Genre: Thriller / Misdaad
Met onder meer: Michael Douglas, Kiefer Sutherland en Kim Basinger
Releasedatum: 31 augustus 2006
Bekijk via NLZIET
Plot The Sentinel
"In 141 years, there's never been a traitor in the Secret Service.... Until Now."
Wanneer een beveiligingsman in het Witte Huis wordt vermoord, wordt Pete Garrison (Douglas) in de val gelokt vanwege een vermeende affaire met de First Lady. Garrison wordt aangehouden, maar ontsnapt en gaat zelf op onderzoek uit om de dader te pakken en de president te redden.
Pete Garrison
President Ballentine
Cindy Breckinridge
Walter Xavier
Captain Pervert
Zeer behoorlijke thriller. Begint erg standaard en slap, maar wordt toch vrij snel erg spannend met enkele The Game invloeden. Cast is ook niet mis trouwens.
Genoeg genrecliché's in deze film, maar de uitwerking is zeer ok. Prima vermaak. Ruime 3 sterren, net geen 3,5.
100% mee eens, ook 3 sterren.
Toch jammer dat de film niets biedt om hem ècht boven het maaiveld uit te tillen. Het beste gedeelte is het middenstuk (Douglas die slimme trucjes uithaalt), helaas eindigt het met een standaard shootout.
bugno
Echt weer zo'n film,waar je op voorhand al weet hoe ie gaat verlopen,jammer,weer een gemiste kans,Kiefer Sutherland,speelt net als in 24,gewoon goed,maar redden kan hij de film in mijn ogen niet,2*
movieking
Al wie houdt van de serie "24" gaat deze film goed vinden. Kiefer Sutherland speel hier bijna de rol van Jack Bauer. Goede film
Ge0force
Sfeervolle actiefilm in de stijl van 24 die de middelmaat ruimschoots overtreft door de boeiende personages en de knappe acteerprestaties van Douglas en Sutherland. 3.5*
Fran
- 1953 berichten
Nogmaals bekeken en ik verhoog mijn sterren van 1,5 naar 2. Het is nog steeds niet echt veel bijzonders. Heel voorspelbaar verhaal. Wat ik heel goed vond in de film was de schietpartij op het laatst. Dat kwam heel realistisch en niet overdreven over. Ik vind dat heel vaak in een film dit heel ongeloofwaardig overkomt. Behalve op het laatst als die foute "cop" de presidentsvrouw onder schot houd en Douglas hem neerschiet. Dat was dan weer net iets te. Op zich onderhoudende film maar niet echt iets om over naar huis te schrijven.
Carcamel
100% mee eens, ook 3 sterren.
tja ook ik ben het hier mee eens
.3*
Barrie vd Laan
is deze wel in de bioscoop geweest. Ik dacht van niet. Daar was hij blijkbaar te slecht voor. En dan klopt. Het is werkelijk helemaal niks. 2 sterren.
tukkerstein
Dat is hij zeker wel geweest.
Mee eens dat het een slappe film is.
Filmfreaker
Hele goed film. Echt vermaakt, alleen het einde was niet super. Maar daardoor laat ik me niet storen.
4.0 sterren.
markie1978
Wat een super cast, ik mis alleen nog Jack Nickelson.
Kiefer Sutherland begint nu echt uit te groeien tot een top acteur en krijgt daardoor steeds grotere rollen in series en speelfilms.
Michel Douglas zit al een tijdje op dit hoge nivo, en is ook weer erg goed in deze film.
DragQueen
Michael douglas en kiefer sutherland spelen goede rollen, maar het verhaal is matig, en de film is vrij plat en maar bij vlagen interessant genoeg om mij te kunnen boeien. verder heeft de film heeft vrij weinig extra's te bieden en blijft ie bij het gemiddelde niveau steken. 2,5 sterren.
orbit
- 12092 berichten
De film wordt naar gelang het einde eigenlijk steeds matiger en hollywoodsiaanser. Het einde kun je uittekenen! Jammer, begint wel leuk. 3*
thijs1967
Leuke film. Persoonlijk vind ik het een goed verhaal.
Echt vermaak.
Stijntje
Leuke film met een leuk verhaal en een echte Douglas rol. Toppie!
4 *
jumbo4u2
Nou ondanks enkele minder goede ervaringen hierboven is de film me eigenlijk erg meegevallen. Boeide tot het eind, en ja zo schijnen tegenwoordig veel hollywood producties te moeten eindigen, een beetje afgeraffeld. Maar toch 4****
scorefreak
Michael Douglas en Kiefer Sutherland zetten twee goeie personages neer. Goed uitgewerkt.
Het verhaal is goed opbouwend en zeer spannend. Goeie spannende score van Christophe Beck wat de juiste toon zet. En goed camerawerk. Persoonlijke mening dat de rol van de president beter gespeeld had kunnen worden door James Cromwell i.p.v. David Rasche.
Alleen na 1,5 uur knapt de film wat af en de ontknoping is wat mij betreft wat bedroevend. En te snel einde dat je denk van.... nou ja.
De ontknoping had voor mij wat spannender mogen zijn.
Heb ik ook ervaren met de film Face Off.
