Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 88 minuten / 93 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Mark Neveldine en Brian Taylor
Met onder meer: Jason Statham, Amy Smart en Efren Ramirez
Gesproken taal: Engels, Spaans en Koreaans
Releasedatum: 6 september 2007
Bekijk via CANAL+
Plot Crank
"There are a thousand ways to raise your adrenaline. Today, Chev Chelios will need every single one."
Professioneel huurmoordenaar Chev Chelios ontdekt dat hij door zijn rivaal Verona is vergiftigd met 'The Beijing Cocktail', nadat deze merkte dat Chev zijn baas zou hebben vermoord. Dit gif zorgt ervoor dat Chev zal sterven als zijn hartslag begint te dalen. Om in leven te blijven moet hij zijn adrenaline de hoogte injagen. Chev gaat opzoek naar zijn aartsrivaal Verona maar moet ondertussen ook zijn liefje Eve beschermen. De klok tikt en gedreven door wraak en adrenaline onderneemt Chev een dolle tocht door Los Angeles.
Chev Chelios
Doctor
Alex
FunkStarr
- 1922 berichten
Heerlijke flitsende actieprent met een werkelijk geniale Jason Statham. Het is werkelijk een genot om de grootste actieheld allertijden op het beeldscherm te mogen aanschouwen.
Grootste actieheld aller tijden? Je maakt een grapje zeker?
MoFeDu
Haha dat is inderdaad wel een beetje overdreven. Hoewel ik Statham meestal wel een leuke acteur vind in actiefilms.
Paradise Boy
Grootste actieheld 'allertijden' is wel wat overdreven ja ha ha, Momenteel vind ik hem wel één van de allerbesten in zijn genre. Al zal niet iedereen daar hetzelfde over denken.
tomola
inderdaad....
Als ik statham in acie zie denk ik meestal, boeren acteer prestaties..
Maarja wie ben ik...
Eraser2
Zeer vermakelijke actiefilm met een leuk verhaal. Jason Statham is geknipt voor de hoofdrol en dan is er ook nog de wonderschone Amy Smart.
gorelover
zag dat er een extended edition is op blu-ray.
weet iemand wat het verschil is, is ie alleen 6 minuten langer,
of zijn hele scenes anders geschoten ?
Driello
Tja, hier gaat het wat mij betreft mis. Poging tot een high-tempo action movie die de mist in gaat door een mager script. Dan nog wat ongeloofwaardige scenes erin gemixt en een verhaal met een interessante angle is om zeep geholpen.
Prudh
Voor een film van dit kaliber is het script verre van mager. Het is vlot, gevat en heeft enkele prachtdialogen. Kan menig soortgelijke film nog een puntje aan zuigen, vooral door de mate van serieux die bij soortgenoten wordt vastgehouden. Of juist het tegenovergestelde. Dat een film cool probeert te zijn maar waar het juist niet uit de verf komt, zoals Shoot'm Up. Neveldine en Tailor weten maar al te goed hoe ze hun nonsens moeten verkopen. En ik snap ook nooit zo goed wat hier ongeloofwaardig aan is. Vooruit, de grenzen van geloofwaardigheid worden goed opgezocht, maar ik zag gister nog even The Transporter. Da's van een heel ander kaliber. Of neem Wanted. In die films gebeuren dingen die simpelweg onmogelijk zijn (pas op: ik zeg niet dat het één beter is dan het ander). Hier is alles zo goed als... mogelijk. Dus niet op een rijdende vrachtwagen parachuteren vanuit een vliegtuig of afbuigende kogels afvuren, gewoon heel hard vooruit gaan en een spoor van vernieling achteraten.
Driello
Interessant, anders films aanhalen om je gelijk te halen, maar ik vond een aantal gebeurtenissen in deze film echt lachwekkend, zoalsbijvoorbeeld die openbare sexscene.........
Prudh
Een beetje contextualisering kan nooit kwaad. De seksscène vond ik ook echt lachwekkend, maar volgens mij op een andere manier
Driello
Snap de contextualisering wel, maar dat werkt niet als je alleen voorbeelden aangeeft waarin alles wat minder is dan de film waarover je je argument wilt onderbouwen. Nou moet ik ook wel weer zo eerlijk zijn om te zeggen dat ik de andere films die je noemt niet ken. Wellicht is Crank gewoon niet mijn film. Overigens zijn er de laatste jaren veel van dit soort films op de markt (van die rappe actiefilms met vlotte dialogen, ludieke uitspraken en grappige momenten) en heb ik het gevoel dat het allemaal een beetje te geforceerd wordt doordat men het steeds weer iets ludieker, gevatter en interessanter wil maken. Wllicht niet helemaal eerlijk om in mijn beoordeling te laten meewerken, maar ja, niets aan te doen.
