• 10.922 nieuwsartikelen
 • 162.667 films
 • 10.276 series
 • 30.001 seizoenen
 • 616.295 acteurs
 • 193.445 gebruikers
 • 8.996.875 stemmen
Avatar
 
banner banner

Death Defying Acts (2007)

Thriller / Romantiek | 97 minuten
2,87 220 stemmen

Genre: Thriller / Romantiek

Speelduur: 97 minuten

Alternatieve titel: Houdini's Death Defying Acts

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Australië

Geregisseerd door: Gillian Armstrong

Met onder meer: Guy Pearce, Catherine Zeta-Jones en Timothy Spall

IMDb beoordeling: 5,8 (10.491)

Gesproken taal: Engels, Frans en Italiaans

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • meJane Niet beschikbaar op meJane

Plot Death Defying Acts

"Love is inescapable"

In 1926 is Harry Houdini één van 's werelds beroemdste artiesten. Ondanks al het geld en de faam heeft Houdini echter één grote frustratie: dat hij niet bij het sterfbed van zijn moeder was om haar laatste woorden te horen. Benji McGregor en haar moeder Mary zijn twee straatarme bewoners van een krot in Edinburgh, die zich in leven houden door mensen te laten geloven dat zij met doden kunnen spreken. De twee vatten het plan op om de rijke Houdini voor de gek te houden, maar dat loopt niet geheel volgens plan...

logo tmdbimage

Externe links

Volledige cast

Acteurs en actrices

Harry Houdini

Benji McGarvie

Leith Romeo's wife

Mr. Robertson

Flower Stall Seller

Oily Librarian

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van Metalfist

Metalfist

 • 12407 berichten
 • 3964 stemmen

Fictieve Houdini

Na het succes van The Illusionist en The Prestige werd het in Hollywood duidelijk dat er blijkbaar wel wat geld is te verdienen met films over goochelaars en wie wordt nu nog altijd als één van de grootste aller tijden beschouwt? Juist ja, Harry Houdini. Zijn trucs worden vandaag de dag nog altijd in één of andere vorm gebruikt en ik was dan best wel benieuwd naar deze biopic over het leven van de boeienkoning.

Al moet je dit blijkbaar wel als een fictief verhaal aanschouwen want menig Houdini kenner is hier blijkbaar niet over te spreken. Ik vond het in ieder geval nog wel te pruimen maar ik ben dan ook geen Houdini kenner dus ik stoorde me niet aan de schijnbaar vele verdraaingen rond het personage. Death Defying Acts is dan ook een film die je eigenlijk niet noodzakelijk moet zien met Houdini in het achterhoofd want dit had eigenlijk over eender welke goochelaar kunnen gaan, al maakt de film natuurlijk wel gebruik van het leven van Houdini. Wat overblijft is een interessant verhaal over een goochelaar die, in een poging om in contact met zijn overleden moeder, aan seances meedoet en ze ondertussen te ontmaskeren. Natuurlijk moet daar een relatie uit ontstaan met een charlatan maar het geheel blijft boeien.

Catherine Zeta-Jones is de laatste tijd terug wat in de picture na haar acteerpauze van 3 jaar en daar ben ik nog niet zo slecht gezind om. Het klikt niet altijd even goed tussen mij en de ravissante schone maar dit doet ze degelijk. Het is echter Guy Pearce die compleet de show weet te stelen als Houdini. Ben voor de rest eigenlijk niet zo enorm bekend met de acteur maar ik kijk er in ieder geval naar uit om hem in Iron Man 3 de rol van Aldrich Killian te zien vertolken. Leuk ook om Timothy Spall nog eens te zien verschijnen, hij wordt altijd onterecht over het hoofd gezien wanneer het over de Harry Potter saga gaat. Interessant ook om een jonge Saoirse Ronan te zien. Een paar dagen geleden toevallig een episode van The Graham Norton Show gezien waar ze gast was maar ik kon me geen enkele film voorstellen waar ze in meespeelde. Dit doet ze in ieder geval erg behoorlijk.

Amusante film die vooral gedragen wordt door Guy Pearce en in mindere mate door Catherine Zeta-Jones. Beschouw dit echter als een fictief verhaal rond bepaalde elementen uit het leven van de boeienkoning in plaats van een biopic want anders zul je bedrogen uitkomen.

