Genre: Avontuur / Actie
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 31 mei 2006
Plot Poseidon
"Mayday"
Op het gigantische, luxe cruiseschip Poseidon dat over de Noord Atlantische Oceaan vaart, is een schitterend feest begonnen om het nieuwe jaar in te luiden. Maar terwijl in de balzaal de champagneglazen worden geheven, is er op de officiersbrug groot alarm. Een reusachtige vloedgolf van wel dertig meter hoog stormt razendsnel op het schip af en kan niet meer ontweken worden.
Robert Ramsey
Conor James
Captain Bradford
Valentin
olivier
Ô ja, moment van hilariteit: jongetje zit na golf plots vast in een kamer achter een rooster. Moeder: "how did you get there?' Zoon: 'I have no idea, but the water is rising'. Lachen!
suerte
Voor mij nu al de afknapper van 2006, snakes on a plane moet nog beter zijn dan deze bagger, ik denk dat ik in de afgelopen 5 jaar niet zo'n verschrikkelijk slechte film heb gezien.
Niet alleen was het verhaal verschrikkelijk ongeloofwaardig, wat op zich niet uitmaakt bij een film als deze, maar alles wat er in de film gebeurde was zo verschrikkelijk cliche en voorspelbaar dat je er jeuk in je handen van krijgt.
Echt alles was (amerikaans) cliche, neem het moment waarop
die gestoorde gozer met zn flesje drank bij zich een slok neemt van z'n drank, en hoe kan het ook anders, binnen een minuut dood is... zo flauw. En ook hoe de mensen doodgaan, in de meest belachelijke situaties, dat zuid amerikaanse wijf dat met 'r haar ergens achter blijft hangen en dan doodgaat.
KOM OP!
duizenden mensen gaan dood aan ontploffingen en weet ik wat voor ellende, maar zij als een van de hoofdrolspelers blijft met d'r HAAR ergens achter hangen...
Ik heb hem met moeite uitgekeken, ik kan werkelijk niks goeds bedenken aan deze film...
correctie:
frederique89
*2,0: omdat de acteurs zelf hun stunts hebben uitgevoerd. En er zelf één een longontsteking aan over gehouden heeft. k'vindt 2,0 zelf te veel. Maarja, kem al gestemd spijtig genoeg iets te rap besloten. Anders was't 1,0.
F*cking slechte film. Een totale rip-off van de Titanic, zo voorspelbaar als iets en het verhaal trekt op niets.
De boot kantelt door een massagolf dat nooit voorspelbaar is. En ze moeten er proberen uitkomen. Maar er zijn maar een paar die doorzetten omdat de kapitein zegt dat ze moeten blijven. Maar die paar lukt het wel. Stoer verhaal vindt ik! K'em echt spijt dat ik daar 6,80 euro aan gegeven heb!
frederique89
Echt alles was (amerikaans) cliche, neem het moment waarop
KOM OP!
Ok, hier geef ik u meteen 100 % gelijk in!
SmuttWars
2.5* vermakelijk, maar nergens vernieuwend, veel actie, veel cliché, kon niet echt super meeleven met de survivors, máár vermakelijk....
Ronnievb
Ik vond het een vreselijke film om te zien, het was weer zo'n typisch Amerikaanse film. Een schip dat kapseist, de zogenaamde domme mensen blijven in de gala/feestzaal. Een stel waaghalzen waarvan een toevallig oud-marinier en een oud-brandweerman zijn weer de helden en gaan weer zelfstandig een uitgang zoeken. Dat stoer gedrag met bijvoorbeeld die brandweerslang sprak me ook niet aan
. De mensen die achterblijven verzuipen, gelukkig die van de Black Eyed Peas ook
. Dan heb je nog zo'n scène in een ventilatieschacht met iemand die weer eens clausterfobie heeft om het extra eng te maken
. Ze maken die ventilatieschacht open door maar twee van de vier schroefjes los te draaien met een Christus kruisje, ook weer typisch Amerikaans
. Daarna overleeft het jongetje dat hoogwater, wat eigenlijk onmogelijk is, maar ja kinderen mogen in een happy ending story niet verzuipen natuurlijk. Oh ja, en pappie is weer uiteindelijk de held omdat hij in plaats van zijn toekomstige, irritante schoonzoon onder water gaat duiken en die schroeven de andere kant laat opdraaien
. Dat laat me denken aan een wat oudere film van Bruce Willis, waar ik ook een hekel aan heb
.Eenmaal buiten het schip, hebben ze meteen een reddingsboot en worden ze meteen geredt, maar niet te spreken over de zuiging van de Poeseidon en het vlakke water na een megagolf
.Een lichtpuntje van de film: De ramp, de megagolf en het kapzeisen van het schip was mooi en spannend gemaakt. Ik kreeg er de rillingen van toen je die golf langzaam dichter bij zag komen
.Maar voor de rest een regelrechte prul
.**
Beste stukje commentaar dat ik bij deze film tot nu toe heb gelezen, kan het niet meer met je eens zijn!