Prudh
Tuurlijk wel. Het wordt namelijk lastig om een context te scheppen met films die beter zijn dan deze als ik de beste al probeer te verdedigen... Ik zet een rits films op een rij en concludeer dat deze als winnaar uit de bus komt. 't Is een combinatie van verhaal, gevatte dialoog, geloofwaardigheid (dit is heus waar een van de meest geloofwaardige films van zijn soort) en visuele grappen en grollen die in veel andere films ontbreken (waaronder de voorbeelden). Crank staat heel erg op zichzelf, ondanks de vele vergelijkbare films uit de reeks.
Driello
Ik vind het zowiezo moeilijk films in een box te stoppen met andere, min of meer gelijkwaardige films. Maar goed, er zijn ongetwijfeld ook voorbeelden van dergelijke films te geven die beter zijn.
DB10
Vermakelijk actiefilmpje. Lekker overdreven en neemt zichzelf gelukkig niet te serieus. Prima rol over voor Statham. 3.0*
The Truth
Dat ene scene toen Jason Statham dat oma in de kont ging pakken was belachelijk smerig.
En dan zegt dat trut, hij behandelde mij als zijn bitch
En dan zegt dat trut, hij behandelde mij als zijn bitch
En zat niet in deze film, maar in deel twee.
eltorro
@ The Truth: Heb je nou je berichtje verwijderd omdat je me gelijk geeft? Heb je dan ook niet deel 2 in plaats van deze gezien, waardoor je 0,5 voor deze film er ten onrechte staat.
The Truth
Deel 1 heb ik gezien ja. Ik kan je zo het verhaal en de scenes vertellen.
Dus mijn stem is terecht, alleen ik weet niet meer waar ik die stomme scene gezien heb , maar is altijd bij me opgebleven, zo stom was het.
Als je me niet gelooft , lees dit dan :
Film begint in zo een kamer waar Statham een video bekijkt en krijgt te horen dat hij adrenaline nodig heeft om zijn hart te laten werken.
Daarna zie je paar stomme scenes zoals bij die zwembad, textielfabriek enzo...
Film eindigt in een gevecht tussen Statham en die wannabe PIMP.
Ze vliegen beide rond en film is afgelopen.
eltorro
Ik geloof je wel. Maar het is zo dat ik deel 2 een heel stuk slechter vond dan dit deel, dus ik had je cijfer beter begrepen als het voor die film was geweest.
The Truth
Weet je wat het is, ik vind ze beide slecht
Het is gewoon niet mijn ding.
Isaura*
Ik ben nu echt iemand die snel punten geeft op een film, maar deze film sloeg bijna nergens op. Al gewoon het mirakel dat hij nog 'leeft', hoeveel keer herhalen ze dat wel niet?
En het stomme verhaal van "je trekt teveel aandacht en geeft onze maffia-groep een SLECHTE NAAM", menens, laat me niet lachen.
Actie was er wel, je kon er niet naast kijken want daar ging het verhaal enkel over, adrenaline!
Nee, echt niet goed deze film, ik geef 2 punten voor de droogheid en statham.
mug13
Flitsende actie film alles gaat in een rap tempo aan je voorbij.Zowel deel 1 als deel 2 zijn goed te doen.Dit soort films zijn echt aan mij besteed,de verveling sloeg dan ook geen seconde toe.Statham is echt geknipt voor deze hoofdrol.FUCK YOU CHELIOS.
TMP
Standaard actie met Jason Statham. Geen hoogstaande film, maar wel anderhalf uur lang vermakelijke actie. Prima vermaak.
Masterchief
Ben het met je eens
Statham staat voor mij (van de huidige acteurs) bovenaan mijn lijstje van favo's.
NeXtGen
Weer een goede film van Jason Statham! Deze film zit vol met actie, elk moment in de film blijft leuk om te kijken. Helaas is het einde van de film erg slecht en 'goedkoop' ogend gemaakt. Heel de film was goed op dit stukje na, jammer genoeg.
Aanrader voor wie van veel actie houdt en net als mij van de humor en actie van Jason houdt!
mattholland
Vond het maar een flauwe, overdreven actiefilm. Wellicht is dit niet mijn genre, maar een totaal gebrek aan een script, sneltreinvaart scènes zonder uitwerking en de, op Statham na, pijnlijk slecht acterende cast maakten de film voor mij geen succes.

Crank: High Voltage

Sin City
Actie / Misdaad, 2005

Apocalypto
Actie / Avontuur, 2006
vergiftigenhelikoptersluipmoordenaarhuurmoordenaaradrenaline vuistgevechtzwembadwraakschietpartijmotorfietsdrugscell phoneauto achtervolgingpharmacydefibrillationhospital gownemergency room post-credits scenesweatshop runaggressiveepinephrine desperateforceful