3.5*


avatar van Leno

Leno

 • 5891 berichten
 • 4214 stemmen

Geen verrassing dat deze film een tijd op de plank is blijven liggen. Het scenario is erg matig, nooit spannend en door de matige uitgewerkte karakters ook nooit vertederend of romantisch. Het is vlees noch vis met deze film.


avatar van scorsese

scorsese

 • 11812 berichten
 • 10208 stemmen

Matige film waarin Harry Houdini helderzienden uitdaagt om achter de laatste woorden van zijn overleden moeder te komen. De film begint zeker goed en redelijk boeiend, echter als de romantiek om de hoek komt kijken, wordt het een stuk saaier. Geen biopic, maar een verzonnen verhaal om Harry Houdini heen.


avatar van Film Pegasus

Film Pegasus (moderator films)

 • 30495 berichten
 • 5204 stemmen

Elke biopic zorgt voor een vrije interpretatie van het hoofdfiguur. Tenslotte moet het nog entertainende film blijven en is een beeld van iemand soms duidelijker opsomming van feiten. Bij Harry Houdini worden wel wat loopjes met de werkelijkheid genomen. Enkel zijn talent als ontsnappingskoning en interesse in het paranormale zijn overgenomen. De rest (inclusief zijn overlijden) zijn pure fantasie. Niet echt een biopic dus, maar een romantische mysteriefilm met de bekende Houdini als persiflage. Met momenten is dit zeker geen slechte film op, maar niet echt speciaal ook niet. Op vlak van romantiek schiet het te kort en ook het mysteriegehalte laat toch op zich wachten. Het talent van Houdini om te kunnen ontsnappen wordt vrij slecht in beeld gebracht en is eerder een fait-divers om te laten zien dat het over Houdini gaat.

Catherine Zeta-Jones speelt een voorspelbare rol die we van haar gewoon zijn. Guy Pearce is niet slecht als Houdini met de nodige flair, maar veel charisma is er ook niet. Wel goed is Saoirse Ronan die de show steelt, inclusief een sterk Schots accent. Saoirse is van oorsprong Ierse trouwens.

Death Defying Acts is een goed gemaakte film met mooie kostuums en een leuk verhaaltje. Maar opvallend is het ook niet en helaas al snel vergeten. Beetje bandwerk, maar dan wel uit een goeie fabriek.


avatar van K. V.

K. V.

 • 4112 berichten
 • 3597 stemmen

Deze was op tv en een film over goochelaars kan me altijd wel bekoren. Deze vond 'k toch iets minder. De focus lag meer op het romantische/drama dan echt op de goocheltrucs. Mocht het dan nog echt meeslepend gebracht zijn, zou het nog een topper geweest zijn, maar 'k vond het allemaal nogal op de vlakte blijvend.

De cast deed het niet slecht, maar u ook niet echt memorabel.

Een prima film om eens mee te pikken via tv en zo goed voor een keertje, maar meer ook niet. Daarvoor is de film niet speciaal genoeg.


avatar van ambrosini

ambrosini

 • 496 berichten
 • 525 stemmen

Verhaal komt niet echt op gang.. acteren vond ik niet op top niveau.. vandaar mijn 2 sterren..


avatar van J.Ch.

J.Ch.

 • 536 berichten
 • 683 stemmen

Aardig, zoals ook de meeste mensen vinden volgens mij. Het verhaal had wat mankementen maar was wel degelijk, en Saoirse Ronan zet een uitstekende presentatie neer. Ik ben het eens met Film Pegasus:

Death Defying Acts is een goed gemaakte film met mooie kostuums en een leuk verhaaltje. Maar opvallend is het ook niet en helaas al snel vergeten. Beetje bandwerk, maar dan wel uit een goeie fabriek.


avatar van Tarkus

Tarkus

 • 6409 berichten
 • 5314 stemmen

Tarkus schreef:

In België staat de film te koop met de naam Houdini in het groot op de hoes, en wellicht jaagt dat de verkoop van deze DVD de hoogte in, want wees nu eerlijk, die naam doet toch verkopen.....

Nu, ik heb deze prent ook om die naam gekocht, en hoewel er weinig of niets van Houdini's ontsnappingstruuks in worden getoont is deze prent best de moeite waard.

Een wat mysterieus verhaal, maar wel goed geacteerd door de hoofdpersonages en vooral het kleine meisje kon me wel bekoren.

Dus, voor een vrij onbekende film is dit wel best een goede film, maar een vergelijking maken met het veel betere 'The Illusionist' vind ik wel wat ver gezocht.

Opnieuw bekeken en blijf bij mijn eerste mening, en dat het "kleine meisje" talent heeft, heeft ze inmiddels al meerdere keren bewezen, Saoirse Ronan is inmiddels een grote ster geworden.


avatar van frans123

frans123

 • 3889 berichten
 • 1006 stemmen

De zoveelste film over Houdini en een misser . Vervelend , oubollig filmpje , met een Dickens sfeer, over de Meester van de Illusie. Hij verdient beter. Op de helft afgezet toen de 'love-part" begon. Boooooooring, het boeit geen seconde.

ja ik geef toch sterren, ik hoef mijn bord niet leeg te eten als ik het niet lekker vind.