Aardige film om te kijken, zeker liefhebbers voor Michael Douglas. Ik geef 3 sterren.***
Apster
Een goede film voor mensen die 24 niet kijken
Ik kijk geen 24 en ik vond dit echt bagger
Yamato
Ik vond dit echt een middenklasser, geen slechte film maar ook weinig verrassing en eigenlijk heel voorspelbaar. Dergelijke films zijn al zo vaak (beter) gemaakt. Ik vond het zeker geen slechte film maar wegens gebrek aan originaliteit geef ik hem 3,0*.
kimmieyy
Echt wel een vette film, Ik vond de acteurs ook goed!
Het verhaal sprak me alleen op sommige punten niet echt aan..
*4,0
Weertenaar
Aardig, maar het brengt helemaal niets nieuws onder de zon: 3.0
Dit soort films hebben we al zo vaak langs zien komen, en daarmee maakt The Sentinel zich het meteen al moeilijk. Om de concurrentie de baas te blijven moet er iets extra's in een film als deze worden gestopt, en daar is in The Sentinel totaal geen sprake van. Het is een erg doorsnee verhaal waarvan er dertien in een dozijn gaan. Achteraf had ik ook het gevoel dat er iets miste aan deze film, iets speciaals, iets dat je bijblijft. Maar nee. Het is zeker geen teleurstelling, maar zich scharen onder de toppers in dit genre, nee dat gaat me ook weer te ver.
Het verhaal zit best aardig in elkaar, en loopt lekker vlot door, maar zoals ik dus al zei hebben we dit al zo vaak gezien. Nergens heb je het gevoel dat er echt iets vernieuwends aan het script is toegevoegd, en vind ik de rol van de slechterikken die achter Montrose schuilgaan een beetje onderbelicht. Waarschijnlijk is dit expres gedaan om het verhaal zoveel mogelijk om Garrison te laten draaien, ik heb het in ieder geval als een gemis ervaren. Het einde is wel heel erg voorspelbaar, maar ja, daar hebben wel meer films last van, dus daar reken ik The Sentinel niet op af.
Het enige echt sterke punt van The Sentinel is ongetwijfeld de cast. Michael Douglas en Kiefer Sutherland presteren erg goed, en ook Kim Basinger als the First Lady kon ik wel waarderen. De bijrollen waren ook goed te noemen, en had die ene badguy met dat korte oranje haar wel wat weg van Adam Savage van Mythbusters! Ik heb me aan het einde van de film wel afgevraagd wat Jill Marin in deze film had te zoeken afgezien van het "mooi wezen". Haar rol heeft wel heel weinig om het lijf. Dat zei Garrison als die in de problemen zit later in de film een klein beetje helpt omdat hij haar vroeger heeft opgeleid is wel erg cliche...
De film is erg back to basic, en kent zeer weinig spektakel. Op een paar schietscenes na word de nadruk vooral gelegd op Garrison, en dat is niet helemaal goed uit de verf gekomen. De special effects van de helikopter vond ik niet heel denderend, daar mogen we in deze tijden toch wel wat beters van verwachten. Verder is er erg weinig gebruik gemaakt van special effects en weet ik wat nog meer voor high-tech poespas, en dat geeft de film wel enige vorm van charme mee.
Al bij al is het zeker geen slechte film geworden, maar is het een feit dat er al tal van films met dit soort verhaallijnen bestaan. Probleem is dan vervolgens dat The Sentinel zich helemaal nergens weet te onderscheiden van al die anderen, en dat is erg jammer. Alhoewel Clark Johnson de film erg goed en down to earth neerzet zonder rariteiten, heb ik toch het gevoel dat deze film wat mist, al vind ik moeilijk aan te geven wat, het is een gevoel. Deze film heeft het geluk dat het over een zeer sterke cast beschikt, want anders had het er niet al te goed uitgezien voor The Sentinel: 3.0
ej-b
aardige film, alleen weer zo'n amerikaanse film met het witte huis en de president is zo saai. daar worden echt veel te veel films over gemaakt. 3*
trebor
Zapte er vanmiddag op Film3 net op in het begin.
Ben blijven kijken ook al bleek al snel dat het een doorsnee Amerikaanse actie film betrof.
Michael Douglas en Kiefer Sutherland vind ik toch altijd wel goed spelen, hier ook weer.
Mark W
Goede cast, die redelijk sterk spelen. Dit genre is echter ondertussen wel uitgemolken. Heeft dan ook niets extra's. Einde was echt te voorspelbaar... Al met al een vermakelijke film om weg te kijken. Niets meer en niets minder.

Onlangs toegevoegde misdaadthriller 'The Sentintel' met Michael Douglas wordt zeer goed bekeken op Netflix

Netflix voegt voor het einde van de maand nog deze vijf goed beoordeelde films toe aan het aanbod

Mr. Brooks
Drama / Thriller, 2007