Genre: Thriller / Misdaad
Met onder meer: Michael Douglas, Kiefer Sutherland en Kim Basinger
Releasedatum: 31 augustus 2006
Bekijk via NLZIET
Plot The Sentinel
"In 141 years, there's never been a traitor in the Secret Service.... Until Now."
Wanneer een beveiligingsman in het Witte Huis wordt vermoord, wordt Pete Garrison (Douglas) in de val gelokt vanwege een vermeende affaire met de First Lady. Garrison wordt aangehouden, maar ontsnapt en gaat zelf op onderzoek uit om de dader te pakken en de president te redden.
Pete Garrison
President Ballentine
Cindy Breckinridge
Walter Xavier
dewulfda
Ik vond de film heel saai, het was echt snakken
naar het einde. Inderdaad een film waarvan ik er al eerder gezien heb. Maar die vond ik dan toch beter
allesins. Michael Douglas zou beter moeten weten
dan in deze film te spelen.
HeatWave
Ik heb deze film zelf nog niet gezien, ....komt nog wel.
Ik heb er zelf nog niet zoveel positieve verhalen over gehoord, maar wat ik eigenlijk nog treuriger nieuws vind, is dat ik gelezen heb dat Eva Longoria die dus ook in deze film meespeelt met haar televisie-carriëre gaat stoppen.
Weer een mooie stoot minder op de buis,....helaas.
Hopelijk dat ik deze film nog leuk ga vinden dan maakt het nog enigzins iets goed,...maar ik betwijfel het.
Spil
Standaard complot theorie thrillertje.. niet meer dan een voldoende voor mij.. 3*
arlas
leuke film, vond het wel een aanrader. blijft je de hele film boeien en zoals het in een goede film hoort, je moet hem uitkijken wil je weten wie de boosdoener is.
aeverhoog
Leg het script van "The Bodyguard" over deze film en de gaten worden gedicht door "The Fugutive". Het verhaal heb ik dus al eerder gezien. Met deze acteurs en een wat minder vlak script had er zoveel meer in deze film kunnen zitten. Je kan je afvragen waarom deze film is gemaakt. Toch was het een amusante film om te zien. Vooral door Douglas. Longoria is leuk om te zien, maar wat deed ze in deze film? Hiervoor hoeft ze niet met haar TV-carriere te stoppen.
otherfool
Politieke thrillers zijn normaal wel mijn ding, en met Sutherland en Douglas verwachtte ik dan ook vuurwerk, maar The Sentinel valt, met name in de tweede helft, toch wel heel erg tegen.
Met name de werkwijze en de motieven van de mol en zijn opdrachtgevers worden totaal niet duidelijk (om nog maar te zwijgen van de 'snitch', aan welke kant stond die nu helemaal?).
Verder heeft Longoria niks te doen behalve mooi te zijn (in die opzet slaagt ze overigens redelijk) en is de ontknoping nu niet echt spectaculair of verrassend te noemen. Jammer.
2*.
First Angelus
middelmatige film, heel de film door geen enkele versnelling of ups en downs
zeer lineair dus, net zoals de cast
Douglas heeft al beter gespeeld, sutherland is zoals we hem kennen, maar toch minder beter als de Jack Bauer-rol
Longoria is heet, geen meerwaarde
little_lOve
Best een aardige film. Geen enkel moment gehad dat ik het te langdradig o.i.d. vond. Helaas wist ik op een of andere manier al wie de mol was. Hoe die Montrose reageerde op de lijst waar alle personeelsleden op stonden. Het verhaal was ook goed vermakelijk. Daar heb ik niks over te klagen.
Douglas en Sutherland acteerden aardig goed, maar Longoria voegde niks toe. Ze acteerde niet slecht, maar het was niet bijzonder.