ILDIB
Wat een ontzettend hopeloze film. Het origineel was geen hoogvlieger maar die kom tenminste nog overtuigen, zeker de personages uit die film, de dramatiek was aanwezig. Bij deze versie missen de personages diepgang, of hoe je het ook wilt noemen, en wordt het persoonlijke verhaaltje van de hoofdrolspelers in 3 seconden door je strot geduwd (zoals zo vaak tegenwoordig) waardoor het je eigenlijk geen bal interesseerd wat die mensen uitspoken. Het wordt een emotieloze film met een verhaaltje dat in het orgineel wel tot uiting komt en hier zo lek is als het maar zijn kan.
Enig pluspunt, weinig gejank in de film..
ILDIB
Bij Mythbusters hebben ze de zuigwerking proberen na te maken en kwamen ze tot de conclusie dat die helemaal niet zo groot is.. Dus dat stuk zou kunnen. (ongeveer als enige maar ach.)
Angrod_Pallanén
En toch vind ik, dat er overeenkomsten zijn...
Zoals ik dus al aangaf, vind ik Poseidon dus gewoon op Titanic lijken. Dan begrijp ik ook wel dat mensen die die zin lezen, daarover vallen en het er niet mee eens zijn... Maar persoonlijk vind ik Poseidon dingen hebben van Titanic.. Kan er ook niets aan doen...
Er zit trouwens ook romantiek in Poseidon... Maar goed...
Ja, maar daar was de film niet op gefixeerd, Poseidon was egwoon een verhaaltje van verschillende stereotypetjes, bij Titanic was het gewoon een stereoliefdesverhaal. Maargoed, als je wat voorbeeldjes kan geven, want hoewel ik de een oneindig vaak heb gezien kon ik geen verdere overeenkomsten vinden...
jimbo79
wat een pulprommel, de dialogen zijn van een niveau dat je al lang niet meergehoord hebt, 1 voor 1 slechte akteurs
zou nu al in flop 100 moeten staan maar blijkbaar vinden de meesten dit onding een goede film gezien de kwotering.
Slater (crew films & series)
Als mensen nou eens niet aan andere films gaan denken, dan zie je dat het als een gewone film eruit komt. Ja beetje voorspelbare dingen, maar de zovele explosies, water en Special Effects drukken dat toch naar achteren.
Gewoon vermakelijke film, verder ook niet bijzonder.
Hear hear
Knarf Kenobi
een dieptepunt letterlijk en figuurlijk voor wolfgang petersen
Als je de originele spannend vond...waarom deze dan niet? Ik heb gister de originele gezien en kon geen moment van spanning ontdekken. Iets dat wel in deze Poseidon zat. Deze Poseidon is misschien geen hoogvlieger, maar als je op amusumentswaarde moet beoordelen doet deze film het toch echt wel heel goed.
jimbo79
omdat die veel beter geakteerd was (die kurt russel is toch een irritante akteur, en die dialogen die waren in het origineel nog te doen maar dit, ieder zijn smaak maar ik vond dit een flop van jewelste
Captain Pervert
Een film met veel grote pluspunten en grote minpunten, waarbij de balans toch uitslaat naar het positieve.
Waarom? De stunts, sets, camerawerk, echt ontzettend gaaf. Echt een bioscoopfilm.
Maar dan de platte karakters, voorspelbaarheid van wie dood gaat en wie niet (op het eind is het onmogelijk om niet de parallel met Armageddon te zien), niet-overtuigende heroïek, echt slecht. Ook heroïsche muziek van Badelt kwam me op een gegeven moment de strot uit.
