• 9.373.068 stemmen

Geregisseerd door: Måns Mårlind en Björn Stein

Met onder meer: Eric Ericson en Eva Röse

Gesproken taal: Zweeds

Plot Storm

"You may have forgotten your past, but it hasn't forgotten you…"

DD is een jonge zelfbewuste vent, die niets of niemand meer nodig heeft in zijn leven... althans dat denkt hij. Zonder dat hij er weet van heeft is er een strijd tussen goed en kwaad losgebarsten waarvan hij zich al snel in het middelpunt zal begeven. Lova, een zekere jongedame, komt zijn leven binnen en wordt opgejaagd door bizarre figuren die haar iets willen aandoen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van james_cameron

Uitstekend drama vermomd als futuristische aktiefilm. Dat klinkt vergezocht, maar de film weet een goede balans te vinden tussen emotie en spektakel. Visueel een lust voor het oog, vol subliem camerawerk en montage. Het intelligente en complexe verhaal is niet altijd even duidelijk te volgen, maar overwegend laat de film een frisse en originele indruk achter.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Toch wel weer een bijzonder werkje van die Zweden. Dit is een film dat ook zo'n beetje alles bevat: SF/Thriller/Fantasy/Drama/Actie en zelfs komedie. Het begint al als een soort horrorfilm maar uiteindelijk transformeerd het naar een burgerlullenverhaaltje van DD met wat komedie derin. Maar dat transformeerd ook al snel en we krijgen te maken met de fantasie genre. Visueel zit deze film gewoon erg goed in elkaar. We krijgen gewoon verschillende manieren hoe een verhaal verteld word. Er zit ook een snufje virtuel Reality in en die stripboek scenes hebben zelfs visueel wat weg van Sin City en 300. En evengoed zit je maar te denken van. Ja het zal allemaal. Het speelt zich eerst af in Stockholm en uiteindelijk in een dood dorpje waar DD zijn jeugd heeft doorgebracht. We krijgen ook regelmatig te maken met kwade geesten en vijanden. Ook met jeugdherinneringen van DD en dan begint de waarheid dichterbij te komen: Het schijnt gewoon dat DD zwaar getraumatiseerd is doordat hij in zijn jeugt met eigen ogen heeft gezien dat zijn zusje werd doodgereden. En ook schijnt het een soort psychopaat te zijn Ja, erg verassend allemaal.

Maar toch weer een zeer mooie film met een hele puzzelende verhaallijn en een huiveringwekkend climax. Ook hele goede acteerprestaties en de decors en de andere verschillende visuele stuff zijn een lust voor het oog. Deze was voor mij iig zeer geslaagd.