Al met al 3,5 sterren
Deckard
Behoorlijke film iets te snelle montage, en wie de mol is is niet verrassend.
djelle
Ik had totaal geen zin om naar de bioscoop te gaan gisterenavond, maar vanwege gratis tickets en mijn vriendin die dat niet kan weggooien ben ik er dan toch maar naartoe gesukkelt. Ik ga dolgraag naar de bios, maar vanwege een ontieglijk flauw programma trekt het me momenteel niet aan. Super ex-vriendinnen, rare vrouwen in het water, Keanu Reeves en Sandra Bullock die doorheen een brievenbus alias teletijdsmachine met elkaar romantiseren??? Het lijkt me allemaal niet zo bijzonder.
Miami Vice en deze leken mij nog de meest interessante en ik heb dan ook nog een tijdje "getwijfeld" tussen die twee. Naar het schijnt zou de eerste een actiefilmpje zijn met weinig actie, dus koos ik maar voor The Sentinel. Complotten om de Amerikaanse president om te leggen, het spreekt altijd aan. Het bleek uiteindelijk dan ook geen slechte keuze te zijn, een verrassend goeie zelfs. Michael Douglas speelt zoals altijd weer geweldig, en ook Kiefer Sutherland - die tegenwoordig alleen maar geassocieerd wordt met het cijfer 24- zet hier opnieuw een erg sterke, overtuigende prestatie neer.
Het verhaal is erg fijn, zoals aeverhoog al een beetje aangeeft een boeiende mix tussen The Bodyguard en The Fugitive. Wie vooral dat laatste goed vond, maakt veel kans om hier ook van te genieten. Er gebeuren niet echt clichédoorbrekende dingen, maar er zit genoeg karakter en detailuitwerking in, mooie plaatjes en knappe dialogen om het geheel plezant te houden. Bovendien is er de lekkere 'Eva Longoria' te bezichtigen, op zich al een reden om te kijken.
Het blijft trouwens intrigerend: 'gezonnebrilde' proffessionals hun job zien uitvoeren, de toestanden achter en voor de schermen, een kijkje "inside The White House" (enfin, zogezegd)... Ook de actie is goed. Er zijn niet zoveel echte actiemomenten zoals te verwachten valt, maar wanneer die er zijn wordt het wel erg mooi in beeld gebracht. Jammer dat er doorheen de prent af en toe weer van die hyperventilerende beeldfiltsen gedraaid moesten worden (de verplichte 'moderne look'), maar voor de rest een vrij vermakelijk filmpje. Stand by. Confirm.
CreativeStar
Goeie film wel, vond ik .. Niks hoogstaands, maar toch. Leuk vermaak! Goeie acteurs, Kiefer Sutherland overtuigt me wel .. En Eva Longoria is altijd wel oke om te zien
Jawel, leuke film.. Zeker zien! 3*
maxcomthrilla
Vermakelijke thriller, hij begint wat langzaam maar de vele conversaties dienen als een soort instructieboekje zodat je tijdens het middenstuk van de film lekker kan gissen naar het hoe en wat van bepaalde gebeurtenissen.
Erg fijn, trouwens dat de regisseur naast aandacht voor het zorgvuldig opgebouwde verhaal ook aandacht heeft voor de camerastandpunten tijdens het opnemen van de film. Af en toe, worden er mooie plaatjes geschoten.
Jammer alleen dat de rol van Kim Basinger een beetje minimaal is. Michael Douglas kan zich voortaan beter tot thrillers beperken. Daarin is hij goed. 3,5*
HeatWave
Ik vind dit een weinig indrukwekkend geheel.
Standaard aktiefilm en ook vrij vlak geakteerd.
Niet dat ik er extreem veel van verwacht had, maar toch net iets meer dan dit. Natuurlijk ziet Eva Longoria er weer erg appeteitelijk uit, maar voegt voor de rest ook niet echt iets toe aan de film. Eigenlijk alle acteurs en actrices niet, niet dat ze slecht zijn,....integendeel, dit zijn echt vakmensen, maar het geheel vind ik zelf niet echt uit de verf komen. Een beetje saai allemaal, maar het is nu eenmaal niet anders.
Ik kom uit op 2.5 ster, matig dus.