Het getuigt wel van durf om de kapitein van een zinkend cruiseschip te laten spelen door een neger, en vervolgens alleen een groepje blanken de ramp te laten overleven. De enige minderheid die nog probeert weg te komen, wordt vervolgens een gruwelijke dood in een liftschacht toebedeeld. Niet echt politiek correct, maar wel origineel.
Eindelijk eens niet een blanke, een Aziaat, een neger, en een indiaan compleet met verentooi die een rampenfilm overleven, hulde.
Als laatste noot wil ik melden dat ik, samen met de hele bioscoopzaal zuchtend hoopte dat dat kutjoch (hoezo zo ver bij de groep weglopen, sukkel) zou verzuipen. Echt het dieptepunt van de film.
3.5 sterren
Slater (crew films & series)
Armageddon? Ze waren niet eens aan het ruzien over wie zou gaan. Slaat weer nergens op
Captain Pervert
Waarom? Ik ben niet eens de enige die dat vindt lees ik een paar pagina's terug. Vader offert zich op voor het toekomstig geluk van zijn dochter met de schoonzoon die hij in eerste instantie niet goedkeurt (en Russell heeft weliswaar geen echte ruzie, maar ze zijn het toch zeker niet met elkaar eens, hoezo lijkt dit niet op het cliché uit Armageddon?
Max99
Deze net gezien in de bios goede film zeker mooi stuk dat die man van boord wil springen en ineens die golf ziet schitterende film 3.5
Ok Captain, Je legt het goed uit
ben het nu wel met je eens
Maar Affleck en Willis hadden eerst nog beetje ruzie over wie er zou gaan he
christian

ik ben het helemaal met je eens toen die scene voorbij schoot dacht ik daar ook gelijk aan. Ik moet zeggen dat het ook wat weg heeft van the day after tomorrow als je het vergelijkt hoe ongeloofwaardig beide films zijn. Die boot kan toch echt nooit zo lang boven water blijven en die scene van die oude man die onderwater terug ging om die bewusteloze vrouw te redden. die man was al meer dan een minuut onderwater dan kan je toch never nooit even terug gaan om die vrouw even te redden?
ik vond de special effects wel heel erg mooi van deze film maar voor de rest best wel ongeloofwaardig jammer
Pieter Montana
Met een budget van zo'n 160 miljoen dollar ( zo'n 127 miljoen euro) waagde Wolfgang Petersen zich weer aan een massaproductie. En dat kun je er aanzien. Het luxueuze schip ziet er prachtig uit en wanneer alles er nog eens op zijn kop wordt gezet ziet het er nog veel indrukwekkender uit.
Wanneer de reusachtige roque wave op je afkomt valt gewoon je mond open van verbazing. Erg angstaanjagend hoe de passagiers hun kelen, openzetten als het schip 180° draait. Tot dan gaat het goed. Ook de soundtrack van Klaus Badelt ( Pirates of the Caribbean!) sluit goed aan bij de film.
Het schip zit geladen met panische angst, grote chaos, een hoop geschreeuw en de zangeres van Black Eyed Peas, die per sé ook op het witte doek haar gezicht wil laten zien. Toch moest de ramp in de film nog gebeuren.
We maken kennis met eenzaat Dylan (Josh Lucas), die natuurlijk bij de marine gezeten heeft, en niet op de redding wil wachten en besluit zelf op eigen houtje zich een weg naar de onderkant van het schip te banen. Bij hem voegen zich ex-burgemeester Robert Ramsey (Kurt Russel), zijn dochter en aanstaande schoonzoon ( kwestie van toch een beetje het Titanic-effect te krijgen), een alleenstaande moeder (zie eenzaat Dylan) met haar 7-jarig zoontje Connor, een vrouw met claustrofobie, Richard Dreyfuss (Matt Hooper uit Jaws) speelt een oude homofiele opa, die samen met Connor het blok aan het been moet vormen.
