The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning (2006)
Genre: Horror / Thriller
Speelduur: 91 minuten / 96 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Jonathan Liebesman
Met onder meer: Jordana Brewster, R. Lee Ermey en Andrew Bryniarski
Releasedatum: 16 november 2006
Plot The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning
"What you know about fear... doesn't even come close."
Tijdens hun laatste uitje voor ze naar Vietnam gestuurd worden, zijn de twee broers Eric en Dean met hun vriendinnen Bailey en Chrissie het slachtoffer van een ongeluk. De nachtmerrie begint voor hen echter pas echt als lokale sheriff Hoyt ter plaatste komt en hen meeneemt naar een groot huis, waar hij en zijn gestoorde, kannibalistische familieleden wonen ...
Chrissie
Slaughterhouse Supervisor
Holden
Alex
_Daan_
Sufferd, waarom jat je 'm niet gewoon uit de videotheek? (zodra die uit is)
Stelen doen we niet aan he?
texas chainsaw
de film zonder sheriff-hoyt acteur R .Lee.Ermey figureert het beste. In mijn optiek is hij niet te vervangen voor zo'n rol.in texas chainsaw 2003 schitterde hij eigenlijk meer als in the beginning.als je de films met elkaar vergelijkt is de film van 2003 beter inelkaar gezet en spelen de jongeren beter dan in the beginning.sound en muziek past goed en als ze een paar parts van the beginning in 2003 zouden plaatsen zou het helemaal een tpper zijn
M.ike
Sufferd, waarom jat je 'm niet gewoon uit de videotheek? (zodra die uit is)
moet je er eerst werken om achter de balie in de laden die dvd te gaan zoeken
M.ike
al met al een ingewikkeld idee , toch maar gewoon kopen dan.met dowloaden is de beeld kwalitiet altijd/meestal matig tot slecht .
Sadistische, behoorlijk zieke horrorfilm. Niets meer dan een excuus voor weer een remake. Vaardig gemaakt met zeer overtuigende (en eindeloze) bloederige make-up effecten, maar inhoudelijk leeg, met onderontwikkelde personages en een voorspelbaar verhaalverloop. Ook erg cynisch qua instelling: martelporno is wat men wil zien tegenwoordig, dus dit krijgt men ook. And then some. Naar, maar goed, ik heb de film ook afgekeken. Schuldig.
Jantje666
martelporno is wat men wil zien tegenwoordig

Blood Duster
Al in al een goeie film met de nodige bloederige taferelen. Deze film heeft me geen seconde verveeld. Het verhaal is wat van dun papier, maar welk horror fanaat boeit dat nou ook. Vond alleen jammer R.Lee Hermey de cherrif uit de vorige re-make van 2003 vervangen was:(
Jantje666
euhm, die is toch helemaal niet vervangen?
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11922 berichten
Nee, inderdaad niet...zoiets valt trouwens ook heel eenvoudig te checken op imdb.com!
INCTRL
Speelt deze film zich af vóór The texas chainsaw massacre? Zie je b.v. wat er was gebeurd met het meisje in het begin van the texas chainsaw massacre?? Of hebben de 2 verhalen niets met elkaar te maken?
Dat meisje is gewoon 1 van de zovele slachtoffers. Wordt niet letterlijk behandeld maar je kan je er natuurlijk veel bij voorstellen..
Ninto
Doe mij dan toch maar een leuke komedie, dit ligt me niet echt... Toch een 3.5 omdat het verdomde spannend is.
DownBusiness
Opzich wel leuk dit soort films, heerlijke slachtpartijen!
Maar als ik moest kiezen ga ik toch maar liever 'feel-good' movies of een lekkere adventure/actie als Blood Diamond kijken.
ralphkuh
niet echt geweldig...soms spannend soms te overdreven! En, hoe kan het dat die gast op het laatste in één keer bij het meisje in de auto zit...Beetje dom, maarja
horrorfreak14
Ik vond het wel een leuke film, 3.5* je kunt m trouwens ook zien op deze site http://simplisticsmovielinks.blogspot.com/2006/12/jackass-movie-bad-quality.html je kunt daar heel veel films op zien
BandiX
Huh, is dit een nieuwere versie van de gewone Texas Chainsaw Massacre ofzo? Of vervolg?
