• 9.370.161 stemmen

Geregisseerd door: Måns Mårlind en Björn Stein

Met onder meer: Eric Ericson en Eva Röse

Gesproken taal: Zweeds

Plot Storm

"You may have forgotten your past, but it hasn't forgotten you…"

DD is een jonge zelfbewuste vent, die niets of niemand meer nodig heeft in zijn leven... althans dat denkt hij. Zonder dat hij er weet van heeft is er een strijd tussen goed en kwaad losgebarsten waarvan hij zich al snel in het middelpunt zal begeven. Lova, een zekere jongedame, komt zijn leven binnen en wordt opgejaagd door bizarre figuren die haar iets willen aandoen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van james_cameron

Uitstekend drama vermomd als futuristische aktiefilm. Dat klinkt vergezocht, maar de film weet een goede balans te vinden tussen emotie en spektakel. Visueel een lust voor het oog, vol subliem camerawerk en montage. Het intelligente en complexe verhaal is niet altijd even duidelijk te volgen, maar overwegend laat de film een frisse en originele indruk achter.

avatar van kimmetje194

kimmetje194

Het begint als een goede thriller, maar in de loop van het verhaal gaat het steeds meer de kant van SF op. Goed verhaal en mooi gemaakt. 3*

avatar van Air Sign

Air Sign

Psychologische thriller/ SF waarin het verleden van DD een kernrol heeft in het hier en nu van de film.Mooi computerachtig beeldmateriaal, leuk taaltje dat zweeds.

Een leuk bedacht verhaal met bijpassend beeldmateriaal. Een film die past in het genre die moet je gewoon zien!

avatar van misty77

misty77

het is dan wel een zweedse film,maar voor de taal hoef je het echt niet te laten.

het is echt een verhaal met diepgang.

spanning,humor en drama en een tikkeltje sf...

alles zit erin.

echt een aanrader.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

mooie, iets wat warrige film met goede acteurs (mooie vrouw die met dat rode haar) waarom kunnen ze daar in Zweden wel goede films maken en in NL niet vraag je je dan af. dat zweeds is niet erg.

aanrader. ***1/2

avatar van zjandannybob

zjandannybob

Ik vond deze film toch wel tegenvallen naarmate de toch vrij hoge beoordeling hier. het verhaal is opzich wel leuk maar er wordt te diep gezocht waardoor het verhaal onbegrijpelijk wordt...

avatar van Hondsdol

Hondsdol

Aparte film die ruim boven de gemiddelde hollywood troep springt.

De film creert al heel snel een beklemmende sfeer , die dan weer snel overslaat in absurditeit.

zoals misty hierboven al aankondigde lijkt het wel of Måns Mårlind en Björn Stein de film hebben opgedeeld in hoofdstukken die elk een andere genre voorstellen..

Humor,Horror,thriller,Fantasy, Animatie, en zelfs romantiek ontbreken niet.

Dit is op de een of andere manier niet storend, al veroorzaakt dit wel een warrig plot waar sommige mensen waarschijnlijk niet het geduld voor hebben.

Sommige stukjes zouden zo uit een david lynch film geknipt kunnen worden.

+plunten

- Prachtige beelden ! daar kunnen ze in NL wel iets van leren.

- Goed gespeeld

- Leuke truukjes met het beeld, die ik nog niet eerder heb gezien.

- Apart plot.

- Het blijft een geil taaltje

- punten

- Warrig verhaal , sommige stukken zijn zelfs langdradig.

-Matig einde

ALs je van david lynch houd , vind je deze film ook prima te doen.

3.5 , misschien wel meer....

avatar van Frankeermachine

Frankeermachine

Komt er nog een vervolg?

avatar van xangadix

xangadix

Dit soort films houd ik nooit met gemak anderhalf uur vol. Gelukkig werd het richting het einde weer een flink stuk boeiender.

avatar van Odie

Odie

Frankeermachine schreef:

Komt er nog een vervolg?