Roel-
- 1978 berichten
Heb hem 2 keer gezien, de 1e keer vond ik hem zeker de moeite waard. Maar als je het verhaal al kent en het plot, dan is er de 2e keer vrij weinig aan. Had er meer van verwacht hoewel het wel een standaard verhaal is.
animalkrullie
Een doorsnee thriller met een hoog Fugitive gehalte.
Zeker wel de moeite waard.
De mol, vond ik, stond al snel vast.
De reden waarom het complot er was is mij niet geheel duidelijk.
Het gaat ook allemaal iets te goed.
dennislaport
Kiefer Sutherland, Michael Douglas speelden zeker niet slecht in deze film.
Het opbouwen ging goed in het verhaal. de film werd pas na 45 min. beetje intressant. daarna lijkt het of de regisseer er zo snel mogelijk een einde aan heeft moeten maken. Waardoor het hele complot theori niet echt meer klopte. dat van dat complot hadden ze er ook best uit mogen laten. maar verder geen slechte film
had alleen een uurtje langer moeten duren en dieper op het compot moeten ingaan
3.5 krijgt ie wel misschien ook nog wel een 3.6/7
Snitsel
Inderdaad zoals de meesten ervan denken...
Het is gewoon een doorsnee amerikaanse film.
Niets spectaculairs dats je nog nooit gezien hebt.
Het is een film om tussen andere te classeren.
Ik had er misschien wel iets meer van verwacht door de veel bekende acteurs die normaal altijd schitteren.
Ik kan natuurlijk blijven rond de pot draaien hé...
Toch eens een aanrader maar verwacht geen zotte dingen
bij deze 3,5***
lechim
vond de film zeer saai en langdraadig. Had ook nog eens VEEL meer actie verwacht. Helaas.
2 *
heb me met deze film erg goed vermaakt mooi verhaal en douglas en sutherland samen is een goede combi.
Altijdklagen
Niet goed, niet slecht, niet erg boeiend, niet ingewikkeld, maar ook niet spannend.
2,5* voor een net niet thriller.
disappear
Niet superspannend, maar wel onderhoudend. Alleen die plotholes...
Pascal A
Vind deze film heel erg tegen vallen, er zit niet echt een verhaal in dat blijft boeien, en het soort verhaal dat er in zit is niet orgineel, het is te vaak gedaan.
Ik mis diepgang in dit soort films, er is ook te veel overbodig beeld zonder tekst, en als er dan tekst in zat kreeg ik overbodige informatie (saai)
2,5
Norma
Goede acteurs in een zeer matige film. Het ziet er allemaal redelijk gelikt uit door de snelle montage, maar het verhaal is voorspelbaar en totaal niet spannend. Meer een aflevering van een doorsnee serie dan een bioscoop-waardige thriller. **
Movie_fan#
Aardige thriller en douglas is goed op dreef, maar er zat totaal geen diepgang in met te veel actie en soms was het een beetje saai... Maar verder heb ik me prima vermaakt met deze film.
DieGo
Zeer matige film. Het begin was nog wel aardig maar gaandeweg wordt het verhaal steeds warriger en blijft de kijker achter met flink wat vraagtekens (zo wordt er geen enkele moeite gedaan om de motieven van de mol en de terroristen te verklaren.) om vervolgens af te sluiten met een uitermate zwak einde waarbij vooral de rondvliegende kogels je bijblijven.
Daarnaast irriteerde ik me mateloos aan het vervelende camera werk (schudden bij actiescenes en vanuit de raarste hoeken filmen wat vooral heel erg interessant-doenerig overkwam) en waren de acteerprestaties (waar je toch behoorlijk wat van mag verwachten met zo'n cast) matig.
Komt (helaas) niet verder dan 1,5*
moon44
Goeie film met leuk acteerwerk. Op het einde zie je eindelijk wie de mol is. Zolang je dat niet weet houdt het de spanning er goed in. Ik zag Jack Bauer weer aan het werk.

Onlangs toegevoegde misdaadthriller 'The Sentintel' met Michael Douglas wordt zeer goed bekeken op Netflix

Netflix voegt voor het einde van de maand nog deze vijf goed beoordeelde films toe aan het aanbod

Mr. Brooks
Drama / Thriller, 2007