Vanaf dan is het schip geladen met een hoop clichés, vreselijke Amerikaanse one-liners die worden uitgesproken door een groep B-acteurs. De dialogen bestaan uit wat heroïsche over-sentimentele toespraken en zinnetjes zoals “Pas op!”, “Pak m'n hand!”. Onrealistische gebeurtenissen (Het einde!) en een hoop klungelige onnauwkeurigheden. Connor komt achter een rooster te zitten en antwoordt op de vraag hoe hij daar gekomen is: “I don't know but the water is rising”. Ja zelfs de bemanning blijft rustig op hun stoel als de golf op hen afkomt en wat een geluk dat Dylan en Robert beiden een zaklamp meehadden op oudjaarsavond. Dit is nog maar een kleine greep uit de hoop die het niveau van de film helemaal de diepte in jagen. Dat slecht acteerwerk, de brakke dialogen en het enorm slecht verloop van verhaal maakt “Poseidon” samen met “Date Movie” en “The Wild” al tot één van de slechtste van dit jaar.
1*/5
FisherKing
Lukt er nu in Hollywood helemaal niks meer ?
Captain Pervert
Oh, jawel. Pieter Montana bekijkt deze film kennelijk als een film waarin hij karakterontwikkeling en diepgang verwacht, dit is nooit de bedoeling geweest. Dat het gebrek hieraan soms wat naar de andere kant doorslaat (irritatieopwekkende dingen), is een ander verhaal, maar ik vind 1.5 ster bij deze film niet te verdedigen.
Het moest een vermakelijke popcornfilm worden en dat is erg goed gelukt. Vandaar 3.5 sterren van mij. Was er dan ook nog eens iets extra's geweest, in de zin van personages, humor, plottwists etc, had de film makkelijk 4 sterren of hoger verdiend.
Maar je moet niet vergeten wat je hier beoordeelt: een popcornfilm. En in die opzet (want dat is het, zie ook commentaar van Petersen in de Making Of) is de film goed geslaagd.
dmoie-master
Ik heb gelezen dat deze versie de originele Poseidon Adventure van Ronald Neame en Irwin Allen nooit zal kunnnen evenaren, ook de sterren zijn helemaal zo groot niet als de sterren van toen (Shelley Winters, Gene Hackman, enz.) en ik geloof dit best, deze film bevat ook enorm veel special effects volgens Amerikaanse bioscoopbezoekers en dat haalt de magie van de originele versie helemaal weg, er worden zelfs geen originele karakters gebruikt, ik zou zeggen kijk The Poseidon Adventure(1972) voor je Poseidon gaat kijken en oordeel dan (ga ik ook doen), al zal volgens de meesten de originele beter blijven en dat is zo met alle films, zo is dat ook met King Kong, Psycho, die remakes zijn ook niet enorm populair geworden zoals de originele.
Sutherland
Net gezien en ik vond hem knap tegenvallen! Verhaal is erg voorspelbaar, zit vol met cliches, en het einde is ook zo typisch Amerikaans(waarom gaan ze nou nooit es allemaal dood?
Verder vond ik de film niet iets nieuws brengen vergeleken met Poseidon Adventure, die ik eigenlijk gewoon beter vind dan deze.
Ik vond het verhaal erg snel gaanbinnen 20 minuten kwam de grote golf al, terwijl ik nog helemaal niet in de karakters zat. Met moeite moest ik ze uit elkaar houden, wie wie waren
Verder vond ik het erg slap geacteerd, niemand van de cast kon mij laten geloven hoe erg het allemaal wel niet was, en hoe bang ze allemaal wel niet waren.
Ik vond hem nogal saai, en zoals al eerder gezegd hier wat jatwerk uit een andere bekende film wat me al gelijk opviel.
Nee, dit was een flinke tegenvaller!
Ik had eerst een 2.5 ingevuld, maar na mijn verhaaltje vind ik dit zelfs nog teveel.
2* dan maar
The Contender
Vond het wel een goede film. Weer wat anders dan Titanic. Heeft even geduurd voordat ik hem ging kijken, omdat ik redelijk twijfelde over hoe hij zou zijn, maar vond hem niet tegenvallen.....
Sommige dingen wel wat voorspelbaar, maar ja welke film heeft dat nou niet tegenwoordig?
Tinuzzz
Dit lijkt mij een leukere film als Titanic, omdat de boot veel eerder zinkt
Dus zit je (misschien) langer in spanning als bij de Titanic

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix

Things to Do in Denver When You're Dead
Misdaad / Drama, 1995

The Sleeping Dictionary
Romantiek / Drama, 2003
oudjaarsavondbrandverlies van geliefdedrowningcataclysmatlantic oceanballself-abandonment schipbreukgiant wave blackoutschipdochtersingleremakeontsnappencapsized shiprampen film