Borderland (2007)
Geregisseerd door: Zev Berman
Met onder meer: Brian Presley, Martha Higareda en Jake Muxworthy
Gesproken taal: Spaans en Engels
Plot Borderland
"The Devil's Playground is Just Around The Corner"
Een sekte weet een jonge Amerikaanse student te ontvoeren, om hem te offeren aan hun God. Zijn twee vrienden, een Mexicaans meisje en een politieagent, die het al een keer tegen de sekte heeft opgenomen, moeten de jongen nu proberen te redden.
Arjanz
Goeie film en sekte komop noem het geen sekte maar gewoon een stel sick0s
vito666
ok ok je kan ook nog sick zijn zonder in een secte te zitten he amarican psyco
dope
- 20064 stemmen
De zoveelste slachtfilm van de laatste tijd, heb het nu wel een beetje gehad met dat genre
brucecampbell
Een film die te lijden heeft doordat het allemaal al eens voorgedaan is zoals in Hostel en Turistas, maar desondanks toch zeer genietbaar is voor de horrorliefhebber.
De acteurs zijn redelijk tot goed en het slot heeft wel iets.
Velemale gruwelijker dan bv Hostel , komt ook omdat je meer een band met de hoofdrolspelers had....
Puthenaer
Ik vond het best een smerige openingsscene. Je wordt gegrepen door de film. En bij tijden best eng.
Brianna
Zeer goede film. Zag dat hierboven in de recenties ook over hostel werd gesproken, maar vind dat eigenlijk niet te vergelijken, tja, met de gore miss, maar deze film is veel sterker, en heel ander verhaallijn. Ik vind ook dat je niet zozeer de hele film als een horror moet zien, maar thriller/misdaad met zeker horrorelementen. En vrij heftig soms ook, maar vind dat Hostel meer de kant opgaat van horror. Ook vanwege het feit dat die film om geld en moord gaat, om het maar ff kort te houden, en deze film over sekte, rituelen, maar hij is veel opbouwender, en zit sterk verhaallijn in. En laten we eerlijk zijn, hostel is leuk, maar nu niet echt sterk.
Defective
Nee, dit is niet de zoveelste slachtfilm en zeker geen b-film zoals de meeste. Deze is gebaseerd op ware gebeurtenissen.
Verder ben ik het helemaal eens met bovenstaande bericht.
grid8400
Ik sluit bij mij bovenstaande twee voorgangers (Brianna en Defective) aan. Absoluut de moeite waard om te kijken.
Oscarwinnaar
Gebaseerd op ware feiten!
De film had een zeker B-gehalte, maar is zeker de moeite waard.
Aardige slashscenes trouwens.
kaztor
Sterke actie/thriller/horror met een behoorlijk portie gore voor de liefhebbers
. Nadeeltje voor mij is dat die zog. God-figuur er een beetje uit ziet als een onbeduidend mannetje.
Vind ik een beetje kort door de bocht om deze als zodanig te bestempelen. Er zit toch zeker een belangwekkende verhaallijn in, hoor.
Rutte
Best wel een hele aardige film.
Dit is echt zeker geen slasher-film zoals sommigen beweren, op enkele vrij bloederige scenes buiten beschouwing gelaten dan.
Vond 't eerder een drama-thriller waar een prima ( waargebeurd ) verhaal in verwerkt zat.
Vooral 't hoofdpersonage ( de leider ) van die sekte vond ik best goed naar buiten komen, damn, wat had die vent een rotkop op zeg.
Verder bevatte de film een lekkere dosis spanning, waardoor ik 'm toch wel een stuk boven 't gemiddelde vond uitkomen.
Gerust kijken, het levert je een prima vermakelijke film-avond op.
3,5 sterren
vwtune
Gister avond gekeken en moet zeggen dat het erg vermakelijk was!
Niet echt een horror, gelukkig ook maar anders was het alleen maar gore en slachtwerk.
Nu zit er ook verhaal in. goed geacteerd ook.
aphexfreak
Film op zich was goed te doen, jammer dat de acteerprestaties soms niet super waren.