Heb wel het gevoel dat er een vervolg zou moeten komen, al denk ik niet dat ik er echt op zit te wachten. Heb em met moeite uitgekeken

avatar van Zonderiaan

Zonderiaan

Een diamanten Rubik's Cube die ik maar niet kan oplossen maar desondanks voortreffelijk gepolijst is

avatar van Schiedammer

Schiedammer

zjandannybob schreef:

Dat vond ik dus ook. De film was mooi om te zien en filmtechnisch van een hoog niveau maar helaas niet echt makkelijk te volgen.Ik had ook totaal geen idee wat ik van de film moest verwachten en welke genre de film op zou gaan. De acteurs waren gewoon heel goed. Ik heb de film op dvd gezien en daarvan is het beeld perfect en haarscherp en het geluid 5.1 klinkt ook heel goed. Voor mij is de film ook 2,5* waard.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Toch wel weer een bijzonder werkje van die Zweden. Dit is een film dat ook zo'n beetje alles bevat: SF/Thriller/Fantasy/Drama/Actie en zelfs komedie. Het begint al als een soort horrorfilm maar uiteindelijk transformeerd het naar een burgerlullenverhaaltje van DD met wat komedie derin. Maar dat transformeerd ook al snel en we krijgen te maken met de fantasie genre. Visueel zit deze film gewoon erg goed in elkaar. We krijgen gewoon verschillende manieren hoe een verhaal verteld word. Er zit ook een snufje virtuel Reality in en die stripboek scenes hebben zelfs visueel wat weg van Sin City en 300. En evengoed zit je maar te denken van. Ja het zal allemaal. Het speelt zich eerst af in Stockholm en uiteindelijk in een dood dorpje waar DD zijn jeugd heeft doorgebracht. We krijgen ook regelmatig te maken met kwade geesten en vijanden. Ook met jeugdherinneringen van DD en dan begint de waarheid dichterbij te komen: Het schijnt gewoon dat DD zwaar getraumatiseerd is doordat hij in zijn jeugt met eigen ogen heeft gezien dat zijn zusje werd doodgereden. En ook schijnt het een soort psychopaat te zijn Ja, erg verassend allemaal.

Maar toch weer een zeer mooie film met een hele puzzelende verhaallijn en een huiveringwekkend climax. Ook hele goede acteerprestaties en de decors en de andere verschillende visuele stuff zijn een lust voor het oog. Deze was voor mij iig zeer geslaagd.

avatar van merlijns sikje

merlijns sikje

Matige film, tussen onduidelijk sprookje en matrix in. Af en toe goede zwarte humor maar zoveel kansen laten liggen om personages diep uit te werken.

avatar van dragonmaster

dragonmaster

aparte film. een merkwaardige combinatie van The Matix meets A Christmas Carol. goed acteerwerk en mooie beelden, maar moeilijk te volgen verhaal. abrupt einde.

wat een slechte film!!!

ik had hoge verwachtingen,hoesje zag er goed uit, omschrijving was goed...maar nee..:( het wist me niet te bekoren

avatar van TimZor

TimZor

Ik heb echt genoten van de film. Vooral ook het hele decor en hoe alles gefilmd is was gewwonweg een genot om naar te kijken de 110 minuten vlogen ook echt voorbij voor mij. En alweer (zoals gewoonlijk) een echte topper uit scandinavie waar de amerikaanen wel eens wat van mogen leren.

avatar van TimZor

TimZor

Deze week herkeken met een vriendin zat even te twijfelen voor de volle mep maar ga in eerste instantie in ieder geval met een half puntje omhoog.

avatar van ella9084

ella9084

Hier zat heel veel in. Het zag er goed uit. Diverse genres verweven in 1 film, zonder dat het stoorde. Uitstekende verhaallijn. Hoofdpersonage prachtig uitgediept. Topper!

james_cameron schreef:

goh....je bent wel heel snel tevreden....gewoon een langrdadradige flutfilm!!!

Let me see it schreef:

wat een slechte film!!!

we zijn 1 van de weinigen die doorzien dat dit een vervelende ,pretentieuze flutfilm is.

frans123

Belofte (jajaja...lullige symboiiek) maakt schuld. Goed en kwaad....Beloning en straf....kan het nog simpeler? Het eerste half uur,ging ik er helemaal voor zitten...Biertje,chips,sigaartje....Het begin was sprankelend,verrassend. Maar wat een vervelende,landradige,pretentieuze film werd het .... Ik had het gevoel dat de scriptschrijver er ook geen raad mee wist. vanaf een drie kwartier heb ik heel snel doorgezapt....dan mis je nog niks trouwens. Na een uurtje was het The End....gelukkig, want dit gedrocht duurt bijna 2 uur. Gaaaaaaaaaaaap. Plusje voor technische vondsten,camerawerk en acteurs. Wat zonde als je dat allemaal in huis hebt, dat je dat besteedt aan zo'n rotfilm.

halve ster.