Is ie beter als de eerste?
Drs. DAJA
Mja, mindere film.
Dit "vervolg" leeft puur vanuit een gore gehalte. En daar gore gewoon te koop is noem ik het geen kunst. De film weet in geen enkele manier spanning op te bouwen en mede dankzij het irritante cameragebruik komt hij slordig over. Los daarvan is een verhaal in de trant van Ed Gein veel interresanter om Leatherface uit te leggen dan deze onzin.
Verder zag de film er netjes uit.
1,5 *
Turkeyloverz
Heerlijk tussendoortje. TCM uit 2003 vond ik al super, maar ook deze mag er zijn. Het is wel een beetje van hetzelfde, maar ik kan er geen genoeg van krijgen. Lekker achteruitleunen en genieten, erg vermakelijk filmpje. Zo hoort een horrorfilm te zijn, vind ik, met een achtergrondverhaaltje namelijk.
Turkeyloverz
Is ie beter als de eerste?
In dit deel zie je wat er voor de ''gewone'' Texas gebeurde, dus o.a de geboorte van Hewitt, hoe uncle Monty zijn benen kwijtraakte etc..
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11922 berichten
Hoe kan het toch dat deze film zo'n idioot hoog gemiddelde heeft???
Jantje666
nou, vandaag dan gezien eindelijk.
wat een middelmatige commerciele tienerhorror parade zeg.
hoe kan een regisseur zo ontzettend NIET de sfeer van het orgineel aanvoelen...
hoe kan iemand zo ontzettend NIET voelen waar het om draait....
zucht.
en waarom kunnen ze niet gewoon een 1969 sfeer scheppen als het 1969 is?
waarom van die te moderne jonge drijnerige flut acteurs waarvan je ziet dat 1 scene opnemen waarschijnlijk al te lang zonder I-pod voor ze was.
bah, nee, een magere 3 sterren omdat er af en toe wel een grappig stukje in zat maar niet meer dan NET heel magertjes voldoende hoor.
Als de naam Texas Chainsaw Massacre er nie taan vast zat, zou het al schelen.
FutskeDB
Goede slachtingen in ieder geval. Daar kon ik goed mee leven. Voor de rest kennen we het wel denk ik.
Ik ben in ieder geval blij dat die flut-actrcies in ieder geval schoonheid bezaten
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
echt de moeite waart om in de bioscoop te gaan zien, ik ben veel horor gewoon en heb mij verschillende keren verschrikt tijdens deze film, het zit echt vol goede schrikmomenten. Verder heel veel goor.
Het blijft natuurlijk hetzelfde verhaal (groepje reizigers....) en toch is dit het beste deel van heel de reeks. Bekijken waart !!
Hyperbolic
Huh..ligt het aan mij of is hier geen reclame van geweest op tv ?
Dead01
- 1977 stemmen
Daarjuist gezien in de bioscoop en vond hem eerlijk gezegd niet slecht.
Mijn vriendin vond hem iets minder omdat het hoofdthema al in verschillende films word gegeven en zeker dit genre maar vond dat het toch iets beter had.
Zeker als je ziet hoe het onstaan is en dan ook de sheriff zette voor mij een sterkte rol neer.
Zijn uitspraken waren zeker niet slecht:).
3.5 stemmen
tatz
Het verhaal is niet echt orgineel te noemen. Afgezien daarvan vond ik het een goede film in zijn genre.
Vond de rollen goed neergezet, behalve misschien de tieners. Ze komen op mij iets te modern over voor tieners van toen.
Verder lekker veel bloed, gehak en ga zo maar door.
Film is eigenlijk van begin tot einde spannend en een beetje gruwelijk ook.
Ik vond hem goed te kijken en zeker niet cheap overkomen. Hewit komt echt huiveringwekkend op me over...erg goed neergezet.
Ik begrijp de slechte kritieken dan ook niet echt. Maar goed, meningen verschillen.
M.ike
Huh..ligt het aan mij of is hier geen reclame van geweest op tv ?
van alle films kome regelmatig wel reclame's van dat je ziet dat ze in de bios zijn dus kan makkelijk
Halcyon
Ik verheug me op de dag dat hij als dvd word verkocht
In de US is hij al een tijdje op DVD anders...

The Texas Chainsaw Massacre
2003