Een ander soort film, maar mijns inziens is deze slechter..

avatar van Trance

Trance

Geen onaardige film met een rustige opbouw. Verhaal is wel wat vaag maar wel oké.

avatar van OlafK

OlafK

Ik sluit me aan bij het commentaar dat Zinema eerder gaf; je raakt behoorlijk betrokken bij de film, maar het verhaal stelt maar vrij weinig voor.

De term sfeervol is absoluut op zijn plaats. Er wordt absoluut een jaren '70-sfeertje neergezet, door goed kleurgebruik en een uitstekende sfeersetting.

Daarnaast vond ik ook op het acteerwerk weinig aan te merken, hoewel niet alle dialogen volledig uit de verf kwamen (dit is echter eerder te wijten aan het script).

Bosque de Somras blinkt slechts in het creeëren van een lekker sfeertje uit, maar is voor de rest weing bijzonder. Wel een voldoende; 3 sterren.

avatar van Zandadder

Zandadder

Goede film, goede sfeer, goede karakterontwikkeling, grimmig en spannend.

avatar van Pim1993

Pim1993

heel vreemd verhaal en ik zal het verhaal naar mijn mening even in een spoiler samenvatten. Als iemand anders het beter weet geef dat a.u.b weer want ik heb geloof ik weinig begrepen van de film.

Het gaat over een meisje dat door incest ter wereld is gebracht. De man heeft de moeder waarschijnlijk vermoord (of die komt gewoon niet in het verhaal voor) en het meisje opgesloten omdat hij van haar hield. Hij wil haar van de buitenwereld weghouden omdat hij zich heel erg schaamt voor haar. Samen met zijn broers bewaart hij dat geheim en dan vinden de Engelsen het meisje en willen haar naar de politie brengen. Dat willen de broers voorkomen en gaan op zoek naar het meisje. Uiteindelijk zijn alle broers dood en blijft de man met het meisje over en wordt emotioneel en ziet waarschijnlijk zijn eigen fout in.

zoiets?

vaag allemaal, slechte acteurs met uitzondering van Gary Oldman. Geen schrikmomenten, geen spanning. Kortom een matige film in zijn genre. Totaal geen aanrader.

Er hangt door de film heen wel een mysterieuze sfeer waardoor de film niet saai wordt.

avatar van schram101

schram101

Behoorlijk tegenvaller deze film. Hoewel mijn verwachtingen laag waren en ik de film zonder de trailer te hebben bekeken ging zien had ik best wel wat vertrouwen in de C-film. De plotomschrijving op de hoes trok me aardig aan en het verhaal is dan ook best goed. Hier hou ik wel van. Beetje thriller, beetje spannend. Maar spannend werd het nergens. Helemaal nergens! En dat had toch zeker wel gekund met een verhaal als deze. Positief is wel dat de film redelijk vermakelijk is en je hem zonder problemen uit kunt zitten, maar deze film had nooit een thriller mogen heetten.

avatar van gondwana

gondwana

verrassend lage quotering hier vind ik, ik vond deze film heel sterk. Oldman en Considine zijn van m'n favoriete acteurs en ik kon me erg makkelijk in hun plaats zetten. Realistische reacties op de situatie.