Vanwege de coole badguys(die kale gast!) krijgt hij het voordeel van de twijfel.
mckiller
Leek best wel op turistas, maar ik vond deze toch iets beter. kwa verhaal vond ik hem niet echt beter maar borderland is gewoon lekker grof en een stuk spannender.
wouter mentink
zeer goeie film heeft iets weg van hostel en turistas alleen dan veel beter en een betere verhaallijn.
blitze810
nu ben ik toch nieuwsgierig geworden na deze reacties hier boven
ik ga hem dan toch maar bekijken................. ik ben benieuwd!!
rcksn
ik had er niets van verwacht....
maar mijn verwachtingen klopten niet.
Kali DTS
heerlijke opening, lekker ziek:)
in het midden kakt de film wat in vind ik.
al met al zeker de moeite waard hou wel van dit genre
aanrader
jorkie
niet echt denderend maar hij was het kijken wel waard, had wel iets meer spanning in mogen zitten
Keane1983
De film is in het begin al meteen pakkend en "goor".
Het verhaal opzich hebben we al vaker gezien maar dat wilt overigens niet zeggen dat het een slechte film is.
Je weet een beetje hoe het zal aflopen en wel wat aan de voorspelbare kant.
De gorescenes zijn best wel leuk en amusant om naar te kijken.
Voor een horror/thiller/slasher is hij erg leuk gedaan en een redelijk goed onderhouden verhaal.
Van mij krijgt de film 3.0 ster
glimmerman2000
Zowwwww deze film was zowaar echt spannend.Er zaten echt wat ziekelijke scene's in zeg.De acteurs speelden erg goed.Ik ben echt verbaasd over deze film.Ik d8 een b filmpie, maar wow!.
Een dikke 4.5
Hectometerpaal
De zoveelste film met hetzelfde recept.....Amerikaanse tieners....rare buitenlanders met hun rare tradities..... af en toe een bijl en een geweer....hier en daar wat ketchup..... en voíla weer een kutfilm.
Daar wil ik nog aan toevoegen dat de characters echt ook weer precies hetzelfde zijn als in al die andere hostelletjes en turistas wannabees.... Arrogante eigenwijze goodlooking maar vooral blanke studenten tegenover de gruwelijke anderstalige met vreemde rituelen.....Zoals je waarschijnlijk merkt komt het me zo onderhand mijn nek uit deze uitmelkerij.
Imper
Gruwelijker vind ik deze dus echt niet dan hostel. Ik vind (even offtopic) de saw-reeks nog de best lopende horror reeks. Ik vond deze film niet echt gore, waren uiteraard wel wat ranzige momenten zoals in het begin en het inhakken op mensen enz. dat vond ik best wel heavy. Hoe de film gefilmd was vond ik ook netjes gedaan. Heb me goed vermaakt maar had wel wat meer gore verwacht (A) ben een gore fan:P
Vond deze wel wat weg hebben van Hostel en Perdita Durango met 1 wezenlijk verschil dat deze film gebaseerd is op een ware gebeurtenis. Qua film vind ik Hostel en Perdita Durango beter, zeker de laatst genoemde.
Dit was zeker geen slechte film en je voelde zelfs met ze mee. Het zou je maar gebeuren.
Lee72
Film is gebaseerd op het verhaal dat in 1989 de Mexicaanse politie lijken opgroeven waarvan de hersens en het ruggenmerg waren verwijderd. Dit was gedaan door een bende drugssmokkelaars die dachten dat ze door de door hen gepleegde moorden en rituelen onzichtbaar voor de politie zouden zijn tijdens hun smokkelactiviteiten.
Het is duidelijk een low-budget film die met redelijk goed acteerwerk en relatief weinig special effects een geslaagde mix aflevert van spanning, horror en actie. Niet de beste in zijn soort, laat daar geen twijfel over bestaan, maar zonder meer de moeite waard voor de liefhebber van dit soort films (waar ik er dus 1 van ben
guylopez93
Goeie film en sekte komop noem het geen sekte maar gewoon een stel sick0s
het is toch duidelijk wel een sekte
guylopez93
goeie film
leuk verhaal, goede acteerprestaties en een goed opbouwende spanning. Je kon goed met de hoofdpersonen meeleven waardoor het ook vele male spannender was. Ook is het wel beangstigend dat het gebaseerd is op waargebeurde feiten dus het moet echt een hel geweest zijn voor de mensen die dit hebben moeten meemaken

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Angustia